Boşanıyorum ne hak iddia edebilirim?

Melekhatun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2019
808
702
103
Hep burada okurdum boşananları ve çok üzülürdüm hiç aklımın ucundan bile geçmezdi bir günde benimde aynı şeyleri yaşayacağım. Eşim ailesine çok düşkün birisi evlendikten sonra daha da belli etmişti ana kuzusu diyebilirim o derece. Şuan da annesi yüzünden ayrılıyoruz. Kadın bizi hiç baş başa bırakmak istemezdi biz 15 günlük evli iken gelip yanımızda 4-5 ay kalmak istedi eşim tatlı dil ile reddetti suç bana kaldı ben evimde istemiyormuşum. Sürekli eşimi doldurdu beni aramıyor bana anne demiyor bize soğuk davranıyor diye ki öyle birşey asla olmadı hafta da 3 kez arardım bunları duydukça ondan Soğumaya başladım nişanlıykende çok şey söylemiş evlendikten sonra öğrendim babası yok vefat etmiş annesini çok şımartmışlar en son kız kardeşleri whatsap grubunda annemin namusuna kadar laf etmişler sırf sohbet muhabbet olsun diye görümceme bunu neden yaptıklarını sordum anlamlar şaka yaptı aralarında dedi namusun şakası olur mu namus sizin için bu kadar mı ucuz dedim ?? Eşime anlattım eşim onlara çok tepki gösterdi 5 kardeşi ile konuşmadı ve onlarda cephe aldı bizi her yerden engellediler eşim en ufak tartışmada kafasına silah dayar beni tehdit ederdi kendimi öldüreyim mi diye bende benim suçum ne diye elinden silahı zorla alırdım hep ailesi yüzünden tartışmalarımız oluyordu aramızda hiç sıkıntı yoktu annesi nasıl dolduruyordu bilmiyorum ama ailesi ile tartışma başlayınca sürekli ayrılığı dile getiriyordu bütün altınları da evlendikten bir gün sonra benden aldı borç için ve annesi adına kasaya koydular sonra bozduruldu. Bayramdan önce memlekete geldik yarı yarıya ailelerde kaldık ve bana çok soğuk davrandılar eşim herşeyi kendi gözü ile gördü ve ailesiyle oturup konuştu bu artık benim canım ciğerim karım diye. Kadın bunları kazmedemedi sanırım bana daha da kinlendi. Orada kaldıktan sonra benim aileme geldik eşit şekilde burada da kaldık ve beni biraz annemin yanında bırakmak istedi bir daha ne zaman geliriz Allah bilir dedi sana da değişiklik olur dedi ve gitti giderken çok iyiydi gittikten sonra da 3 gün çok iyiydi ve sonrasında bana soğuk davranmaya başladı neden diye sorduğumda annesinin kendisine soğuk davranmasıymış bu yüzden canı sıkılmış evlenmez olaydım seni istemeye gelirken trafik kazası geçirseydim de gelemeseydim dedi benim suçumun ne olduğunu sordum birşey diyemedi bu böyle olmuyor biz ayrılalım dedi tartışma şiddetlendi ve yüzüme kapattı sonra hattımı kapattırdı ve beni her yerden engelledi 1 saat sürmeden annesi de beni engelledi kendisini çok aradım ama açmadı bizim aileyi de engelledi 40 gün falan oldu evimden kıyafetlerimi bile vermiyor aracı ile haber gönderiyor elimde delilim çok bu arada iki kez de düşük yaptım doktor sıkıntı ve stresten demişti Pazartesi boşanma davası açacağız bu durumda ne hak iddia edebilirim adama bana şahsi kıyafetlerimi bile vermiyor

Oncelikle hakkinda hayirlisi olsun.
Avukatin var mi ? Aslinda en dogru bilgiyi sana avukat verir.
Avukatım var aile avukatımız ve güvenilir. Dilekçem hazır ama karşı tarafı bekledik önce yuvam yıkılsın istemedim sonra eşim ve annesi beni istemedi aslında eşim istedi ama annesi onu kapımda hanım etmem demiş ve hastalığını kullanmış eşimde tamam anne boşanacağım demiş. Karşı tarafla anlaşmalı olsun uzamasın istedi büyüklerim ama onlar yanaşmadı bir iğne bile vermem demiş ama o evde benim de emeğim çok bizde artık çekişmeli açacağız yaşayan varsa fikir almak istedim

Hemen Pazartesi gidin avukat bulun kendinize. Böyle burda sormakla birine danışmakla yüzeysel bilgi edinirsiniz en doğrusunu size avukatınız söyler. Kanunen evlilikte edinilen mal varsa yarısı sizin olur. Takılan takı da sizin hakkınız

Acil avukat tutmalısın ve onu dinlemelisin, bu süreçte aile desteği mühim umarım kendi ailen sana merhametli olur zor dönem geçirnişsin ve bu yaşadıklarına bakarak ailece saglıklı degiller psikolojileri yani keşke bu kadar bile beklemeseydin tez vakit huzura kavuşasın inşallah

