• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanıyorum:(

necla88

Guru
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2011
31
0
296
bu forumu severek takip ediyorum.yapılan yorumlar gerçekten yol gösterici. ben çok üzgünüm şu anda. eşim de ben de öğretmeniz.daha 1 yıllık evliyiz. ben nevşehirliyim eşim manisanın bir ilçesinden biz de evlendiğimizde manisanın başka bir ilçesinde yaşıyoruz. eşimin ailesiyle aramızda 45 dk mesafe var. aileme çok düşkün bir insanım ben başta zor alıştım buraya ama çalışma hayatıydı bilmem ne şimdi alıştım baya sorun etmiyorum. uzak olduğum için ailemi sürekli görme imkanım yok. ancak tatillerde gidebiliyorum. bir hafta önce kuzenim geldi benim yanıma burda kalmaya evimi görmeye. bizim adetlerimize ailemize göre bu çok mormal zaten kuzenimle biz beraber büyüdük kardeş gibiyiz. geçen pazar geldi cuma günü eşim ne zaman gidecek biletini alalım ben onun görünüşünden hoşlanmıyorum eğer gitmezse yarın yüzüne karşı söyleyecem gibi şeyler söyledi benim de tepem attı ayrılmak istiyorum dedim kuzenim olayı duydu ve dün gitti ben böyle bir hayat yaşamak istemiyorum o kadar uzun yoldan gelen aileme ben nasıl diyeyim 5 gün oldu hadi artık gidin diye. ve eşim yaz tatilinde yarıyıl tatilinde benimle birlikte hiç benim aileme gelmek istemiyor. ailemle eşim arasında kalıyorum sürekli ilerde daha fazla sorun çıkaracak bu konu benim başıma boşanmayı göze alıyor ama benimle beraber oraya gelmeyi göze alamıyor. şimdi de maddi konulara takılmış anlaşmalı boşanacakmışız altınları ben almayacakmışım hakkım neyse onu alacakmışım ne cevap vereceğimi şaşırdım daha ailemin haberi bile yok . ben ne yapmalıyım lütfen yardımmmmmmm

ilk yıllarda böyle şeyler yaşamanız normal, sakinleşmeniz lazım.
kavgalarınızda boşanma kelimesini kullanmamalısınız.
daha çok yeni evlisiniz.
hakkınızda hayırlısı olsun.

ama ben evliliğim için bu kadar ailemden uzaktayken ve buna alışmışken benim 1 hafta ailemden birini misafir etmeye hakkım yok mu? ya da ailemi ziyaret ederken yalnız başıma gidip geliyorsam yalnızsam ben neden evliyim ki tek başıma da yaparım bunları

eşin senin aileni istemiyo da nasıl kız istedi bunlar?

eşin bu durumda haksız, başının üstünde yeri olmalı kim gelirse. sen bunu güzel bi dille söylemedin mi.

öyle her şeyde ben boşanıyorum dersen ilerde büyük bi olay olduğunda ikinizde birbirinizi ciddiye almazsınız.

madem bu adamı boşanacak kadar seviyodun neden evlendin.

ben eşimi severek evlendim ama evlenirken bazı şeyleri göremiyorsun bu sorun yeni çıktı benim için önemli bir sorun. aileme sırtımı dönemem tabiki onlarla görüşeceğim eşim için bundan vazgeçmek istememem onu sevmediğimimi gösterir

Üniversiteden mezun olur olmaz atandığını varsayarsak şu an 22 yaşlarında olmalısınız... 21 yaşında evlenip evleneceği adamın eksilerini daha önce göremediğinizi söylemek çok acı gerçekten... Bir tartışmada boşanmayı düşünebiliyorsanız bu evlilik er ya da geç bitecektir zaten...

Son düzenleme:
1 insanın 1 yılda bu kadar değişmesi hayret verici...

çok büyük hayal kırıklığı yaşamışsındır eminim..

bence hemen boşanmayı düşünme daha çok yenısınız sadece çok iyi bir şekilde korun henuz bebek yapma...

evliliğiniz oturmamış ama aşılmayacak problem değil gibi geldi bana...

şu anda anlaşana kadar çocuk yapmayın sadece.

ben eşimi severek evlendim ama evlenirken bazı şeyleri göremiyorsun bu sorun yeni çıktı benim için önemli bir sorun. aileme sırtımı dönemem tabiki onlarla görüşeceğim eşim için bundan vazgeçmek istememem onu sevmediğimimi gösterir

bak şu an kendinle çelişiyosun.. eşim için bundan vazgeçmek istememem onu sevmediğimi mi gösterir demekle, ben boşanıyorum böyle hayat yaşayamam demek bir değil.

sen önce kendinle çelişmekten kurtul, ondan sonra düşünme evresine geçebilirsin.

yapacağın şey basit.

