Boşananlar yardımınıza ihtiyacım var

Kadersiz1111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2019
67
41
38
33
Merhaba arkadaslar ben boşanma davası açıcam ama avukatsız olsa oluyormu birde param yok dilekçe 500 tl dediler varmı aslı bu işin bi yardım edin bana eşim hapiste yeni evlendik temmuzda ne yapmam lazım dava için

Karşılıklı anlaşmalı olduğunda avukat gerekmiyo diye biliyorum... dilekçe o kadar tutmaz sanırım.200 tl fln dır en fazla.zaten onu yatırıyosun içinde 50-60 herneyse dosya masrafını düsüp dava sonunda sana kalanı geri ödüyorlar

Bu kadar kısa sürede niye boşanmak istiyorsun niye eşinin çıkmasını beklemiyorsun yazık adama belki suçsuz yere girdi

Ailesiyle problem yasıyorum yoksa kim boşamak ister bilmediğim bi şehirde sürekli çalış baskısıyla yasıyorum yoruldum 2 ayda kendim açsam oluyormu illa anlaşmammı lazım

Ailesi çalış diye baskı yaptığı için mi boşanmak istiyorsunuz?
eşinizi seviyordunuz v.s
Neyse evet dilekçe ücreti o civarda bişey.
ayrıca boşansanız bile ne yapmak istiyorsunuz?
Babanızın evinde oturacak mısınız? Çalışacak mısınız?
Eşinizle konuşun anlaşmalı bitirmek istediğinizi söyleyin. Daha çabuk biter.

Dilekçe yazsan bile anlaşmalı olmazsa uzar. Oturup beraber konusun. Masraf çok tutmaz, hic avukata gitmeyin, iyi değilsiniz, biraz kendinize gelin öyle kadar verin

2 aydır düşünme aşamasındayım sadece dilekçe versem oda onaylarsa hemen biter yani uzamasın istiyorum ailemin yanına dönücem

Şimdi böyle sana yardımcı olamayız ama.

Nerde yaşıyorsun. Eşinle severek mi evlendin. Neden boşanmak istiyorsun. Evliliğin kurtarılamaz bir durumun içinde mi? Eşin neden hapis yatıyor ve senin boşanmak istediğini biliyor mu? Ailen sana destek olur mu?

Gibi sorulara açıkça cevap verirseniz daha net bilgi alırsınız.

Severek evlendik istdan başka şehre geldik çek senetteen aranması çıkmış bi anda cezaevine girdi ailesi geldi illa ailenin yanına git evi kapatalım diye baskı yaptılar habire kiramda 850 tl onu ödiyemezlermiş hepsininde durumu var bnde esime dedim ağladı zırladı kendi ailemin durumu yok ceyiz için borç yaptılar zaten bnde boşanma kararı aldım esyaları satım bari elime para olsun dedim kaynana olcak omu almış esyaları satamaz diye haber yollamış 2 aydır 5 krş destek yok bi altın kolyem vardı onu bile aldılar belki kaçarım diye bu kadar manyakla uğrasmak istemiyorum boşanıp ailemin yanına dönmek istiyorum

Çek senet işi için mi girdi içeri.

Benim bildiğim kadarıyla hiçkimse sadece sözleşmeden doğan yükümlülükleri yerine getirmediği icin özgürlüğünden alıkonulamaz.

Ha belki ben yanılıyorumdur. Zaten hatam varsa arkadaşlar uyarırlar ama bana eşinizin dolandırıcı olabilme ihtimali var gibi geldi.

Zaten anlatımınızdan anladığım kadarıyla pek normal bir hayatınız yok.

Şu durumda eşinizin içeri girme sebebi dolandırıcılık vb bir suçsa sanırım çok daha kolay boşanırsınız.

Avukat icin baroya başvuru yapabilirsiniz .

Ama boşanma işlemi avukat tutmasanız da masrafsız olmaz . Ona da hazırlıklı olun.

Bi de evlilik 1 seneyi doldurmadan boşanma süreci biraz daha farklı ilerliyor. Onunla ilgili bilgi edindiniz mi

Hanımefendi dolandırıcı yada katil olsa bunuda rahatlıkla söyleyebilecek bir yapıya sahip biriyim bu bir
2 ben eşimin cezasıyla ilgili durum hakimi yada savcısı gibi ne zaman çıkarla ilgili bir post açmadım pro üye olup konuyu anlamamak ???
3 eşimin fabrikası vardı şirketlerde vardı ekonomik kriz bizide vurdu ve battı bankadan çek alırsınız son çek vardır bu yazıldığı zaman konkordota ilanı gibi birşeydir ödeme gücünüz olursa çeki döndürürsünüz ama krizz herkezi vurduğu için ödenemedi ve bi sürü hukuki süreç başladı ve bir milyarlık bir kredi çek türü değildi trilyonlar var icra yoluyla olmuyo böyle fabrika şirket borçlarında hapis yolu her zaman açıktır umarım anladınız
Normal bir hayatınız yok demişsiniz ne anlattımda anormal geldi bir kadın olarak boşanmammı anormal geldi size
Sadece merak ettiğim dilekçe prosedürüydü anormal hayatım dolandırıcı kocam oldu pes yaa pesss

Çok zor allah yardımcınız olsun. Eşiniz ne zaman çıkacak belli mi ?
Temmuzda evlenmişsiniz. Anlaşmalı olmaz 1 sene olmadığı için. Diğer türlü de uzar ve siz de psikolojik olarak çok yıpranırsınız.
Ailenizin yanına dönüp 1 sene dolmasını bekleyebilirsiniz. Belki eşiniz çıkar ve bazı şeyleri bu sürecte halledersiniz.
Ama kesin şimdi acacagim diyorsanız anlaşmalı olmuyor malesef.
Dava açmak için belli bir miktar harç yatırıyorsunuz ama o harcin bir miktar düşüldükten sonra dava bitiminde alıyorsunuz.

