- 29 Ekim 2018
- 1.252
- 1.692
- 53
- Konu Sahibi Melekhatun
-
32 yaşındaydı
[/QUOTE yaşı da varmış Allah yardımcınız olsun ama yaş farkıda fazlaymış aranızda yaşınız da daha küçük üzüldüm
Bende hakkım neyse alma taraftarıyım ve bende sonuna kadar gideceğim ailem benden daha hırslı bu konuda ve bu durum bana daha da güç veriyor. Altınlar sonuna kadar benim hakkım diye düşünüyorum çünkü bozdurup düğün borçlarına verdi benim eşyam ondan daha fazla idi kendisi sadece yatak odası oturma grubu buzdolabı çamaşır makinesi aldı diğer herşeyi biz aldık ankastresinden sehbaya kadar yemek takımım çatal bıçak takımım daha açılmadı zaten ikisi 3.500 tl yapıyor neden onlara bırakayım kiBen yaşadım bu durumu. Öncelikle dava dilekçesi hazırlanıyor. Dava açılıyor ilk celsede, hakim soruyor barışma durumu olur mu diye. Olmazsa, sizin istekleriniz dava dilekçesinde yazdığı için, karşı tarafın kabul edip etmeme durumu soruluyor. Kabul etmezse, dava çekişmeliye çevriliyor. Sonraki celselerde tanıklar, deliller toplanıp duruşmalar başlıyor hâkim ne karar verirse artık. Genelde çekişmeli davalar bir yıl sürüyor. Dava sonucuna itiraz edilirse, dosya yargıtaya gidiyor. Yargıtayda onandıktan sonra boşanma kesinleşiyor. Maddi manevi tazminat kararı verildiyse onu alıyorsunuz. Boşanma sonucundan sonra mal paylaşım davası başlatılıyor. Bu dava için de yine tanıklar dinleniyor, deliller sunuluyor. Hakimin kararından sonra( bu sefer yargıtay yolu yok) itiraz edilirse karara göre istinafa gidiyor dosya sonra karar kesinleşmiş oluyor. Bu istinaf süresi bir ay kadar oluyormuş. Karşı taraftan icra yoluyla eşyalarınızın ve evde hakkınız olan şeylerin maddi değerini alıyorsunuz. Çok uzun ve yorucu bir süreç. Benim toplamda 5 yıl oldu dava süreci ama mal paylaşım davasının görülme kısmındayım mesala. Hâlâ dava süreci devam ediyor. Ama hakkımı sonuna kadar alacağım. Kimsenin yanına kar kalamaz. Bu dava sürecinde yaşadığım her güne değer sonucu. Sabrı olan herkese tavsiye ederim.
eşiniz herkesin sözünden etkilenen bir tip sizinle konuşunca sizi savunup annesiyle konuşunca onu savunması ardından hemen hattınızı kapattırması evden eşyalarınızı almanıza izin vermemesi çok saçma bırakın ne hali varsa görsünYaşının sahibi değilmiş bu yaşta bu cahillikinsan anne babasını elbetteki sever değer verir ailesini sevmeyen eşine değer vermez ama anne için de yuva yıkılmaz ki
Onları zaten Allah’a havale ettim tek derdim hakkımı almakeşiniz herkesin sözünden etkilenen bir tip sizinle konuşunca sizi savunup annesiyle konuşunca onu savunması ardından hemen hattınızı kapattırması evden eşyalarınızı almanıza izin vermemesi çok saçma bırakın ne hali varsa görsün
Teşekkür ederimSiz boşanmada uzman bi avukat bulun , her avukat bunları bilmiyor ,
Geçmiş olsun
Mahkeme çekişmeli olursa çok uzayacak çünkü uzayıp yıpranmamı istemediler bir an önce kurtulmamı istediler onlarda yanaşmayınca mecbur çekişmeli olacakAllah yardımcınız olsun. İnşallah kısa zamanda bu insanlardan kurtulursunuz. Bütün haklarınızı alın. Aile büyükleriniz neden anlaşmalı olsun istiyor onu anlamadım. Tazminat nafaka ve altınlar evdeki eşyalar da her şey de hakkınız var.
Onlar insan olamazİnşallah bende kazanırım. Altınların çoğunu benim ailem takmıştı insan nasıl bu kadar düşer ya
Umarim senin yaninda olur adalet yerini bulmuyo ama insallah senin sansina bulsun yeriniHiç şahsi sorunumuz yoktu hep ailesi yüzünden bu duruma geldik en sonunda annesi yaptı yapacağını umarım hak benden yana olur
İnşallah teşekkür ederimOnlar insan olamaz
Umarim senin yaninda olur adalet yerini bulmuyo ama insallah senin sansina bulsun yerini
Bn tskr ederim ❤İnşallah teşekkür ederim
Boşver böylesi daha iyi alırsın bütün haklarını. Sürünsün terbiyesiz görgüsüzler..Mahkeme çekişmeli olursa çok uzayacak çünkü uzayıp yıpranmamı istemediler bir an önce kurtulmamı istediler onlarda yanaşmayınca mecbur çekişmeli olacak
Ayy inşallah yaaBoşver böylesi daha iyi alırsın bütün haklarını. Sürünsün terbiyesiz görgüsüzler..
Haklarımı da almam sadakam olsun derim ama yaşadıklarımı hak etmiyorum hiç bir kadın haketmiyor sebepsiz yere sırf bir annenin yüzüne bunlar oluyor haklarımı onlara bırakarak onları daha da çok sevindirmem bütün haklarımı Söke söke alacağım inşallah rabbimin izniyleKurtulduğuna sevin ve tüm haklarını söke söke al. Pislik insanlar.
Haklarımı da almam sadakam olsun derim ama yaşadıklarımı hak etmiyorum hiç bir kadın haketmiyor sebepsiz yere sırf bir annenin yüzüne bunlar oluyor haklarımı onlara bırakarak onları daha da çok sevindirmem bütün haklarımı Söke söke alacağım inşallah rabbimin izniyle
Ben 17 yıllık evliyimAnne yüzünden değil burayı iyice anla. Senin eşin adam değil. Adam bozuntusu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?