Boşanıyorum ve fikirlerinize ihtiyacım var

Babamın evinden mi getirdim çocukları de.
Mal herif ya.
Çocuklar sizde kalmak zorunda mı ?
Sana verecegim al bak dediğinde tepkisi ne, belki buradan yürürsen evi vermek için razı gelebilir.
Blöf olarak bile böyle bir teklifte bulunmak istemiyorum, almak istemez de zaten sanmıyorum, kendisine bakamıyor çocuklara nasıl bakacak 😅

1- Boşanmada yasal olarak mal paylaşımı yapılır.
2- İştirak nafakası konusunda sizin ve eşinizin gelir-giderlerine bakılır çocuklarında giderlerine bakılır kreş,bakıcı vs. Mahkeme hesaplar ona göre nafaka bağlanır.
Teşekkür ederim

Kesinlikle ev siz de kalmali.
İki çocukla evsiz nasıl yaşayacaksınız?
Maaş durumunuz belli.
Bu ekonomide ev mev alinmaz.
Erkek adam da hem babalık yapmıyor hem de para peşinde.
Maddi manevi siz daha çok yipranacaksiniz.
Bizim hemşire komşu boşandı üç cocukla.
Adamda evin yarısi benim demis.
Kadın daha çok kazaniyordu.
Adam cirkeflik yapmış.
Sonra arabayı verdiler birde kadın ailesinden borç aldı para verdi.
Bu erkeklerde utanma yok.
Kadın şuan etraftan aldığı borç parayı ödemeye çalışıyor.
Ve büyük oğlu tıp kazandı çocuk dondurmak zorunda kaldi.
Çünkü çalışıyor annesinin borçlarına yardım etmek için.
Beyfendi şuan evlendi başka kadinla.
Olan hep kadına olur.
İlerde doktor diye sevinir sanki kendi okuttu.
Bu şartlarda erkekler hemen yeni yuvanın peşinde oldukları için çocuk felan gözleri çok görmüyor galiba tabi herkes için geçerli değil bu, benim arakadaşım böyle bir şey yaşadı adam kıyafetlerini alıp evden ayrıldı bunu yapan da öğretmen bizimki de öğretmen meslekle ilgisi yok insanlığın tamamen karakter meselesi

Bu şartlarda erkekler hemen yeni yuvanın peşinde oldukları için çocuk felan gözleri çok görmüyor galiba tabi herkes için geçerli değil bu, benim arakadaşım böyle bir şey yaşadı adam kıyafetlerini alıp evden ayrıldı bunu yapan da öğretmen bizimki de öğretmen meslekle ilgisi yok insanlığın tamamen karakter meselesi
Siz napin edin evi alin.

Araba sizin altınlarınızda alındıysa araba zaten sizin. Bunu ispatlayabilirseniz güzel olur. Evi yarı yarıya böldüğümüzde sizin payınıza düşen yaklaşık 350.000 olsa arabayı da aldığınızda bir ev parası yapıyor zaten. Dolayısıyla eşinizle bu hesap kitabı yapın. Evi siz arabayı o alsın. Çünkü inat ederse ikiniz de hem evsiz hem arabasız kalacaksınız. Umarım her şey gönlünce olur. Allah yardımcınız olsun.

hakkınızdan fazlasını almaya çalışmak içinize siniyor mu peki?
Adam 2 çocuğu kadına veriyor , çocukların düzeni bozulacakmış umrunda değil.

Üstelik bir tanesi bakıcıya bırakılan bir tanesi de kreşe giden 3 cocuk için 1000+1000 olmak üzere toplamda 2000 nafaka vermek adamın içine siniyorsa , kadının da siner. Neden sinmesin ?

