• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanan-boşanabilen kadınlar sizi çok kıskanıyorum .

Yıllardırrr buradayım henüz evli bile değildim site ile tanıştığımda , kimler geldi geçti evlendi boşandı .
17 yıldır evliyim , yıllardır aklımda boşanmak var .sadece var .
Bununla ilgili bi kaç kere ailelere kadar ulaşmış ama onlarında araya girmesiyle barışılmış bi kaç adım var . Tam bu
Arada milyonda bir görülen bi hastalığa yakalanmış zamanlaması da var .

Dısardan bakılınca harika bi evlilik . Ev araba dükkan . Gezme tozma çocuklar tatiller .kavga yok dövüş yok .

Ama içerde bi çok şey eksik . Cinsel hayatımız yıllardır yok .
Bunla ilg konum var zzaten konu açıp açıp adım atamıyorum . Bunu bile geçtim hani . Bunun için boşanıyorum bile diyemiyorum

4 üni mezunuyum. devlete atanamadım sadece.
Çalışıyorum . Çok yüksek değil maalesef maaş konusu . Birikim desen 3-5 altın çünkü herşeyi birlikte yaptık . Oralara gitti .
İş bulurum heryer de Ama yetememe korkusu , nasıl geçinirim korkusu , şehri değiştirme korkusu aile yanına dönüş
Bu rahatlığımın bozulacağı korkusu . Çocuklar

Cesaretsizligime bakıp bakıp sadece ağlıyorum .
1 tane yetmiyor 2 değil 3 çeşit antidepresan kullanıyorum . (Kimse bilmiyor )
Eşinizi seviyor musunuz

Yılların karı kocasınız neden evet cinselliğe ihtiyacım var diyemiyorsunuz anlayamadım ben. Ayrıca kocanız nasıl gideriyor bu ihtiyacı ya da siz nasıl gideriyorsunuz . Çok garip geliyor bana bence ya evlilik danışmanı ya da mahkeme bu işin sonu.
İhtiyacım yok çünkü . Adamı canım cekmıyor düşündükçe komik geliyor yıllarca nasıl yaptık anlamıyorum . Yapmadıkça eksikliğini hissetmiyorsun demek ki öyle bişey

Ben çocukken annem anneannemin yüklüğünden düştü ve bacağı çok kötü bir şekilde yaralandı.Doktordan bir saygıyla döndü.Bir zaman sonra o sargıyı çıkarmak gerekti ama bandı bacağına kaynamış resmen.Annem canım acıyacak diye bir türlü o bantı çekmeye cesaret edemiyordu.Bir gün teyzem uzun uzun ısrar etti."Yavaşça çekelim,hızlıca çekelim bitsin..." vs. Annem hiçbirini kabul etmiyordu ki birden cesaret geldi.O banttan onu aniden çekip kurtuldu.Boşanmak bazen buna benzer.Umarım anlatabilmişimdir.
ilk adımı atıp kararımda durmalıyım ama bi yanım yazık olacak diyor .

Burdan geri dönmez ama ne yapacağım onu da bilmiyorum .

Öyle bişey ki Herşey iyi sanıyor Herşey normal güzel düzenli . Benim içimde yaşadıklarımı bilmiyor. Her gün boşanıyorum ben .
Senin içindekileri kimse bilmez canim.
Kocan olsa bile (
Sende istemiyorum artık diyorsun .
Bence bi silkelen kendine gel ben ne istiyorum diye kendine sor .
Böyle hayat geçmez ki..bunu hastalığı da var biliyorsundur Cınsellık önemli bence ..
Herşey gönlünce olur umarim 🙏

Merhametinden belki toplum baskısından dolayı hastayken bu adımı atmak istemiyorsun. Şimdi ayrılmak istersen neden daha önce değil madem yıllardır istemiyordu neden şimdi diye sorgulanabilir. Sizin için en doğrusu ayrılmak gibi fakat eşiniz çok şaşıracak gibi.

Kadınla - erkek ilişkisi şefkat ve acıma ile olmaz
Sadece bu iki duygudan bahsetmişsiniz

Kadın ve erkek ilişkisi aşk , şehvet ve arzu ile olur

Yoksa ben sıradan bir kız arkadaşıma yada erkek arkadaşımada şefkat duyabiliyorum

Farkı iyi ayırt etmek lazım

Benzer olarak, eski eşimde bir erkek olarak göremediğim için aşk , arzu , şehvet , hayranlık besleyemediğim için boşandım

Çocuğum yok , şimdi bir daha evlenip ne zaman anne olacağım kaygısınu yaşıyor musun derseniz ? Bazen yaşıyorum henüz 30 bile değilim ama hormonlar mıdır nedir 😂

Boşanmayı düşünmek bile ciddi bir şey. Kimse durduk yere boşanmayı düşünmüyor değil mi ?

