• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıyorum

Siz avukatınıza talimat verirken, üstelik evden 1 ay içinde ayrılmasını isterken bütün bunları düşünseydiniz.
Ne yapacaktı ki adam. Kapınızda mı sabahlayacaktı?
Akrabalar da gelmiş düşünün diye, siz reddetmişsiniz.
Yapacak birşey yok.
Haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.
Boşanma kararı o kadar basit değil işte.
GFerçekten boşanmaya karar vermeden değil adım atmak, telaffuz bile etmemek gerekiyor.

Eşimle birçok defa boşanmanın eşiğinden döndük.Artık bu evliliği bu şartlarda yürütme şansım kalmamıştı.Ya eşimin beni herdefasında mağdur etmesini,her lafı ağzıma tıkamasını,en ufak birşeyde parlamasını,kendine gelince rahatlıkla para harcayıp sözkonusu benim isteklerim olduğunda üç kuruşun hesabını yapmasını,hayatında ben yokmuşum gibi umursamamasını ve en önemlisi onun için herşeyimi bırakıp gelmeme rağmen beni herdefasında mağdur etmesini en son tartışmamızdada evdeki tüm paraları alıp beni beş parasız bırakmasını ve sonraki kavgalarda beni ne şekilde mağdur edeceğini bilememenin verdiği sıkıntıyla kabul edecektim yada herşeyi göze alıp dava açacaktım.Çünkü eşim bana başka çıkar yol bırakmadı. Ben ona avukata vereceğimi söyledikten birkaç gün sonra avukata gittim.Avukatın gönderdiği yazı boşanmayı istediğim ve kendisinin evden ayrılmasını istediğime dair yazıydı.Eşimde resmi olarak davayı açarsam boşanmayı kabul edeceğine dair yazıyı avukatı aracılığıyla avukatıma göndermiş.Akrabaları dava açma bir süre bekleyin dediğindede davayı açmadım.Ayrı kaldığımız süre içinde kendi yanlışlarını görmesini umdum.Davayı resmi anlamda geçen hafta açtım.Ben eşim gibi bir insanla bir ömür yapamayacağımın farkındayım.Aldığım kararın arkasındayım.Ama insan herşeye rağmen üzülüyor,neden bu duruma geldi,çok sağlıklı güzel bir çocuğumuz var.Herşey daha güzel olabilirdi diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.Şununda farkındayım evlilik tek taraflı çabayla yürümüyor ve bir evliliği ne kadar kötü olursa olsun bıçak gibi kestirip atma şansınız olmuyormuş bunuda ben yaşayarak öğrendim...

canım hakkınızda ne hayırlıysa o olsun inş. boşanma süreci hakkatten çok zor geçiyor eşin oğluna karşı babalık görevini yerine getirdiği sürece oğlununda sana eziyeti çok olmaz gibime geliyor sende yeni bir hayat kuracaksın kendine oda zordur ama hergün boşandım diye oturup ağlamayacaksın herhalde inş. bütün zorlukları çok kolay bir şekilde atlatırsın canım

Teşekkür ederim.Eşimin oğluma şimdiye kadarki yaklaşımlarında bir olumsuzluk yok.Babalık görevini yerine getireceğini düşünüyorum.Dediğiniz gibi boşanma süreci zor bir süreç.Bende yakın bir zamanda atlatmayı umuyorum.

Allah hakkında hayırlısını versin.

zor bir süreç bu.

eşinde anne aşkı varken, düzelmesi zor. barışsan da sorunlar aynı olacak.

babalık vazifesini yapsın yeter...

Bende sizin gibi düşünüyorum.Barışsakta sorunlar aynı olacak.Bundan 5 yıl sonra keşke daha önce boşansaydım demek istemiyorum.Allah pişman etmesin..

Caniim gercekten cook üzüldüm..bende ayni senin gibi isimi ailemi cevremi birakip burya geldim..cok zorlaniyorum.benime bir kizim var...zaman zaman bende bosanmayi düsündüm inan bana..en son gecen günlerde bende ailesiyle ayni senin sorunlarini yasadim.esimin aileside sadece kendi dediklerinin dogru oldugunu düsünen insanlar...su anda bile bize manevi baski uygulauyorlar..esim bana hak verdi ama ben yinede yikik durumdyim..esim bosanmak istemedi..

bosanma süreci cok zor farkindayim..ama benim basima gelirse sanki türkiyeye geri dönerim gibime geliyor..insallah siz barisirsiniz..alah esinizin kalbine yumusaklik versin..