Kabul etmiyor bu teklifi de yaptım aynen şu cevabı verdi “babanın malını mı alıyorsun”
Nafaka olarakta 1000+1000 dedi ama mümkün değil çünkü kızımın sırf kreş parası 3000 lira

Herhalde dalga geçiyorsun deyin bence. En büyük önerin anlaşmalı boşanacaksanız dahi bu konuda bilgili bir avukat bulun. Bu nafaka işine eğitim masrafına eşit katılım eklenebiliyor diye biliyorum. İşte kreş 3000 ise nafaka artı 1500 eğitim masrafı gibi. Yok kabul etmiyorsa zaten mahkeme en en kötü her şeyi ikiye böler ve 1500, 1500 3000 civarı nafaka verir. Anlaşmalı boşanmıyorum dersiniz. Açsız davasını avukata para bayılsın. Ev kullanım hakkını alırsınız. Tedbir nafakası alırsınız. Arabayı da vermezsiniz. Satamasın diye de karar çıkartırsınız. Artık ne zaman boşarsa hakim o zaman yarısını alır. Terbiyesiz adam. Ama bu terbiyesizden 2 çocuk yapmasaydınız keşke. İyi avukat tutun mutlaka.

hakkınızdan fazlasını almaya çalışmak içinize siniyor mu peki?
Valla o kadarda siniyorki verse arkama bakmam, onun da benim de önceliğimiz çocuklar olmalı ben söylemeden o bunu teklif etmeliydi, çocuklar zaten zor bir süreçten geçecek bari düzenleri bozulmasın diye

Şu ayrılık konularında hadi olayın içinde olanın ağzından çıkanı kulağı duymuyor da , olayın dışındakiler de yazdıklarını okumuyor mu anlamıyorum.

Çocuklarınız şu cümleleri duysa neler hissederdi diye hiç düşünüyor musunuz ?

Ev, araba vs çalıştınız , beraber kazandınız. Mahkemelerde mal rejimi yarı yarıya diyor buraya kadar sorun yok.

Allah bağışlasın 2 çocuğunuz var. Çocukların velayetini alan çocuklarina hasret çekmeyecek , çocuğunu sadece haftasonu veya mahkemenin belirlediği kısıtlı zamanlarda görmeyecek , bu da bir avantaj.

Ancak nasıl oluyorsa sahip olmak için onca çaba sarf edilen evlatlarınızdan bu süreçte bir yük gibi bahsettiğinizi fark etmiyorsunuz.

Çocukların velayetini istemiyorsanız babalarıyla konuşun ,aynı nafaka miktarını siz karşı tarafa ödeyin.

Böylece adam da istediğiniz gibi bekarmış gibi yaşayamaz.

Kabul etmiyor bu teklifi de yaptım aynen şu cevabı verdi “babanın malını mı alıyorsun”
Nafaka olarakta 1000+1000 dedi ama mümkün değil çünkü kızımın sırf kreş parası 3000 lira
Çocuklarının bakımını üstleniyorum deseydiniz.
Evsiz, iki çocuk ve o nafakayla geçinemezsiniz. Ev sizde kalsın, araç onda kabul etmiyorsa çocukları bölüşün siz o çocukların annesiyseniz o da babası elini taşın altına koyup karar versin haspam.

Şu ayrılık konularında hadi olayın içinde olanın ağzından çıkanı kulağı duymuyor da , olayın dışındakiler de yazdıklarını okumuyor mu anlamıyorum.

Çocuklarınız şu cümleleri duysa neler hissederdi diye hiç düşünüyor musunuz ?

Ev, araba vs çalıştınız , beraber kazandınız. Mahkemelerde mal rejimi yarı yarıya diyor buraya kadar sorun yok.

Allah bağışlasın 2 çocuğunuz var. Çocukların velayetini alan çocuklarina hasret çekmeyecek , çocuğunu sadece haftasonu veya mahkemenin belirlediği kısıtlı zamanlarda görmeyecek , bu da bir avantaj.

Ancak nasıl oluyorsa sahip olmak için onca çaba sarf edilen evlatlarınızdan bu süreçte bir yük gibi bahsettiğinizi fark etmiyorsunuz.

