Boşandıktan sonra tekrar mutluluğu yakalayanlar var mı?

Ben de üzülüyorum insanların anlayışsızlığına..Destek veya sevgi dolu sözcük sevgi dolu bir bakış beklerken hoyrat,saldırgan oluşlarına insanların.İnsanların yaşanmışlıklarının her gece kafasını yastığa koyup neler düşündüğünün uzaklara dalıp giden gözlerinde oluşan hatıraların insanı ne boyutta bıraktığını bilemezsiniz.
Bahşedilmiş bir yaşam var önümüzde nasıl yaşamamız gerektiği irademize bırakılmış.Nasılsa bir gün bu emanet toprak olacak arkadaşım ne mutluluklar ne acılar sonsuz değil!! İbadet et dua et ruhunu arındır karamsarlıklardan.Gelecekte bizi neler beklediğini bilmiyoruz bu bile yaşamak için bir sebep aslında..
Teşekkür ederim. Her an şükrediyorum fakat yine de yalnızlık hissi hep içimde. Ve bana bunları yaşatanlar hiçbir bedel ödemeden hayatlarına devam ediyorlar. Tek ümidim ilahi adalet.

Sizden azar işitmek için konu açmadım. Ayrıca ben de fazla güçlü değilim belki. Üstelik siz benim ne yaşadığımı nerden bileceksiniz. Uzaktan davulun sesi hoş gelir. Ben boşandım o adamdan kurtuldum diyorum fakat öyle gereksiz bir insan hayatımda büyük izler bıraktı. Buna üzülüyorum ben. Boşanmış kadın olmak bu ülkede zor.

Off hala bla bla. O adam iz bırakmadı, izler silinmesin diye uğraşıyorsun resmen. Ayrıca ne zorluk yaşadın cidden merak ediyorum. 3 çocukla ortada mı kaldın? Meslek diploma iş olmadan beş parasız mı kaldın? Ailen gelinlikle gittin kefenle dönersin mi dedi? Boşanır boşanmaz dul kaldı bu elimizde kalmasın diye apar topar 60 yaşında biriyle mi evlendirildin? Bunların hiç birini yaşamadın tam tersine gayet güzel bir hayatın ve sana sahip çıkan ailen var. Belki bir iki kişiden "dul" lafını işittin belki beklentilerin olmadı ama o kadar da olumsuzluk olsun ya, cennette yaşamıyoruz ki. Sen olumsuzluklarından beslenmeye alışmışsın. Şükürsüzsün kabul et.

Sizin konularinizi cok iyi biliyorum bu cümleyi bende size kurmuştum bi konunuzda bi kadin 15 günlük yubasini birakip gitmez diye. Kadin jemen hamile kaldı diye , kuzenim gelinlerinden şüpheleniyor diye yalandan konu açmıştınız. Sizi ve sizin gibileri Allaha havale ediyorum
Gercekten miiii?:skandal:Demek hayal ürünü konuları da varr:KK11:

Teşekkür ederim. Her an şükrediyorum fakat yine de yalnızlık hissi hep içimde. Ve bana bunları yaşatanlar hiçbir bedel ödemeden hayatlarına devam ediyorlar. Tek ümidim ilahi adalet.

Şu histen kurtulmanız lazım sizin. Sizi mutsuz etmiş olabilir bu insan ama hayatında illa ki mutsuz olacağı bir dönem olmayabilir. İlahi adalet tecil edecek diye bir kural yok anlatabiliyor muyum, eski eşinizi "Acaba bu sefer mutsuz olacak mı" diye gözleyip durursanız sizin ömrünüz biter. 6 sene geçmiş, artık geçmişi geçmişte bırakabilmeniz gerekiyor. Siz bırakamıyorsunuz, problem de bu. Yaşanmış bitmiş bir ilişki, kötü de bitmiş olabilir ama artık o ilişkinin üzerine sünger çekilmesi gerekiyor. Sünger çekemediğiniz için yeni ilişkileriniz de olamıyor çünkü farkında değilsiniz ama eski eşinizin hayaletiyle birlikte yaşıyorsunuz her an. Kimse geçmişiyle yaşayan biriyle ilişkiye başlamak istemez.

