- 31 Mart 2016
- 2.301
- 3.182
- 63
- 37
4yıllık evlıyım 9aylık bır kızım var ama hıcbır sorumluluk almayan bır adamla daha fazla evlı kalıp kızımı mutsu bır evlılık ıcınde mutçtsuz bır evde buyutmemek ıcın bosanmayı dusunuyorum. Bosanırken yasal haklarınız neler oldu ve sonra pısmanlık duydugunuz oluyormu7 senelik birliktelik 1,5 yıllık evlilikten sonra boşandım, kucağımda bebekle. emin ol en zoru ilk zamanlar, git gide kolaylaşıyor ve güzelleşiyor hayat. Korkacak bişey yok.
Hayırlısı olsun bosanırken yasal hakşarınız neler? Cocuk varmıBir boşanan siz değilsiniz çok zor süreçler ama hiçbir acı kalıcı depil:) bende boşanma dilekçemi verdim, inşaallah tez zamanda boşanabiliirim:) değer bilmez eşler için kendimizi yıpratmaya değmez, ilk önce sağlığımızı ve geleceğimizi düşünmeliyiz...
Guzel dramatiklestirmis sen simdi bana kizacaksinda guzelim ben senin kocani uckagitci buluyorum biraz bulmus senin gibi kizi ona ver buna ver az sesin ciktimi anne evine dagilmalar hemen bosanmalar zarar eden yeri sirf patronculuk oynamak icin kapama ben elin emrine giremem de sabah kalkmak aksam yatmak isteme hesabini bilme borca bat (arada yanlismi hatirliyorum oyun isi falanda olmustu galiba)eee senden baska kim tahammul edicek ona az toto sikistimi bosanma ile tehdit et simdiki kizlar kimseye para yedirmiyor acelyacim hayat esit diyorlar eve bakmak erkegin gorevi oncelikli olarak diyorlar caliakan olsun diye bakiyorlar kimse tahammul etmez ona iste sen cocukluktan beri cok sevmissin birakamiyorsun biliyor oda kullaniyor o ben onsuz napicamlar cok samimi gelmiyor bana onsuz yapamayacak adam karisiyla gecinir yolunu arar madden degilsende manen gonlunu hos tutar ikide bir huzursuzluk cikartmaz dimiDaha iki gun oncesine kadar iyiydim. Hala ayni evdeyiz diyemi boyle oluyo acaba. Beraber yatmiyoruz ama gunduz goruyorum evde kendisini. Keske boyle olmasaydi keske eskiso gibi mutlu olsaydik diyorumyuvamizi keske boyle yipratmasaydi cok uzgunum surekli agliyorum. Onunla konusurken uzuldugumu hic belli etmiyorum ve benimde onu istemedigimi soyluyorum surekli. Ama icim aciyor oyle davranirken ona. Anneside sey demis, ben ondan vazgecim diye bana oyle kotu davranmis. Iyilikle deseymis ben ayrilmazmisim. Bensiz yasiyamazmis ama kararindands vazgecmiycekmis. Banada ben seni kaybetmisim, artik bu hayattan bisey beklemiyom dedi
Çocuğum yok canım, yasal haklarım neler onlarıda bilmiyorum, boşanma dilekçemi verdim ve bir ay üstüne mahkemeden mektub geldi, dilekçede boşanma için sunduğum sebeplerin delillerini iki hafta içinde adliyeye getirmemi söylediler, bende elimdeki birkaç şeyle birlikte şahit sunucam, bakalım ondan sonra süreç nasıl devam edecek...Hayırlısı olsun bosanırken yasal hakşarınız neler? Cocuk varmı
Pişmanlık ara ara gelip gidiyor, ama bublar normal süreçlermiş bende yaşayarak öğrendim:) eğer gerçekten mutsuzsanız ve mutlu bir gelecek görmüyorsanız, ağlasanızda, üzülsenizde asla kararınızdan dönmeyin, çünkü gerçekten duygusal olarak kolay süreçler değil, ama boşanıp hayatımızı düzene koyunca herşey geçmişte kalacak:)4yıllık evlıyım 9aylık bır kızım var ama hıcbır sorumluluk almayan bır adamla daha fazla evlı kalıp kızımı mutsu bır evlılık ıcınde mutçtsuz bır evde buyutmemek ıcın bosanmayı dusunuyorum. Bosanırken yasal haklarınız neler oldu ve sonra pısmanlık duydugunuz oluyormu
