Bosandiktan sonra yeni kimlik ve bekleme suresi acil yardım bayanlar lütfen .... ( kubranur96 )

Kimsenin kimseyi asagaladigi yok gittigi yol yanlis kusura bakmayin ama tek basina yasayan ve cocuguna bakan annelerde var calisip benim arkadasm ayrildi calisip iki ogluna bakiyor hic bir erkegede muhtac deil

Ailemin yanindayim ama ailemle hergun tartisiyorum farkli bir durum var herkez ailesini secemiyor diyim ben size kısaca herkez şansli dogmuyor ben evdende kovuldum calistigim maasida oldugu gibi aileme vermeme ragmen istenmeyen cocukta oldum
Ben bu mesajini gormemisim tum sayfalari da okumustum oysa. Ozur dilerim kirici konustum bunu bilmeden. Calistigini gormemisim. Kusuruma bakma cunku ben genc yasta evlenip basi i yakan ve sonra gene ayni hataya dogru dolu dizgin giden birini gorunce tutamadim kendimi. Yazik ablacim bak bunca insan diyosa bisi vardir. Belkj hayat sana adil davranmadi ama sen gene de kimseye muhtac olma. Eloglu yilanoglu derler bizde. Hele ki ona muhtac oldugunu sezerse hiiic durmaz hemen ezer seni. Hele ki 22 yasinda toy delikanli. Bu arada evlenirsen hakkm cocugu sana vermeyecek bunu da soyliyjm ulkedeki sapik nufusunun artisina karsi bi onlemmis bi avukat arkadasim soyledi. Madem su an cocuk yok yanjnda kendini kurtarmaya bak. Benim hem teyze kizim hem hala kizim ikisi de kocaya gitti 18 yasi bile dolmadan. Sonra 20lerde bosanir bosanmaz hatta belki onceden de vrdi baskasiyla evlendiler. Ama hayirsiz cikti adamlar cunku dertlerj belli nikah bisi ifade etmedi yani. Biri iki cocukla fabrika koselerinde surunuyor. Oburu cocuklari halama yikti kendinden kucuk adama kacti yeniden. Cok seviyoruz diye diye. Bunlar daha 25 yasinda degil. Ama sorsan felegin cemberinden gectiler yani.

Zaten bencede 300 gun beklee hemen acele evlenmee zaten sozluymussunz

20 yaşında neden 2.evlilik.sevgili Kübra neden?
Ailenle sorun mu var ve bu sorunlar çok ciddi içinden çıkılmaz sorunlar mı! Kaçtığın Ne ! Neden meslek edinmek için uğraşmıyorsun okulunu bitir bir meslek edin bu şuan senin için en ideal şey ,sözlünle yine evlen evlenme demiyorum seviyorsan ama evlilik için çok erken davranmış ve zaten ceremesini çekmişsin .şuan aynı hataya düşüyorsun,

zor durumdasib belli. cok iyi anliyorum. insan hata yapiyor donemiyor hatadan. ailemde taniy8n demisti iy8ce birbrinizi. Ben 27 esim 29 st ona ragmeb cok kotu zamanla r gecirdim. ama bak dikkat et . o cocuk 22 yasinda koca olamaz sana eski hayat8n8 hatirlatir canini yapar . cok seyler olur evet iy8 adamlar var ama as az az az . evlenme baska cozum bul evlenme

Insan ailesini seçemiyor. Sizi cok iyi anlıyorum. Ama gelecek hayatınızı siz sececeksiniz. Eğitime odaklanın. Üniversite okuyup meslek edinin. Sonra evliliği düşünürsünüz.

Sizin yaşadığınız sorunları herkes yaşayabilir. Herkes boşanabilir. Ama böyle bir durumda ayakta kalmanın tek yolu, ana baba evine dönmeden kendi hayatını idame ettirmenin tek yolu ekonomik özgürlüğüne sahip olmak. Sizi seven okul bitene kadar bekler. Ya da okul bitince karşınıza başkası da çıkabilir. Anlık çözümlere değil gelecek yıllarınıza odaklanın.

Okurken burs alabilirsiniz. Büyük şehirde okursanız part time iş de bulursunuz. Ister yurtta ister apartta rahat rahat okur. Geleceğinize yön verirsiniz.

Yolunuz açık olsun.

Sizi konu harici özelden tanıma fırsatimiz yok dolayisiyla kıskanılacak biri degilsiniz,kimse konu harici sizi tanimiyor ...Öyleyse neden tüm yorumlar acele etme,henuz erken diyor bir düşünün...
20 yaş her insan icin farkli tecrubeler taşiyor,kimimiz o yasta uni okuyor,kimimiz cocuk büyütüyor,kimimiz calisiyor....Bu hayat bazılarına acimasiz olabilir ama once insanin kendine acimasi gerek bazi durumlarda....Ve siz kendine acimayan,en buyuk kotulugu kendine yapan bir kadinsiniz....Yeni evlilik pardon evcilik istediginiz gibi olmazsa ne yapacaksiniz?
O masum bebek gibi bir bebekle kucaginizda tekrar bir yıkım yasamak istermisiniz?bunlarin cevaplarini merak ediyorum?lutfen cevaplayin

Adlıyeye gıdıp dilekçe yazıyorsunuz. Internet’te Dilekçe örnekleri de var.Dilekçeyi teslim ederken dava harcı yatırıyorsunuz ama yüksek bir miktar değil.Adliye sizi bir belgeyle devlet hastanesinde bir doktora gönderiyor.Orda testle gebe olmadığınız anlaşılıyor ve hastane bir yazı veriyor.O yazıya istinaden İddet süreniz kaldırılıyor ve nüfuza gidip başvuru yapabiliyorsunuz.Soyadıızın değişmediği çok önemli değil sistemde boşandığınız gözüküyordur.

