Boşanan , boşanma sürecinde olan var mı ?

canım bayağı bir uğraştan sonra boşandım ben...
şu an içimdeki tek şey boşluk...
garibim yani bir de şunu farkettim davayı gözümde çok büyütmüşüm.
boşuna kendini heder etme, nasılsa her şey olacağına varıyor.

Benimde daha duruşma günüm belli değil canım.karşı tarafın eline tebligat geçmiş.Bakalım onlarda boşanmayı kabul eder ama tazminat olduğu için uzar gibi geliyor.Nasıl oluyor süreç canım anlatırmısın biraz?Sen neler talep ettin karşı taraftan?ne alabildin?

Benimde daha duruşma günüm belli değil canım.karşı tarafın eline tebligat geçmiş.Bakalım onlarda boşanmayı kabul eder ama tazminat olduğu için uzar gibi geliyor.Nasıl oluyor süreç canım anlatırmısın biraz?Sen neler talep ettin karşı taraftan?ne alabildin?

bizim durumumuz biraz farklıydı,kızım var benim 28 aylık...
kızın görüşme günleri önemliydi. kızıma aylık 200 lira nafaka veriyor.
altınlar için 10 milyar verdi, gerçi onun da 2 milyarı avukatınmış. 8 milyar vermiş oldu.
çalışıyorum, nafaka talebim olmadı.
beraber aldığımız eşyaları bile bıraktım ona, hatta kıyafetlerimin bir kısmı boşandıktan sonra geldi bana...
çocuk olunca düşüncen değişiyor...
inşallah siz nafaka ve tazminatınızı alırsınız.
avukatım nafaka ve tazminatı çok yazalım, genel anlamda yarısını verir zaten hakim demişti o dönem.
doğruyu söylemek gerekirse ben bıkmıştım ve bir an önce kurtulmak istedim belirsizlikten.

bizim durumumuz biraz farklıydı,kızım var benim 28 aylık...
kızın görüşme günleri önemliydi. kızıma aylık 200 lira nafaka veriyor.
altınlar için 10 milyar verdi, gerçi onun da 2 milyarı avukatınmış. 8 milyar vermiş oldu.
çalışıyorum, nafaka talebim olmadı.
beraber aldığımız eşyaları bile bıraktım ona, hatta kıyafetlerimin bir kısmı boşandıktan sonra geldi bana...
çocuk olunca düşüncen değişiyor...
inşallah siz nafaka ve tazminatınızı alırsınız.
avukatım nafaka ve tazminatı çok yazalım, genel anlamda yarısını verir zaten hakim demişti o dönem.
doğruyu söylemek gerekirse ben bıkmıştım ve bir an önce kurtulmak istedim belirsizlikten.

Canım aldığım bilgiye göre tebligat 3 gün önce karşı tarafın eline geçmiş.Aramadılar beni ama aracı olan şahısları aramışlar ve kaynanam çıldırmış vaziyetteymiş.Tazminat davası açtığım ve nafaka istediğim için.Zaten altın davasıda sonra görülücekmiş.Bugünde karakoldan aradılar oraya gittim çalışıyormuyum üzerime kayıtlı bişey varmı diye.Aslında ben hiçbişey istemeyecektim ama bana çok çektirdiler kaynımdan ayrı eşimden ayrı dayak yedim defalarca.Ve zorlada evden gönderildim.Benim avukatım 100.000 liralık tazminat davası açmış ama nafaka bedeli olarak ne talep etti bilemiyorum.Bakalım kesin onlar para vermek istemeyecek ve uzayacak bu dava.Karşı tarafın bu tebligata ne cvp vereceklerini açıkçası çok merak ediyorum.Siz çalışıyormusunuz?Bu arada çocuğunuzuda Allah size bağışlasın.

Canım aldığım bilgiye göre tebligat 3 gün önce karşı tarafın eline geçmiş.Aramadılar beni ama aracı olan şahısları aramışlar ve kaynanam çıldırmış vaziyetteymiş.Tazminat davası açtığım ve nafaka istediğim için.Zaten altın davasıda sonra görülücekmiş.Bugünde karakoldan aradılar oraya gittim çalışıyormuyum üzerime kayıtlı bişey varmı diye.Aslında ben hiçbişey istemeyecektim ama bana çok çektirdiler kaynımdan ayrı eşimden ayrı dayak yedim defalarca.Ve zorlada evden gönderildim.Benim avukatım 100.000 liralık tazminat davası açmış ama nafaka bedeli olarak ne talep etti bilemiyorum.Bakalım kesin onlar para vermek istemeyecek ve uzayacak bu dava.Karşı tarafın bu tebligata ne cvp vereceklerini açıkçası çok merak ediyorum.Siz çalışıyormusunuz?Bu arada çocuğunuzuda Allah size bağışlasın.

