Boşandıktan sonra yeni ilişki

pearl123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2024
60
72
3
45
Arkadaşlar eşimden ayrıldım, önceliğim çocuklarım. Onların mutsuz olacağı birşeyi asla yapmak istemem. Evlenmeyi de onlar üniversiteye gidene kadar düşünmüyorum açıkçası. Aynı eve başka bir adamın girmesi onları rahatsız edecektir diye düşünüyorum . Ayrıldıktan sonra yeni bir ilişkiye başlamak kimi için asla olmayacak bir durumdur saygım var tabi ama ben duygusal olarak böyle bir ihtiyaç hissediyorum. Bunu samimiyetle de söylüyorum. Sizlerden bu durumu yaşayanlar ne kadar sonra başladınız ve neler yaşadınız. Paylaşabilir misiniz? ( yorumumu güncelledim. Boşandıktan sonra hemen ilişkiye başlamak istedim gibi yorumlanmış o yüzden durumumu detaylı yazdım)

Son düzenleme:
Arkadaşlar eşimden ayrıldım, Çocuklarım da var. Ayrıldıktan sonra yeni bir ilişkiye başlayanlar ne kadar sonra başladınız ve neler yaşadınız. Paylaşabilir misiniz?
Kaç yıl oldu boşanalı? Çocuklarınız kaç yaşında? Bunlar önemli cevap için. Çalışıyormusunuz?

1 yıllık ayrı yaşama ardından 6 ay ayrılık toplamda 1.5 sene. Çocuklar ergenlik çağında. Çalışıyorum
Bence çok yeni. İnsanın kafasını toplaması yaşananları unutması 2 yıldan aşağı değildir benim düşüncem. Benim arkadaşlarım var 3 4 yıl sonra evlendiler gayet mutlular. Bekar yaşayan da var gayet mutlu. Bence hayatınızı düzene sokun kendinizi mutlu eden şeyleri keşfedin. Gezin tozun.

Bence çok yeni. İnsanın kafasını toplaması yaşananları unutması 2 yıldan aşağı değildir benim düşüncem. Benim arkadaşlarım var 3 4 yıl sonra evlendiler gayet mutlular. Bekar yaşayan da var gayet mutlu. Bence hayatınızı düzene sokun kendinizi mutlu eden şeyleri keşfedin. Gezin tozun.
Aslında asıl merak ettiğim çocuklu annelerin tekrar bir ilişkiye başlaması. Yani çoçuk yokken herşey biraz daha rahat devam edebilir belki ama çocuklu olunca bu süreci nasıl yaşıyorlar

Aslında asıl merak ettiğim çocuklu annelerin tekrar bir ilişkiye başlaması. Yani çoçuk yokken herşey biraz daha rahat devam edebilir belki ama çocuklu olunca bu süreci nasıl yaşıyorlar
Onu ilişkiniz olunca yaşayarak öğrenirsiniz. Bi mahmut abi vibe ı aldım bilmiyorum.

Herkesin duygusallığı farklıdır. Büyük konuşmayayım eğer eşimden ayrılmış olsam bir daha bir ilişki düşünmezdim mesela. Ancak siz merak edip konu açtığınıza göre duygusal hayatınız farklı. Herkesin yaşantısı, düşüncesi, duyguları aynı olmadığı için sağlıklı bir cevap alabileceğinizi düşünmüyorum. Yine de herşey gönlünüzce olsun

Bu ara yeni boşanmış hanımlara bir haller oldu. Geldi bahar ayları, gevşedi gönül yayları.
Biraz dinlenin, olması gereken olur zaten.
Bir arkadaşım boşandı ve o defterleri kapattı. Kuzenim boşandıktan 10 yıl sonra evlendi.
Açıkçası evlenmeyi uzun bir süre ben de düşünmüyorum ama hayatıma birini almak isterim

Herkesin duygusallığı farklıdır. Büyük konuşmayayım eğer eşimden ayrılmış olsam bir daha bir ilişki düşünmezdim mesela. Ancak siz merak edip konu açtığınıza göre duygusal hayatınız farklı. Herkesin yaşantısı, düşüncesi, duyguları aynı olmadığı için sağlıklı bir cevap alabileceğinizi düşünmüyorum. Yine de herşey gönlünüzce olsun
Teşekkür ederim umarım hayat güzel insanları karşıma çıkarır

Evlilik kısmı erken olabilir ama boşanmış kadınların konularına ne acelen var denmesini de gereksiz buluyorum. 1 buçuk yıllık fiziksel ayrılığın öncesinde vardır, pat diye boşanma sürecine geçilmemiştir. Yeniden birini tanıyıp, sevmek, sevilmek isteyebilir kadınlarda.

