Boşanıyorum yardım edin :((

Yaşın daha çok küçük boşanıp, çalışmaya kalkarsan tahsilsiz halinle en fazla asgari ücretle zor geçinen, emeği sömürülen birisi olacaksın.
Muhtemelen lise mezunu bile değilsin, 19 yaşında bebek sahibi olduğunu görerek varsayıyorum bunu.
Öncelikle meslek sahibi ol, dikiş, modelistlik, aşçılık , vs gibi el emeğinle para kazanabileceğin işler olabilir.
O esnada açıktan önce lise(lisede çocuk gelişimi okuyabilirsin ya da sağlık temelli bişeyler olabilir) üstüne de kazanabiliyorsan normal kazanamıyorsan yine açıktan ataması kolay bir bölüm bitir.
Ya da başta mesleğini öğren dediğim işte mutluysan gastronomi, moda tasarımı vs gibi bölümler de olabilir.
Özetle kendini geliştir, hayat boyu asgari ücretle çalışacak konumunda olmaktan kurtul. Öyle boşan. Ya da bu durumda ailenin yanında olması için bir şekilde ikna et ki ailedir, naptıysan da evlatsın bağırlarına basarlar ama mutlaka kendini geliştir. Diğer türlü tek başına bebekle sırtlanabileceğin bir yük değil gibi.
Evet dogru ama ailem sahip cikmiyacak yada cocugunu birak diyecekler ayrica cocukla nasil meslek sahibi olucam bilmiyorum boyle bir dunyaya cocuk getirdigim icinde ara sira pişman oluyorum sonra toparliyorum disaridan lise okuyorum :KK61:

Biraz akılcı düşünmekte fayda var. Bebeğinizi bakıcıya bırakıp çalışmanız gerekir ki bu da ekstra masraf. asgari ücretin bile yeteceğini sanmıyorum. Bazen insan öfkeyle , üzüntüyle hatalı karar alabilir. Çok mu çekilmez biri eşiniz? Zor olabilir ama şu an böyle büyük karar almak için hayati bir durum yoksa pek uygun değil sanki
Esim bazen hic cekilmez oluyo 1 gun iyiyse 3 gun kotu suan uzatmalari oynuyoruz yani :((

Evet dogru ama ailem sahip cikmiyacak yada cocugunu birak diyecekler ayrica cocukla nasil meslek sahibi olucam bilmiyorum boyle bir dunyaya cocuk getirdigim icinde ara sira pişman oluyorum sonra toparliyorum disaridan lise okuyorum :KK61:
Kaçarak falan mı evlendin? Ondan mı istemiyorlar. Torunu bir görseler bence bırakamazlar. Git çal kapılarını en nihayetinde anadır babadır kıyamaz.

Kaçarak falan mı evlendin? Ondan mı istemiyorlar. Torunu bir görseler bence bırakamazlar. Git çal kapılarını en nihayetinde anadır babadır kıyamaz.
Kaçmaya gerek yok.
Bazı ailelerde bu zihniyet var.
"Madem kızımızı kendine yâr etmedi, bizde onun çocuğuna bakmayız, istemeyiz; onu çocuğu da annesiz büyüsün" diye karşıya yani erkeğe ve ailesine verilen ceza yöntemi...

Birde "çocuk erkeğe aittir" zihniyeti var...
Bu zihniyete göre boşanınca mal sahibinde kalır misali, çocuk babada kalır...

Kadın sığınma evine başvurabilmek için ya şiddet görmüş olmalısınız ya can güvenliğiniz yüksek risk altında olmalı

Hiç ayrıntı vermemişsiniz ki. Ailenizle barışma imkanınız yok mu? Eşinizin maaşı ne kadar, nafaka alabilir misiniz? Boşanmak istiyor musunuz? Tahsiliniz ne? Neden boşanıyorsunuz? Büyük şehirde mi yaşıyorsunuz?
Kadin siginma evine cocukla Kabul ediyorlarmi

Bacım benimde boşanma davam yürüyor ve ben avukatıma sordum Devletten de araştırdım. Eğer bi ev bulabilirsen kaldığın yerin kaymakamlığı yardım edecektir, eğer bulamazsan devlete başvur onlar sana birşekilde yardım edecek. ve zaten yine boşanma davası içinde devlet sana avukat tahsil ediyormuş. Çocuğun varya belki hemen nafaka bağlarlar
Yani ev tutarsam kirasini veriyorlarmi