canım ben çalışıyorum.
bende davam sonuçlanana kadar senin gibiydim, kara basan gibiydi mahkeme salonu...
Allah 'tan tek celsede bitti.
karşı taraf senin yazdığın hiç bir şeyi kabul etmeyecek, üzerine bir sürü şey ekleyecek.
temizlik yapmayan, kusurlu bir insan olduğunu bile söyleyecekler.
ben karşı tarafı okuyunca bir kere daha yıkılmıştım.
benim eşimde hiç gelmedi biz neredeyse 11 ay ayrı kaldık.
anlaşmalı boşanmaya 15 gün kala geldi, sözde barışmak için...
beni bir kez daha sallayıp gitti.
ben tabi saf ne hayaller kurmaya başlamıştım...
bitince kabulleneceksin, ne kadar kabullenmezsen acın o kadar büyük oluyor.
benim bile hala kabullenemediğim şeyler var, ama zamanla geçecek...
güçlü ol, ve hakkında ne hayırlıysa onun olması için dua et...
ne tamam bitti deyip kendinle çeliş ne de ne olur bana gelsin de...
umarım mutlu olursun...

canım ben çalışıyorum.
bende davam sonuçlanana kadar senin gibiydim, kara basan gibiydi mahkeme salonu...
Allah 'tan tek celsede bitti.
karşı taraf senin yazdığın hiç bir şeyi kabul etmeyecek, üzerine bir sürü şey ekleyecek.
temizlik yapmayan, kusurlu bir insan olduğunu bile söyleyecekler.
ben karşı tarafı okuyunca bir kere daha yıkılmıştım.
benim eşimde hiç gelmedi biz neredeyse 11 ay ayrı kaldık.
anlaşmalı boşanmaya 15 gün kala geldi, sözde barışmak için...
beni bir kez daha sallayıp gitti.
ben tabi saf ne hayaller kurmaya başlamıştım...
bitince kabulleneceksin, ne kadar kabullenmezsen acın o kadar büyük oluyor.
benim bile hala kabullenemediğim şeyler var, ama zamanla geçecek...
güçlü ol, ve hakkında ne hayırlıysa onun olması için dua et...
ne tamam bitti deyip kendinle çeliş ne de ne olur bana gelsin de...
umarım mutlu olursun...

Canım benimmm bende tahmin ediyorum az çok ne gibi iftiralarla karşı karşıya kalacağımı.Senin tek celsede bitmesi iyi yıpranmamışsındır.Sizde baya ayrı kalmışsınız canım ya.Anlaşmalı boşanmaya birliktemi karar verdiniz? Ben tazminat istedim ama vermemek için çok iftira atacaklarını biliyorum.Daha dava açmadan arkamdan demediklerini bırakmadılar.Benim eşim bir kez olsun barışma talebinde bulunmadı.Aramadı bile.Eşyalarımın geldiği günde aracı olan şahısları arayıp biz yapamadık olmadı demiş.Aracı olan şahıs hizmette kusurmu etti, seni dinlemedimi çiğneyip geçtimi yada çokmu kötü bişey yaptıda böyle oldu demiş oda demişki hayır biz sadece anlaşamadık.Ama tebligattan sonra eminim bana ateş püskürüyordur.

Canım benimmm bende tahmin ediyorum az çok ne gibi iftiralarla karşı karşıya kalacağımı.Senin tek celsede bitmesi iyi yıpranmamışsındır.Sizde baya ayrı kalmışsınız canım ya.Anlaşmalı boşanmaya birliktemi karar verdiniz? Ben tazminat istedim ama vermemek için çok iftira atacaklarını biliyorum.Daha dava açmadan arkamdan demediklerini bırakmadılar.Benim eşim bir kez olsun barışma talebinde bulunmadı.Aramadı bile.Eşyalarımın geldiği günde aracı olan şahısları arayıp biz yapamadık olmadı demiş.Aracı olan şahıs hizmette kusurmu etti, seni dinlemedimi çiğneyip geçtimi yada çokmu kötü bişey yaptıda böyle oldu demiş oda demişki hayır biz sadece anlaşamadık.Ama tebligattan sonra eminim bana ateş püskürüyordur.