Birde boşanmak için illa aldatma , şiddet , kumar , alkol mu gerekiyor?

Eski eş ile birbirimize sadıktık , alkol ve kumar yoktu ama aramızda bazı şeyler bittiği için boşandık

Ve biz bunun için yıllarca beklemedik , birkaç yıllık evliliği dostane sonlandırdık

Çocuk yok , size nazaran birlikte geçirilen ve evli kalınan süre çok çok az
Kolay mıydı derseniz ?
İnanın boşanma sonrası , boşanmaktan daha zordu

Bazen kafam karışıyor, çok düşüyorum
Ama şunu artık çok şey biliyorum hiç bir şey kalıcı değil , biz bile bu dünyada kalıcı değiliz
Her kötü an , her kötü his ve duygu elbet külleniyor
İyi veya kötü hiç bir an kalıcı değil
Sadece yaşanıyor ve bitiyor

Kendimi de henüz buna ikna edemesemde , belki size iyi gelecektir
Hala çok geç değil
Kurtarılabilecekse kurtarın , olmuyorsa oluyordur
Keşke eşinize gösterdiğiniz şefkati birazda kendinize mi gösterseniz?

bundan kötü olmam sanırım en fazla ne olabilir diyorm ama o adım gitmiyor atılmıyor
Çocuklar kaç yaşında, boşandığınızda maddi olarak çok zorlanip bir de üstüne aile yanına dönecekseniz,boşanma şu an ki hayatınızdan daha kötü olur, şu an en azından kendi düzeniniz gezmeniz tozmaniz var

Merhametinden belki toplum baskısından dolayı hastayken bu adımı atmak istemiyorsun. Şimdi ayrılmak istersen neden daha önce değil madem yıllardır istemiyordu neden şimdi diye sorgulanabilir. Sizin için en doğrusu ayrılmak gibi fakat eşiniz çok şaşıracak gibi.
Evet yıllarca değil de neden şimdi . Çocuklar büyüdü artık rahatız tam gezecek tozacağız neden neden tam da adam hasta iken .

Konduramıyor

Çocuklar kaç yaşında, boşandığınızda maddi olarak çok zorlanip bir de üstüne aile yanına dönecekseniz,boşanma şu an ki hayatınızdan daha kötü olur, şu an en azından kendi düzeniniz gezmeniz tozmaniz var
Çocuklar 14 ve 12 yasında . Lgs sürecinde birisi .
Ben de sizin söyledikleriniz ile ikilemde kaldığım için boşanamıyorum .
Böyle de yaşanmıyor .

Siz artık sevmiyorsunuz, sevginin yerini acıma duygusu ve merhamet bırakmış. Tutku zaten öleli yıllar olmuş. Adam da farkında neden hala kaldığınızın ama çaresiz, gitmenize izin verirse yalnız kalacak. Hastaymış da zaten siz de giderseniz dönüşü olmayan bir yola girer ordan daha toparlayamaz. Allah yardım etsin valla aklıma çare gelmiyor ne yapsanız olmayacak.

Eşimi seviyorum ama eş gibi değil aşkla değil
Daha çok içimde ona bi acıma duygum var şefkat .

Bunu bilmiyor
Erkeklere acıyan kadınlara şaşırıyorum. Erkekler asla ama asla hiçbir zaman acınacak canlılar değiller, nedeni de şu; onlar kendilerini hiçbir zaman acınacak durumda bırakmazlar.

Mesela sizin durumu ele alalım, sizin bu hissettiklerinizi o hissetseydi sizi çoktan kapı önüne koyardı.

Genelgeçer anlamda zaten erkeklerin tamamı çalışıyor, çocukları da anneler kadar düşünmüyorlar. Erkek başına her yere girer çıkar. Yaşam onlara her zaman daha ayrıcalıklı geliyor. Hayatın garezi bize.

Eşiniz hastaymış, o konuda acımakta haklısınız. Ona amenna. Ona ben de üzülürüm yalan yok. Ama geri kalan hiçbir şeyde acımam.

Çünkü onlar kendileriini önemser acinacak duruma düşürmezler. Onlar çaresiz değildir hastalik mevzusu dışında.

Çaresiz kalan, merhamet edilmesi gereken kadınlar oluyor çoğu zaman. Ama dikkat edin, erkekler merhameti o kadar hak etmezler ki, kendileri de kadınlara merhamet etmez.

Merhamete layık değiller ve merhamet duygusundan da yoksunlar.

Sizin Eşiniz nasıl bir adam bilemem. Bir iki cümlede kırıcı olduğunuzu yazmışsınız. Bilemedim şimdi bir şey diyemiyorum.

Ama çok da gençsiniz. 17 senelik evli denilince 50lerde olduğunuzu sandim bi an. Çok erken evlenip her şeyi daha gençken tüketmişsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun

Back
X