• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosaninca çocuğu sormayan baba

Maaşının yanında on bin dert değil ama evet başka sıkıntıları var ailesinin onu yemeyi bırakmak istememesi gibi başkalarının eski eşyalara benim gibi kabul edip gelmeyeceği gibi gerçekler.
Zaman geçince tekrar birleşmek bile isteyebilir sizle . Sakin bu hataya düşmeyin bu adamdan koca da baba da olmaz. Ne güzel zahmetsizce kurtulmussunuz önünüze bakın bebeğinizle. Fotoraf video felan da atmayın. Konuşmalar kayıtlı dursun sizde büyüyünce babalık yapmaya kalkarsa çocuk bilsin gerçek yüzünü. Zaten çocuklar da biliyor hissediyorlar. Çünkü bebekleri anlamıyor sanıyoruz ama ozellikel 0 3 yaş arası bir çocuğun ebeveynlerle bağ kurması için en önemli yaş araligidir. Düşünüldüğü gibi sonradan olmuyor bazi şeyler. Kendini öyle avutsun o şimdi. Erkek karısından bosaninca çocuğundan da boşanır genelde

3 aylıkken çocuk barışmak istedi hakliymissin ve vs ancak baristigimda eziyet etmeye başladı bir ay surdurebildik yine evden kovuyordu çocuga şükretmeliymisim onun sayesinde duruyormusum dünyanın seyini söyledi kizlar sıraya giriyormuş çok pismanmis evlendiğine e o zaman neden baristin derler.

Sanırım ailesiyle ters düştü oda onlara ders vermek için barıştı sonra yine attı.İkinci kez aynı şey yasanınca ben kaldiramadim.Tekrar geleceğini sanmam artık yüzü yok.
Neden baristin diyeceklere boşanma psikolojisini kaldiramadim millet benden bilecek balinannesi sorunlu o yapamadı bak boşanmış diyecekler diye ,utandım hala utaniyorum saklıyorum bosandigimi ,başka biriyle evlenene kadarda sakliycam.
Hep daha iyi olabilirdi düşüncesine saplanıp kaldım bütün mesele bu

Anlaşmalı boşanmış galiba. Bu durumda sonradan kendin için nafaka talep edemiyorsun.
Avukatla konuştum o da aynı şeyi söylemişti. boşandıktan sonra 1 yıl süre içerisinde yoksulluk nafakası talep edilebiliyor.

Babası da olsa, hiç arayan sormayan birine çocuğumun tırnağının fotoğrafını bile atmam.
Kimseye zorla babalık yaptıramazsınız.
Evet insanın zoruna gider bu durum ama yapacak bir şey yok.
Siz iyi bir anne olmaya bakın.
Gerisine gücünüz yetmez.

Avukatla konuştum o da aynı şeyi söylemişti. boşandıktan sonra 1 yıl süre içerisinde yoksulluk nafakası talep edilebiliyor.

Anlaşmalı boşanmada eğer yoksulluk nafakası talep etmez isen, bu haktan feragat ettiğini bildiriyorsun.
Bende yeni boşandım, kendime nafaka talep etmedim ama boşanma sürecinde her türlü durumu araştırmıştım.
Çocuk için bir şeyler yeniden düzenlenebiliyor ama kendin için yeniden bir şey yapamıyorsun.
Avukat olan biri varsa belki daha doğru açıklama yapar. Bende avukat görüşü almıştım yalnız.

benim kızım babası olacak adamı gördüğünde 10 aylık falandı şuan 4 yaşında bu süre zarfında asla aramadı sormadı. Fakat ben de kılımı bile kıpırdatmadım bu konuyla alakalı. Yukarıda bir üyenin de dediği gibi kimseyi zorla baba yapamazsınız böyle olacağına hiç olmasın daha iyi. Çocuğun kafası karışmaz en azından tek elden büyütün.