Sizi çok iyi anlıyorum.Ben bu sorunlarla başedemedim.Ama en azından eşinizin sizi anlıyor olması,hak vermesi büyük avantaj.Malesef benim eşim hiçbirzaman bana hak vermediği gibi hep beni suçladı.En azında evliliğimiz süresince yaşadığımız herhangi bir olayda özür dilemesini bilseydi,bana karşı tavır almak yerine beni anlamaya çalışsaydı belkı bugün herşey daha güzel olabilirdi.Umarım siz sorunlarınızı çözersiniz ve boşanma durumuna gelmezsiniz..
Türkiyeye dönme noktasında sizin koşullarınızı bilmediğim için yorum yapma şansım yok ama çocuğum olmasaydı bende hiç düşünmeden Türkiyeye dönerdim.Mesleğim var,kendime iş bulabilirim.Hala zaman zaman aklımdan geçiyor ama çocuğumu babasından bu kadar uzakta büyütmek oğluma haksızlık gibi geliyor.O yüzden kararsız kalıyorum.Burda yaşam kurmak için tüm olanaklarımı kullandıktan sonra dönme fikrini düşünmek istiyorum.Bilemiyorum zaman neyi gösterecek..

Ahhh ahhh kıyamam ben o yavruya, nasıl bir hayal kırıklığıdır o,, odadan hevesle topunu aldı geldi ve baktıki babası yok.. Nasıl yıkıldı kimbilir, nasıl üzüldü..Okuyalı 45-50 dakika oldu ve hala gözlerimden yaşlar süzülüyor..Sigara üstüne sigara içiyorum..Oğlunuz baba baba diye ağladığında keşke telefon edip 5 dakikada olsa oğluyla oynamasını söyleseydiniz..hayal kırıklığı giderdi yaa..Çok üzüldüm çooook..
O kadar içten dua ediyorum ki; eşinizin kalbine ALLAH'IM merhamet versin, yüreğine yine yuvanız düşsün ve koşa koşa kapınızı çalsın ve boşanmayalım desin. Bu duayı oğlunuz için ediyorum.. Sadece onun için.. Ne annesinden ayrılsın ne de babasından..

ALLAH'IM şu masum yavru hatırına şu yuva dağılmasın, o yavru için anne ve babanın kalplerine birbirleri için sıcaklık ver YÂRABBİM.. Tekrar birbirlerine karşı muhabbetleri olsun..Yavruları anadan da babadan da HAYIRLISI ile ayrılmasın..
Sen büyüksün YÂRABBİM..

AMİYN..

canım hani demişsin yaa "eşim evliliğimiz boyunca hıc bır dedıgımı ıstegımı yapmadı ama ,sımdı bosanma konusun da

her ıstegımı yapıyor "demıssın yaa ,acaba eşin de kendıne bile ıtıraf edemedıgı bi pişmanliği olabılır mı ?

yanı o da senı cok uzdugunu yordugunu herseyın farkın da olup ,bu sefer senı boşanma konusun da yormak

ıstememıs olabılır mı ? ben boyle bırsey hıssettım acıkcası .erkekler ck kapalı kutudur .mutluluklarını da

acılarını da kapalı yasarlar ,telafuz edemıyorlar dıllenıremıyorlar .içten içe sankı yaptıklarından dolayı

pısmanmıs da sımdı her ıstedıgını yaparak bı nebze de olsa bedelını odemeye calsıyormus gıbı geldı bana .

su nokta da senın adım atman da olmaz .dedıgın gıbı ; adım atman demek onun her hatasına goz yummak

yenı hatalara kapı acmak demektır .sızın son kez kımse yokken bır araya gelıp herseyı konusmanız gerekıyor

bırbırınızı suclamadan .emınım hersey o zaman ortaya cıkar .bu ortamı da avukatın ıstesen yaratabılır .avukatından

son kez gorusmek ıstedıgıne daır rıca da bulun ama ,bu gorusmeyı senın ıstedıgını karsı tarafa bıldırmesın avukat .

yanı bı prensıp meselesı gıbı yansıtsın ,son kez konusup gorusmenızı ısıtıyorum tarzın da mektup gonderebılır esınıze.

Evet zor bir süreç ,destek almanızı tavsiye ediyorum kendiniz ve oğlunuz için en iyisi bu olucaktır,Eşinize gelince evliğinizde sizi mutlu etmemiş ama boşanmakta istememiş ailesine etrafa karşı kendini korumuş ben bir şekilde sürdürüyorum imajı vermiş boşanmanın sizden gelmesini beklemiş maleseff :(
İlişkisini devam ettirmek isteyen insan çabalar ,sizin eşinizde anlattığınız kadarıyla bu çaba yok düzeltmeye çabalamamamış ,beklemiş sizin iyice bunalmanızı boşanmak istemenizi ,evliliğini yıkan karısını boşayan adam rolünden sıyrılmış böylelikle

Sizin ve oğlunuz için hayırlısı olsun :42:

Ahhh ahhh kıyamam ben o yavruya, nasıl bir hayal kırıklığıdır o,, odadan hevesle topunu aldı geldi ve baktıki babası yok.. Nasıl yıkıldı kimbilir, nasıl üzüldü..Okuyalı 45-50 dakika oldu ve hala gözlerimden yaşlar süzülüyor..Sigara üstüne sigara içiyorum..Oğlunuz baba baba diye ağladığında keşke telefon edip 5 dakikada olsa oğluyla oynamasını söyleseydiniz..hayal kırıklığı giderdi yaa..Çok üzüldüm çooook..
O kadar içten dua ediyorum ki; eşinizin kalbine ALLAH'IM merhamet versin, yüreğine yine yuvanız düşsün ve koşa koşa kapınızı çalsın ve boşanmayalım desin. Bu duayı oğlunuz için ediyorum.. Sadece onun için.. Ne annesinden ayrılsın ne de babasından..

