Canım benimmm bende tahmin ediyorum az çok ne gibi iftiralarla karşı karşıya kalacağımı.Senin tek celsede bitmesi iyi yıpranmamışsındır.Sizde baya ayrı kalmışsınız canım ya.Anlaşmalı boşanmaya birliktemi karar verdiniz? Ben tazminat istedim ama vermemek için çok iftira atacaklarını biliyorum.Daha dava açmadan arkamdan demediklerini bırakmadılar.Benim eşim bir kez olsun barışma talebinde bulunmadı.Aramadı bile.Eşyalarımın geldiği günde aracı olan şahısları arayıp biz yapamadık olmadı demiş.Aracı olan şahıs hizmette kusurmu etti, seni dinlemedimi çiğneyip geçtimi yada çokmu kötü bişey yaptıda böyle oldu demiş oda demişki hayır biz sadece anlaşamadık.Ama tebligattan sonra eminim bana ateş püskürüyordur.
evet canım benim tek derdim kızımın yatılı babasının yanında 4 yaşını doldurduktan sonra kalmasıydı...
güven duygusu o zamana kadar gelişiyormuş, pedagogla konuştum.
çocuk olunca kendini ikinci plana atıyorsun.
eşinde şimdi sinirlidir tabi benim dava dilekçemde neler vardı, benim avukatım yazmıştı.
utancımdan olayı kabataslak anlatmıştım.
her şeyine tedbir koydurmuştu.
ama benim avukata ilk günde dediğim çocuk önemli gerisi benim için boştu.
çocuk olmasa senin gibi yapardım herhalde ilk başta...
canını yakmak isterdim çünkü kötü bir evlilik psikolojik anlamda çok şey götürüyor insandan...
neden sorusu hiç çıkmıyor aklından..
ben evlendiğimde eşimin her dediği doğruydu benim için ne derse yaptım...
şiddet uyguladığında bile, bende hatalıyım diye düşündüm...
ki bu konuda çok ahkam kesen bir insandım zamanında, insan nelere katlanıyor...
özgüvenim sıfır olmuştu, onsuz nefes alamıyordum...
kimseye güvenmiyordum, dünyaya küsmüştüm...
tam 12 kilo verdim 5 ayda...
ama geçti çok şükür ondan uzak kaldıkça, gerçekleri gördüm.
onun gerçek yüzünü, aslında kişiliği zayıf bir insan olduğunu onun için beni aşağıladığını,ailesine yaranmak için her şeyi yaptığını,aile olma bilincinin olmadığını,paraya çok önem verdiğini, bana hiç değer vermediğini,o evde beni sadece bir hizmetçi gibi gördüğünü ve bana hiç aşık olmadığını gördüm.
yine içim yandı ama gördüm ve kabullendim...
benim eşim benim yanıma geldiğinde tek istediğim ailesinin oturduğu yerden başka bir yere taşınmaktı.
kabul etmedi.
sen olmadan gitmem ailene dedim mümkün değil dedi.
benim için yapacak bir şey kalmadı.
çünkü o güveni ailesinin yanında bulmuş,ben bir hiçmişim onun gözünde, ve onu mutlu etmek için kendimi kaybetmişim.
bir daha böyle bir şey yapmam ve ben değerli olduğumu gördüm...
sen de inşallah kendi çıkışını bulursun...
ama inan sadece karısına değil, herhangi birine şiddet uygulayan biri acizdir ve egosunu tatmin etmek istiyordur.
Allah yardımcın olsun.