boşanıyorum..

O zaman en başta evlenmeyecektin. İçki kullanan bi ailenin oğlu ile evlenip, aşarız bu sorunları diye düşünüp evlenmen baştan hata. Bunu o ortama girip, meşrubatını içip yapmalıydın. Eşinin ailesi de biz namaz kılınan eve girmeyiz dese ne kadar sorun çıkar bi düşünsene. Bu kadar hassastın keşke en başında evlenmeseydin.

Domuz eti konusunda da en fazla kayınvalidene sorardın anne bunun içinde ne var diye. İyi o zaman onlarda senin yemeklerinde kurban eti olabilir diye hiç yemesin.

Bunlar hep yıkıcı ve karşı tarafı beğenmeZ, küçük görür davranış biçimleri. Bu kadar yıkıcı davranırlen anlaşmanız mümkün değilmiş zaten.

Yazdıklarını okumaya çok hevesli değilim zaten..
Ama senin derdin hep mezhebi araya sokarak eşini ve ailesini kotulemeye calisman.
İçki içip kumar oynamasindan dert yansan amenna..
Yok bana inat yapıyorlar yokk zorla yedirmeye çalışıyorlar kısmı doğru gelmiyor..
Haa diyelim ki doğru psikopat bir aileye düştün o zaman Boşan!!!
O zaman sorarım sana Inancin mi yoksa koca mı !!!
Kendine misyonerlik gibi bu görev mi edindin müslüman mı yapacağını zannediyorsun...Sen çok mükemmel müslümansan niye burda Giybet ediyorsun o zaman...
Offff neyse yaa

kararın çok yerinde..sakın korkma boşanmaktan boşanınca ne olurdan...
ilk boşanan sen değilsin unutma..tamam ilk zamanlar boşluğa düşmüş gibi olursun büyük ihtimalle ama birkaç aya toparlarsın..çünkü çook haklısın boşanmakta..

sizi hatırlıyorum. çok bıle dayandınız. hemen tayın ısteyın bence daha huzurlu olabıleceğiniz biryere tasınır bundan sonra kendınıze aile guzel bır hayat kurar ve kendı değerlerınızde bırıyle mutlu olursunuz inşallah...

bugünlerde geçecek inanın buna

hanımefedi ben boşandığımı yazıyorum zaten.. asıl siz ne yazıyorsunuz.. saçmalayacak başka yer bulun..

inşallah.. teşekkür ederim desteğiniz için

bir de burdaki insanların saçma sapan yorumları hepten canımı sıktı.. sağolun.. destek bulmak istiyor insan boşanma gibi bir karar aldığında..

bir de burdaki insanların saçma sapan yorumları hepten canımı sıktı.. sağolun.. destek bulmak istiyor insan boşanma gibi bir karar aldığında..
boşanmazsan canın daha çok yanar..boşan kurtul bu yaradan..

hanımefedi ben boşandığımı yazıyorum zaten.. asıl siz ne yazıyorsunuz.. saçmalayacak başka yer bulun..
Sen önce yazdığın başlığa bakkk!!!
BOSANIYORUZ yazmışsın.
Konunda da Boşanıyoruz yazıyor....
O çocuğa ve ailesine Allahım yardım etsin bir an önce düşersin yakalarindan..

Ailesi kendi bildiğini yaşar, sen kendi bildiğini yaşarsın orta noktayı bulamazsanız mutlu olamazsınız. Anladığım kadarıyla zıtlaşma da var. Babamın pek inançla alakası yoktur, uzaktır böyle şeylere. Çok rahat ev içinde konuşurduk bu konuyu. Annem inançlı biri bu konuda zıtlaşmadılar mesela (her konuda zıtlaşan iki insandır halbuki). İkisi de kendi bildiklerini aktardı siz seçin neyi istiyorsanız, isterseniz hristiyan olun hayat sizin dediler. İnanç konusunda sen baskı yaptıysan dediğim gibi zıtlaşma olmuştur. Herkes benim dediğim doğru, bana saygı göstereceksiniz olayına girerse, iş damara basmaya doğru gider. En başında hassas noktalarda uygun cümleler kurulmalıydı. Mesela biz domuz eti yiyoruz denildiğinde, tabi yiyebilirsiniz size saygım var ancak ben yemiyorum denip sonrasında tedirgin olduğunda kayınvalidene soracaktın. Sen bunlar nasıl insan gibisinden yaklaşırsan abartarak karşına çıkarlar.
Eşinde hatalı istemediğin ortama seni zorla sokmamalı. Olaylar nasıl başladı, ilk evlendikten sonra neler yaşadınız bilmiyorum. En başından davranışlarınızı gözden geçir, hem eşinin ve ailesinin hem senin ve ailenin yaklaşımını. Sırasıyla listele bir kağıda. Sonra eşinle paylaş bunları. Belki düzelir bir şeyler, birbirinizi anlarsınız.