Sizinki kadar uzun süreli değil belki ama empatik yaklaştığımı anlamanız için bunu yazıyorum. 2 senelik bir ilişkim vardı, ondan öncesinde arkadaş olarak bir tanışma dönemi... Aldatıldım, hem de kendi evimde, kendi yatağımda. İlişki bitti ama o yakaladığım imge hala gözümün önünden gitmiyor. Çok ağladım, lanet ettim, öldüğü haberi gelse dedim, inşallah hiç mutlu olamaz dedim. Ben bunları dedikçe inadına daha çok mutlu oldu sanki. Ne zaman onu düşünmeyi bıraktım, hayatıma baktım, o zaman kendisinden haber geldi. Unutamıyorum özür dilerim bla bla. Ama artık ben unutmuştum dönsün dönmesin bir anlamı yoktu benim için. Defettim gitti, şimdi evlenmek üzere olduğum başka bir ilişkim var. Eski sevgilimden için iyi ki beni ciddi bir yola girmeden aldattı da kurtuldum diyorum. Kimisi buna ilahi adalet diyebilir ama şu an onun da başka bir ilişkisi var ve gayet mutlu.

Sizin için de dönsün dönmesin bir anlamı olmayacağı o noktaya gelebilmeniz lazım. Şu an bir anlamı olacak o yüzden de mutlu değilsiniz.

Yıllarca ve yıllarca boşandım kötüyüm travmayı atlatamadim gibi bir sürü konu acmissiniz. Ama hâlâ psikolojik tedavi görmüyor musunuz? Görüyorsanız doktorunuzu degistirin. Düzenli terapi gormuyorsaniz da mutsuzlukla beslenen birisiniz demektir. Ki her halükarda psikolojik destek şart size.

Boşanıp da mutlu olmayan kadın görmedim. Evlilikteki hallerine göre çok daha mutlu hepsi. En başta da ben... ha mutluluğu %99’unun işe yaramaz olduğu bir cinsiyete bağlarsak, asla mutlu olamayız zaten. Siz kendi başınıza da mutlu olabildiğinizi kabul edin, o %1’den gelip sizi bulan olur inşallah.

Şu histen kurtulmanız lazım sizin. Sizi mutsuz etmiş olabilir bu insan ama hayatında illa ki mutsuz olacağı bir dönem olmayabilir. İlahi adalet tecil edecek diye bir kural yok anlatabiliyor muyum, eski eşinizi "Acaba bu sefer mutsuz olacak mı" diye gözleyip durursanız sizin ömrünüz biter. 6 sene geçmiş, artık geçmişi geçmişte bırakabilmeniz gerekiyor. Siz bırakamıyorsunuz, problem de bu. Yaşanmış bitmiş bir ilişki, kötü de bitmiş olabilir ama artık o ilişkinin üzerine sünger çekilmesi gerekiyor. Sünger çekemediğiniz için yeni ilişkileriniz de olamıyor çünkü farkında değilsiniz ama eski eşinizin hayaletiyle birlikte yaşıyorsunuz her an. Kimse geçmişiyle yaşayan biriyle ilişkiye başlamak istemez.

Sizinki kadar uzun süreli değil belki ama empatik yaklaştığımı anlamanız için bunu yazıyorum. 2 senelik bir ilişkim vardı, ondan öncesinde arkadaş olarak bir tanışma dönemi... Aldatıldım, hem de kendi evimde, kendi yatağımda. İlişki bitti ama o yakaladığım imge hala gözümün önünden gitmiyor. Çok ağladım, lanet ettim, öldüğü haberi gelse dedim, inşallah hiç mutlu olamaz dedim. Ben bunları dedikçe inadına daha çok mutlu oldu sanki. Ne zaman onu düşünmeyi bıraktım, hayatıma baktım, o zaman kendisinden haber geldi. Unutamıyorum özür dilerim bla bla. Ama artık ben unutmuştum dönsün dönmesin bir anlamı yoktu benim için. Defettim gitti, şimdi evlenmek üzere olduğum başka bir ilişkim var. Eski sevgilimden için iyi ki beni ciddi bir yola girmeden aldattı da kurtuldum diyorum. Kimisi buna ilahi adalet diyebilir ama şu an onun da başka bir ilişkisi var ve gayet mutlu.

Sizin için de dönsün dönmesin bir anlamı olmayacağı o noktaya gelebilmeniz lazım. Şu an bir anlamı olacak o yüzden de mutlu değilsiniz.
Her birilerini mutsuz edenin hayatı mahvolsaydı, dünyada yaşayacak insan kalmazdı zaten değil mi? Kendi mutluluğumuzu başkalarının mutsuzlupuna bağlamadığımız zaman herşey daha güxel oluyor gerçekten...