Çocukların velayetini istemiyorsanız babalarıyla konuşun ,aynı nafaka miktarını siz karşı tarafa ödeyin.

Böylece adam da istediğiniz gibi bekarmış gibi yaşayamaz.
Ben asla böyle bir cümle kullanmadım ki, aksine vermeyi teklif edin diyenlere bile çocuklarımı asla böyle bir pazarlık, blöf malzemesi yapmam dedim, defalarca da kendimi ve onu düşünmüyorum çocuklarımı düşünüyorum, onlar için en iyisini planlıyorum dedim
Ha benden sonra istediği gibi yaşayabilir o da beni gerçekten ilgilendirmiyor, sadece ihtiyaç duyduğumda maddi ya da manevi yanımızda olmayacağını biliyorum, çünkü şu an bile yok vasfında.
Çocuklarım da küçük olmasına rağmen ne yazık ki 5 yaşında olan birçok şeyin farkında elimden geldiğimce babalarına karşı pozitif tutmaya çalışıyorum onları ama çocukları dışarı çıkarmak için bile kavga edince yayılan negatifi almamak mümkün değil.

Çocuklarının bakımını üstleniyorum deseydiniz.
Evsiz, iki çocuk ve o nafakayla geçinemezsiniz. Ev sizde kalsın, araç onda kabul etmiyorsa çocukları bölüşün siz o çocukların annesiyseniz o da babası elini taşın altına koyup karar versin haspam.
Fikriniz için teşekkür ederim ama çocukları ayırmak asla bir seçenek olamaz

Şimdi konu sahibine neden yükleniliyor ben anlamadım.

Adam sanki sokaktan geçene mi veriyor bu evi?
Çocuklarına veriyor yahu .
Kadının üstüne de yapmasın , çocuklarının üstüne yapsın.

Ben size olacakları söyleyeyim.
Konu sahibi 2 çocuğu ile kıt kanaat geçinirken, adam keyfine bakacak. Madem manevi anlamda babalık yapmıyorsa maddi anlamda bari yapsın.

Bende eşimden şubat ayında boşandım benim elimde beni aldattığına dair deliller vardı o yüzden ev bende araba onda kaldı bunu kabul etmek zorunda kaldı. 3 tane çocuğum var nafakadada anlaşamadık lanet olsun dedim ve kabul ettim ilerleyen zamanda nafaka artırım davası açacağım. Eğer sizi haklı çıkaracak sebepleriniz yoksa çekişmeliye gitmenizi önermem davanız red bile edilebilir. Hadi boşandınız diyelim mal paylaşımı büyük ihtimalle yarı yarıya olur. Sizi anlıyorum ama herşeyin sizde kalmasını kabul ettirmeniz çok zor.

Bende eşimden şubat ayında boşandım benim elimde beni aldattığına dair deliller vardı o yüzden ev bende araba onda kaldı bunu kabul etmek zorunda kaldı. 3 tane çocuğum var nafakadada anlaşamadık lanet olsun dedim ve kabul ettim ilerleyen zamanda nafaka artırım davası açacağım. Eğer sizi haklı çıkaracak sebepleriniz yoksa çekişmeliye gitmenizi önermem davanız red bile edilebilir. Hadi boşandınız diyelim mal paylaşımı büyük ihtimalle yarı yarıya olur. Sizi anlıyorum ama herşeyin sizde kalmasını kabul ettirmeniz çok zor.
Evet zaten bir yorum çok mantıklı geldi bana en kötü ihtimalle yarı yarıya paylaşacağız, en azından o zamana kadar evde kalırım kira ödemem, zaten onun isteklerine göre boşanma gerçekleşirse evde gidecek araba da üstüne de kiraya çıkıp 2000 ek gelirle idare etmeye çalışacağım bu da kirayı bile karşılamayacak, kendisi bilir evde oturup arabaya da el koyarsam paşa paşa gelip evi bana vermeye razı olacaktır

Back
X