Boşanınca erkekler size de farklı davranıyor mu?

esmer123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
198
2
46
İzmir
Bir süre önce eşimle sorun yaşadığımı paqylaşmıştım ve eşimle boşanmadık ama ondan evi trek etmesini zamana ihtiyacım olduğunu söyleyince bıraktı gitti çoocuğumuzu görmeye geliyor yaşadığım çevrede de bu duyuldu acaba bana mı öyle geliyor yoksa öyle mi anlamadım etrafımdaki erkekler önce babacan sorun neydi barıştıralım diye yaklaşıp farlı davvranıypr gibi gelmeye bbaşladı ne dersiniz sizce dul kadın pronayasına mı girdim arkadaşlar

Bir insan kendisini nasil lanse ederse ona görede karsilik alir.
Bu ne dullukla nede kadin olmakla alakali diye düsünüyorum. Bir insanin güclü ve kendisine güvenen bir tavri varsa kimse kolay kolay o insana yaklasamaz.
Sinyalleri biz insanlar veriyoruz.

Bir insan kendisini nasil lanse ederse ona görede karsilik alir.
Bu ne dullukla nede kadin olmakla alakali diye düsünüyorum. Bir insanin güclü ve kendisine güvenen bir tavri varsa kimse kolay kolay o insana yaklasamaz.
Sinyalleri biz insanlar veriyoruz.

kesinlikle çok doğru.bence olduğunuz gibi doğal davranın yani önceden nsılsanız yine aynı olun.dulum diye daha çekingen davranmanız daha çok dikkat çeker bence.bizim bir komşumuz var mesela.çok oldu kocası öleli kadın belki 15 yıldır dul,üstelik çok güzel.ama hiç dul triplerine girmemiş.binalar yakın olmasına rağmen hep balkonda oturur,şen kahkahalarını etrafa savurur,sürekli gezer.yani herkesten daha rahattır.
ama onca senede bir tane bile evlilik teklifi almamış,söyledi inanamadım.kadın o kadar rahat ki kimse onun dul olacağına ihtimal bile vermemiş.ama utanıp sıkılsaydı miletin dikkatini çekerdi,talipler türerdi etrafında.ne kadar enteresan değil mi?oysa ki tam tersi düşünülür.

elektraya anlattigin gercekten cok güzel bir olay.

bende eşimden ayrılıyorum...ve çok gerginim...daha yaşım çok genç üstelik bir kızım var 6 aylık...nelerle karışılaşacağımı bilmiyorum öyle saçma sapan şeyler duyuyorumki etrafta...kimseye belli etmiyorum ama geriliyorum işte...

Yoook,şükürler olsun,hiç kimse boşanmamla ya da dul(!) olmamla ilgili bir tek yorum yapmadı yakın çevremdekiler.
Dıdısının dıdısı konuştu yüzüme de arkamdan da ben sallamadım.
Hele ki yakın erkek arkadaşlarım "helal olsun ne güçlü kadınsın,maşallah" diye gaz verdiler hep.

Yoook,şükürler olsun,hiç kimse boşanmamla ya da dul(!) olmamla ilgili bir tek yorum yapmadı yakın çevremdekiler.
Dıdısının dıdısı konuştu yüzüme de arkamdan da ben sallamadım.
Hele ki yakın erkek arkadaşlarım "helal olsun ne güçlü kadınsın,maşallah" diye gaz verdiler hep.

aslında normali bu olması gerekn yani...bende kendimi güçlü hissediyorum ailemde tek kelime etmicek biliyorum arkamda hepsi...ama ne bilim bu durumlarda düşünüyo insan ister istemez demekki...

aslında normali bu olması gerekn yani...bende kendimi güçlü hissediyorum ailemde tek kelime etmicek biliyorum arkamda hepsi...ama ne bilim bu durumlarda düşünüyo insan ister istemez demekki...