Yaaa :/ bir sene dolmadığı için böyle oluyor demekki çıkma ihtimali var ama ben travma gibi bişey yasadım heralde bu evliliğe olan inancım kalmadı

Yaaa :/ bir sene dolmadığı için böyle oluyor demekki çıkma ihtimali var ama ben travma gibi bişey yasadım heralde bu evliliğe olan inancım kalmadı
Evet malesef 1 sene dolmadan anlaşmalı bosanilmiyor. Ben sizi anlıyorum. Ben de 1.5 ay sonra boşandım. Sizde temmuzda evlenmişsiniz ve daha çok yeni ama yaşamadığınız kalmamis. Bende kötü şeyler yaşadım cezaevi gibi değil ama aldatma şiddet bir sürü seu ve eşimin ailesi sizinki gibi asla beni aramadı ve sozde cok severlerdi ?
O yüzden ne olursa olsun kısa süreli evlilikler gerçekten büyük travma.
Ama siz eşinizle bir konusun derim. Detayı bilmiyorum tabi ama son kez de olsa konuşmadıysanız konusun. Sonra davanızı açın. Acele bir kararla haraket etmeyin derim. Aldatma v.s olsa hiç konuşmaya gerek tok derdim ama bu is güç meselesiymiş ve o da zaten bunalımdadır şuan. Acele karar vermeyin.

Benim anlamadığım, eşinizin ailesi size yardım etmek zorunda mı? Evde siz oturuyorsanız kirasını da elbet siz ödeyeceksiniz. Bir de sürekli tezcanlılıkla hukuki yardım istiyorsunuz burası hukuki forum sitesi gibi, yardım etmeyenlere de kızıyorsunuz.

Senelerce hukuk fakültesinde okuyup, bu işten ekmek yiyen insanlar elbette sizden ücret alarak işlem yapabilirler. Siz kendiniz halletmek istiyorsanız illa, bunu adliyeye giderek öğrenmek daha mantıklı.

Çalışmayayım, herkes bana yardım etsin, ailesi para versin, insanlar bilgi versin, ben hiç bir şey yapmayım kafasıyla yardım beklemeyi de asla kaldıramazdım.

Beni anlayan biri çıktı şükür buradakiler kaynanamdan beter senin içinde zordur normalde ben çalışan biriydim bu durumlardanmıdır nedir elim kolum kalkmıyo ev berbat halde tv karsısında boş boş oturuyorum ailemede yüzüm yok yani kim boşanmak ister ama elimde değil biz nişanlıyken instagramdan kadınla konuşmuş cezaevinde telefonu verince karıştırdım onuda yakaladım o boşanma davasında işime yararmı bide ailesi bana sahip çıkmak zorunda değilmi sonuçta yeni evlendim bi avukata sordum nikahın var ve oğulları hapiste olup sana piskolojik şiddet uyguladıkları için onlarıda davana ekleyebilirsin demişti

Offf yargı dağıtmayın hanımefendi yaşadıklarımı anlatıyorum kimse bana bakmak zorunda değil oğullarının evine sahip çıkmak zorundadır anne baba olarak bunu yapmak zorundalar daha gireli bir ay olmuş hemen evi kapatalım moduna girmelerine kızıyorum düşün yeni evlisin bigün bi geliyosun kocam yokkk yokkk bilmediğin bi şehirde kaldın ne yaparsın girip hemen çalışamazsın emin ol insan ruhen çöküyorrr çöküyorrrr kafayı yicem ya ben bedavaya getiriyim demiyorum avukat tutmazsam ne olur diyorum hanımefendi param yok bilenden yardım istiyorum olay bu

Neden sürekli saldırı halindesiniz? Size buraya yazmaktansa adliyeye gidip öğrenmenin daha kolay çözüm olduğunu söyledim, adliyedeki insanlar daha tecrübelidir değil mi? Sizi daha iyi yönlendirebilir.

Ayrıca kimse size bir şey yapmak zorunda değil kusura bakmayın. Bu yaşa kadar kendinizi geliştirmeden kocaya güvenerek iş yaparsanız, sonuçlarına katlanırsınız hepsi bu. Eğer kendinizi geliştirdiyseniz de zaten ne yapmanız gerektiğini çözebilirsiniz, kocanızın ailesinden yardım bekleyeceğinize, kızlarının kocası hapse girmiş bir başına bilmediği şehirde kalmış olan ailenizden yardım beklemeniz gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…