evet canım benim tek derdim kızımın yatılı babasının yanında 4 yaşını doldurduktan sonra kalmasıydı...
güven duygusu o zamana kadar gelişiyormuş, pedagogla konuştum.
çocuk olunca kendini ikinci plana atıyorsun.
eşinde şimdi sinirlidir tabi benim dava dilekçemde neler vardı, benim avukatım yazmıştı.
utancımdan olayı kabataslak anlatmıştım.
her şeyine tedbir koydurmuştu.
ama benim avukata ilk günde dediğim çocuk önemli gerisi benim için boştu.
çocuk olmasa senin gibi yapardım herhalde ilk başta...
canını yakmak isterdim çünkü kötü bir evlilik psikolojik anlamda çok şey götürüyor insandan...
neden sorusu hiç çıkmıyor aklından..
ben evlendiğimde eşimin her dediği doğruydu benim için ne derse yaptım...
şiddet uyguladığında bile, bende hatalıyım diye düşündüm...
ki bu konuda çok ahkam kesen bir insandım zamanında, insan nelere katlanıyor...
özgüvenim sıfır olmuştu, onsuz nefes alamıyordum...
kimseye güvenmiyordum, dünyaya küsmüştüm...
tam 12 kilo verdim 5 ayda...
ama geçti çok şükür ondan uzak kaldıkça, gerçekleri gördüm.
onun gerçek yüzünü, aslında kişiliği zayıf bir insan olduğunu onun için beni aşağıladığını,ailesine yaranmak için her şeyi yaptığını,aile olma bilincinin olmadığını,paraya çok önem verdiğini, bana hiç değer vermediğini,o evde beni sadece bir hizmetçi gibi gördüğünü ve bana hiç aşık olmadığını gördüm.
yine içim yandı ama gördüm ve kabullendim...
benim eşim benim yanıma geldiğinde tek istediğim ailesinin oturduğu yerden başka bir yere taşınmaktı.
kabul etmedi.
sen olmadan gitmem ailene dedim mümkün değil dedi.
benim için yapacak bir şey kalmadı.
çünkü o güveni ailesinin yanında bulmuş,ben bir hiçmişim onun gözünde, ve onu mutlu etmek için kendimi kaybetmişim.
bir daha böyle bir şey yapmam ve ben değerli olduğumu gördüm...
sen de inşallah kendi çıkışını bulursun...
ama inan sadece karısına değil, herhangi birine şiddet uygulayan biri acizdir ve egosunu tatmin etmek istiyordur.
Allah yardımcın olsun.

evet canım benim tek derdim kızımın yatılı babasının yanında 4 yaşını doldurduktan sonra kalmasıydı...
güven duygusu o zamana kadar gelişiyormuş, pedagogla konuştum.
çocuk olunca kendini ikinci plana atıyorsun.
eşinde şimdi sinirlidir tabi benim dava dilekçemde neler vardı, benim avukatım yazmıştı.
utancımdan olayı kabataslak anlatmıştım.
her şeyine tedbir koydurmuştu.
ama benim avukata ilk günde dediğim çocuk önemli gerisi benim için boştu.
çocuk olmasa senin gibi yapardım herhalde ilk başta...
canını yakmak isterdim çünkü kötü bir evlilik psikolojik anlamda çok şey götürüyor insandan...
neden sorusu hiç çıkmıyor aklından..
ben evlendiğimde eşimin her dediği doğruydu benim için ne derse yaptım...
şiddet uyguladığında bile, bende hatalıyım diye düşündüm...
ki bu konuda çok ahkam kesen bir insandım zamanında, insan nelere katlanıyor...
özgüvenim sıfır olmuştu, onsuz nefes alamıyordum...
kimseye güvenmiyordum, dünyaya küsmüştüm...
tam 12 kilo verdim 5 ayda...
ama geçti çok şükür ondan uzak kaldıkça, gerçekleri gördüm.
onun gerçek yüzünü, aslında kişiliği zayıf bir insan olduğunu onun için beni aşağıladığını,ailesine yaranmak için her şeyi yaptığını,aile olma bilincinin olmadığını,paraya çok önem verdiğini, bana hiç değer vermediğini,o evde beni sadece bir hizmetçi gibi gördüğünü ve bana hiç aşık olmadığını gördüm.
yine içim yandı ama gördüm ve kabullendim...
benim eşim benim yanıma geldiğinde tek istediğim ailesinin oturduğu yerden başka bir yere taşınmaktı.
kabul etmedi.
sen olmadan gitmem ailene dedim mümkün değil dedi.
benim için yapacak bir şey kalmadı.
çünkü o güveni ailesinin yanında bulmuş,ben bir hiçmişim onun gözünde, ve onu mutlu etmek için kendimi kaybetmişim.
bir daha böyle bir şey yapmam ve ben değerli olduğumu gördüm...
sen de inşallah kendi çıkışını bulursun...
ama inan sadece karısına değil, herhangi birine şiddet uygulayan biri acizdir ve egosunu tatmin etmek istiyordur.
Allah yardımcın olsun.

