Şu histen kurtulmanız lazım sizin. Sizi mutsuz etmiş olabilir bu insan ama hayatında illa ki mutsuz olacağı bir dönem olmayabilir. İlahi adalet tecil edecek diye bir kural yok anlatabiliyor muyum, eski eşinizi "Acaba bu sefer mutsuz olacak mı" diye gözleyip durursanız sizin ömrünüz biter. 6 sene geçmiş, artık geçmişi geçmişte bırakabilmeniz gerekiyor. Siz bırakamıyorsunuz, problem de bu. Yaşanmış bitmiş bir ilişki, kötü de bitmiş olabilir ama artık o ilişkinin üzerine sünger çekilmesi gerekiyor. Sünger çekemediğiniz için yeni ilişkileriniz de olamıyor çünkü farkında değilsiniz ama eski eşinizin hayaletiyle birlikte yaşıyorsunuz her an. Kimse geçmişiyle yaşayan biriyle ilişkiye başlamak istemez.
Sizinki kadar uzun süreli değil belki ama empatik yaklaştığımı anlamanız için bunu yazıyorum. 2 senelik bir ilişkim vardı, ondan öncesinde arkadaş olarak bir tanışma dönemi... Aldatıldım, hem de kendi evimde, kendi yatağımda. İlişki bitti ama o yakaladığım imge hala gözümün önünden gitmiyor. Çok ağladım, lanet ettim, öldüğü haberi gelse dedim, inşallah hiç mutlu olamaz dedim. Ben bunları dedikçe inadına daha çok mutlu oldu sanki. Ne zaman onu düşünmeyi bıraktım, hayatıma baktım, o zaman kendisinden haber geldi. Unutamıyorum özür dilerim bla bla. Ama artık ben unutmuştum dönsün dönmesin bir anlamı yoktu benim için. Defettim gitti, şimdi evlenmek üzere olduğum başka bir ilişkim var. Eski sevgilimden için iyi ki beni ciddi bir yola girmeden aldattı da kurtuldum diyorum. Kimisi buna ilahi adalet diyebilir ama şu an onun da başka bir ilişkisi var ve gayet mutlu.
Sizin için de dönsün dönmesin bir anlamı olmayacağı o noktaya gelebilmeniz lazım. Şu an bir anlamı olacak o yüzden de mutlu değilsiniz.