Boşandıktan sonra mutlu olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Insallaj
Degil mi o ferahlık o huzur var ya hiçbir yerde yok ☺️ Çok iyi anlıyorum sizi ben ilk ay enkaz gibiydim boşanma kararında o kadar acı cektim ki ama sonradan anladım ki boşanan milyonlarca insan var bu hayatta kimse isteyerek düzenini bozmuyor olmayanı zorlamamak gerek. Bizim de çekişmeliydi sonra anlaşmaya yanaştı es kişisi umarım sizin de öyle olur
Inşallah öyle olur ya bu çekişmeli boşanma zor oluyor siz bosanali ne kadar oldu 😊

Merhaba herkese. Daha önce de benzer konular açmıştım. Çok zor bir dönemden geçiyorum lütfen anlayış ve empati bekliyorum. Sormak istediğim şu evliliğinde şiddet, maddi sorun, hakaret, aldatılma vs olmadan sırf anlaşamadığı İçin beraber mutlu olunamadığı İçin aranızda boşanan ve sonrasında mutlu olan var mı? Süreciniz nasıldı ve nasıl devam etti hayat size sonrasında iyi davrandı mı yoksa pişman mı etti biraz kendi yaşadıklarınızı anlatır mısınız?
Yaa dikkat ettimde bu saydiklarinin hepsi benim evliligimde vardi

VAy ben Ölem :sopa::confused:

Nasıl açar mısınız biraz boşandınız galiba şimdi nasıl mutlu musunuz
Yani demek istedigim. Hani yazmissiniz ya aldatma, hakaret, siddet olmadan diye. Bunlarin hepsi bende vardi yazdim.

Simdi gayet mutluym cok sukur. Ben cok sey yasadim onun etkiside var tabi

Merhaba herkese. Daha önce de benzer konular açmıştım. Çok zor bir dönemden geçiyorum lütfen anlayış ve empati bekliyorum. Sormak istediğim şu evliliğinde şiddet, maddi sorun, hakaret, aldatılma vs olmadan sırf anlaşamadığı İçin beraber mutlu olunamadığı İçin aranızda boşanan ve sonrasında mutlu olan var mı? Süreciniz nasıldı ve nasıl devam etti hayat size sonrasında iyi davrandı mı yoksa pişman mı etti biraz kendi yaşadıklarınızı anlatır mısınız?
Boşanmadım aslında ama empati yapmaya çalışarak cevap vereceğim sorunuza. Yeni evlendim sayılır 1 sene dolmadı bile. Zaman zaman tartışmalar anlaşamamazlıklar illaki oluyor. O zamanlar boşanma fikri aklımdan geçmiyor değili. Sizi de kendime yakın bulduğum için cevap vermek istedim. Bende aynı sizin gibi sırf anlaşamadığımız için dahi boşanabilirdim sanırım. Çok şükür bi sıkıntım yok evliliğimde ama diyelim ki oldu illa aldatılmak, hakarete, şiddete vs uğramak gerekmiyor evliliği bitirmek için. (Annem böyle düşündüğümü bilse çok kızar çünkü büyüklerimiz için evlilik ömürlük demek oluyor, her sıkıntıya katlanmak demek oluyor) En azından benim için bu böyle ve hep böyle oldu. Eyvah boşanamam, ne yaparım, nasıl devam ederim diye düşünmem asla. Çünkü huzursuz bi evliliğin, mutluluk vermeyen bi birlikteliğin kimseye faydası yok. Oturup iki güzel sohbet edemeyeceksek, gülüp eğlenemeyeceksek, bişeyler paylaşamayacaksak ne önemi var ki benimle alakasız kendi halinde bi ev arkadaşını her yerde bulurum ben. Boşanmak dünyanın sonu değil. Kendimi mutlu edecek başka şeyler illaki bulurum. Hedefler koyarım önüme onlara ulaşmak için çalışırım, çabalarım bu da beni yeterince mutlu eder zaten. Örneğin ikinci üniversite okurum, yüksek lisans yaparım, yabancı dil öğrenirim. Kendimi geliştirmek için çabalarım . Bunları yapabilmek için ikinci bir şahısın yanınızda olmasına gerek yok. Hayatınızı güzelleştirmek için attığınız adımlar sizi tek başınıza dimdik ayakta tutmaya yeter zaten.

Ben 15 senenin ardından boşandım. Çok sancılı bir süreçti. Ben şiddetli geçimsizlik başladı diye boşandık sanıyordum. Sonrasında bir sene minör depresyon yaşadım. Bir gün Facebook’ta eski eşimin yeniden evlendiğini gördüm. Meğer başka bir kadınla ilişkisi varmış. Yeniden evlenmiş zaten. O gün bende karar verdim hayatıma yeni sayfa açacağım diye. 4 sene bekarlıktan, ince eleyip sık dokunduktan sonra bende 2. Evliliğimi yaptım. Şimdi Allah’a şükür gözümün içine bakan bir eşim var. İlahi adalet kim neyi hak ederse er geç verir 🙏🏻

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X