• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanıyorum:(

uzun süreli yatı pek doğru değil ama konu sahibide ailesiyle pek görüşemiyor anlaşılan onun için eşi anlayışlı olmalıydı ayrıca ailelerle uzak yaşıyınca bu mevzulara alışmak lazım örneğin arkadaş ileride doğum yapınca annesi gelip kalabilir bunlar olabilcek şeyler keşke misafir duymasaymış istenmediğini.hepsi bi yana tabiki boşanmak için sebep değil eşinizle oturup konuşun bu mevzuyu......

Bence acele karar vermissiniz bosanmakla...esınız kuzeninizi istemeyebilir yani gayet doğal seviyoki kiskaniyo yani adı üstünde esınız bazı huylarına alışmanız lazım kimse tam dengi dengine degil herkes bişeyden ödün verir bence...
Ha eşinizin başka baskıları varsa bilemem onunla siz yasıyorsunuz sonuçta belkide çekilmez biri

Evlenerek eşinle birlikte kendi aileni kurmak üzere adım atmış oldun tatlım.
Sürekli geldiğin aileyi ön plana çıkararak kendi aileni nasıl oluşturacaksın ki.
Kuzenin geldiyse bir iki gün kalır hasret giderir ve gider.
Üçüncü şahıslara fazla değer vermeni kabul etmez elbette.
Sanırım sorun senin üçüncü şahıslara öncelik vermenden kaynaklanıyor.
Sürekli onlardan bahser ve savunma halinde olursan adını duymaktan
yeteri kadar bıkmış olduğu kişileri niye görmek istesin ki?

bu forumu severek takip ediyorum.yapılan yorumlar gerçekten yol gösterici. ben çok üzgünüm şu anda. eşim de ben de öğretmeniz.daha 1 yıllık evliyiz. ben nevşehirliyim eşim manisanın bir ilçesinden biz de evlendiğimizde manisanın başka bir ilçesinde yaşıyoruz. eşimin ailesiyle aramızda 45 dk mesafe var. aileme çok düşkün bir insanım ben başta zor alıştım buraya ama çalışma hayatıydı bilmem ne şimdi alıştım baya sorun etmiyorum. uzak olduğum için ailemi sürekli görme imkanım yok. ancak tatillerde gidebiliyorum. bir hafta önce kuzenim geldi benim yanıma burda kalmaya evimi görmeye. bizim adetlerimize ailemize göre bu çok mormal zaten kuzenimle biz beraber büyüdük kardeş gibiyiz. geçen pazar geldi cuma günü eşim ne zaman gidecek biletini alalım ben onun görünüşünden hoşlanmıyorum eğer gitmezse yarın yüzüne karşı söyleyecem gibi şeyler söyledi benim de tepem attı ayrılmak istiyorum dedim kuzenim olayı duydu ve dün gitti ben böyle bir hayat yaşamak istemiyorum o kadar uzun yoldan gelen aileme ben nasıl diyeyim 5 gün oldu hadi artık gidin diye. ve eşim yaz tatilinde yarıyıl tatilinde benimle birlikte hiç benim aileme gelmek istemiyor. ailemle eşim arasında kalıyorum sürekli ilerde daha fazla sorun çıkaracak bu konu benim başıma boşanmayı göze alıyor ama benimle beraber oraya gelmeyi göze alamıyor. şimdi de maddi konulara takılmış anlaşmalı boşanacakmışız altınları ben almayacakmışım hakkım neyse onu alacakmışım ne cevap vereceğimi şaşırdım daha ailemin haberi bile yok . ben ne yapmalıyım lütfen yardımmmmmmm

tatlı dılle cozulmeyecek mesele yok aranızda.bana duzelecekmıs gıbı geldı.ama altınlar konusuna gelınce altın kızın hayat garantısıdır erkege dusmez.

Terbiyenizi takının.Şu anda saçmalayan sizsiniz.

Benim görüşümden size ne?

Moralleri bozuluyo bozuluyo küçücük çocukları dövüp sinirlerini çıkarıyolar. Yok mu böyleleri.