Bende çok fedakarlık yaptığımı düşünüyorum bu evlilik için.Karşı tarafa yani eşime kalsa suçlu olan hep benim.Bu evliliği ben bitirmek istemişim.Tazminat ve altınlarımı istediğimi belirten tebligatımı almışlar ve eminim şuan bana yalan ve iftiralarla dolu bir dilekçe gelicek para vermemek için her yolu deneyecekler.5 ayda bir kere arayıp sormadı ne eşim nede ailesi canımı acıtan belkide boşanmak değil böyle davranması.Beni kullanıp 10 ayda annemlere göndermesi.Namus bukadar kolaymı?İnsanların hayallerini umutlarını yıkmak kolaymı bukadar? Ben bunu yediremiyorum kendime.Ne kadarda değersizmişim gözünde diyorum.Belki senin eşinin yaptığı gibi 1 kere gelseydi konuşmak için içim bir nebze rahat olabilirdi yine.Ama yok 5 aydır aramadı eşyalarım geldi aramadı davayı açtım aramadı tebligatı aldı aramadı.Hiç aramadı.Şimdi sadece mahkemede kozlar paylaşılıcak.

Bende çok fedakarlık yaptığımı düşünüyorum bu evlilik için.Karşı tarafa yani eşime kalsa suçlu olan hep benim.Bu evliliği ben bitirmek istemişim.Tazminat ve altınlarımı istediğimi belirten tebligatımı almışlar ve eminim şuan bana yalan ve iftiralarla dolu bir dilekçe gelicek para vermemek için her yolu deneyecekler.5 ayda bir kere arayıp sormadı ne eşim nede ailesi canımı acıtan belkide boşanmak değil böyle davranması.Beni kullanıp 10 ayda annemlere göndermesi.Namus bukadar kolaymı?İnsanların hayallerini umutlarını yıkmak kolaymı bukadar? Ben bunu yediremiyorum kendime.Ne kadarda değersizmişim gözünde diyorum.Belki senin eşinin yaptığı gibi 1 kere gelseydi konuşmak için içim bir nebze rahat olabilirdi yine.Ama yok 5 aydır aramadı eşyalarım geldi aramadı davayı açtım aramadı tebligatı aldı aramadı.Hiç aramadı.Şimdi sadece mahkemede kozlar paylaşılıcak.

canım benim eşim barışalım diye beni bir kere aradı tam 11 ay sonra...
nasıl sinir harbiydi, seninki de ara merak etme. bizim boşanmamıza 15 gün kalmıştı, yani laf olsun diye aramış.
ama bende ne umutlar...
boş ver biliyorum insan yediremiyor ama göreceksin haksız olan ilk başlarda vurdum duymaz davransa da sonra daha kötü olur.
takdiri ilahi bu dünyada olmazsa öbür tarafta...