Kültür farkı, inanç farkı, yasam tarzı farklı olan insanların evlilikleri genelde sorunlu oluyo karşılıklı hoşgörü ve anlayış olmazsa...siz bosanmayla en dogru kararı almissiniz Rabbim boyle aileleri genç kızlardan uzak tutsun

Dogru bir karar her ne kadar bu sizin icin suan cok acı olsada. Ilerde iyiki diyeceksiniz yda daha once olsaydı diyeceksiniz. Boşanmak tabiki zor bir süreç sizi , endiselerinizi iyi anlıyorum. Ailesel farklılıklar cok ciddi boyuta erişmiş, anladığım kadarıyla karşı tarafın ailesi bilinçli sekilde size bunları yapmış.
Esinizin burada gosterecegi dik.durus onemliydi ama oda duramamis ki siz bu karardasiniz.
Tüm suç esinizin evlenmeden önce erkekler aileleri ile iliskilerini hep iyi dgil aramız derler hep bir mesefaeden bahsederler qma evlenince gercekle yüzleşiriz oyle olmadığını. Yada evlendikten sonra kıymete bijiyorlar anlamıyorum.
Gorusler farklı olabilir. Ama saygı duyulmamış size hiç. Saygıyı geçtim uzerinize gelinmis bilincli olarak. Esinizin ailesi bu sebepler ile yuvanizi yikmak istemis çaba da sarf etmis belliki. Sonuc da bu
Allah onları ıslah etsin dilerim .
Sizede bunda sonraki hayatınızda iyi insanlqr ile karsilasmanız icin dua ederim.

Yeni bir hayat Kurarsın neden yapamayasın, insan istedikten sonra herseyi yapar, tabiki ilk zaman zorlanırsın ama alışacaksın. Güçlü olmak zorundasın, hepimiz neler yaşıyoruz, malesef savaşmak zorundayız yıkılıp bırakmak olmaz. Belki psikolojik destek almalısın bu süreçte. Mesleğin de varsa aslanlar gibi geçinip gidersin insallah

Yahu öyle bi anlatmışsınki sanki bu aile seni ortaya oturtup etrafında ayin yapıyo zorla içki içiriyo domuz eti yediriyor. Evlenmeseydin derler adama kusura bakma. İçki içen bir ailenin oğluyla evleniyosun ama ortama girmek istemiyosun boğazından döken mi var al şeftali suyunu otur kocanın yanında bı kötü bir şey değil ki. Senin inançların için kötü konuşmları avamlık olabilir ama bunu da gayet tolere edebilirsin. Duymazdan gel geç gitsin zor bişey değil. Ben konuda senin inancını yaşamaya engel ya da seni zorlayan hiçbişey görmedim. Bilerek açılmış bir konu gibi geldi.

Yahu öyle bi anlatmışsınki sanki bu aile seni ortaya oturtup etrafında ayin yapıyo zorla içki içiriyo domuz eti yediriyor. Evlenmeseydin derler adama kusura bakma. İçki içen bir ailenin oğluyla evleniyosun ama ortama girmek istemiyosun boğazından döken mi var al şeftali suyunu otur kocanın yanında bı kötü bir şey değil ki. Senin inançların için kötü konuşmları avamlık olabilir ama bunu da gayet tolere edebilirsin. Duymazdan gel geç gitsin zor bişey değil. Ben konuda senin inancını yaşamaya engel ya da seni zorlayan hiçbişey görmedim. Bilerek açılmış bir konu gibi geldi.

Ne kadar kötü insanlar var.. ben yabancı uyrukluyum,ama ben bile insanların dinini bu kadar aşşağılayamam. Yapmadım yapmam da asla. Kimsenin inancıyla bu şekilde dalga geçilmez her konuda olduğu gibi buna da saygı duyulmalı. En doğru kararı almışsın canım hiç üzülme ileride boşandığın için çok mutlu olucaksın şimdi acın taze.
Eşin de çok saygısızmış bunlara göz yummuş ve ses çıkartmamış. Sana hiç saygısı olmamış.

Ailede bosanan olmasa bile ilk sen olabilirsin, çünkü çok geçerli sebepler varmış boşanmak için.
Çocuk olsa çok sıkıntı olurdu aman aman

Sunu da suraya birakayim https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/kaynanam-ve-esim.952445/page-8! Bu da bu arkadasin konusu ve esi de hesap acip butun iddialarina yanit vermis. Once ilk sayfayi sonra da munenin alintiladigi son sayfayi okuyun esi teker teker bu arkadasin tavirlarini, kendisi gibi inanmayanlara bakisini ve davranislarini aciklamis. Her hikayenin iki tarafi vardir derler! dedigim gibi siz de bir gariplik var, ote tarafi kotulemek icin elinizden geleni yapiyorsunuz. Lutfen bosanin insanlara yazik!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…