kastım bu değil.. mesela ben içkili ortama girmek istemediğimde o insanlar benim için içmeyecek değil ama eşim saygı duyup beni o ortama sokmaması lazımdı. ya da domuz eti mevzusunda açıkçası beni ne yedikleri ilgilendirmiyor. Ama eşim benim içime kurt düştüğünde beni suçlamamalı baskı yapmamalı ve yemek istemediğimi doğal karşılayım benim yanımda olmalıydı..
sizi inandırma çabam yok.. istemiyorsanız inanmazsınız. daha önce de belirttim Ben de sizin gibi düşünüyorum Kastettiğiniz inançtan insanlar domuz eti yemez Belirttiğim gibi inanç mevzusu değil. Benim eşimin ailesine ait bir şey.. Yeyip yememesi de sorun değil.. beni bu konuda zorlamaları.. ben şüphelendiğim bir şeyi yemek istemeyince beni suçlaması, yanımda olmaması sorun..
eğer yazdıklarımı okumak istemezseniz okumazsınız.
hanımefedi ben boşandığımı yazıyorum zaten.. asıl siz ne yazıyorsunuz.. saçmalayacak başka yer bulun..Yazdıklarını okumaya çok hevesli değilim zaten..
Ama senin derdin hep mezhebi araya sokarak eşini ve ailesini kotulemeye calisman.
İçki içip kumar oynamasindan dert yansan amenna..
Yok bana inat yapıyorlar yokk zorla yedirmeye çalışıyorlar kısmı doğru gelmiyor..
Haa diyelim ki doğru psikopat bir aileye düştün o zaman Boşan!!!
O zaman sorarım sana Inancin mi yoksa koca mı !!!
Kendine misyonerlik gibi bu görev mi edindin müslüman mı yapacağını zannediyorsun...Sen çok mükemmel müslümansan niye burda Giybet ediyorsun o zaman...
Offff neyse yaa
inşallah.. teşekkür ederim desteğiniz içinsizi hatırlıyorum. çok bıle dayandınız. hemen tayın ısteyın bence daha huzurlu olabıleceğiniz biryere tasınır bundan sonra kendınıze aile guzel bır hayat kurar ve kendı değerlerınızde bırıyle mutlu olursunuz inşallah...
bugünlerde geçecek inanın buna
bir de burdaki insanların saçma sapan yorumları hepten canımı sıktı.. sağolun.. destek bulmak istiyor insan boşanma gibi bir karar aldığında..kararın çok yerinde..sakın korkma boşanmaktan boşanınca ne olurdan...
ilk boşanan sen değilsin unutma..tamam ilk zamanlar boşluğa düşmüş gibi olursun büyük ihtimalle ama birkaç aya toparlarsın..çünkü çook haklısın boşanmakta..
rica ederim .inşallah.. teşekkür ederim desteğiniz için
boşanmazsan canın daha çok yanar..boşan kurtul bu yaradan..bir de burdaki insanların saçma sapan yorumları hepten canımı sıktı.. sağolun.. destek bulmak istiyor insan boşanma gibi bir karar aldığında..
evet öyle olduğu için zaten bu kararı aldım.. her an canım yanıyor..boşanmazsan canın daha çok yanar..boşan kurtul bu yaradan..
Sen önce yazdığın başlığa bakkk!!!hanımefedi ben boşandığımı yazıyorum zaten.. asıl siz ne yazıyorsunuz.. saçmalayacak başka yer bulun..
Yeni bir hayat Kurarsın neden yapamayasın, insan istedikten sonra herseyi yapar, tabiki ilk zaman zorlanırsın ama alışacaksın. Güçlü olmak zorundasın, hepimiz neler yaşıyoruz, malesef savaşmak zorundayız yıkılıp bırakmak olmaz. Belki psikolojik destek almalısın bu süreçte. Mesleğin de varsa aslanlar gibi geçinip gidersin insallahdaha önce defalarca eşimle olan sorunları anlatıp yardım istedim.. Ama sona geldik işte..Boşanıyoruz.
Eşimle biz farklı kültürlerden geliyorduk.. Aşarız diye düşündüm. Normalde aşılamayacak bir şey de yok. Eğer karşınızdaki aile düzgün insanlarsa her türlü aşılırdı. Ben orada yanılmışım..
Çoğu insanın ayıp günah diye karşılayacağı durumları meşrulaştırmaya çalışmaları son noktam oldu. Yine de kıyamadım bitirmeye.. Tek istediğim ailesinden beni korumasıydı. Ama her defasında ailesinin yaptıklarını hafife aldı. Beni suçladı.
Babası dini değerler hakkında iğrenç bir şeymiş gibi konuştu. Kumar oynadı oğluna kredi çektirdi. Kumar parasını benim evime sokmaya çalıştılar. Benim inançlarıma aykırı olarak ailem geldiğinde domuz eti yediklerinden babası övünerek bahsetti. Ardından o ortamda bir şey yemeyeceğimi söyleyince beni suçladılar. Eşimin annesi yemeklerin içine olur olmadık et tarzı sakat at ne olduğunu bilmediğim şeyler koyan biri doğal olarak öyle konuşunca şüphelendim.
İçkili ortama girmek istemedimi söyleyince suçlu ilan edildim..
Oysaki tüm bu ortamın içinde kalmadan önce eşim bana ben de Müslümanım, ailemden pek bir şey görmedim.. Seninle okuyup öğrenirim demişti. Bir söze inanmanın bedeli bu kadar ağır olmamalıydı. Çevresinde hiç boşanan insan olmayan ben nasıl atlatırım.. Tekrar yeni bir hayat kurabilir miyim bilmiyorum. Çok mutsuzum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?