Kıslar Allah hepinizin yardımcısı olsun. Benimde ablam bu hafta tek celsede boşandı.3,5 yıldır evlilerdi. Ablam evlendiğinin ilk günlerinden bu yana hiç gün yüzü görmedi diyebilirim. Kocası saplantı haline gelmişti çok aşırı bağlıydı ailemize zaten yaşadığı sorunları yansıtmıyordu ama biz biliyorduk...Sanki zorla evlendirilmiş gib iydi kocası..Bir kere olsun elini tutup biryere götürmemiştir. İçki içki arkadaş ortamı geceleri eve gelmeler abşam İzmirde yaşıyor biz İst.da kız kardeşimde evlendi oda İzmire yerleşti geçen yıl tek tesellimiz kız kardeşimin ablamın yanında olmasıydı. Kızcağız geç saatte işten eve gelir koca yok bir yere gider hep tek başına evin bütün sorumluluğu ablamda..Ama ablamda çok hata var nişanlıyken çok düştü üstüneee...Adam zaten serseri bir hayat yaşıyor..Bizimkine o kadarf söyledik bu adamdan koca olmaz ama yok ailemiz o kadar arkaasındayken bile bizi hiç karıştırmadı hiç yansıtmadı..Çok olaylar oldu ama ablamı bayram günü aradım nasılsın diye iyiyim dedi kocan ne yapıyor dedim işte dedi..Bizimkiler dilekçeyi bilem vermişler ben bunu bayramın 4. günü öğrendim..Perşembe günüde bitmiş mahkemeleri..Abla gel diyoruz babamın yanına yok oda yaşayamazmış (Bu arada annem vefat ettti babamın 2. eşi var biraz asi bir kadın onunda zaten yaşam olmaz ama babamın kiradaki alt katına gel diyoruz) Zaten bu evliliği ne babam ne rahmetli annem istemişti çünkü aynı memleketli olduğumuz için adamın içkici olduğunu anlamıştı babam..Herşey kader düğüne gelmiş buraya o zaman tanıştılar bir baktık nişan vs...hayatında başka bir kadın varmış ablama söylemiş..Evliliğinin ilk yıllarıda aldatmış...Anlıyorum kadarden ötesi yok ama insanda kendi kaderini yazmaz mı???Bu hayatta herkes tek başına biz acıların en büyüğünü yaşadık annemizi trafik kazasında kaybettik babamız günlerce yoğun bakımda kaldı aylarca hastanede yattıı...Kendisinde değer vermeyen eşi olarak bu güne kadar sevmemiş saymamış bir adam için mi bu kadar kendisi yıpratmak kendinen vazgeçmek?? O kadar sitemkarımki ablama..Bizi sırtını döndüğü elimizi uzattığımız halde tutmadığı için...Zaman herşeyin ilacı sizin içimde ablam içinde inşallah acıları en kısa sürede sarar :(

Son düzenleme:

canım sen beni yanlış anladın herhalde...
boşanan her kadın fedakarlık yapmıştır, ve yolun sonunu göremediği için boşanmak zorundadır.
ben mesela salaklığıma doymayayım hala seviyorum artık eski olan eşimi...
ama o seçim yaptı, beni değil ailesini seçti...
namus kesinlikle bu kadar kolay değil ben 26 yaşındayım, benim arkadaşlarım yeni evleniyor daha düğünlerine çağırıyorlar...
ben kucağımda bebeğim boşanmış bir kadınım...
ve bunun için onu affedemem...
kendimi bende senin gibi kandırılmış hissediyorum.
ama sana demek istediğim ona nasıl zarar vereceğim diye düşünme...
çünkü o ağzıyla kuş tutsa sana verdiği yıkımı karşılayamaz.
yanlış anlattıysam kusura bakma...:92: :92: :92:

canım sen beni yanlış anladın herhalde...
boşanan her kadın fedakarlık yapmıştır, ve yolun sonunu göremediği için boşanmak zorundadır.
ben mesela salaklığıma doymayayım hala seviyorum artık eski olan eşimi...
ama o seçim yaptı, beni değil ailesini seçti...
namus kesinlikle bu kadar kolay değil ben 26 yaşındayım, benim arkadaşlarım yeni evleniyor daha düğünlerine çağırıyorlar...
ben kucağımda bebeğim boşanmış bir kadınım...
ve bunun için onu affedemem...
kendimi bende senin gibi kandırılmış hissediyorum.
ama sana demek istediğim ona nasıl zarar vereceğim diye düşünme...
çünkü o ağzıyla kuş tutsa sana verdiği yıkımı karşılayamaz.
yanlış anlattıysam kusura bakma...:92: :92: :92:

Canım benim ben seni yanlış anlamadım tatlım...Ben sadece sinirliyim ve doluyum ya sitemim sana değil canım benim o adama...Çok isyerek açmadım bu davayı beni mecbur bıraktı o adam.Ne aradı ne sordu 5 ay boyunca ben açmak zorunda kaldım.Ve şimdide onların göndereceği iftiralarla yalanlarla dolu cevap dilekçesini bekliyorum.Eşim zaten beni sevmiyor istemiyordu zaten onun gözünde hep ben haksızdım şimdi tazminat istediğim için iyice nefret ediyordur.Ve para vermemek içinde her türlü yalana iftiraya başvuracaklardır.Sana bişey sormak istiyorum davayı benim açmam hakim gözünde bana bişey kaybettirirmi? Yani anlamadığım o adam neden benim açmamı bekledi?çünkü o çok istiyordu boşanmayı?