1. eşine güzel bir dille söyleyeceksin. sadece senin ya da onun akrabası farketmez. kim gelirse gelsin 'memnun etmelisiniz' . bu ikinizin de kalitesini gösterir.

2. öyle zırt bırt ben boşanırım diyemezsin.

okumak cahilliği alır ama eşşeklik baki kalır..eşinin daha fazla eşşeklik yapmaması için sen çaba göstereceksin biraz. öyle boşanırım demekle olmaz bu işler.

aklınızı başınıza devşirin.

iş güç sahibi insanlarsınız. bi de öğretmen olmuşsunuz.

siz de bizim çocuklarımıza model olacaksınız da biz göreceğiz.....

bu problem şu anda çözülebilir kapatılabilir ama ilerde yine aynı sorunlar ortaya çıkacak bu tavır değişmedikçe ilerde çocuk olsa vs daha zor olacak farklı kişiliklerdeyiz madem anlaşamıyoruz en baştan bitmesi daha mantıklı değil mi

Siz tek problemin ailenizle görüşmek istememesi olduğuna emin misiniz? Bir insan sadece bu yüzden ciddi anlamda boşanmayı düşünemez bence... Aşılmayacak sorunlar değil bunlar...

bu problem şu anda çözülebilir kapatılabilir ama ilerde yine aynı sorunlar ortaya çıkacak bu tavır değişmedikçe ilerde çocuk olsa vs daha zor olacak farklı kişiliklerdeyiz madem anlaşamıyoruz en baştan bitmesi daha mantıklı değil mi

niye evlendiniz o zaman.
sizin gibiler yüzünden evlenip boşanmak çocuk ıyuncağı haline geldi.

en baştan bitmesi yerine, sabredip olayın üstesinden gelmek daha iyi değil mi? yoksa zor mu.bunu yapacak kadar güç bulamıyo musun kendinde?

yarın benim çocuğum bi konuyu anlamadığında

''anlamıyosan anlama, sana yüz kere anlatacak değilim'' deyip kestirip atmayacağın ne malum.

önce insan kendine bakmalı, sen kendine bile bakamıyosun ki.

onu yapmadı boşanırım bunu yapmadı boşanırım. oooh ne ala.

benim 80 yaşında ananem bile diyo ki kadının fendi erkeği yendi. kadın isterse her şeyi başarır merak etme.

biraz güzel dil kullan bak nası değişir eşin.
öyle her şeyde ben boşanıyorum dersen yarın bigün seni adam yerine bile koymaz kocan. bu lafı diline sakız yaptığın için.

bak şu an kendinle çelişiyosun.. eşim için bundan vazgeçmek istememem onu sevmediğimi mi gösterir demekle, ben boşanıyorum böyle hayat yaşayamam demek bir değil.

sen önce kendinle çelişmekten kurtul, ondan sonra düşünme evresine geçebilirsin.

yapacağın şey basit.

1. eşine güzel bir dille söyleyeceksin. sadece senin ya da onun akrabası farketmez. kim gelirse gelsin 'memnun etmelisiniz' . bu ikinizin de kalitesini gösterir.

2. öyle zırt bırt ben boşanırım diyemezsin.

okumak cahilliği alır ama eşşeklik baki kalır..eşinin daha fazla eşşeklik yapmaması için sen çaba göstereceksin biraz. öyle boşanırım demekle olmaz bu işler.

aklınızı başınıza devşirin.

siz de bizim çocuklarımıza model olacaksınız da biz göreceğiz.....

teşekkürler mesaj için haklısınız m-benim için de misafir olarak kim gelirse memnun edilmelidir bunu tatlı dille söylüyorum ama oturmuş kişilik sanırım değişmiyor ikincisi benim mesleğimle ne alakası var bu konunun onu anlayamadım gerçekten

teşekkürler mesaj için haklısınız m-benim için de misafir olarak kim gelirse memnun edilmelidir bunu tatlı dille söylüyorum ama oturmuş kişilik sanırım değişmiyor ikincisi benim mesleğimle ne alakası var bu konunun onu anlayamadım gerçekten

çok alakası var canım. geniş çaplı düşünürsen insanların ruh halinin mesleğine yansıdığını yadsınamayız.

sen güzel dilden pes etme.

de ki, yarın bi gün benim sevmediğim biri gelse senin ailenden, benim böyle davranmam hoşuna gider miydi de.