İnanın ben de neler neler düşündüm.
Gecelerce kurdum,üzüldüm.
Ama inanın ki hiç de kötü olaylar olmuyor.
Aksine hayata yeniden tutunma çabasında etrafı görmüyorsunuz bile.
Hakkınızda hayırlı olsun inşallah.

Bendede bu tarz bişey olmadı
ama ailemin baskısı oldu

İnanın ben de neler neler düşündüm.
Gecelerce kurdum,üzüldüm.
Ama inanın ki hiç de kötü olaylar olmuyor.
Aksine hayata yeniden tutunma çabasında etrafı görmüyorsunuz bile.
Hakkınızda hayırlı olsun inşallah.

çok çok daha iyi olacağına inanıyorum zaten allahın izniyle...ama kızım çok küçük onun için çok endişeleniyorum...bide zor geliyo ne olacak nasıl olucak nasıl toparlanacak... :( çok zor bir durum...şimdi kapatsam gözlerimi uyusam...1 sene sonra uyansam ne güzel olurdu...

çok çok daha iyi olacağına inanıyorum zaten allahın izniyle...ama kızım çok küçük onun için çok endişeleniyorum...bide zor geliyo ne olacak nasıl olucak nasıl toparlanacak... :( çok zor bir durum...şimdi kapatsam gözlerimi uyusam...1 sene sonra uyansam ne güzel olurdu...

Canım bende senin geçtiğin yollardan geçtim. 8 aylık kızımla eşimden boşandım. Bu aşama hiç kolay değil, seni en iyi ben anlarım ;) benim boşanmamın üzerinden 1 yıl geçti. Herşey şu an çok güzel, hayatımı düzene oturttum. İlk 6 ay gerçekten çok zordu. Ama sıkıldığında kızına sarıl, mis kokusunu içine çek. Öyle iyi geliyor ki ;)

Elalem ne der diye hiç düşünme. Bırak isteyen dul desin. Sen değişmedin aynısın. Güçlü ol, her gecenin bir sabahı vardır. Bana bunu söylediklerinde ne diyo arkadaşlarım diyordum, yaşadıklarımı benim penceremden göremiyolar diyordum. Ama gerçekten sabah oldu. Hayat çok güzel ve bunun bir gününü bile üzüntüyle geçirmeyecek kadar değerli.

Yalnız tatlım bu boşanma aşamasında psikolojik destek almanı öneririm. Ben aldım, çok ta memnunum psikologa gittiğim için.

Tabii bilmeden ahkam kesmek de istemem ama bebenizin küçük olması aslında avantaj değil mi?
Hani en azından onu avutmak daha kolay olur bu süreçte.
Aklı başında olsa sanki daha zor olurdu gibime geldi.
Zamanın durduğunun da farkındayım.
Maalesef en zoru bu.
Umarım çalışıyorsunuzdur.
Kendinizi işe adayın,bol bol çalışın inanın ilaç gibi oluyor.
Boş vakitlerinizde Allaha dua edin,Rabbim sabır versin inşallah!
İçinizden geldiği an ağlayın tutmayın kendinizi,biriktirmeyin lütfen.

Farklı davranıyorlar derken ne gibi davranışları oluyor mesela ?

şöyle mesela önceden de aynı yerde çalıştığımız halde hiç seni eve bırakalım demezlerdi şimdi yaşanan bazı şeylerden sonra eve bırakalım mı demeye başladılar ben mi huylanıyorum yoksa

ben yanlış yaptıysam eğer eşimle boşanmadan sorunlarımız olduğunu ve bir süre ayrı yaşayarak dü,şüneceğimizi söyledim bu sürede de yalnız yaşadığımı biliyor herkes ilk başlarda ne oldu keşke boşanmasaydın giibi yaklaşan hatta ara bulalım diyen benie vliyken asla arabayla bırakalım demeyen mesai arkadaşlarından bazılaru artık ne ldu demek yerine sen boşanmadın mı veya ilk başlarda normal konuya girip kafanı dağıtmka istersen beni arayabilirsin hatta en huylandığım biri bir keresinde 2 defa gece aradı ne oluyor diye kızdığımda içkiliydim yanlış harfe basmışın gibi saçma bahaneler uydurdu

