Boşanıyorum. Sizce bu yaptığım mantıklı mı ?

Yahu beş dakika önce kendiniz yazdınız ya o beni sever bende onu diye.

Madem kalmadı doğru düzgün boşanın diyoruz işte, yok aynı evde duracağız yok kimseye söylemeyeceğiz , yok imam nikahı yok aynı mahalle yok ayrılsakta beraberiz bilmem ne amaç nedir yani boşanma fantezisi falan mı?

Rica ediyorum kızım lgs falan yazmayın cevap olarak.
insan olarak seviyoruz bir birimize kötü birşeyimiz yok 16 yıldır çocukluktan beri beraberiz neden sevmeleyim. eş olarak karı koca olarak sevgiden bahsettim ben. hayatımız bu şekilde ilerlemiyor ben artık üstümüzde bir birimize bağlılık kalsın istemiyrum bir an önce olsun istiyorum. hayata 1 zar daha atacağım. 1 kere geldim dünyaya sevmediğim bir adamla aldatıp devam etmek ne kadar doğru keşke herkes açık ve dürüstlülükle başkasına gönlü kayıp konuştuğunda bunu eşine söylese ve ayrılsa. yıllarca saman altından su yürütüp eşinde tramva bırakmasa. bu arada eşime konuştuğumu başkasına gönlüm kayıyorsa seni artık sevmiyorum demektir bu dedim.

Yahu beş dakika önce kendiniz yazdınız ya o beni sever bende onu diye.

Madem kalmadı doğru düzgün boşanın diyoruz işte, yok aynı evde duracağız yok kimseye söylemeyeceğiz , yok imam nikahı yok aynı mahalle yok ayrılsakta beraberiz bilmem ne amaç nedir yani boşanma fantezisi falan mı?

Rica ediyorum kızım lgs falan yazmayın cevap olarak.
Yok be yalan sıkıştıkça sallıyo. Nefret ediyormuş da kızı yedi aylıkken aldatmış da her sene boşanmaya çalışıyorlarmış da. Kız 14 yıldır lgs’ye hazırlanıyor galiba. Arada da birbirimizi severiz diye sıkıştırıyo

ya cogu insan bunu senin gibi acik yureklilikle soylemiyor bile, sorun dahi gormuyor, spor olarak yapiyor :) Is yerleri, kurumlar, aksama kadar birbirine kur yapip gunluk cinsel ihtiyaclarini aksama kadar ayakustu kikirdeserek gideren kadinlar ve erkeklerle dolu. Yemesin kimse kimseyi simdi.
aynen yaptığımın hata olduğunı biliyorum ama oooo çok büyük hata yaptım olarak değil. bu eşime karşı artık bişey hissetmediğim anlamına geliyor ve neden eşimi aldatayım sevgim bitmişse ayrılayım ne ona zindan olsun ne bana. ilerde bu sevgisiz evlilikte aldatma devam ederse yakalanırsam o adamda nasıl tarmva olur. aileme de rezil eder. çocuğumada bunu anladım ve boşanmak istiyorum. 16 yıl yeter birazda başkaları evlensin 16 yıl yetti bana :)

Valla yüzünüzde kızarmıyor. Sırf yarın bir gün o görüştüğünüz kişiyle olmaz diye eşinizin önünü de tamamen kesmiyorsunuz. Bir de çocuğun sınavını bahane ediyorsunuz. Yazık cidden.
ya kardeşim sen neyi anlamıyorsun karşı adam diye biri yok yok. öyle biri yok hayatımda konuştum ve bitti devamı olmazdı olamazdı. engelledim bitti ne adamı. o olmayacak hayatımda . ben sıfırdan başlayacağım. bir kadın başkası için başkasına güveniyorsa kıç üstü ortada kalır. bir erkeğe güvenip koca boşanmaz. kendine güveniyorsan boşanırsın. sevgi olmayan evlilikte bu bi oldu bir daha başkasıyla olmama ihtimali yokmu var o yüzden ne gerek var yalana dolana aldatmaya.