Canım benim ben seni yanlış anlamadım tatlım...Ben sadece sinirliyim ve doluyum ya sitemim sana değil canım benim o adama...Çok isyerek açmadım bu davayı beni mecbur bıraktı o adam.Ne aradı ne sordu 5 ay boyunca ben açmak zorunda kaldım.Ve şimdide onların göndereceği iftiralarla yalanlarla dolu cevap dilekçesini bekliyorum.Eşim zaten beni sevmiyor istemiyordu zaten onun gözünde hep ben haksızdım şimdi tazminat istediğim için iyice nefret ediyordur.Ve para vermemek içinde her türlü yalana iftiraya başvuracaklardır.Sana bişey sormak istiyorum davayı benim açmam hakim gözünde bana bişey kaybettirirmi? Yani anlamadığım o adam neden benim açmamı bekledi?çünkü o çok istiyordu boşanmayı?

benim eşimde sürekli aç davayı diyordu ben istemiyordum, sanırım bunu göz dağı vermek için istiyorlar...
bende başka bir ilçeye görevlendirme olması için dava açmıştım yoksa kesinlikle açmazdım.
gerçi tayin yaptıracağım diyen adam fos çıktı ve ben davayı açmış oldum.
şaka gibi...
ama hayırlısı böyleymiş demek ki yoksa bende açamazdım davayı seni çok iyi anlıyorum.
daha da acısı ben boşandım oh be kurtuldum diyemiyorum sanki o bir gün gözlerini açacak ve görecek neler olduğunu bana gelecek diye düşünüyorum.
tam aptallık benimkisi...
çok film izlemekten kaynaklanıyor herhalde...:))

canım bizim davamızı da ben açtım,mahkemeyi etkilemiyor kimin açtığı...
ama kimin çaba gösterdiği etkiliyor.
bir dava dilekçesine barışma talebinde bulunan bir koca eşini suçluyordu,hiç çaba göstermedi diye...
sende 5 ay boyunca arayıp sormamasını aracılarla ispatlayabilirsin.
eşlerin gözünde hep haksızız onlar bir gün görecekler kimin haklı olduğunu sabret sen...

benim eşimde sürekli aç davayı diyordu ben istemiyordum, sanırım bunu göz dağı vermek için istiyorlar...
bende başka bir ilçeye görevlendirme olması için dava açmıştım yoksa kesinlikle açmazdım.
gerçi tayin yaptıracağım diyen adam fos çıktı ve ben davayı açmış oldum.
şaka gibi...
ama hayırlısı böyleymiş demek ki yoksa bende açamazdım davayı seni çok iyi anlıyorum.
daha da acısı ben boşandım oh be kurtuldum diyemiyorum sanki o bir gün gözlerini açacak ve görecek neler olduğunu bana gelecek diye düşünüyorum.
tam aptallık benimkisi...
çok film izlemekten kaynaklanıyor herhalde...:))

canım bizim davamızı da ben açtım,mahkemeyi etkilemiyor kimin açtığı...
ama kimin çaba gösterdiği etkiliyor.
bir dava dilekçesine barışma talebinde bulunan bir koca eşini suçluyordu,hiç çaba göstermedi diye...
sende 5 ay boyunca arayıp sormamasını aracılarla ispatlayabilirsin.
eşlerin gözünde hep haksızız onlar bir gün görecekler kimin haklı olduğunu sabret sen...

Canım biten bitmiştir aslında önümüze bakmamız lazım.Ama nasıl oluyorda boşanmayı isteyen taraf onlar olduğu halde biz açmak zorunda kalıyoruz?Peki boşandıktan sonra aradımı eski eşin? Haber alıyormusun yani?Benimki heleki tazminat istedim ya kesin hemen boşanmayı kabul eder.Ama şunu der eminim hep ben olurum boşanmayı isteyen o kendini hep çabalamış olarak anlatır mahkemede.Aptallık falanda değil canım sadece umut bizimkisi.Bende çok isterdim 1 kere olsun gelsin medenice konuşsun olmuyorsada medenice bitsin.En azından içim rahatlardı.Belkide kendimi bukadar değersiz hissetmezdim.Offf canım ya nolucak çok merak ediyorum.Biliyorum sonu boşanmak ama sadece nekadar çirkefleşicekler merak ediyorum...Bebeğin nasıl canım bu arada?Canım face adresin varmı senin? Uygun görürsen ordan daha rahat yazışailiriz?