Bende utaniyorum artik uc senedir yasadiklarimdan ama bi bakiyorum kararliyim cok gucluyum, sonra bi bakiyorum panikliyorum.Açelya sen boşanamazsın canım merak etme o yüzden hiiiiççç yorum yapmayım 3 senedir evlisin 3 senedir boşandım boşanıyorum boşanacağım sonra yalnız tatile gitmek benden para alıyor diye devam ediyor konuların. Bir de kendine sürekli boşanmamak için bahaneler buluyorsun. İlk konunda benden sürekli para istiyor vermezsem kavga ediyor tek sorunumuz bu başka sorunumuz yok diyorsun. Sonra evi terk ettim diye konu açıyorsun sonra eşimle kavgalıyız yalnız tatile gitsem olur mu onun işleri çok yoğun gelemiycek diyorsun. Sonra dönüyorsun artık para sorunumuz kalmadı ama sorun bu değilmiş zaten bana küfür ediyor dayanamıyorum diyorsun sonra benden sürekli para istiyor işleri düZelmedi başka sorunumuz yok aslında çok iyiyiz diyorsun. Diyorsun da diyorsun yani ve insanlar senin her konuna aynı aynı aynı cevapları yazmışlar, kulak asmadığın ve yine bildiğini okuduğun aşikar. Nasıl olsa yine boşanmayacaksın çünkü bahaneleri yine yazmışsın aslında ondan soğuyayım diye bana böyle yapıyormuş bla bla. Yani istiyorsun ki biri de sana desin ya güzelim eşin seni çok seviyor olur böyle şeyler alttan al, yuvayı dişi kuş yapar, kır dizini otur ama bunu burda duyamaZsın git bunları eski kadınlara anlat onlar senin istediğin cevapları verir.
Canım böyle zorşanman çok normal, kim güle oynaya boşanmış ki, kolay değil senelerin yaşanmışlıkları, alışkanlıkların var kurulu bir düzeni bozuyorsun, bunlar nasıl kolay olsun ki, elbette için parçalanacak üzüleceksin, ama yapacak birşey yok bu süreç böyle sancılı geçiyor...Bende utaniyorum artik uc senedir yasadiklarimdan ama bi bakiyorum kararliyim cok gucluyum, sonra bi bakiyorum panikliyorum.
Kayinvelidem cok dedi yuvayi biz kadinlar yapiyoruz diye ama artik ona bana boyle seyler dememesini soyledim. Annem kesinlikle karsi artik bu evlilige, aslinda babam ve kardeslerimde. Mutsuz olmami istemiyorlar tabi. Soylediklerinizde haklisiniz ama bu hissetiklerim hic gecmiycek gibi panikliyorum ve hemen solugu burda aliyorum.
Kimseyle paylasamiyorum burda yazdiklarimi. Evimiz bu ay bosalticaz yani ev sahibine gecen hafta bildirdik. Toplanmaya basladik biraz biraz. Ama bukadar kotu hissetmek cok zor cok zorlaniyorum
Insallah oyle olur canim cok tesekur ederim. Degisecegine emin olsam simdi heri barisalim derim ama degiseceginden emin degilim ve bi cok kezde demedim. Tekrar denemek yine zaman kaybi olur galiba. Bi yandanda zamanmi daha onemli yoksa bikez daha deneyip belkide sonsuza kadar mutlu olmakmi. Gel barisalim diyemem artik. Aileme bunu yapmamam. Babam ayaklarina kapansa bile barismiycaksin dediGenellikle her boşanan kadının düşündüğü şeyler bunlar:) yani anormal bir durum yok, hiçbir ayrılık kolay değildir üstelik çok seneler birliktelik yaşamışsınız ayrılması çok zor olacaktır, ve en sonunda yeniden doğmuş gibi hafifleyeceksiniz..
Bende eşimi seviyordum boşanma kararını çok zor aldım, ama şuan oh be iyiki diyorum hâlâ daha eşim için üzülürüm ona acırım, çünkü destekcisi yoktur yalnızdır ve barışmak için çaba gösterip duruyor ama duygusallıpıma yenilmemem lazım...