Size de dert begendirilmiyor ha, haksizsa ne olacak. Anlamiyorum neden ofkelisiniz bu kadar, aldatiyorsa da sizi mi aldatiyor, siz mi terk ediliyorsunuz, pesin hukum vermeyin anlatsin insanlar anlatacagini bi. Onceki konulardan cikarimlar yapip surekli belalti vurmakla geciyor muhabbetler, tum sohbetleri baltaliyorsunuz surekli. Yanlis yapiyorsa da yapiyor hukmu vermek cezasini kesmek size mi kaldi. Hakkina hukukuna kadar pesin karar veriyorsunuz.

Peşin hüküm verdiğimi düşünmüyorum, sadece yorum yaparken mantıksızlıkların sorgulanması gerektiğini söylüyorum. Eleştiri yapmak öfke ya da yargı dağıtmak değildir. Ayrıca yorumlarım sizi neden rahatsız etti?

16 Yıllık evliyim 40 yaşındayım birde 14 yaşına girecek olan bir kızım var . Eşim iyi bir insandır çevre tarafından saygılı beyfendi olarak bilinir.
ama biz yıllardır çatışıyoruz anlaşamıyoruz. ve son aylarda bu baya arttı ve çok yıprandık ikimizde . Eşim aylar önce boşanmak istediğimde ortalığı dağıttı hayatımı çaldın gibi laflar etti ve baya zorlu bir süreçten geçtik sonra ben toparlamaya karar verdim psikolog desteği filan ama kavgalar devam etti ona karşı artık birşey hissetmiyordum. onu eşim değilde büyüttüğüm oğlum gibi görüyorum ama insan olarak seviyorum .alışkanlık da var tabiki az sene dedğil.

eşime şöyle bir teklifte bulundum biz anlaşmalı boşanalım ama hazirana çocugun lgs si bitene kadar kimseye söylemeyelim çocuğada birde böyle deneyelim. belki pişman oluruz aklımız başımıza gelir yada böylesi hayırlı oldu deyip komple evleride ayırırız. belki bir birimizi kaybetme korkumuz olur aşkımız tekrar depreşif filan dedim kabul etti. mal paylaşımı filan herşey ortak vellayette öyle olacak.

sizce bu mantıklı mı ? bu hafta sonuna kadar dilekçe vereceğiz anlaşmalı.
Boşanacaksanız boşanın, ne demek pişman oluruz belki? Nedir bu son ana kadar ya yalnız kalırsam diye el altında tutma çabası? Adam da matah bişey değil ama size bir şey demiş "Hayatımı çaldın. " Bu öyle durduk yere edilecek laf değil. Bunu işitip böyle bir teklifle gelinmez. Bu kadar korkuyorsanız ya yanımda kimse kalmazsa diye boşanmayın daha iyi, boşanacaksınız ama kimse bilmeyecek, aynı evde oturulacak, belki araya başkaları girecek, o işten ne anlayacaksınız?

aynen yaptığımın hata olduğunı biliyorum ama oooo çok büyük hata yaptım olarak değil. bu eşime karşı artık bişey hissetmediğim anlamına geliyor ve neden eşimi aldatayım sevgim bitmişse ayrılayım ne ona zindan olsun ne bana. ilerde bu sevgisiz evlilikte aldatma devam ederse yakalanırsam o adamda nasıl tarmva olur. aileme de rezil eder. çocuğumada bunu anladım ve boşanmak istiyorum. 16 yıl yeter birazda başkaları evlensin 16 yıl yetti bana :)
Bence de yeter bir adama ahahha, cok bile :))) halka arz et gitsin. Adamin kendine de soylemissin zaten, cok kafanin ardi oldugunu dusunseydi hayirdir ne bosaniyoruz ayni evdeysek derdi, ama kabul etmis, derdi bizi mi alsin simdi. Ama merakimdan soruyorum lgs'den sonra direkt temiz bir bosanma yapsaniz ya bu sekilde ayni evin icinde ne degisiklik olacak ki? Yani baskasiyla birlikte olsan, bosandik zaten istedigimle olurum gene diyemezsin bence gene rezil eder. Sen agzina bir parmak bal caldin o da razi mi oldu yani kim yer bunu.