ben yanlış yaptıysam eğer eşimle boşanmadan sorunlarımız olduğunu ve bir süre ayrı yaşayarak dü,şüneceğimizi söyledim bu sürede de yalnız yaşadığımı biliyor herkes ilk başlarda ne oldu keşke boşanmasaydın giibi yaklaşan hatta ara bulalım diyen benie vliyken asla arabayla bırakalım demeyen mesai arkadaşlarından bazılaru artık ne ldu demek yerine sen boşanmadın mı veya ilk başlarda normal konuya girip kafanı dağıtmka istersen beni arayabilirsin hatta en huylandığım biri bir keresinde 2 defa gece aradı ne oluyor diye kızdığımda içkiliydim yanlış harfe basmışın gibi saçma bahaneler uydurdu

Canım kötü niyetli insanlar her zaman karşına çıkacaktır. Ama dik durup uygun bir dilde yardımlarına gerek olmadığını ya da bu konuda konuşmak istemediğini söylersen sana yanaşmaya kalkamayacaklardır. Sen yeterki kendini güçsüz ve kötü hissetme. Bu ölüm yaşam gibi doğal bir durum. Sebep her neyse bilmiyorum ama yürümemiş, kangren olmadan kendini ve kızını kurtarmak senin en doğal hakkın. Bu nedenle ben dulum gibi kelimeleri aklından çıkar. Dulluk diye bişey yok, sen varsın, kızın var. Ben hep çok yakın dostum dediğim 2-3 arkadaşımla konuştum. Onların samimiyetine emin olduğum ve güvendiğim için. Eğer böyle arkadaşların yoksa, boşver sorularına cevap verme. 2-3 sorup senden yanıt alamayınca vazgeçeceklerdir.

Eğer canın çok sıkılıyorsa ve dertleşecek kimsen yoksa çekinmeden bana mesaj atabilirsin. Sen güçlü bir kadınsın, bunu unutma ;)

Bu arada kimsenin telefonunu akşamları açmak zorunda değilsin tatlım. En yakınlarının bile ;) illaki niye açmıyorsun derlersede, boş vakitlerimi sadece kızıma ayırıyorum diyebilirsin.

Yakın çevremden olmadı çok şükür,herzamanki gibi davrandılar..
Ama uzak çevrelerden ;bunu öğrendiğinde bakış açısı farklılaşan oldu,ben kendimi koruduğum halde..O da onların terbiyesizliği..Sanki akrabalarının bacılarının başlarına gelmeyecek..Ben bu potansiyeli birinde gördüğümde topuklarım k.çıma vura vura kaçıyorum....O yüzden uzak çevrelere bunu bildirmemek daha hayırlı.Mümkün mertebe saklamak en iyisi bilmeyenlerden..Hem ozaman gereksiz hatırlatanlar da olmuyor geçmişi..Kendini evlenmemiş gibi bile hissediyorsun kimsenin bilmediği ortamlarda...
Akçası insan kendini korur ve sadece kendine yönelirse bunun çok farkında olmaz bile..Rahatsız edilmekten ziyade,yeniden evlilik açsıından sorun oluyor o ayrı..

şöyle diyeyim arkdaşlar ben hastanedeyim burada bir sürü kız birlikte çalışıyoruz biri duyunca o orda söylüyor malum başkası başka yerde uzayıp gidiyor sadece yüzünü gördüğüm tanımadığım kişiler erkekler bana gülümsüyor ben de kendi kendime acaba huylanıyor muyum psikolojim mi bozluyor diyorum ilk başta dostça soranlar şimdi saçma sapan sorular sormaya başladı

Back
X