Konu sahibi kendini biliyosa benim söylediğime aldırmaz zaten.Siz niye aldırdınız.

insan insandır öğretmen de olsa.öğretmen olduk diye asla hiçbirimizin moralı bozulamaz mı...o zaman bunu her meslege genellemek lazım.yok moralı bozuldu dıye ogrencı dovuyorlarmıs.kardesım bunu yapanın zaten kısılık bozuklugu vardır ama herkes etten kemıkten.bu kadar da acımasız yorum yapılmaz ya...

Ben de eşin asosyal olması, kuzenin kalması vs, gibi diğer ayrıntılara takılmadım,
olabilir her insan bir degildir...

Takıldıgım nokta, boşanma kelimesi geçince eşinizin mal paylaşımını gündeme getirmesi.

Anlaşılan eşiniz de mutlu degil bu evlilikte.

Belki de bilerek böyle davranıyor...

insan insandır öğretmen de olsa.öğretmen olduk diye asla hiçbirimizin moralı bozulamaz mı...o zaman bunu her meslege genellemek lazım.yok moralı bozuldu dıye ogrencı dovuyorlarmıs.kardesım bunu yapanın zaten kısılık bozuklugu vardır ama herkes etten kemıkten.bu kadar da acımasız yorum yapılmaz ya...

Önce benim söylediğimi anlayın, sonra alıntı yapıp cevap verin mümkünse.

Önce benim söylediğimi anlayın, sonra alıntı yapıp cevap verin mümkünse.

sızın soyledıgınızın basından berı cok cok farkındayız da sız ne soylemek ıstedıgınızle nasıl soylemek ıstedıgınızın farkında degılsınız...

Evlılıgın ılk zamanlarına ne kadar cıcım ayları densede boyle sıkıntılar olur. Daha yenı evlısınız. Ilk yasadıgınız sorundan bosanmayı dusunmeyın. Kolay degıl bır evlılıgı yurutmek. Zamanla hersey yerıne oturur. Oda alısır aılenıze sızde belkı onun kucuk kaprıslerını tatlı dılınızle yumusatabılırsınız. Mesela ben boyle bır durumda soyle bır cumle soylerdım kocama (tabı 11 yıllık evlılıgımın vermıs oldugu tecrubeyle) -Neden gıtmesını ıstıyorsun hayatım benı cok mu ozledın az bıraz daha sık dısını degecek buna derdım :)) bıraz cılve bıraz ısve yapardım. Aslında soylemek ıstedıgını anlamamıs benı ozledıgı ıcın yalnız kalmak ıcın kaprıs yaptıgını sanmıs gıbı yapardım. Benım kocamda ılk zamanlar ıstemezdı bızımkılere gıtmeyı cekınırdı tanımazdı etmezdı kımseyı ama sımdı benden cok gıtmek ıstıyor bızımkılere. Hemen bırakmayın sılahları durun daha yenı basladı macera :)))

bende bugün buna benzer bi konu acmıstım eşim eve arkadaslarımı davet etmemı ıstemıyor diye.tek ben degılmışım demekki
hadi benımkı arkadas,senınkı bide aile..
ben 1 aylık evlıyım daha ama bunlar geçicek ve hersey rayına oturacak dıye düşünüyorum.
senin eşinde istedigi kadar misafiri sevmesin zamanla ayak uyduracak.
eşimin kuzenının eşi mesela tuhaf bi adam herseyden korkar kalabalıkta bunalır falan.ilk evlendıklerınde bırak mısafırlıgı adam bırileriyle biraraya geldıgınde tokalaşmıyomuş bile ama yavas yavas aileyede bulundgu ortamada uyum saglamış,açılmış şimdi 10küsür senıelık mutlu ve uyumlu bı evlılıklerı var.
birazda biz acele ediyoruz sanırım hüküm vererek y ada hemen karar vererek,sabırla saygıyla sevgiyle yoluna koymak lazım bazı şeyleri..
hayatta yapmam dediğimiz biçok şey veya asla dediklerimiz zamanla bi bakmışsın hayatımıza karışmış bile.biraz sabır ve zaman..
yuva kolay kurulmuyo,hemen karar verme..

boşanma sebebi değil bu şekerim...
çözülür konuşarak karşılıklı anlayışla...
yeni evli sayılırsınız yakında oturur zaten...
sen haklısın ama biraz alttan al bakalım...
her kavgadada öyle ayrılmaktan bahsetme canım...