Gercekten miiii?:skandal:Demek hayal ürünü konuları da varr:KK11:
Hayal ürünü değil ama burada taşlanmamak için, kuzenim diye söylemişti. Aslında kendisi şüpheleniyordu gelinden çocuk başkasından olabilir mi diye ? Biz sonradan anladık kendisinin olduğunu. Sonunda kardeşini bosattirdi rahatladilar. Okumani tavsiye ederim konularını. Kendisi tamamen bir görümce..

Bir gün hiç aklına gelmeyen bi zamanda, hiç aklına gelmeyen bi yerde öyle biriyle tanışırsın ki umarım tüm dertlerini, tüm yalnızlığını unutturur sana...
Ama kesinlikle arkadaşlara da katılıyorum mutluluğu bi erkeğe bağlama. Kadın erkek sadece birbirini tamamlar, muhtaç değiliz yani kimseye.
Hayat çokkkk güzel.

Sizi tanıyorum, keşke demeninde faydası yok gelecekten korkmanında. Siz biriyle tanışsanızda yine mutlu olacağınızı düşünmüyorum, öncelikle gerçekten Türkiyedeki üst seviyede psikologlardan araştırıp yardım almalısınız, kendinizle barışmalısınız. Maddi sorunum yok diyorsunuz, kendinize yapacağınız en büyük iyilik bu olur. Bana kızmayın, 1 yıl 2 yıl yas tutulur ama 6 yıl olmuş kronikleşmis bir mutsuzluktan bahsediyoruz.
6 yıldır boşanmanın yasını tutmuyor bence, yaşadığı sıkıntılardan sonra mutlu bi yuva kurmayi eskisinden daha cok istedigi ve isteğine ulasamadigi icin mutsuz hissediyor.. Tabii ki her sey nasip, olmayınca olmuyor ama umutsuz olmamak lazim, hic belli olmaz..

Hayal ürünü değil ama burada taşlanmamak için, kuzenim diye söylemişti. Aslında kendisi şüpheleniyordu gelinden çocuk başkasından olabilir mi diye ? Biz sonradan anladık kendisinin olduğunu. Sonunda kardeşini bosattirdi rahatladilar. Okumani tavsiye ederim konularını. Kendisi tamamen bir görümce..
Neydi kiz o uyenin ismi?

Ayy tamam, gördüm:işsiz:

Son düzenleme:
Boşanıp da mutlu olmayan kadın görmedim. Evlilikteki hallerine göre çok daha mutlu hepsi. En başta da ben... ha mutluluğu %99’unun işe yaramaz olduğu bir cinsiyete bağlarsak, asla mutlu olamayız zaten. Siz kendi başınıza da mutlu olabildiğinizi kabul edin, o %1’den gelip sizi bulan olur inşallah.
O zaman mutlu olmak icin erkege ihtiyac yoksa evlenmeden de mutluydunuz evlenmeyen butun kizlar mutludur

O zaman mutlu olmak icin erkege ihtiyac yoksa evlenmeden de mutluydunuz evlenmeyen butun kizlar mutludur
Evet aynen öyledir. Ama çoğu farkında değildir. Evliliği kendilerini nirvanaya çıkaracak bişey sandıkları için bekarlıklarının tadını bile çıkaramaz çoğu. Ama boşananlar neyin ne olduğunu gördüğünden en güzel bekar onlardır :) Evlilik sadece mutluluğa mutluluk katacak biri ile olacaksa güzel. Aksi durumda b.mb.k birşey...

helal olsun sana,
anne olamam diye korkular geliyor mu?
İlk boşandığımda oluyordu. Şimdi Yok. Her şeyi kabulleniyorsun. Korksam ne olacak ki durum değişecek mi. Böyle düşünüyorum. Bi sen rahatlığa çok alıştım. Bazen arkadaşlarıma gidiyorum eve gelince oh çekiyorum iyi ki evli çocuklu değişim diye.

Evet aynen öyledir. Ama çoğu farkında değildir. Evliliği kendilerini nirvanaya çıkaracak bişey sandıkları için bekarlıklarının tadını bile çıkaramaz çoğu. Ama boşananlar neyin ne olduğunu gördüğünden en güzel bekar onlardır :) Evlilik sadece mutluluğa mutluluk katacak biri ile olacaksa güzel. Aksi durumda b.mb.k birşey...
Katılıyorum

Back
X