Çocuklarla beraber yeni ilişkiyi etkileyecek çok şey var aslında. Yaşları, sizden ayrı, babalarıyla geçirdikleri vakitler derken kişiden kişiye değişir diye düşünüyorum. İlişki demek ona vakit ayırabiliriz de gerektiriyor malum.

Benim bir akrabam evlendi öyle. Kendinden yaşça büyüktü. Ama anlaştılar hala evliler. Tanışmaları nasıl oldu hatırlamıyorum.

Bu ara yeni boşanmış hanımlara bir haller oldu. Geldi bahar ayları, gevşedi gönül yayları.
Biraz dinlenin, olması gereken olur zaten.
Bir arkadaşım boşandı ve o defterleri kapattı. Kuzenim boşandıktan 10 yıl sonra evlendi.
Bu ne saçmasapan bir yorum ya ? Ee gevşesin gönül yayları ne olacak? Size ne ? Eleştirel bir dille yazmışsınız. Kimsenin haddine değil boşanmış bir kadından ilişki yapmamasını yahut yıllar boyu bekar kalmasını beklemek . Niye kapatalım defteri çok pardon ? Nefret ediyorum boşanmış bir insana yeniden ilişkiyi konduramayan bu cahil zihniyetten. İstiyorsunuz ki kedilerimizle yaşlanıp ölelim . Kaldı ki bu da bi tercih ve yine yargılanamaz

Bu ne saçmasapan bir yorum ya ? Ee gevşesin gönül yayları ne olacak? Size ne ? Eleştirel bir dille yazmışsınız. Kimsenin haddine değil boşanmış bir kadından ilişki yapmamasını yahut yıllar boyu bekar kalmasını beklemek . Niye kapatalım defteri çok pardon ? Nefret ediyorum boşanmış bir insana yeniden ilişkiyi konduramayan bu cahil zihniyetten. İstiyorsunuz ki kedilerimizle yaşlanıp ölelim . Kaldı ki bu da bi tercih ve yine yargılanamaz
Bizim ülkemizde erkek kadınla birlikteyken bile aklı başka bir kadına gidebiliyor boşanır boşanmaz direkt ilişikiye hazır hatta erkek ilişkiye hep hazır ama kadınlar da bu süreç hep travmatik kalmak zorunda oluyor gibi. İşte ben de tam bu noktadayım. Bu durumu travmatik hale getirmedim. Kendimi de hazır hissediyorum sadece bu sürecin çocuklu olma durumunda artısı eksisi neler oluyor yaşayanlar daha iyi anlatır diye düşünmüştüm

Bizim ülkemizde erkek kadınla birlikteyken bile aklı başka bir kadına gidebiliyor boşanır boşanmaz direkt ilişikiye hazır hatta erkek ilişkiye hep hazır ama kadınlar da bu süreç hep travmatik kalmak zorunda oluyor gibi. İşte ben de tam bu noktadayım. Bu durumu travmatik hale getirmedim. Kendimi de hazır hissediyorum sadece bu sürecin çocuklu olma durumunda artısı eksisi neler oluyor yaşayanlar daha iyi anlatır diye düşünmüştüm

İyi de durumun çocuk açısından durumunu merak ediyorsanız kaç çocuğunuz var ve bu çocukların yaşı, cinsiyeti nedir hiçbir bilgi vermemişsiniz

3 sene oldu travmalarım yeni bitti sayılır. ufak flörtlerim oldu ama en küçük bir red flagta bıraktım eskiden olsa tolore ederdim ama artık edemiyorum çok seçici oldum. şuan yeni bir evliliği de yeni yeni ısınmaya başladım ama acelem yok karşıma iyi biri çıkarsa ancak yoksa halimden memnunum. bu arada benim çocuğum yok çocuğum olsa o büyünce düşünürdüm. şuan çocuğum yok diye anne olmak bir ailem olsun diye düşünüyorum evliliği yeniden. çocuğum olsa önceliğim o olurdu.

Back
X