En ufak bir tartışmada sırf blöf için "ayrılalım, boşanalım" dememeyi öğrenin önce...
İlk zamanlar insan göremiyor demişsiniz ama eşiniz nişanlıyken size ben evlenince her gitmek istediğinde seninle annenlere gelirim
her ay düzenli olarak annenlerde kalırım diye bir söz vermemiş, aksine siz düzelir, alışır, sever diye düşünmüşsünüz...
Eşinizin size düşüncesini, yüzünü göstermiş ama siz görmek istememişsiniz bu durumda...
Her zaman yapıcı olmakta fayda var...
Siz artık evlenerek başka bir aile oldunuz...
Ailem, ailem dediğiniz kocanız ve sizin oluşturduğunuz birlik önce bunun altını çizmek istiyorum...
Anne, babanızı görmek ise tabiki hakkınız ama bunu onlar istiyor diye değil siz istediğiniz için yaparsanız eşinizle güç savaşına girmezsiniz...
Gerektiğinde anne, babanıza da sınırlarınızı çizmeyi öğreneceksiniz...
Kuzeniniz sizi ziyaret etmek istediğini söylediğinde eşinizin fikrini alacaksınız örneğin...
Yada kuzeninize kaç gün kalmayı planlıyorsun diye soracaksınız...
Tek başına yaşarsanız evinize misafir kabul edip etmemek keyfinize kalmıştır ama beraber yaşarken bu özgürlüğü paylaşırsınız...
Eğer istediğiniz ailelerinizle daha sık görüşmek ise bunu isteğinizi eşinizle paylaşır, fikrini öğrenir ve ona göre davranırsınız...
Her istediğinizde koşa koşa anne babanızı görmeye gidecek bir koca henüz doğmadı, bunu da belirteyim...
Umarım sorunuzu en kısa zamanda çözersiniz...

evlenirken sana takılan altınlar sana aittir. onda hakkı yok. kendisine takılan paralar da ona aittir. dinen evlenirken erkeğin kadına verdiği mihr kadının kendi parasıdır isterse mihr diye evi arabayı üzerine yapsın hiç birinde kendi hakkı olmaz. evli iken sana aldığı altınlar da sana aittir. verilen geri alınamaz. vermekle senin mülküne geçmiş oluyor zaten. kendisine bu paralar haram olur. ha haram yemek isterse o ayrı

Evlılıgın ılk zamanlarına ne kadar cıcım ayları densede boyle sıkıntılar olur. Daha yenı evlısınız. Ilk yasadıgınız sorundan bosanmayı dusunmeyın. Kolay degıl bır evlılıgı yurutmek. Zamanla hersey yerıne oturur. Oda alısır aılenıze sızde belkı onun kucuk kaprıslerını tatlı dılınızle yumusatabılırsınız. Mesela ben boyle bır durumda soyle bır cumle soylerdım kocama (tabı 11 yıllık evlılıgımın vermıs oldugu tecrubeyle) -Neden gıtmesını ıstıyorsun hayatım benı cok mu ozledın az bıraz daha sık dısını degecek buna derdım :)) bıraz cılve bıraz ısve yapardım. Aslında soylemek ıstedıgını anlamamıs benı ozledıgı ıcın yalnız kalmak ıcın kaprıs yaptıgını sanmıs gıbı yapardım. Benım kocamda ılk zamanlar ıstemezdı bızımkılere gıtmeyı cekınırdı tanımazdı etmezdı kımseyı ama sımdı benden cok gıtmek ıstıyor bızımkılere. Hemen bırakmayın sılahları durun daha yenı basladı macera :)))