Çünkü artık ondan soğudum ve istemiyorum... sizde öyle olacaksınız gelecekteki güzel günlere odaklanın
Insallah oyle olur cok saol. Neredeyse her boyle oldugunda en sonunda ben yinede devam etmemizi sagliyordum cok iyi olmasakta. Isin cigrindan cikmasinda benim tahamullumun azalmasida var ama sabrim tukendi cunku artik. Kendisi sanki pisman gibi davraniyor ve o boyle olunca uzuluyorum. Ama olumlu tek bisey demiyorum. Ve nedense suan hep iyi huylari guzel gunler geliyor aklima. Iyiykende yaptigi kotu seyler geliyordu aklima. Zaten son bi senedir ona eskisi kadar yumsak degildim kendini affetirmeye calismadiginicin. Kendiside surekli elinden bisey gelmedigini artik kafasinin hic biseye calidmadigini soyluyordu. Tabi arada beni cok sevdigini felan soylerdi, benden daha fazla oyle seyler derdi ve sarildi bana ben mutfakta ugrasirken felan. Ama piskolojik sorunlari var kendiside kabul ediyor. Tedavi olmasi gerektigini cok soyledim. Tedavi olsaydi belkide bu durumda olmazdik. Duzeltmek istesem belki yine duzeltirim suanki durumu ama tekrar ayni seyleri yasamiycamdan emin degilim. Ayrica ev verildi cikmamiz gerek bu ay. Bide ayriyetten ailemde cok kizgin ve geri adim atmami kesinlikle istemiyorlar. Geri adim atsam tabi zorla bosatmazlar beni ama onaylamazlar icten ice bence. Ve burdada cok okudum ailelerim sozunu dinlemeyince herseyin daha kotu oldugunu ve pismanliklar oldugunu. Cok uzun oldu kusura bakmayin lutfen. Icimi dokmek istiyorumCanım böyle zorşanman çok normal, kim güle oynaya boşanmış ki, kolay değil senelerin yaşanmışlıkları, alışkanlıkların var kurulu bir düzeni bozuyorsun, bunlar nasıl kolay olsun ki, elbette için parçalanacak üzüleceksin, ama yapacak birşey yok bu süreç böyle sancılı geçiyor...
Az sabret boşandıktan sonra yavaş yavaş rahatlayacaksın...
Aileler bizlerden daha iyi görüyorlar onları dinle herne kadar zor olsada kalbine söz geçiremesende gerçekten aileler bizim iyiliğimizi istiyorlar, babam iki sene önce anneme kızı oradan al, adamla kızımın sonu yok demiş, annem bana ben boşanmaya kararlı olduğum zamanlar söyledi... ozamanlar söyleyip sebeb olmak istememişler...Insallah oyle olur canim cok tesekur ederim. Degisecegine emin olsam simdi heri barisalim derim ama degiseceginden emin degilim ve bi cok kezde demedim. Tekrar denemek yine zaman kaybi olur galiba. Bi yandanda zamanmi daha onemli yoksa bikez daha deneyip belkide sonsuza kadar mutlu olmakmi. Gel barisalim diyemem artik. Aileme bunu yapmamam. Babam ayaklarina kapansa bile barismiycaksin dedi
Canım anlattıklarının aynısını yaşadım her küslükte barışmak için yuvamı kurtarmak için mücadele verdim benim eşşmde iddiaa bağımlısı onunda tedavi görmesi gerekiyor benşm eşimde beni seviyor, yani hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz bir sen ben değiliz bizim gibi bir sürü insan daha var...Insallah oyle olur cok saol. Neredeyse her boyle oldugunda en sonunda ben yinede devam etmemizi sagliyordum cok iyi olmasakta. Isin cigrindan cikmasinda benim tahamullumun azalmasida var ama sabrim tukendi cunku artik. Kendisi sanki pisman gibi davraniyor ve o boyle olunca uzuluyorum. Ama olumlu tek bisey demiyorum. Ve nedense suan hep iyi huylari guzel gunler geliyor aklima. Iyiykende yaptigi kotu seyler geliyordu aklima. Zaten son bi senedir ona eskisi kadar yumsak degildim kendini affetirmeye calismadiginicin. Kendiside surekli elinden bisey gelmedigini