Yapma bunu bak cok cok buyuk yanlistasin,
Senin su an yaptigin sadece günü kurtarmak, ama 20 yasinda genc bir kadinin onceligi onundeki upuzun hayati kurtarmak olmali.
O su an askindan olen 22 yasindaki cocukla da yurumezse bir b planin var mi? Yok, olamaz, ustune bir de kucaginda cocukla kalakalacaksin, ustelik ilk esin de sirtini doner o zaman sana.
Şimdi en azindan şu iddet suresini kendine dusunme suresi yap,
Ben nasil bir hayat yasiyorum, nasil bir hayati hakediyorum, hakettiklerime sahip olmak icin neler yapabilirim...
Oncelikle bir meslek edin, aciktan okuyabilirsin, ismek kurslarina katılabilirsin, ciraklik yapabilirsin vs vs.
Meslek edinip kendini cevirecek para kazanmaya basladiktan sonra ister evlen, ister evlenme, istersen çocuğunu yanina al, istersen alma.
Ama su an yeniden bir evlilik yaparak hem kendi geleceginle hem cocugunun gelecegiyle nasil bir kumar oynadigini da asla goz ardi etme.

Erken yaş,25 altı evliliklerde; devlet uyduruk olmayan bir kurum ve personelle bu duruma neden el atmiyor,hele de bizim toplumda....icim aciyor boyle konulari okurken....

Canım bence hiç dava falan açma yeniden evlenmek için. 300 günlük süreyi bekle. Bu süre geçene kadar kendine iyi bir iş bul. Gerekirse ailenin yanindan ayril kendine kucuk bir ev kirala. Çalışırken kendini bir meslekte geliştirecek kurslara git. Şuanda yanında çocuğun olmadığı için herşeyi rahatlıkla yaparsın. Kendini toparlayip düzenini kurduktan sonra çocuğunu alırsın. Evleneceksen de ekonomik özgürlüğün olarak evlen. Ama şu durumda evlenme. Hakkında hayırlısı olsun.

Yaş 20 mi gerçekten bu hız çok fazla bence dikkat edin

Daha yaş 20 ve 2. evlilik hazırlıkları. Bu ne hız yahu.
Evliliğin zaten kötüymüş ki bitmiş, zorlu bir süreçten geçmişsin.
Hemen nasıl başkasına güvenebildin.
Dur bir kafanı dinle. Hayatını yoluna sokmaya çalış Gir bir işe çalış.
Önce kafanı topla. Ne bu acele Bismillah..

300 gün beklemen veya dava açman hamile olmadığını ispat etmen gerekiyor. boşanman daha işlenmemiş olabilir e devlete.

yeni kimlik içinde tekrar basvurup gun alıp müracat etmen gerekıyor.

Millete ne cidden anlamıyorum.
Kadının sorduğu soru belli, yok efendim acelesi neymiş, yok resmi olarak evliyken sözlenilemezmiş, size ne yahu, gerçekten insanlar ne meraklı başkasının hayatını yargılamaya.
Kadın doğru mu yapıyorum dememiş, ilgili prosödürleri sormuş.
Sizin sorunuza gelince öncelikle soyadının değişmesini bekleyeceksiniz, iddet için hamile olmadığınızı ispat ederseniz basit bir dava ile kolaylıkla kaldırtabilirsiniz.

Boşanma kararınız kesinleştip kesin karar çıktı ise,
Hangi mahkemede boşandıysanız oranın bağlı olduğu nüfus müdürlüğünü
arayıp dosyanızın ulaşıp ulaşmadığını sorun.
Ayrıca normal şartlarda 1 yıl evlenemezsiniz.
Bu süreyi kaldırmak için yine aile mahkemesine başvuracaksınız.
Bu başvuruda gebe olmadığınızı belgelemeniz gerekir.

1 yıl gibi kısa bir sürede nasıl bu kadar aceleci davranırsınız onu hiç aklım almadı.
Ayrıca çok gençsiniz ve çok tecrübesizsiniz ki böyle bir cahil cesaretine sahipsiniz!

20 yaşındasın ve 2. evliliğine hazırlanıyorsun

daha 1 ay önce boşanmışsın

kızım senin ailende hiç mi aklı başında lafı dinlenecek bir büyük yok

sana demiyorlar mı ilk kocan için acele ettin bak bitti, bunda bir dur, adamı tanı gör

kimse sana demiyor hayır evlenemezsin diye de bir dur yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…