Anlaşmalı boşanmada eğer yoksulluk nafakası talep etmez isen, bu haktan feragat ettiğini bildiriyorsun.
Bende yeni boşandım, kendime nafaka talep etmedim ama boşanma sürecinde her türlü durumu araştırmıştım.
Çocuk için bir şeyler yeniden düzenlenebiliyor ama kendin için yeniden bir şey yapamıyorsun.
Avukat olan biri varsa belki daha doğru açıklama yapar. Bende avukat görüşü almıştım yalnız.
Benim son görüştüğüm kişi de dilekçede feragat ettim ibaresi mi var yoksa talep etmiyorum mu var diye sormuştu. Ne kadar fark eder bilmiyorum. Google'dan bir şey alıntılayacağım şimdi.

"Yoksulluk nafakası, boşanma davası ile birlikte istenebileceği gibi boşanma davası kesinleştikten sonra da istenebilir. Ancak, boşanma davasının kesinleşmesinden sonra yoksulluk nafakası talep edebilmek için; boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 1 yıl içinde yoksulluk nafakası davasının açılması gerekir."

benim kızım babası olacak adamı gördüğünde 10 aylık falandı şuan 4 yaşında bu süre zarfında asla aramadı sormadı. Fakat ben de kılımı bile kıpırdatmadım bu konuyla alakalı. Yukarıda bir üyenin de dediği gibi kimseyi zorla baba yapamazsınız böyle olacağına hiç olmasın daha iyi. Çocuğun kafası karışmaz en azından tek elden büyütün.
Bir baba ya var olacak ya da yok olacak. Çocuğun ayarları ile oynamayacak. Zorla babalık ve annelik olmuyor. Kızınız inşallah iyidir ❤️

Bir baba ya var olacak ya da yok olacak. Çocuğun ayarları ile oynamayacak. Zorla babalık ve annelik olmuyor. Kızınız inşallah iyidir ❤️
Evet çok haklısınız. Varlığı belli belirsiz olursa olan çocuğa oluyor beklenti içine giriyor sürekli. Kızım da gayet iyi ve daha da iyi olacak teşekkür ederim sorduğunuz için🥰

Benim son görüştüğüm kişi de dilekçede feragat ettim ibaresi mi var yoksa talep etmiyorum mu var diye sormuştu. Ne kadar fark eder bilmiyorum. Google'dan bir şey alıntılayacağım şimdi.

"Yoksulluk nafakası, boşanma davası ile birlikte istenebileceği gibi boşanma davası kesinleştikten sonra da istenebilir. Ancak, boşanma davasının kesinleşmesinden sonra yoksulluk nafakası talep edebilmek için; boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 1 yıl içinde yoksulluk nafakası davasının açılması gerekir."
Belki öyle ince bir nüans vardır.
Tazminat, nafaka gibi konuların hemen arkasından sonraki süreç için haklarından vazgeçtiğine dair bir ibare ekleniyor, belki de bazı hakimler öyle yapmıyordur da bir yolu belki açıktır ? Dediğim gibi avukat olmadığım için bilemiyorum.

Aman bu adamlar üç kuruş nafaka verse, ömür billah arkadan neler neler söyler. Zaten çocukla bir başına kalmış bir kadın, çalışmadan hayatına nasıl devam edecek? O boşlukta kalınan zaman aralığını bir şekilde idare edip, hiç talep etmemekten yana oluyor çoğu kişi. Ben öyle düşüncedeydim yani.
Çoğu hesap mahşere kalıyor bazen.

Zaman geçince tekrar birleşmek bile isteyebilir sizle . Sakin bu hataya düşmeyin bu adamdan koca da baba da olmaz. Ne güzel zahmetsizce kurtulmussunuz önünüze bakın bebeğinizle. Fotoraf video felan da atmayın. Konuşmalar kayıtlı dursun sizde büyüyünce babalık yapmaya kalkarsa çocuk bilsin gerçek yüzünü. Zaten çocuklar da biliyor hissediyorlar. Çünkü bebekleri anlamıyor sanıyoruz ama ozellikel 0 3 yaş arası bir çocuğun ebeveynlerle bağ kurması için en önemli yaş araligidir. Düşünüldüğü gibi sonradan olmuyor bazi şeyler. Kendini öyle avutsun o şimdi. Erkek karısından bosaninca çocuğundan da boşanır genelde

Feragat ettiğim için nafakadan sanmiyorum

Back
X