Peşin hüküm verdiğimi düşünmüyorum, sadece yorum yaparken mantıksızlıkların sorgulanması gerektiğini söylüyorum. Eleştiri yapmak öfke ya da yargı dağıtmak değildir. Ayrıca yorumlarım sizi neden rahatsız etti?
Konuda paylasim yapilamadigi icin. Karsilikli hakaret seklinde ilerliyor. Bi de biri yapinca pesisira herkes yapmaya basliyor. Koyun surusu gibi.

insan olarak seviyoruz bir birimize kötü birşeyimiz yok 16 yıldır çocukluktan beri beraberiz neden sevmeleyim. eş olarak karı koca olarak sevgiden bahsettim ben. hayatımız bu şekilde ilerlemiyor ben artık üstümüzde bir birimize bağlılık kalsın istemiyrum bir an önce olsun istiyorum. hayata 1 zar daha atacağım. 1 kere geldim dünyaya sevmediğim bir adamla aldatıp devam etmek ne kadar doğru keşke herkes açık ve dürüstlülükle başkasına gönlü kayıp konuştuğunda bunu eşine söylese ve ayrılsa. yıllarca saman altından su yürütüp eşinde tramva bırakmasa. bu arada eşime konuştuğumu başkasına gönlüm kayıyorsa seni artık sevmiyorum demektir bu dedim.
Zeynepciğim bende zaten doğru düzgün boşanın çıkın gidin birbirinizin hayatından diyorum neyi dramatize ediyorsun ki şimdi?

Sanki sevmediğin adamla ittir kaktır evliliğine devam et yazmışım gibi, boşanalım ama boşanmamış gibi yaşayalım diyen sensin daha ne diye ot gibi dibinde bitsin istiyorsun sevmediğin adamı?

Sizin eşiniz berbat biri. Sizi 7 aylık bebeğiniz varken aldatmış, sonrasında abuk subuk şeyler söyleyen, karaktersizin teki.
Bu zamana kadar evli kalmanız hata olmuş ama adam akıllı boşanın.
Boşanıp aynı evde kalınca yine hayatınızda olacak. Bu tarz bir ayrılık kurtuluş değil sizin için. Onu da sevmeyin insan olarak falan. En az zararla nasıl boşanırsınız ona bakın.

Çocuğun olamayacak kadar büyüğüm, beyninizce bunu aşağılama amaçlı kullanıyorsunuz ama yalnızca acınası hali gittikçe batırmak oluyor. evet cevabınızı bekliyorum ne yaparsınız tam olarak bu tehdidininizin arkasında doldurur musunuz?
Siz böyle ucube tehditlerinizi anca evli sevgililerinize karşı kullanabilirsiniz kocanıza laf gitmesin diye burada kullanamazsınız.
benim kocama gidecek laf yok canım sizin bildiğinizi eşimde biliyor. ona anlattım çekineceğim günahına girdiğim kimse yok.

başkasıyla konuştuğumu söyledim ve devam etmediğini. ve boşanmak istediğimi. dürüstçe. belli ki yolun daha başındasın.

Allah seni bu yaşadığım şeylerin aynısını senin de başına vermesin. iyi insanlarla karşılaştırsın. belli ki benden küçüksün.

herkesin başına herşey gelir kimisi ders çıkarır kimisi hataları yapmakta ısrar eder. sen ders çıkanlardan ol. Allah karşına ömür boyu sevebileceğin sevilebileceğin bir evlilik nasip etsin. seni koruyup kollayacak karısnın arkasına saklanmayacak erkek nasip etsin.

ya kardeşim sen neyi anlamıyorsun karşı adam diye biri yok yok. öyle biri yok hayatımda konuştum ve bitti devamı olmazdı olamazdı. engelledim bitti ne adamı. o olmayacak hayatımda . ben sıfırdan başlayacağım. bir kadın başkası için başkasına güveniyorsa kıç üstü ortada kalır. bir erkeğe güvenip koca boşanmaz. kendine güveniyorsan boşanırsın. sevgi olmayan evlilikte bu bi oldu bir daha başkasıyla olmama ihtimali yokmu var o yüzden ne gerek var yalana dolana aldatmaya.
Bak ne güzel diyorsunuz ne gerek var yalana dolana. Keşke uygulasanız da.
Çocuğun sınavı var etkilenmesin kimseye duyurmayalım ama ayrılalım imam nikahımız kalsın diyorsunuz da peki adam evde olmayacak çocuğunuz ufak değil anlamayacak mı bir şeylerin ters gittiğini yine etkilenmez mi? Ne olacak birbirinizi özlerseniz geri mi nikah kıyacaksınız?
Valla mantıksız iş yapıyorsunuz. Böyle bir sebeple ayrılınca akıllara 3.kişi gelmesi hiç de zor bir ihtimal değil. Kusura bakmayın.