Kaçmaya gerek yok.
"Madem kızımızı kendine yâr etmedi, bizde onun çocuğuna bakmayız, istemeyiz; onu çocuğu da annesiz büyüsün" diye karşıya yani erkeğe ve ailesine verilen ceza yöntemi...
Onlarin zihniyeti soyle cocuk babanin soyadini aldigi icin babanin soyundan geldigi icin kabul etmezler onlar icin cocuk sadece erkegi cocugu

Ailem dogulu yani canimi zor kurtardim desem yeridir
Kaçmaya gerek yok.

Birde "çocuk erkeğe aittir" zihniyeti var...
Bu zihniyete göre boşanınca mal sahibinde kalır misali, çocuk babada kalır...

Korkunçmuş ya. O zaman koca bile bu aileden iyi. İlla ayrılmak istiyorsan da sabredeceksin. Dediğim gibi daima kendini geliştireceksin. Çocuğuma da kendime de yeterim dediğin an ayrılacaksın.

Korkunçmuş ya. O zaman koca bile bu aileden iyi. İlla ayrılmak istiyorsan da sabredeceksin. Dediğim gibi daima kendini geliştireceksin. Çocuğuma da kendime de yeterim dediğin an ayrılacaksın.
Evet cok haklisin bikere daha denicem teşekkür ederim

Evet cok haklisin bikere daha denicem teşekkür ederim
Madem liseyi de dışardan okuyorsun, önce okulunu bitirmeye odaklan.
Gamsız diye şikayetlenmişsin ama gamsızlık çokta kötü bir karakter değil bence.
Herşeyi kafaya takan tiplerde karşıdakine kan kusturuyor.
İyi yönden bakmanı tavsiye ederim

Özetle Derdini anlat öyle yol çare bulalım.. Çok sıkılırsan kadın sığınma evine yerleşirsin.. Öfke ile hareket etme ama lütfen sakin olmaya calıs ve karlarimi
Madem liseyi de dışardan okuyorsun, önce okulunu bitirmeye odaklan.
Gamsız diye şikayetlenmişsin ama gamsızlık çokta kötü bir karakter değil bence.
Herşeyi kafaya takan tiplerde karşıdakine kan kusturuyor.
İyi yönden bakmanı tavsiye ederim
Demek istedigim hicbirsey umurunda degil cocugumu alip kapidan cikip gitsem arkamdan bile gelmez birsuru borcu var umurunda bile değil yani kavgada kim hakli olursa olsun hep sonunda ozurdileyen onu eve getirmek zorunda olan ben oluyorum efer duzeltmeye calismasam bana cok agir laflar kullaniyor psikolojik siddet uyguluyor :KK43:

Doğrusu ne denir bilmiyorum.
Su bir gercek ki ama ne yöne giderseniz naparsanız yapın, Allah yanınızda olcaktır. Bir kapı açacaktır size.
Cok sacma bulunabilir ama, eğer eşiniz(eski) sizin su an bulundugunuz evde oturacaksa eğer, en kısa süre olmak kaydıyla ; babanneye gitseniz nolur varsa eğer.
2-3 aylık en azından siz işe girersiniz o sırada cocuga bakar. Eğer ki biraz vicdanları varsa. Yapmaları gerekir bunu. Sonucta cocugu siz tek yapmadınız.
Eğer sizin aileniz kabul etmiyorsa; bence en iyi seçim bu.
sizde bosanmadan ülkede durum malum, bence direkt şirketlerle görüşün. Kapı kapı gezin gerekirse. Bu devirde bir kadın için tehlikeli diye dusunuyoruz ama; yapacak bazen de bisey kalmıyor.
Bence kurumsal firmalara temizlik için girebilirsiniz, hem maddide biraz daha tatmın edici olur.
Ama sizden tek istediğim bunların geçecegini unutmayın. Allah yerin kac kat altında kalan karıncaya rızkını veriyor. Size mi vermeyecek? Biraz ütopk geliyor sıkıntılı zamanlarda ama lütfen bunu unutmayın. Rabbim size yardımcı olsun.
Dualarımdasınız..

