Bosaniyorum. İşin içinden de çıkamıyorum

Burjuvva

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2021
5
3
1
Merhabalar. 7 aylık evliyim 15 gün önce evi terk ettim. Şu yasaktan sonra da davayı açıyorum. Severek hatta çok severek evlendim. Hala da sevgimde bir azalma olmadı. Ama saygımız kalmadığı için evliliği devam ettirmeyecegimizi düşünüyorum. İşin içinde aileme bana hem kendisi hem ailesi tarafından küfürler hakaretler ve unutulmayacak laflar döndü. Zaten geldiğimden beri bir kez araması bile olmadı. Benim sizlere danisacagim konu nafaka tazminat gibi hiçbir isteğim yok. Zaten çocuğumuz da yok. Sadece evdeki eşyalarımı alacağım. Eşimin ailrsi biraz çirkef evdeki eşyalari almam konusunda zorluk çıkaracaklarını düşünüyorum. Ev kayinbabamin ustune ve kendi evleri de karşı dairem. Boşanma olaylarında bu esyalari alma olayı nasıl oluyor. Bu eşyalar onun değil falan diyebilirler mi.Birde boşanma maddi olarak ortalama nekadar tutuyor ne kadar sürüyor bilginiz var mı ?

Merhabalar. 7 aylık evliyim 15 gün önce evi terk ettim. Şu yasaktan sonra da davayı açıyorum. Severek hatta çok severek evlendim. Hala da sevgimde bir azalma olmadı. Ama saygımız kalmadığı için evliliği devam ettirmeyecegimizi düşünüyorum. İşin içinde aileme bana hem kendisi hem ailesi tarafından küfürler hakaretler ve unutulmayacak laflar döndü. Zaten geldiğimden beri bir kez araması bile olmadı. Benim sizlere danisacagim konu nafaka tazminat gibi hiçbir isteğim yok. Zaten çocuğumuz da yok. Sadece evdeki eşyalarımı alacağım. Eşimin ailrsi biraz çirkef evdeki eşyalari almam konusunda zorluk çıkaracaklarını düşünüyorum. Ev kayinbabamin ustune ve kendi evleri de karşı dairem. Boşanma olaylarında bu esyalari alma olayı nasıl oluyor. Bu eşyalar onun değil falan diyebilirler mi.Birde boşanma maddi olarak ortalama nekadar tutuyor ne kadar sürüyor bilginiz var mı ?
Anlaşmalı bosanmaniz mümkün değil mi ,eşyaları isterdiniz

Tazminat nafaka altın be varsa al sakın gurur yapma arkandan enayi derler kimseyi sevindirme çekişmeli dava al ne kadar hakkım varsa kullan dişli bir avukat bul.
Altınları ve eşyalarımı talep edeceğim sadece. Ailesi ve kendisi mal mülk ve para bağımlısı. Uğraşmak istemiyorum birde işin uzamamasi için biran önce bitsin istiyorum

Dilekçenize taleplerinizi yazın
Avukatınız bu konuda sizi bilgilendirir
Mahkeme karar verince eş ailesine laf düşmez gider alırsınız eşyalarınızı
Bana kalırsa çöpünüzü dahi bırakmayın takılan altınları da talep edin .

Dilekçenize taleplerinizi yazın
Avukatınız bu konuda sizi bilgilendirir
Mahkeme karar verince eş ailesine laf düşmez gider alırsınız eşyalarınızı
Bana kalırsa çöpünüzü dahi bırakmayın takılan altınları da talep edin .
Pandemiden ötürü zaten düğün yapmadık öyle takı gelmedi yani bize yani.

Peki bu eşyalarımı alma hususunda neler yapabilirim biliyor musunuz
taşınmaz bir mülk olsaydı şerh koydururabilrsiniz derdim ama bu durumda ne yapılabilir bilmiyorum. Boşanmaya kesin kararlı iseniz araya bir arabulucu koyup eşyaları bölüşebilirsiniz.

Tazminat nafaka altın be varsa al sakın gurur yapma arkandan enayi derler kimseyi sevindirme çekişmeli dava al ne kadar hakkım varsa kullan dişli bir avukat bul.

Aynen öyle tok gözlü gururlu demezler.
Enayi derler.

