Boşanınca her şey daha mı iyi ?

Izabelya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
252
212
103
Kalbim, aklım darmadağın..
4 yıla yakın evliyim. Çocuğumuz yok henüz düşünmedik. Parmakla gösterilen bir çiftiz. Herkes çok mutlu sanıyor. İyiyken iyiyiz evet fakat kavga ettiğimizde bambaşka insanlarız.
Eşim genel olarak iyi bir insandır. Ev işini üstlenir, sevdi mi sever, sahip çıkar, her konuda yardımcı olur. Fakat en ufak tartışmamızda çok asabileşiyor. Çok kırıyor. Eskiden uzatmak istemezdi gelir ilk adımı atardı şimdi o kadar uzaklaşıyor ki ben ona ulaşamıyorum. Ayrılalım dedim ben sensiz yapamam dedi. Düzelelim dedim elimden gelen bu dedi. Ne yapacağımı bilemiyorum. Son zamanlarda neredeyse her gün kavga ediyoruz ve o kadar basit şeyler ki.
Ayrılmak girdi mi aklın bir köşesine çıkmak bilmiyor. Düzelsek bile içimde o ‘yine kötü olacağız, yine üzüleceğim’ hissi gitmiyor ve bunu bir şekilde sonlandırmak istiyorum artık. Ne yapabilirim bilmiyorum..
Çıkmazdayım..

4 yıl az zaman değil.. insanlar hep güzel hayallerle evleniyor kim ister ki bir gün bitsin..
Fakat her evli çift de anlaşacak ve mutlu olacak diye bir kaide yok.(Keşke olsaydı)
Yine de sevgi ve saygı devam ediyorsa biraz daha şans verebilesiniz,belkide çift terapisine gidebilirsiniz..
Yine de olmuyorsa bir evlat sahibi olmadan önce bitmesi daha doğru.
Hayırlısı olsun hakkınızda

ne zaman parmakla gösterilen bir çiftiz cümlesini okusam sonu hep boşanmalı mıyım sorusu ile bitiyor çok ilginç

tam olarak sorunlarınız neler kavga sebepleri neler?

kavga sebebi ne?

Genel olarak (bence) eşimin bir anda öfkelenmesi. Ona göre benim triplerim.
Eşim Rizeli biraz yöresel olarak da var. Bir anda sinirlenebiliyor. Mesela sinema için avm ye gittiğimizde ya dur şuradan bi gömlek bakayım desem ben buraya alışveriş için mi geldim beni neden sürüklüyprsun diye sesini yükseltebilir. 10 dakika sonra da aşkım özür dilerim çok saçmaydı hadi gel bakalım der.
Ani parlamaları ve sönmeleri var. ama ben artık ya buna nasıl tepki verecek diye düşünmekten çok yoruldum.
Bazen yatırır dizlerine saçlarımı okşar. Her şeyin güzel olacağından, değişeceğinden bahseder ama değişmez.

ne zaman parmakla gösterilen bir çiftiz cümlesini okusam sonu hep boşanmalı mıyım sorusu ile bitiyor çok ilginç

tam olarak sorunlarınız neler kavga sebepleri neler?
Bu parmakla gösterilen çift olma durumunu ben de anlayamıyorum.
Biz de iyi geçinen 25 yıllık evli bir çiftiz ama yakın çevremizde parmakla gösterildiğimizi veya hakkımızda 'örnek çift' diye konuşulduğunu çok zannetmiyorum.
Bu durum nasıl oluyor merek ediyorum doğrusu.
Bizim için sorulsa en fazla 'iyiler, bir sorunları yok,geçiniyorlar' denir.

bu hikayeniz çok tanıdık şu anda benzer şeyleri yaşayan ve ne yapsam diye düşünen bir arkadaşım var ve o da çıkmazda

yani bilemiyorum hakkınızda hayırlısı olsun

Sevgiden şüphem yok, saygı zaan zaman zedelendi.
Terapiye gittik aslında faydasını da gördük ama maddi olarak buna imkan yok şu an. 2 haftada 1 çağırıyorlar ve ciddi rakamlar.

Özeti oydu zaten. Yoksa herkes bize özeniyor gibi bir şey ima etmek istemedim. Yanlış anlaşılmak istemem.

doktora gitsin. çekilmez böyle.

Oturup daha açık konuşmalısınız.
Eşinizin öfke problemi varsa kavga anında sakinleşene kadar ayrı odaya geçin sonra tekrar konuşmayı deneyin.

Özeti oydu zaten. Yoksa herkes bize özeniyor gibi bir şey ima etmek istemedim. Yanlış anlaşılmak istemem.
Bir kaç konuda daha böyle yorumlar gördüm o nedenle merak ettim.
Bu konuya insanların bakış açısı ve değerlendirme kıstası nedir? Onu öğrenmek istedim.

Çoğu insanda ani sinirlenmeler var. Bende bile var , bazen oluyor ama ev içindekilerle aynı çatıda olunca mecbur küs duramıyorsun. Bağırıyoruz, ediyoruz, küsüyoruz. 1 2 saat sonra “anne yemekte ne var” “ baba şunu al” diye sohbete başlıyoruz

Ani sinirlenme, boşanma sebebi olmamalı bence. O snirlenince siz susun. O susunca siz başlayın.
Geçen babaanneme gittim. Kadın dediki, “ kızım babanızı sakın üzmeyin, birşey olur ona. Erkeksiz hayat çok kötü” dedi

Oturup daha açık konuşmalısınız.
Eşinizin öfke problemi varsa kavga anında sakinleşene kadar ayrı odaya geçin sonra tekrar konuşmayı deneyin.
Sayısız konuşmuşuzdur. Her seferinde farkındayım daha dikkat edeceğim diyor ama sinir anında bunu asla hatırlamıyor. Kırıp üzdükten sonra gelen özrün anlamı da kalmıyor böylece.

Hergün üzülmektense bir süre üzülüp sonra tamamen mutlu olmak daha iyi.

terapi alsanız? evliliğinizi bitirmeyın gerekırse alttan alın ama basıt nedenlerle yuvanızı yıkmayın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…