Demek istedigim hicbirsey umurunda degil cocugumu alip kapidan cikip gitsem arkamdan bile gelmez birsuru borcu var umurunda bile değil yani kavgada kim hakli olursa olsun hep sonunda ozurdileyen onu eve getirmek zorunda olan ben oluyorum efer duzeltmeye calismasam bana cok agir laflar kullaniyor psikolojik siddet uyguluyor :KK43:
Rabbim feraha çıkartsın 🤲

Eşinin maddi durumu nasıl peki ? Nafaka gibi durumlarda verir mi ? Üzüldüm 19 yaşında kızlar kıyafet saç makyaj derdinde çünkü.
Ailen arkanda değilmiş eğer fiziksel şiddet yoksa sende o evde yokmus gibi davranıp bir süre daha idare etmelisin diye düşünüyorum çünkü zaten şuan hali hazırda çalışanlar işten atılıyor. Ben kaç kişi biliyorum. Isyerleri de kapandı bir çoğu. Böyle bir salgın durumunda evden gidip iş bulman imkansıza yakın. Zaten bebeğini kime bırakacaksın ? O yuzden bir sure daha sabredebilme sabsin varsa sabret. Onunla muhattap olma gerekmedikce. Bırak ne hali varsa görsün. Ve kadın siginma evlerini arayıp durumunu anlat bilgi al ne yapabilirsin diye sor.

Eşinin maddi durumu nasıl peki ? Nafaka gibi durumlarda verir mi ? Üzüldüm 19 yaşında kızlar kıyafet saç makyaj derdinde çünkü.
Ailen arkanda değilmiş eğer fiziksel şiddet yoksa sende o evde yokmus gibi davranıp bir süre daha idare etmelisin diye düşünüyorum çünkü zaten şuan hali hazırda çalışanlar işten atılıyor. Ben kaç kişi biliyorum. Isyerleri de kapandı bir çoğu. Böyle bir salgın durumunda evden gidip iş bulman imkansıza yakın. Zaten bebeğini kime bırakacaksın ? O yuzden bir sure daha sabredebilme sabsin varsa sabret. Onunla muhattap olma gerekmedikce. Bırak ne hali varsa görsün. Ve kadın siginma evlerini arayıp durumunu anlat bilgi al ne yapabilirsin diye sor.
Suan 3 bin tl maasi var isi ben buldum benim zorumla calisiyor eger bodanirsak kendini calismak zorunda hissetmez ve elundeki parayi ickiye verir ickiyi de ben biraktirdim ina

Doğrusu ne denir bilmiyorum.
Su bir gercek ki ama ne yöne giderseniz naparsanız yapın, Allah yanınızda olcaktır. Bir kapı açacaktır size.
Cok sacma bulunabilir ama, eğer eşiniz(eski) sizin su an bulundugunuz evde oturacaksa eğer, en kısa süre olmak kaydıyla ; babanneye gitseniz nolur varsa eğer.
2-3 aylık en azından siz işe girersiniz o sırada cocuga bakar. Eğer ki biraz vicdanları varsa. Yapmaları gerekir bunu. Sonucta cocugu siz tek yapmadınız.
Eğer sizin aileniz kabul etmiyorsa; bence en iyi seçim bu.
sizde bosanmadan ülkede durum malum, bence direkt şirketlerle görüşün. Kapı kapı gezin gerekirse. Bu devirde bir kadın için tehlikeli diye dusunuyoruz ama; yapacak bazen de bisey kalmıyor.
Bence kurumsal firmalara temizlik için girebilirsiniz, hem maddide biraz daha tatmın edici olur.
Ama sizden tek istediğim bunların geçecegini unutmayın. Allah yerin kac kat altında kalan karıncaya rızkını veriyor. Size mi vermeyecek? Biraz ütopk geliyor sıkıntılı zamanlarda ama lütfen bunu unutmayın. Rabbim size yardımcı olsun.
Dualarımdasınız..
Dogri soyliyorsunuz babaanne istese bakar ama bakmak isteniyor ben eve tikilip kalmam isim gücüm var diyip ev ev gezmekten baska birşey yapmıyor

Back
X