• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandım şoktayım

Kız boşandım diyor işte üzgünüm şoktayım diyor neyine inanmıyorsunuz. Türkiye burası sanki hukuk adalet herşey kitabına göre de

Lütfen dizi izlemeyi azaltın, sizin dediğiniz şekilde işlemiyor süreç.
Şaka mısınız nasıl işliyor ya avukat tutuldu taniklar var denildi karşılıklı hiç bir talepte bulunmadık ve karar çıktı oturup durduk yere niye yalan atayım

Kız boşandım diyor işte üzgünüm şoktayım diyor neyine inanmıyorsunuz. Türkiye burası sanki hukuk adalet herşey kitabına göre de
Boşadı yani avukatta dedi 1 yıl dolduramadığınız için taniklar gerekiyor dedi ilk duruşmada karara çıktı

Boşadı yani avukatta dedi 1 yıl dolduramadığınız için taniklar gerekiyor dedi ilk duruşmada karara çıktı
Bu normalde çok sık rastlanan bi durum değil ama imkansız da değil, normalde tanıkları dinlemeyi başka bir celseye atması lazımdı ama çok nadir de olsa aynı zaman da dinliyor. Sizinkin de öyle olmuş. Neyse zaten sizin derdiniz de bu değil, hayırlısı olmuş sizin için umarım çok mutlu olursunuz bugünleri çabucak unutup

Bu normalde çok sık rastlanan bi durum değil ama imkansız da değil, normalde tanıkları dinlemeyi başka bir celseye atması lazımdı ama çok nadir de olsa aynı zaman da dinliyor. Sizinkin de öyle olmuş. Neyse zaten sizin derdiniz de bu değil, hayırlısı olmuş sizin için umarım çok mutlu olursunuz bugünleri çabucak unutup
şaka gibiler cidden

Evet evet 10 gün içinde dilekçeler aşaması tamamlanmış, tensip oluşturulmuş, herhalde 2 gün sonrasına öninceleme duruşması atılmış, hakim de müthiş şekilde öninceleme duruşmasında tahkikata da geçip şak diye boşanma kararı vermiş. Çekişmeli boşanmada protokol hazırlanmış ya da anlaşmalı boşanmada tanık dinlenmiş. Ne olduğu da belli değil, protokol diyor, tanık diyor. Türkiye’de hukuk bilmediğimiz için tüm bunlar bir araya gelip olmuş kabul edebiliriz.

Evet evet 10 gün içinde dilekçeler aşaması tamamlanmış, tensip oluşturulmuş, herhalde 2 gün sonrasına öninceleme duruşması atılmış, hakim de müthiş şekilde öninceleme duruşmasında tahkikata da geçip şak diye boşanma kararı vermiş. Çekişmeli boşanmada protokol hazırlanmış ya da anlaşmalı boşanmada tanık dinlenmiş. Ne olduğu da belli değil, protokol diyor, tanık diyor. Türkiye’de hukuk bilmediğimiz için tüm bunlar bir araya gelip olmuş kabul edebiliriz.
Velevki böyle olmadı, nedir sıkıntın? Kız boşandım kötüyüm diyor sence problem sadece usul mü? Mahkemede olmadığımıza göre esasa baksan ya biraz:)
Fyi; 2 günde boşanan var 2 günde abartmıyorum bir telefona baktı welcome to real hukuk in Türkiye

Velevki böyle olmadı, nedir sıkıntın? Kız boşandım kötüyüm diyor sence problem sadece usul mü? Mahkemede olmadığımıza göre esasa baksan ya biraz:)
Fyi; 2 günde boşanan var 2 günde abartmıyorum bir telefona baktı welcome to real hukuk in Türkiye

Esas olan konunun gerçek olmaması olabilir mi?

Önceden konuda açmıştım yeni evliyim 9 aylık annesiyle en son kavga ettik yanımda olmadı sonrada 10 günde boşanma protokolü imzalamıştık. Bir anda ev boşaltıldı 6 gün sonra mahkemem oldu bugun tek celsede boşandım her şey bir anda oldu şok içindeyim. Bana destek olacak kelimler eder misin şuan çok ihtiyacım var
Bu ne ya eski eşin adam değilmiş Allah seni kurtarmış işte böyle biriyle 20 yıl evli kalıp 2 çocuktan sonra boşanmaktansa olmuş bitmiş gitmiş işte geçmiş olsun seneye hatırlamayacağın bir acı için kendini hırpalama yeni gelecek güzelliklere kendini sakla

Bu ne ya eski eşin adam değilmiş Allah seni kurtarmış işte böyle biriyle 20 yıl evli kalıp 2 çocuktan sonra boşanmaktansa olmuş bitmiş gitmiş işte geçmiş olsun seneye hatırlamayacağın bir acı için kendini hırpalama yeni gelecek güzelliklere kendini sakla
Çok teşekkür ederim

Diğer Avukat Hanım olabiliyor böyle şeyler dedi mesela. O yüzden birkaç avukattan görüş almakta fayda var.