Allah razı olsun ailem maddi manevi arkamda çok şükür 2 bebeğimi kaybettim birini olaydan hemen bir gün sonra hamileymişim ama farkında değildim. Avukatım hazır ve güvenilir çok şükür ama hakkım ne ise almak istiyorum henüz 10 aylık evliyim ve 21 yaşındayım (

Senden de razı olsun. Herşey yoluna girecek sen sakın umutsuz olma Allah yar ve yardımcınız olsun ailece muvaffak olun onlara karşı dualarım sizinle

Kesin konuşmadı altınlar senin hakkın dedi ama karşı taraf vermem demiş 500 de nafaka veririm başka birşey vermem demiş

davalar bunun için zaten siz alırım dersiniz o vermem der mahkeme hükmeder. hakim altınların size verilmesine hükmederse istediği kadar vermem desin

Eşinizin akli dengesi yerinde mi ? Ne demek kafasina silah dayiyo size yasattigi piskolojik baski mi desem ne denir bilmiyorum ama yazik etmissiniz bu gune kadar evli kalarak . Kaynananiza gelince madem oglunu kiskaniyo evlendirmesin nse buari gecelim allah bildigi gibi yapsin hepsini . Altin taki vs dugununde ne takildiysa onlar senin bide nafaka oluyo ama neladar bilmiyorum eger ortak bir ev araba ne aldiysaniz yarisi senin oluyo tam olarak bilmiyorum ama en iyisi iyi bir avukat bulmak kndine rabbim yardimcin olsun yasadigin seyler hic hos degil

Sana yaşattıkları stres ve travma sonucu düşüj yapmandan başla hak istemeye! Bu senin hakkın ama avukat ilk iş hemen,
Ailesi yüzünden başına silah dayadığı sinir krizi geçirdiği ve silahı Elimden zorla aldığının kanıtı bizzat kendinden gelen mesaj ile ispatlı. Benim ile sorunu sıkıntısı olmadığı da yazıyor sadece hakkımı istiyorum evdeki eşyaların çoğunu biz aldık daha yemek takımımı açmadım hiç kullanmadım kıyafetlerimde hepsi kendi param ile alında hiç hakkı yok

davalar bunun için zaten siz alırım dersiniz o vermem der mahkeme hükmeder. hakim altınların size verilmesine hükmederse istediği kadar vermem desin
Elimde flash CD var umarım ben kazanırım hakkım diye düşünüyorum daha memlekete gelmeden 20.5 gram bilekliğimi de aldı bozdurdu demekki herşey planlıymış diye düşünmeye başladık

Kesin konuşmadı altınlar senin hakkın dedi ama karşı taraf vermem demiş 500 de nafaka veririm başka birşey vermem demiş
Mahkeme cok buyuk ihtimalle sana verecek canim altiari çünkü taki kadinin dir bnim arkadasim da bosandi vermem dediler ama mahkeme yoluyla aldi

Hiç şahsi sorunumuz yoktu hep ailesi yüzünden bu duruma geldik en sonunda annesi yaptı yapacağını umarım hak benden yana olur

Senden de razı olsun. Herşey yoluna girecek sen sakın umutsuz olma Allah yar ve yardımcınız olsun ailece muvaffak olun onlara karşı dualarım sizinle
Çok teşekkür ederim ❤ Allahtan delillerim var onlara güveniyorum ve altınların kayınvalidemin üzerine kiralanan kasaya konulduğunu hangi banka olduğu kuyumcuda bozdurulup eşimin hesabına gönderildiğini bilmem çok iyi oldu bunları mahkeme bankadan isteyebilirmiş

Malesef kardeşim ülkemizde yeni nesil erkekler vahim durumda edep ahlak haysiyet adaletli davranış konusunda sorunlar var. Senin avantajın ailen arkanda avukatın hazır sakın geri adım atma bir sürü haber görüyoruz degil mi öldürülen kadınlar. Senin verilmiş sadakan var kötü şey olmamış henüz ama olmayacagı garantisi olamaz cunku karşındaki insan saglıklı degil ne öfkesi ne eşine saygısı. Eşya da bi yere kardeş sen o konuları avukatına bırak psikolojin yıpranmıştır sen kendine odaklan sevgiyle kucakla kendini. Önce canını düşün kendini düşün,yaşın çok genç önün aydınlık başarılı bir gelecek hazırla kendine, hiç üzülme, hiç korkma güzel günler göreceksin Allahın izniyle

Öyle bir şey yok.
Düğün videolarınızla ispatlarsınız altınları, dinen ve kanunen kadının hakkıdır.
Sizi eve almaması onun aleyhine, evden kendi getirdiğiniz eşyaları mutlaka polis eşliğinde alın.
Ayrıca evlendikten sonra edinilmiş mal var ise yarı yarıya hakkınız var.
Eğer ki altınları ev eşya borcuna kullandım diyor ise ya tüm evi kaldırın ya da altın tutarında nakit talep edin.
Bir nevi evinizden atılmışsınız nahoş şekilde, silah vb olaylar da var diyorsunuz.
Tazminat da isteyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…