çoook teşekkürler yorumlar için içimi rahatlatıyor bu site daha mantıklı düşünebilmemi sağlıyor. ben ailemden uzakta yaşadığım için bu konuda hemen geriliyorum ve çok sert çıkışlar yapıyorum. ailemin isteklerini yerine getirmek istiyorum. eşim de hemen karşı tarafa geçiyorsun beni düşünmüyorsun kendi evinden çok aileni düşünüyorsun diyor.
tecrübe de gerekiyor tabi dediğiniz gibi . yararlanacağım sizin tecrübelerden de çok teşekkürler:1::1::1:

bende bugün buna benzer bi konu acmıstım eşim eve arkadaslarımı davet etmemı ıstemıyor diye.tek ben degılmışım demekki
hadi benımkı arkadas,senınkı bide aile..
ben 1 aylık evlıyım daha ama bunlar geçicek ve hersey rayına oturacak dıye düşünüyorum.
senin eşinde istedigi kadar misafiri sevmesin zamanla ayak uyduracak.
eşimin kuzenının eşi mesela tuhaf bi adam herseyden korkar kalabalıkta bunalır falan.ilk evlendıklerınde bırak mısafırlıgı adam bırileriyle biraraya geldıgınde tokalaşmıyomuş bile ama yavas yavas aileyede bulundgu ortamada uyum saglamış,açılmış şimdi 10küsür senıelık mutlu ve uyumlu bı evlılıklerı var.
birazda biz acele ediyoruz sanırım hüküm vererek y ada hemen karar vererek,sabırla saygıyla sevgiyle yoluna koymak lazım bazı şeyleri..
hayatta yapmam dediğimiz biçok şey veya asla dediklerimiz zamanla bi bakmışsın hayatımıza karışmış bile.biraz sabır ve zaman..
yuva kolay kurulmuyo,hemen karar verme..

teşekkürler yorumlar içinsabırla inşallah her şey düzelir. kötü bir şey olduğunda hemen panik olup acele kararlar almak benim de sevmediğim bir huyum. inşallah herkes çok mutlu olur.senin de çok yeni evliliğin hayırlı olsun. nerelisin çalışıyor musun hangi şehirdesiniz . tekrar teşekkürler

sızın soyledıgınızın basından berı cok cok farkındayız da sız ne soylemek ıstedıgınızle nasıl soylemek ıstedıgınızın farkında degılsınız...

Ben ne söylediğimin farkındayım, nasıl söylediğimin de, merak etmeyiniz siz.

Benim eşim de böyle...Zaman her şeyin ilacı derler.Beklemekten başka çare yok.Ama çok zor bir durum.Umarım düzelirler.

Benim eşim de böyle...Zaman her şeyin ilacı derler.Beklemekten başka çare yok.Ama çok zor bir durum.Umarım düzelirler.

siz ailenize yakın mı oturuyorsunuz. benim eşimin zaten bi tek bayramlarda bi de yaz tatilinde bikaç görme ihtimali var ama yatılı kalmak istemediği için kalabalık sevmediği için gitmek istemiyor. beklemek ama ne kadar benim çok canımı sıkmaya başladı bu konu . siz kaç yıllık evlisiniz

umarım okadar yorumdan bu yorumu gorebılırsın ve soyledıklerımı dıkkate alırsın :34:

bır akrabam yıllar once evlendı esı ıle ayrı sehıre yerlestı esının akrabaları felan kımse yok ıkısı baska bır sehırde yasamaya basladılar enıstemız aıleden kımseyı ıstemedı yıllarca tatıllerde gorusebıldı bırkac yıl surdu bu durum sonradan bızım akrabalarda aynı sehıre yerlesenler oldu arada sırada gorustu mecbur kalmadıkca ama sabır aahhhh sabır varya bulunmaz nımet ınsanın omru gıdıyor ama becerebılene rabbımden buyuk odul var sonunda.

sımdı enıste aıleden kım gelırse kapısını sonuna kadar acar eve doldurur herseyı sabah cıkar aksam gırer sen akrabalarınla rahat et dıye gezmek ıstersenız arayın arabayla bırakayım otobuslerde ugrasmayın der annem gıder annemı dıgerlerıne gondermez burada kalıcaksın senı kımsede bırakmam der o huysuz enıste melek oldu :9:

sanada sabır dıyorum canlı ornek hemen bosanıcam deme yuva bozmak cok kolay ama yapmak zor bunu unutma

evınde duvardan cok kapın olsun derler bızım orda.
komsu akraba mısafır bunları kabul etmeyeceksın de kımı edeceksın.hele hele aıle bastacı etmesı gerekır esının
ama sen yıne de bır konus,ılk yıllar kucuk meseleler bıle hemen buyuyebılıyor ve sızı yıpratabılıyor

Back
X