Boşanırsam ne kadar nafaka alırım?

Denedik olmuyor. Hem benim işim yok ailemle yaşamak zorunda kalacağım boşanırsam. Kocam memur ve düzenli bir geliri var ve ben onun bana nafakayı vermesi gerektiğini düşünüyorum. Amacım ayakta durmak. 24 yaşındayım ve bir işim yok köyde yaşıyorum. Ne yapmalıyım sence?
Nafaka kadının doğal hakkı. Almamalı miyim?
24 yaşında reşit kadınsın. Köye dönmek zorunda değilsin. Kal orada çalış.

Simdi söyle burdan bakinca nekadar ilgincbir durum.
Üzülmeniz, evlilik icin fikir almak yerine Nafakanin derdine düstünüz?
Esinizi tamimiyorum ama insallah size hic nafaka baglanmaz. Tek derdiniz nafaka.

Aklıma şu konu geldi efsaneydi😉

Eski konulara bakılırsa sizin derdiniz başka.
Siz kesin başka birini buldunuz.
Şu size çekici gelmeyen eşinizden daha çekici biri.
Şimdi adamı sepetleyip 1000 TL alıp çatır çatır yiyeceksiniz.

Konu sahibinin neler yaşadığını nasıl bir cevrede yaşadığını bilemeyiz. Eşinin artık kendisini sevmediğini söylemiş demekki artık ilgilenmiyor kendisi ile. Bazıları evliliği kurtarmaya çabalamadan nafaka pesine düşmüşsün demiş ama ne biliyorsunuz bu çabaya girmediğini. Ne kadar nafaka alır bilemem ama bir kadın kolay kolay yuvasını yikmaz demekki yürütemeyecek durumda ki boşanmak istiyor ve kanunun kendine tanıdığı hakkı kullanmak kadar da doğal bişey yok. Illa aldatmak yada dayak boşanma sebebi olmaz ki sevgisizlik, ilgisizlik de bir nedendir bu psikolojik şiddettir bana göre. Herkes ayni şartlara sahip değil ve evlenen bir çok kadın 1 günlük bile evli kalsa çok şeyini kaybetmiş oluyor halk arasında dul gözü ile bakılıyor çalışmak,toplum arasına karışmak çoğu yerde böyle kadınlar için çok zor oluyor .
Oyle diyorsunuzda Birde adami dinlemek lazim tabi.

Boşanmada kadın mağdur taraf değildir. Evliliğin bitmesinde kim kusurluysa o mağdurdur. Eşit kusur da takdir edilebilir o ayrı mesele. Ancak şu durumda keyfi görünüyor boşanmak istemeniz, nafaka ile tek başınıza yaşamak istiyor gibi görünüyorsunuz. Eşiniz iyi bir avukata denk gelirse, bu boşanmadan zararlı çıkma ihtimaliniz yüksek.

Bunlar hep seyma subasinin nafakasi yuzunden 😁
Herkes kendini seyma,kocasini acun sanmaya basladi 😂
Neden hala anlamiyorsun? Bu saydiklarin bosanma sebebi ama nafaka alamazsin. Kac kere daha yazacaklar anlaman icin? 😂
Kocan kesinlikle kurtuldugu icin sukur namazi kilip , kurban kesmeli. Fakir fukaraya sadaka falan vermeli. 😂

valla önceki konularına bakarsanız sebep eşi değil ta kendisi.vajinasının darlığı bozulurmuş ve kocası hiç çekici değilmiş ondan adamı tersleyip ,kovup , adama dokunmuyormuş hiç .bu tarz özellikleri var 2 yıllık evli konu sahibinin :işsiz: konu sahibi ya gerçek değil ya da başka niyetleri var.

:KK57: Artık konunun gerçek olmadığını düşünüyorum ben de. Konuya daha fazla cevap yazıp da başlıklarda gözükmesine neden olmayalım. Verdiğimiz zamana da yazık yani pfffff:KK20:

24 yasinda genc bir kadin cocugu yoksa , esinden aldatma ve siddet benzeri sebeplerle bosanmiyorsa nafaka almamali
Siz bosanmak istiyorsunuz bir de ustune adam size bakacak omur boyu , neden???
O bosanma davasindab sonra adam icin siz kocaman bir "hic" olacaksiniz , hicbir baginiz , akrabaliginiz , hicvir oneminiz olmayacak , neden adam size nafaka versin?

Kocam ilgisiz bana karşı. Psikolojik veya fiziksel şiddet yok. Kavgalarımız çok fazla. Küslükler çok fazla. Yalan falan söylemez. Para verir borcumuz olduğu için fazla vermez ama verir.
Beni eskisi gibi sevmiyor. Yani olmuyor onun la.
Ben hakim olsam sizi boşamam
Bunlar boşanma sebebi olmamalı bence
Nerde eski evlilikler
En küçük bi rüzgarla boşanmayamı gidilir
Çözüm yolu vardır belki siz kafanızda boşanmayı kurmuşsunuz gibi sanki eşinizi sevmeyen sizsiniz gibi geldi bana seven kadın kocasını bırakmaz çözüm yolu arar
Ha siz boşanmak istiyorsanız o ayrııı

Anlaşmalı boşanırsam çatır çatır alırım hakkımı. Nafaka kadının yasal hakkı. Hakîm onu kadının elinden alamaz ve gerekirse başka mahkemeye tekrar tekrar dava açarım .
hırsınıza kocaman bi alkış
keşke bu hırsınızı mutlu olmaktan yana kullansaydınız.
nafaka yerine değil
ayrıca 24 yaşında çok gençsin e çocuk yok 2 yıl eşlik yapmışsın adama daha bide 1000 lira
ha bide artış olur mu diyorsun ya pesss
çalış yavrum asgari ücretini alır bal gibi geçinirsin

Yakında yasa değişikliği olacak, ömür boyu nafaka son bulacak.Ki bende destekliyorum bu yasa değişikliğini kocasını istemeyen parasını da istemesin...Çalışsın

Nafaka peşinde değilim. Ama ben boşanmak istiyorum bu nedenle nafaka talebim olacak amacım ihtiyaçlarımı karşılamak yoksa adamı sömürmek değil. Olmadı geçinemedik mutlu değiliz. Yapamıyoruz yani.

Git çalış asalak gibi yaşayacağına. Kadınlığından utandım senin sinirim tepeme çıktı.

Denedik olmuyor. Hem benim işim yok ailemle yaşamak zorunda kalacağım boşanırsam. Kocam memur ve düzenli bir geliri var ve ben onun bana nafakayı vermesi gerektiğini düşünüyorum. Amacım ayakta durmak. 24 yaşındayım ve bir işim yok köyde yaşıyorum. Ne yapmalıyım sence?
Nafaka kadının doğal hakkı. Almamalı miyim?
isin yoksa bul çalis arkadasim suan koydesin diye hep o koydemi kalacaksin?
1000 tl verseler bile gecinemezsin zaten

Back
X