artik kafasinin hic biseye calidmadigini soyluyordu. Tabi arada beni cok sevdigini felan soylerdi, benden daha fazla oyle seyler derdi ve sarildi bana ben mutfakta ugrasirken felan. Ama piskolojik sorunlari var kendiside kabul ediyor. Tedavi olmasi gerektigini cok soyledim. Tedavi olsaydi belkide bu durumda olmazdik. Duzeltmek istesem belki yine duzeltirim suanki durumu ama tekrar ayni seyleri yasamiycamdan emin degilim. Ayrica ev verildi cikmamiz gerek bu ay. Bide ayriyetten ailemde cok kizgin ve geri adim atmami kesinlikle istemiyorlar. Geri adim atsam tabi zorla bosatmazlar beni ama onaylamazlar icten ice bence. Ve burdada cok okudum ailelerim sozunu dinlemeyince herseyin daha kotu oldugunu ve pismanliklar oldugunu. Cok uzun oldu kusura bakmayin lutfen. Icimi dokmek istiyorum
Yıllar önce boşandım, boşandığım kişi her tartışmada boşanalım der, hakaretler yağdırırdı, bende hep sessiz kaldım inanın ağzımdan tek kelime kötü söz çıkmadı, sustum sustum.... En sonunda bi gün gittim avukatımla görüşüp boşanma davası açtım ve iş ciddiye binince her fırsatta boşanalım diyen adam köpekler gibi pişman oldu, yalvardı yakardı kendini affettirmek için, dava esnasında hakimin karşısında hüngür hüngür ağladı, bense tamamen donuk bir yüz ifadesiyle tepkisiz ve net bir şekilde boşanmak istediğimi beyan ettim hakim tekrar birleşme ihtimalimiz olup olmadığını sorunca da asla olmaz dedim, boşanmak için can atan adam yıkıldı beni böyle güçlü görünce, yıllarca da peşinden koştu ama nafile....Ben cok cabaladim ama olmadi maalesef. Zaten en bastan beri surekli bosanmak isteyen oydu, kufurler bagirmalar
Nekadar guclusunuz masallah. Kac sene sevgili kalip kac sene evli kaldiniz? Esimle oturdugumuz ev annemlere cok yakin bide, hergun gorecegim..Yıllar önce boşandım, boşandığım kişi her tartışmada boşanalım der, hakaretler yağdırırdı, bende hep sessiz kaldım inanın ağzımdan tek kelime kötü söz çıkmadı, sustum sustum.... En sonunda bi gün gittim avukatımla görüşüp boşanma davası açtım ve iş ciddiye binince her fırsatta boşanalım diyen adam köpekler gibi pişman oldu, yalvardı yakardı kendini affettirmek için, dava esnasında hakimin karşısında hüngür hüngür ağladı, bense tamamen donuk bir yüz ifadesiyle tepkisiz ve net bir şekilde boşanmak istediğimi beyan ettim hakim tekrar birleşme ihtimalimiz olup olmadığını sorunca da asla olmaz dedim, boşanmak için can atan adam yıkıldı beni böyle güçlü görünce, yıllarca da peşinden koştu ama nafile....
Off sizin yazdiklariniz okadar iyi geliyorki cok tesekurler. Bugun bana sarildi optu kokladi operken esim ve agladi. Bende ona sarildim kendimi tutamadim. Ama bosanmaktan vazgecmedik ikimizde.. sarilirken allahim napiyorum dedim ve ailemi dusundum, evi verdik kira fes edildi hersey bitti ama biz sariliyoruz dedik kendi kendime. Bunlar normalmi?Canım anlattıklarının aynısını yaşadım her küslükte barışmak için yuvamı kurtarmak için mücadele verdim benim eşşmde iddiaa bağımlısı onunda tedavi görmesi gerekiyor benşm eşimde beni seviyor, yani hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz bir sen ben değiliz bizim gibi bir sürü insan daha var...
Yıpranıp tahammüller kalmadığı zaman işin sonu hastalanmaya kadar gider kendimizi düşünmek zorundayız bu yaşadığımız stresler ilerde bize hastalık olarak geri dönebilir... için acısada aileni dinle, dua et ailen arkanda destekciler... hiçbirşey için geç değil canım...