Yani hakim avukatın eşi değilse ya da avukat çok üst düzey bir isim değilse, kasaba gibi bir yerde değilse, çok mümkün değil ama yine de öyle olmuş diyelim. Avukat ya da erkek tarafının ailesi ricacı olmuş hakim de kuralları alt üst edip hızlandırılmış yargılama yapmış. 1 haftada çekişmeli boşanma, maşallah

Yani hakim avukatın eşi değilse ya da avukat çok üst düzey bir isim değilse, kasaba gibi bir yerde değilse, çok mümkün değil ama yine de öyle olmuş diyelim. Avukat ya da erkek tarafının ailesi ricacı olmuş hakim de kuralları alt üst edip hızlandırılmış yargılama yapmış. 1 haftada çekişmeli boşanma, maşallah
Olur mu olur bunlara takılmayalım, burada hayalleri yıkılmış mutsuz bir kadın var ona umut olabilecek birkaç kelime etmek daha değerli bence

Evet oluyor.
Konu sahibini tanimam o da beni tanimaz.
Ben bizzat sahidim bu sekilde ilk yilda dava acilip sahitlerle tek celsede sonuclanmasina. İsterseniz buna da inanmayin farketmez benim icin.
Konu tamamen avukatin kac yillik tecrubesi olduğu, hakimlerle kalemlerle arasini nasil tuttugu, ne kadar is bitirici oldugu ve mahkemenin o donem icin ne kadar yogun oldugu ile alakali.
Cok öznel bi durum.

Sıkma canını ne dertler unutuluyor insanlar depremde bütün ailesini kaybedir kolunu bacağını kaybediyor kendine odaklan ve parla
Bir anda olması zoruma gidiyor o kadar emek onun öncesi sevgililik falan kısa sürede boşanmak çok ağır geldi

Ortak arkadaşımız haber verdi boşandıktan sonra arkadaşlarıyla buluşmuş hikaye atmış sosyal medyaya gayet dediğiniz gibi hiç bir şey olmamış gibi davranıyor anne evine dondu zaten evi boşalttı hep
Klasik erkek modeli işte hiç şaşmıyor boşanıp durum paylaşmayan erkek nadir çıkıyor galiba. Aynı durumları yaşadım. Boşanma sonrası erkeklerin oraya buraya saldırması, kıskandırmaya çalışması bitmiyor. 1 ay sonrası yakın bir arkadaşım onun çok kötü göründüğünü ve barışmayı düşünüp düşünmediğimi sormuştu. 1 yıl sonra başka bir arkadaşım onun tabiri caizse perişan ve 10 yıl yaşlanmış göründüğünü söyledi. Ama bu süreler zarfında bile beni kıskandırma çabaları bitmedi. Ancak benden herhangi bir tepki gelmeyince, yani umudunu kesince, yaklaşık 1 yıldır çocuğu bile görmüyor. Hemen hemen 2 yıl oluyor boşanalı. Asla görünen şeylere aldanma. O da şu an şokta ama erkeklerin verdiği tepki bu şekilde kıskandırma şeklinde oluyor. 1 ay sonra yavaş yavaş durumun farkına varıyorlar ve pişmanlıklar başlıyor. İş yerinde boşanan ve yeni karısıyla çok mutluymuş gibi görünen bir abimiz sürekli başka boşanan erkekler için diyordu ki bu adam en az 2 yıl kendine gelemez. Başka bir erkek arkadaşım da 15 yıl önce önce boşandığı karısını yıllardır anlatıyor ve bir daha hiç kısmeti çıkmadı sevgili bile yapamadı. En güzeli önüne bakmak ve onun durum paylaşmasının ve mutlu görünmeye çalışmasının bu süreci senden çok daha geç atlatacağına emin olmak.

Evet oluyor.
Konu sahibini tanimam o da beni tanimaz.
Ben bizzat sahidim bu sekilde ilk yilda dava acilip sahitlerle tek celsede sonuclanmasina. İsterseniz buna da inanmayin farketmez benim icin.
Konu tamamen avukatin kac yillik tecrubesi olduğu, hakimlerle kalemlerle arasini nasil tuttugu, ne kadar is bitirici oldugu ve mahkemenin o donem icin ne kadar yogun oldugu ile alakali.
Cok öznel bi durum.
Bu bahsettiğiniz şey 1 yıldan fazla süre evli olanlar için geçerli. Anlaşmalı boşanmayla tek celsede birkaç gün içinde boşanmak mümkün ama 1 yıl üzeri evliyseniz mümkün. Konu sahibi 8 aydır mı 9 aydır mı ne evliyim demiş.

Back
X