Bütün haklarını al konu sahibi.
Lazım değil deme.
Al, yardıma ihtiyacı olana ver istemezsen.
Yine de onlar yemesin.

Net bir bilgi olarak size şunu aktarayım, anlaşmalı boşanma davası 1 yıl dolmadan açamıyorsunuz. Çekişmeli dava da açarsanız eğer her iki tarafa ikişer şahit gerekecek. Ev eşyalarını sizin olmadığını iddia edemezler ama biz aldık diyebilirler. Altınları da kullandık da diyebilirler. Eğer anlaşmalı için 5 ay daha beklemek istemiyorsanız mecburen çekişmeli açacaksınız ve artık celseler sonucunda hakim neye karar verirse o olur. Bence siz isteyin her durumda hakim karar versin olması gerekene.

Alamazsın!. Gıt baris evde yokken bir nakliyeciyle anlasip evi toplayip gotursen bile kimse karişamaz. Evlilik birligi icindeyken istedigin esyayi habersiz alabilirsin. Ama terkten sonra maleseffff. Bir avukat arkadas soylemişti. Evi kamyona koy yukley esyalati hicbir hakki yok. Ama polise gidip yardim istesen 5 dkk yardim amacli birseyleri aldirip cikartir. O da kanuni bir tarafi yok. Ziynet ise zaten senin ama kaniti sknti. Ugrastirir ama alirsin.

Diğer konularda bilgim yok ama nafaka tazminat alın yaptıkları yanına kâr kalmasın. İhtiyacı olan birine verirsiniz Afrika'ya su kuyusu actirirsiniz orası sizin bileceginiz iş ama onların da canı acısın biraz.

Alamazsın!. Gıt baris evde yokken bir nakliyeciyle anlasip evi toplayip gotursen bile kimse karişamaz. Evlilik birligi icindeyken istedigin esyayi habersiz alabilirsin. Ama terkten sonra maleseffff. Bir avukat arkadas soylemişti. Evi kamyona koy yukley esyalati hicbir hakki yok. Ama polise gidip yardim istesen 5 dkk yardim amacli birseyleri aldirip cikartir. O da kanuni bir tarafi yok. Ziynet ise zaten senin ama kaniti sknti. Ugrastirir ama alirsin.

Kardeşimin eşi daha dava açılmadan gelip eşyaları almaya çalıştı. Polis çağırdık, az kalsın tutanak tutturacaktık. Eğer şikayetçi olsaydık polis şahitliğinde mal kaçırma davası açacaktık. Konu sahibinin barışmasına gerek yok. Mahkeme açılır, talepler bildirilir, sonuca göre hareket edilir. Öyle kimse kafasına göre eşya falan taşıyamaz. Konu sahibini kanun önünde zor duruma düşürür.

Kardeşimin eşi daha dava açılmadan gelip eşyaları almaya çalıştı. Polis çağırdık, az kalsın tutanak tutturacaktık. Eğer şikayetçi olsaydık polis şahitliğinde mal kaçırma davası açacaktık. Konu sahibinin barışmasına gerek yok. Mahkeme açılır, talepler bildirilir, sonuca göre hareket edilir. Öyle kimse kafasına göre eşya falan taşıyamaz. Konu sahibini kanun önünde zor duruma düşürür.
Denemisler var canim . Ben evi terkten once de soylediler . Talep edemiyor. Cunku mal yerine gecmiyor. Ortak esya. Mal yerine gecseydi kadin zaten suanda esyalari ne olur derdine dusmezdi . Olay su zaten bosanma degil terk. Terk etmeden esyalari alsa terk ediyorun dese bitsey yapamaz. Sende durum ayni. Terkten sonra eve girdigi anda alirsa dedigin dogru bosanma olsun olmasin haksiz. Bana verilen bilgi bu. Soyleyenin kendiside avukat. Herkesin bosanmada ne kadar medeni olduguda malum ozellikle erkekgin talepleri birak kisiye ait esyayi bile cogu zaman alamiyor insanlar. Ben cocugunun ilk sacindan , ilk kiyafetlerine oyuncaklarina hicbirseyi bir daha gormedim. Suan belkide hepsi çöpte. Kilden elleri , ayak izleri. Yani bazen çok duygusal degil narsist oluyor karşi taraf.

Son düzenleme:
Back
X