- 5 Eylül 2015
- 1.150
- 3.479
- 133
- Konu Sahibi HaklisinHocam
avukatla daha fazlasini alabil8r bence araba kadinin altinlariyla alinmis evin yarisini ve arabayi alabilir bu durumda belki detayli arastirilmasi gerekirVermesi lazım ama yasal olarak edinilen mallar ikiye bölünüyor ve çocuklar kimde kalıyorsa karşı taraf maaşının belirli bir yüzdesini veriyor nafaka olarak. Ya da çocuk olmasa bile eş zor duruma düşecekse nafaka belirleniyor vs.
Anlaşamadıktan sonrası mallar yarı yarıya sonrası duruma göre çocuk olmasına veya olmamasına göre nafaka diye biliyorum ben. Onu anlatmaya çalışıyorum. Aldatma vs durumları olur maddi ve manevi tazminat alırsın tamam ama şu durumda adam yarısını isteyip üstüne maaşına göre nafaka belirlenmesini isteyebilir yasal olarak diye biliyorum.
Her durum da kendine özel olduğu için çocukların masrafı hesaplanıp ona göre nafaka miktarı yazılabilir dilekçeye. Ev ve araba da yarıya bölünür.
Konu sahibinin anlaşması gerek bence adamın her türlü edinilen mallarda yarı hakkı var sonuçta.
Çocukların masrafında çirkefe yatmasın yeter ki.
Ki büyük çocuğun kreş masrafında bir sene kalmış aslında onu da hesaplasınlar oluuorsa mesela.
İlkokula bir sene kalmış şurda.
aciksasi erkekler bosandiktan sonra eski ealerinde kalan cocuklari dusunmuyorlar yeni hayatlarina bakiyorlar o yuzden hakki olan ne varsa almasini dilerim