- 8 Ağustos 2016
- 553
- 543
- 23
- 41
Ewet cnm. Cok şukur sabslıyım. Hep yanımdalarsiz baba evine mi döndünüz boşanınca?
Ewet cnm. Cok şukur sabslıyım. Hep yanımdalar
Yok cekışmeli oldu. Rezıllık dıe bozuldum sayelerınde. Konu komsuya ne dusunuosun. Bak su anda huzursux olan sensın, konu komsu bılmez. Sadece kendını dusun cnm. Kulaklarını kapabenim de öyle ama süreci atlatmak zor olacak sanırım. anlaşmalı boşanma mıydı? konu komşuya dert anlatmak istemiyorum hiç sorun orda.
1 yıl oldu ağustosta. ya ben biraz kıskancım açıkçası ama eşim de biraz fazla rahat. etrafa rahatça bakabiliyor. kızdığımda da bakmadım diye yemin ediyor. genel konumuz bu oluyor kavgalarda. ama son sefer farklı oldu. dini nikahımız var bizim ve boşanmayla ilgili konuşuyorduk. (birkaç gün önce kavga etmiştik boşanacağım demişti ama barıştık sonra onu konuşuyorduk.) o arada boş ol dedi üç kez. ben de şok içinde dönüp baktım dini nikahı bozdun diye. o da hayır şaka yaptım falan dedi ama. şakası olmazmış onun. ben çok tepki verince özür diledi. sonra da başladı saçmalamaya bizim önem verdiğimiz şeylere o önem vermezmiş de, yok dinmiş peygambermiş saçmalamaya başladı bayagı. neyse en son dini nikah yapacaksın o zaman tekrar dedim. önce tamam dedi aradan zaman geçti yapmayacağım dedi.
.Yok cekışmeli oldu. Rezıllık dıe bozuldum sayelerınde. Konu komsuya ne dusunuosun. Bak su anda huzursux olan sensın, konu komsu bılmez. Sadece kendını dusun cnm. Kulaklarını kapa
3 defa bosol dediyse sizde nikah kalmadi .beraber olursaniz zina yapmis olursunuz herhangi bir imama derhal sorun1 yıl oldu ağustosta. ya ben biraz kıskancım açıkçası ama eşim de biraz fazla rahat. etrafa rahatça bakabiliyor. kızdığımda da bakmadım diye yemin ediyor. genel konumuz bu oluyor kavgalarda. ama son sefer farklı oldu. dini nikahımız var bizim ve boşanmayla ilgili konuşuyorduk. (birkaç gün önce kavga etmiştik boşanacağım demişti ama barıştık sonra onu konuşuyorduk.) o arada boş ol dedi üç kez. ben de şok içinde dönüp baktım dini nikahı bozdun diye. o da hayır şaka yaptım falan dedi ama. şakası olmazmış onun. ben çok tepki verince özür diledi. sonra da başladı saçmalamaya bizim önem verdiğimiz şeylere o önem vermezmiş de, yok dinmiş peygambermiş saçmalamaya başladı bayagı. neyse en son dini nikah yapacaksın o zaman tekrar dedim. önce tamam dedi aradan zaman geçti yapmayacağım dedi.
.
3 defa bosol dediyse sizde nikah kalmadi .beraber olursaniz zina yapmis olursunuz herhangi bir imama derhal sorun
Ayrıldınizmi yoksa hala berebermi yasiyorsunuz?işte ben de ona git bir imama sor danış dedim hayır sizin önem verdiğiniz şeylere ben önem vermiyorum umursamıyorum diyor. ya yanlış yaptığını biliyor ya direkt savunmaya geçiyor tuhaf bir gurur, ego var adamda. yanlış da yapsa sonuna kadar savunacak, asla kabul etmez. zaten o olay üzerine kavga kıyamet ayrıldık. beni sevmiyormuş da ben onun hayatını mahvetmişim de ev işlerinin hepsini o yapıyormuş da. bakar mısın hatasını savunsun diye nerden nereye. ne laflar ne saygısız konuşmalar.
3 defa boş ol dediyse sen ona haram oldun artık butun talaklari birden vermis onunla evlilige devam edemessiniz.yeni bir nikahta yapamaz ve tazeleyemezsiniz.kuranda ayet var sizi bir daha alabilmesi icin baskasiyla evlenmeniz gerekiyor...işte ben de ona git bir imama sor danış dedim hayır sizin önem verdiğiniz şeylere ben önem vermiyorum umursamıyorum diyor. ya yanlış yaptığını biliyor ya direkt savunmaya geçiyor tuhaf bir gurur, ego var adamda. yanlış da yapsa sonuna kadar savunacak, asla kabul etmez. zaten o olay üzerine kavga kıyamet ayrıldık. beni sevmiyormuş da ben onun hayatını mahvetmişim de ev işlerinin hepsini o yapıyormuş da. bakar mısın hatasını savunsun diye nerden nereye. ne laflar ne saygısız konuşmalar.
Ayrıldınizmi yoksa hala berebermi yasiyorsunuz?
dini konularda konuşmak yasak sanırm ama görünce düzeltmek istedim dinen eşiyle 3 kere boşandıktan sonra başkasıyla evlenmesi gerek. yani 1 kere boşanınca başkasıyla evlenmesine gerek yok canım3 defa boş ol dediyse sen ona haram oldun artık butun talaklari birden vermis onunla evlilige devam edemessiniz.yeni bir nikahta yapamaz ve tazeleyemezsiniz.kuranda ayet var sizi bir daha alabilmesi icin baskasiyla evlenmeniz gerekiyor...
dini konularda konuşmak yasak sanırm ama görünce düzeltmek istedim dinen eşiyle 3 kere boşandıktan sonra başkasıyla evlenmesi gerek. yani 1 kere boşanınca başkasıyla evlenmesine gerek yok canım
Bu hususta Cenab-ı Hak Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmaktadır:
''Yine erkek karısını (üçüncü defa olarak) boşarsa, on-dan sonra kadın kendinden başka bir ere nikahlanıp varıncaya kadar (ve o erkek onunla cinsi münasebette bulu-nuncaya kadar) ona (birinci kocasına) helal olmaz. Bununla beraber, eğer bu (yeni) koca da onu boşar da, onlar (birinci koca ile aynı karı) Allah'ın sınırlarını ayakta tutucaklarını (tatbik edeceklerini) zannederlerse (iddet bittikten sonra) tekrar birbirine dönmelerinde,(evlenmelerinde) her ikisi hakkında da vebal yoktur. Bunlar, bilir, anlar bir kavim için Allah'ın açıkladığı sınırlardır. "
(Bakara Süresi, ayet: 230)
Babasının lafıyla seni bıraktıysa demekki ondanda Allah kurtarmışcok sukur. etmezmiyim. Allah kurtardı dıe bakıorum olaya. Ama duydum o evlenmiş hırbo ustelık benım mobilyalarımda oturuolar. ben de veto yedım babadan ilişkim bitti. Olan kadınlara oluo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?