Güzel günler inşaallah bizede gelecek
Canım bu durumda ben ne diyebilirim ki, etkilemek istemiyorum, en doğru kararı sen vereceksin yaşadıklarını bir sen biliyorsun.Off sizin yazdiklariniz okadar iyi geliyorki cok tesekurler. Bugun bana sarildi optu kokladi operken esim ve agladi. Bende ona sarildim kendimi tutamadim. Ama bosanmaktan vazgecmedik ikimizde.. sarilirken allahim napiyorum dedim ve ailemi dusundum, evi verdik kira fes edildi hersey bitti ama biz sariliyoruz dedik kendi kendime. Bunlar normalmi?
Canım benim , annemle yan yana binalardaydık balkonlarımız karşı karşıya idi ama insan her şeye alışıyor ilk zamanlar üzülürsün ama inan geçiyor, ben ki o kadar duygusal, sulu gözlü biriyimdir ama Allah güç veriyor insana, biz 3 sene görüştük 5 yıl evli kaldık, sen de güçlü olacaksın, inşallah karşına çok iyi biri çıkar çok mutlu olursun..Nekadar guclusunuz masallah. Kac sene sevgili kalip kac sene evli kaldiniz? Esimle oturdugumuz ev annemlere cok yakin bide, hergun gorecegim..
Ay canım benim kıyamam ya bak üzüldüm şimdi yazdıklarıma, yıktın beni. Bence sen kesinlikle bu naifliğinden kaybettin, çok naif, kibar, kırılgan biri canlandı gözümde. Allah yardımcın olsun. Seni çok iyi anlıyorum ama balık baştan kokarmış. Biz de eşimle 9 yıl flörtten sonra evlendik 5 bitecek. Tabi ki kavga falan oldu, camlar kapılar yumruklandı ama hiç boşanma lafı geçmedi şimdiye kadar. Yani ben 9 yılda gördüğümden farklı bi adam görmedim 5 yıldır bi sürpriz yaşamadım daha. Siz nasıl bu kadar faka bastınız? Birden mi değişti bu kadar yani? 10 yıldır küfür, hakaret etmedi birden mi küfürlerini duydun? Bir de ben eşiniz hala kumar oynadığını düşünüyorum, sizden para istemeleri o yüzden. Sizin ruhunuz duymaz nerden bileceksiniz? Bence bağımlı o yüzden gözü birşey görmüyor. Ayyaş gibi 200 ver istediğini yapayımın başka açıklaması yok. Benim eniştem de bağımlıydı, onlar da Almanya’da. Görümcem kaç sene sonra öğrendi, ruhu duymamış. O da para yetmiyor diye işe gitmişti ama iyi oldu iş sahibi oldu. Şimdi gerçekten bıraktı, çünkü bununla yüzleşiyor. Oynayanlara geçmişini anlatıyor ve diyor ki bir iki defa oynayıp bırakanı görmedim.Bende utaniyorum artik uc senedir yasadiklarimdan ama bi bakiyorum kararliyim cok gucluyum, sonra bi bakiyorum panikliyorum.
Kayinvelidem cok dedi yuvayi biz kadinlar yapiyoruz diye ama artik ona bana boyle seyler dememesini soyledim. Annem kesinlikle karsi artik bu evlilige, aslinda babam ve kardeslerimde. Mutsuz olmami istemiyorlar tabi. Soylediklerinizde haklisiniz ama bu hissetiklerim hic gecmiycek gibi panikliyorum ve hemen solugu burda aliyorum.
Kimseyle paylasamiyorum burda yazdiklarimi. Evimiz bu ay bosalticaz yani ev sahibine gecen hafta bildirdik. Toplanmaya basladik biraz biraz. Ama bukadar kotu hissetmek cok zor cok zorlaniyorum
7 seneden sonra 1,5 yıl içinde ne değişiyor bu kadar? Gerçekten merak ettim. Tabi size kötü günlerinizi hatırlatmak istemem ama 7 yıl adamın ciğerini bilirsin ya?7 senelik birliktelik 1,5 yıllık evlilikten sonra boşandım, kucağımda bebekle. emin ol en zoru ilk zamanlar, git gide kolaylaşıyor ve güzelleşiyor hayat. Korkacak bişey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?