sor, sorgula. düşünmesini sağla.

ama ben boşanıyorum dersen adam düşünmez.

bi de şunu ekle. kim gelirse gelsin başımızın üstünde yeri var, biz mutlu değil miyiz, mutluluğumu neden bu tip şeyler yüzünden bozalım, neden başkası bizi anlaşamıyo sansın gibisinden laflar et.

anlar elbet.taş değil ya.

pardonda çocuk oyuncağımı bu işler??

böyle bir konu yüzünden bu kadar erken boşanalım denirmi??
siz flört etmiyorsunuz evlendiniz..
tabbiki problemler olacak ve beraber aşacaksınız..
aile veya farklı bişey yüzünden hemen boşanalım denmez..
sevgi ve saygıyı kaybetmedikçe..
oturup güzellikle konuşun tatlya bağlanır elbet

ben çok farklı bir açıdan bakacagım. ben 1 yıllık evli kuzenimin evinde 1 hafta gibi uzun bir süre asla kalmam, kendi kuzeniminde bende 1 hafta kalmasını istemem, en fazla 3 4 gece siz cok yenisiniz ben ilk basta bunun dogru oldugunu düşünmüyorum..

ailelerin birbirine alışması, eşinin senden sonra 4 gün dahi olsa başkasıyla aynı evde olması biraz zaman alabilir.

ben 6-7yıllık evli dayımın evinde dahi o kadar uzun süre kalamam. belki eşinde evde rahat olmak istediğinden böyle bir tepki göstermiştir.
konuşmanı tavsiye ederim.

o kadar çok konu okuyorum ki bu bana en hafiflerinden biri gibi geldi. daha büyük problemleri başkalarıyla da yaşayabilirsin. hep boşanmak mı olacak sonu?tabii olayların etkisi kişiden kişiye göre değişir. sende güçlü olmaya çalış. eşinle birlik olup bu durumu atlatma yoluna git bence.

bence evliliği fazla hafife alıyorsun bundan başka ciddi probleminiz yoksa bu halledilebilir birkonu

allah allah bize ne oluyor bu sefer de boşanma diyoruz konu sahibi bosanıcam diyor:52:

çok alakası var canım. geniş çaplı düşünürsen insanların ruh halinin mesleğine yansıdığını yadsınamayız.

sen güzel dilden pes etme.

de ki, yarın bi gün benim sevmediğim biri gelse senin ailenden, benim böyle davranmam hoşuna gider miydi de.

sor, sorgula. düşünmesini sağla.

ama ben boşanıyorum dersen adam düşünmez.

bi de şunu ekle. kim gelirse gelsin başımızın üstünde yeri var, biz mutlu değil miyiz, mutluluğumu neden bu tip şeyler yüzünden bozalım, neden başkası bizi anlaşamıyo sansın gibisinden laflar et.

anlar elbet.taş değil ya.

çok denedim günlerdir uğraşıyorum misafir olmayı da misafir ağırlamayı da sevmiyormuş burda hiç arkadaşı çevresi de yok zaten ben 1 yıldır burdayım çok az tanıdığım insan var misafiri sevmeyen aileme bile gitmek istemeyen biriyle nereye kadar diye soruyorum kendime belki cahillik ediyorum saçmalıyorum...

bence eşin terbiyesizlik yapmış resmen..kuzen demek senin ailenden biri demek.. ben tipini begenmiyorum gitsin demek cok ayıp.. daha ilk senenizde bunu yapıyorsa ilerde anne ve babanızıda istemeyebilir derim ben.. ve kusura bakmayın ama eşiniz cidden maddiyatcı biri..dur ne ayrılması saçmalama diyeceği yerde boşanalım altınları paylaşalım demiş.. böyle erkeklere söylenecek cok fazla bir söz bulamıyorum..allah sana yardımcı olsun canım

bence eşin terbiyesizlik yapmış resmen..kuzen demek senin ailenden biri demek.. ben tipini begenmiyorum gitsin demek cok ayıp.. daha ilk senenizde bunu yapıyorsa ilerde anne ve babanızıda istemeyebilir derim ben.. ve kusura bakmayın ama eşiniz cidden maddiyatcı biri..dur ne ayrılması saçmalama diyeceği yerde boşanalım altınları paylaşalım demiş.. böyle erkeklere söylenecek cok fazla bir söz bulamıyorum..allah sana yardımcı olsun canım

çok üzgünüm bu durumdan kaldıramıyorum bu konu bana ne kadar bencil olduğunu sadece kendini düşündüğünü gösteriyor ve çok sabit fikirli ben nasıl yapacağımmm offfff

Back
X