Zeynepciğim bende zaten doğru düzgün boşanın çıkın gidin birbirinizin hayatından diyorum neyi dramatize ediyorsun ki şimdi?

Sanki sevmediğin adamla ittir kaktır evliliğine devam et yazmışım gibi, boşanalım ama boşanmamış gibi yaşayalım diyen sensin daha ne diye ot gibi dibinde istiyorsun sevmediğin adamı?
ya ben koç burcuyum kafaya koydum ya boşanıcam diye Hazirana kadar zulum gelir bana onu beklemek. haziran da söyleriz herkese ayırırız yollarımızı. bu arada iki evi de beraber tutacağız bana yardım edecek eşyaları yerleştirmeyi flan bende ona.

Konuda paylasim yapilamadigi icin. Karsilikli hakaret seklinde ilerliyor. Bi de biri yapinca pesisira herkes yapmaya basliyor. Koyun surusu gibi.

Hakaret, hatta tehtit eden konu sahibi yanlız.
İstediği tarzda yorum yapılmayınca kendine hakim olmayıp tetikleniyorsa bu onun sorunu.

Bak ne güzel diyorsunuz ne gerek var yalana dolana. Keşke uygulasanız da.
Çocuğun sınavı var etkilenmesin kimseye duyurmayalım ama ayrılalım imam nikahımız kalsın diyorsunuz da peki adam evde olmayacak çocuğunuz ufak değil anlamayacak mı bir şeylerin ters gittiğini yine etkilenmez mi? Ne olacak birbirinizi özlerseniz geri mi nikah kıyacaksınız?
Valla mantıksız iş yapıyorsunuz. Böyle bir sebeple ayrılınca akıllara 3.kişi gelmesi hiç de zor bir ihtimal değil. Kusura bakmayın.
hayır eşim evden ayrılmıyor ki yine birlikte yaşayacağız herşey eskisi gibi olacak düzen. imam nikadı da aramızda bişey olur illaki diye bozmayacağız hazirana kadar. 3. kişi yok dediğim gibi 3. kişi girdiği zaman ortaya pişmanlık olacaktır. 3. kişiye güvenip kocamdan ayrılacak değilim. ben eşimi eş olarak görmüyorum artık. onunla yaptığım hiç birşeyden zevk almıyorum. uzun bir evlilik de oldu monotonlaşmışta olabilir . eşiminde çok hatası oldu. neyse 3. kişi yok kendimi kandıramam ya

kadıncağız değilim tabiki :) ayrıca yaptığım erkeklerin yaptığına oranla çok masumca bile .

onun bana yaptığına saysın ki bişey de yaptım sayılmaz. herkes kendi önündekine baksın. kimin ne yaşayacağı belli olmaz. ben doğru olmadığı için konuşmayı kestim eşimede söyledim bunu. kimseye verecek hesabım yok Allah tan başka .
erkeklerin daha beterini yapması senin yaptığını hafifletmiyor. anladığım kadarıyla eşin de seni aldatmış, o yüzden eşinin hakkettiğini düşünüyorsun ama adamın eşi çocukları senin çocukların? onlar da mı hakketti onların suçu ne? konuşmayı kestim eee Bi yerde kesilecek zaten bu yaptığını sildi mi hiç başlamaman gerekiyordu.

ya ben koç burcuyum kafaya koydum ya boşanıcam diye Hazirana kadar zulum gelir bana onu beklemek. haziran da söyleriz herkese ayırırız yollarımızı. bu arada iki evi de beraber tutacağız bana yardım edecek eşyaları yerleştirmeyi flan bende ona.
Koç burçları laftan anlar oysaki ,16 yıl evcilik oynamışsınız yetmemiş bi 16 yılda boşanmacılık oynayın o zaman ne diyeyim kolay gelsin.

istiyoruz ki bir an önce boşanalım beklemeyelim ama lgs olduğu için bekliyoruz. artık ikimizde de resmi bir yük olmayacak.

imam nikahı duracak ama bizim iin değişiklik olacak
Ne kaaa mantıklı bir hareket 🤔

Back
X