Boşandıktan sonra ayrı eve çıkmak ve baba baskısı

Böyle Bi bakış açısı mı var gerçekten bana kimse bunu yansıtmadı henüz arkadaşlarım çevrem falan, inşallah öyle bişe düşünmez kimse çok kırılırım. Sonuçta keyfimden boşanmadım

tebrik ederim doğru bir karar
şu bir nefeslik hayatta kimin ne düşünğünün önemi yok

sen kendini bildikten sonra .. babanda olsa önemli degil

aşacağın bir durum yok bir süre hiç muattap olmaa
Muhattap olmazsam ayıp olur mu, aslında en mantıklısı da. Sonuçta herkesin hayatına kimse karışamaz

Doğru ya uyuştrucu partisi vermiycem evde, adam kesmiycem niye bu kadar abartıyorlar ki
Herşey kadına suç zaten ya bu erkekler ellerinden gelse soyumuzu kurutup birbirleriyle takılacaklar
Yapabilen kadını öldürüyor yapamayan eziyor da eziyor yaşayan ölüye çeviriyor. Baba evinde de koca evinde de hep ezildim baskı gördüm, hep emir aldım benim yerime kararları erkekler aldı hep
Oysa o kadar güçlü becerikli Bi kadınım ki içimde. Babam da eski kocam da kendi kendime Bi karar alırsam deliye dönerlerdi. Hep namus konusundan vurmaya çalışmalar falan.
Bekarken babam gezme, geniş kıyafet giy çok ahlaksızsın bana layık değilsin, çok zekisin yeterince çalışmadın daha iyi yerlerde olabilirdin bilmem ne diye beynimi z.kti
Evliyken kocam eve kapattı yıllarca sadece kaynana ve görümce eşliğinde sokağa çıkarttı tabi işe de gönderip maaşımı alıyordu, Bi süre sonra alamadı tabi vermedim.
Şimdi geldim babamın yanına tekrar, yok dulsun yok sen artık bekar diilsin sokağa çıkma, kız arkadaşlarla bile görüşmek yok telefonda uzun konuşma yasak benim iyiliğimi düşünüyormuş. İki lafından biri erkekler seni kullanmak ister
Ayyy şu erkekler beni Bi kullansaydı en başından belki hayatım z.. klmezdi yani bıktım bu salak erkek laflarından ya
Ve var ya babam da kocam da hep beni çok sevip iyiliğimi düşündükleri için bunları yaptıklarını söylüyorlar bazen inanıyorum hatta :,(

Muhattap olmazsam ayıp olur mu, aslında en mantıklısı da. Sonuçta herkesin hayatına kimse karışamaz
bence ayıp olmaz .ayıp olacak mı diye düşünme
muattap olmazsan bir süre sonra herkes kabullenir
diye düşünüyorum birazda dik durman gerek kararın karşısında

Bu toplumun ciddi bir terapiye ve algi devrimine ihtiyaci var. Kadinlar hakkinda.
Bunu da ancak kadinlar gerceklestirebilir.

Evet ne yapabiliriz ki
Boşanmış kadınlar diye Bi dernek olsa keşke
Bosanmis ya da degil, bu tum kadinlari kapsayan.
Tek ebeveyn, bosanmis, bekar, ogrenci, profesyonel veya degil, ve ozellikle yalniz yasayan tum kadinlari kapsamali.
Acil bir network olusturmali. Is bulma konusunda haberlesmek ve kisisel gelisim icin.

Sırf o mentaliteye sahip bir ailen olduğu için onlarla aynı evde yaşamamalısın zaten..Ben anlayamıyorum zaten 30 yaşında insan aileyle mi yaşarmış ya..bu sadece ortadoğu da var..çünkü birey kabul edilmiyoruz ya..çok iyi yapmışsınız..Ben olsam bende aynısını yapardım..ayrıca yetişkin insana karanlıktan önce eve gel diye baskı kurmak nedir ya? Şaka gibi bir toplumuz..

Ben de ablama diyorum sürekli, ayrıl annemlerden başka eve çık diye.
Ama kendi cevabı aynen şu 'yemeğim hazır, temizliğim hazır, el bebek gül bebek bakıyorlar, çalıştığım para sadece bana kalıyor, karışanım soranım da yok, bırak ayrı eve çıkmayı, bir daha evlenmem bile ben' diyor.
Ailelerin davranışları ters tepiyor herhalde.
Kimisi ayrılsın, kendi hayatını yaşasın istiyor ama sonuç bizim ev, kimisi de laf söz uğruna zorla yanlarında tutmaya çalışıyor küçük bir çocuk gibi isteklerinizi görmezde gelerek örnek konu sahibi...

Son cumleyi okuyunca midem bulandi. Dul degilsin bosanmissin bu bir. Cahile laf anlatilmaz oyle dusunen varsa dusunur iki. Evini acmissin keyfine bak kim ne derse desin uc

En güzelini yapmışsınız.Kocaman işi gücü olan bir insansınız.Kimseye ihtiyacınız da yok.Hiç sallamayın. Ben böyle çocuğumla bir dünya kurdum ve burda mutluyum.Kimsenin hayatını yaşamak istemiyorum deyin kestirip atın. İnşallah bundan sonra daha da mutlu günleriniz olur...

Babanızla iletişimizdeki sıkıntıda sizin de payınız olabilir. Ayrı eve çıkabilen ve güçlü olmaya çalışan bir kadın gibi değil de "güçlü olmaya çalışan bir kadınmış gibi yazmaya çalışan ergen bir erkek çocuğu" gibi yazıyorsunuz. Hem de çok bariz biçimde. Hatta iki arkadaş erkek olduğunuzu düşündüklerini yazmış. Kendine güvensizlik midir nedir bilmiyorum. Yazılı iletişimde güven vermiyorsunuz. Sözlü iletişimde ve vücut dilinde de böyleyseniz babanız bu yüzden de güvenemiyor olabilir. Sizin ayakta durabildiğinizi gördükçe fikri değişebilir.

Nasil anliyorsunuz oyle oldugunu? Benim radarlarim mi kapali acaba. Ya da Turkcem yetersiz.

Erkek olduğumu söyleyen olmuş, kadın olduğum için ezilmiş biriyim belki erkekleşmişimdir.
30 yaşındayım yıllardır sevgi adı altında baskı görüyorum geçmişe dönsem değiştirsem keşke

Nasil anliyorsunuz oyle oldugunu? Benim radarlarim mi kapali acaba. Ya da Turkcem yetersiz.

Estağfurullah, öyle olduğunu iddia edemem, bilmiyorum. Öyle değilmiş gibi tavsiye yazdım hatta. Ama tarzı farklı algılanmaya çok müsait. Alıntıladığım ilk mesajındaki son satırlar, "Ayyy şu erkekler" diye başlayan kısım ve artık çok eskimiş "herkesin hayatına kimse karışamaz" espiri kalıbı ve daha birçok şey. Farklı biriymiş gibi algılanmaya çok müsait. Belki günlük yaşantısında da yapıyordur ve güvensizlik oluşuyordur.

Cano ne düşünürlerse dusunsunler. kimse senin sevisip sevismedigine karışmaz. Yetişkin genç kadınsın herseyine karışan bir babayla yaşamak cok zor. Eğer böyle düşünüyorlarsa babanın hiç sınırı ve haddi yok demektir. Babana valla babacım sevismeyecegim mi diyeceksin. Maddi gücünde varsa sallama kur düzenini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…