Canım biten bitmiştir aslında önümüze bakmamız lazım.Ama nasıl oluyorda boşanmayı isteyen taraf onlar olduğu halde biz açmak zorunda kalıyoruz?Peki boşandıktan sonra aradımı eski eşin? Haber alıyormusun yani?Benimki heleki tazminat istedim ya kesin hemen boşanmayı kabul eder.Ama şunu der eminim hep ben olurum boşanmayı isteyen o kendini hep çabalamış olarak anlatır mahkemede.Aptallık falanda değil canım sadece umut bizimkisi.Bende çok isterdim 1 kere olsun gelsin medenice konuşsun olmuyorsada medenice bitsin.En azından içim rahatlardı.Belkide kendimi bukadar değersiz hissetmezdim.Offf canım ya nolucak çok merak ediyorum.Biliyorum sonu boşanmak ama sadece nekadar çirkefleşicekler merak ediyorum...Bebeğin nasıl canım bu arada?Canım face adresin varmı senin? Uygun görürsen ordan daha rahat yazışailiriz?

biz her hafta düzenli görüşüyoruz canım. kızımızı haftada bir gün alıyor.
doğru düzgün de konuşmuyoruz zaten,ikimiz de kızla konuşuyoruz.
-anneye geldik kızım.
-gezip, geldin mi yavrum? gibi...
çocuk olunca kestirip atamıyorsun,kızım babasıyla ömür boyu görüşecek sonuçta...
ama bir zamanlar canın olan, her şeyin olan bir insanla böyle olması çok daha zor.
çocuk olması insanları medeni olmaya zorluyor bence...
face kulllanmıyorum canım...
kullanmaya başladığımda yazarım sana...

biz her hafta düzenli görüşüyoruz canım. kızımızı haftada bir gün alıyor.
doğru düzgün de konuşmuyoruz zaten,ikimiz de kızla konuşuyoruz.
-anneye geldik kızım.
-gezip, geldin mi yavrum? gibi...
çocuk olunca kestirip atamıyorsun,kızım babasıyla ömür boyu görüşecek sonuçta...
ama bir zamanlar canın olan, her şeyin olan bir insanla böyle olması çok daha zor.
çocuk olması insanları medeni olmaya zorluyor bence...
face kulllanmıyorum canım...
kullanmaya başladığımda yazarım sana...

Sizin çocuğunuz olması evet bir ömür boyu görüşmenizi sağlayacak.Ama yazdığın gibi bir zamanlar canın olan adamla bu şekilde olmak zordur eminim.Bakalım bende duruşmada neler yaşanıcak çok merak ediyorum yatarken aklımda uyandığımda aklımda.Bu adam hiç sevmemiş diyorum nekadar safmışım diyorum kendi kendime bakalım neler olucak...

ben 4.5 yıllık evliyim.3 yaşında bi kızım ve 3 aylık bir bebeğim var.boşanmak istiyorum ama hem bu süreçten korkuyorum.hem çocuklarıımı almasından,hem de yavrularıma kıyamıyorum.ama çok mutsuzum.çok bilmiş ,herşeye karışan,cimri,ailemi istemez ama beni ve çocuklarımı sever düşkündür.evini ihmal etmez.hiç küfür etmez ama çok yaralayıcı konuşur.bazen seviyorum diyorum ama onunla yaşlanmak istemiyorum.hayatımı sadece zorlaştırıyor.iyi ama huysuz biri yani.ama çok mutsuzum.çocuklarım için katlanayım mı yoksa kendi hayatımı da biraz düşünüp ayrılayım mı bilemiyorum.
bana akıl verin nolur

çok zor bir süreçtesiniz:karar vermek,ben derimki çocuğunuz için eşinizle konuşun olumsuz davranışlarını değiştirmeye çalışsın,(tabi huyunu değiştirmesi çok zor ama...)yine de birkaç ay daha beraber yaşamaya çalışın belkii düzelir...

+ ben de 2004 ten beri boşanmaya çalışan ama hukuk sistemine takılmış biriyim:(maalesef evlenmek 5 dk boşanmak bir ömür boyu....

Back
X