ALLAH'IM şu masum yavru hatırına şu yuva dağılmasın, o yavru için anne ve babanın kalplerine birbirleri için sıcaklık ver YÂRABBİM.. Tekrar birbirlerine karşı muhabbetleri olsun..Yavruları anadan da babadan da HAYIRLISI ile ayrılmasın..
Sen büyüksün YÂRABBİM..

AMİYN..

Oğlumun gözlerindeki o hayalkırıklığını görünce mahvoldum bende.Eşim aşağıda çöpe atılması gereken bir koltuk vardı.Arkadaşının arabasını ayarlamış,onu almaya gelmişti.Tekrar dönmesi gerekiyordu.Bende sizin gibi düşünüp hemen aradım belki gelir diye gelmedi.Erkekler ne yazıkki bizim kadar duyarlı olmuyorlar.İstese daha sonra gelip yine alabilirdi ama gelmedi.

Herşeyin hayırlısı artık.Yorumun ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim..

canım hani demişsin yaa "eşim evliliğimiz boyunca hıc bır dedıgımı ıstegımı yapmadı ama ,sımdı bosanma konusun da

her ıstegımı yapıyor "demıssın yaa ,acaba eşin de kendıne bile ıtıraf edemedıgı bi pişmanliği olabılır mı ?

yanı o da senı cok uzdugunu yordugunu herseyın farkın da olup ,bu sefer senı boşanma konusun da yormak

ıstememıs olabılır mı ? ben boyle bırsey hıssettım acıkcası .erkekler ck kapalı kutudur .mutluluklarını da

acılarını da kapalı yasarlar ,telafuz edemıyorlar dıllenıremıyorlar .içten içe sankı yaptıklarından dolayı

pısmanmıs da sımdı her ıstedıgını yaparak bı nebze de olsa bedelını odemeye calsıyormus gıbı geldı bana .

su nokta da senın adım atman da olmaz .dedıgın gıbı ; adım atman demek onun her hatasına goz yummak

yenı hatalara kapı acmak demektır .sızın son kez kımse yokken bır araya gelıp herseyı konusmanız gerekıyor

bırbırınızı suclamadan .emınım hersey o zaman ortaya cıkar .bu ortamı da avukatın ıstesen yaratabılır .avukatından

son kez gorusmek ıstedıgıne daır rıca da bulun ama ,bu gorusmeyı senın ıstedıgını karsı tarafa bıldırmesın avukat .

yanı bı prensıp meselesı gıbı yansıtsın ,son kez konusup gorusmenızı ısıtıyorum tarzın da mektup gonderebılır esınıze.

Evden ayrıldığından beri eşimin davranışlarını gözlemliyorum ama inanın pişman olmuş gibi değil tam tersi kendisi mağdur edilmiş ve haklıymış gibi tavırlar içerisinde.Bence o ayrılmak istiyordu ama kendisinden çıksın istemedi.Erkekler yapar kadınlar son sözü söyler.Bizdede o oldu.Eşim beni o kadar yıldırdı ki bana başka çare bırakmadı.

Avukat böyle birşey yapsa bile eşim beni suçlayarak kendini savunmaya geçecek.Zaten evden ayrılması için avukat yazı gönderdiğinde 2 hafta sonrasına görüşmede istemişti ama kendisi ben senin avukatına niye gideyim kendi avukatım aracılığıyla iletişim kurarım demişti.Öyle de yaptı zaten.Yani benim eşim benim şimdiye kadar ne gördüğüm, ne tanıdığım,nede duyduğum hiçbir erkeğe benzemiyor malesef :((

Evet zor bir süreç ,destek almanızı tavsiye ediyorum kendiniz ve oğlunuz için en iyisi bu olucaktır,Eşinize gelince evliğinizde sizi mutlu etmemiş ama boşanmakta istememiş ailesine etrafa karşı kendini korumuş ben bir şekilde sürdürüyorum imajı vermiş boşanmanın sizden gelmesini beklemiş maleseff :(
İlişkisini devam ettirmek isteyen insan çabalar ,sizin eşinizde anlattığınız kadarıyla bu çaba yok düzeltmeye çabalamamamış ,beklemiş sizin iyice bunalmanızı boşanmak istemenizi ,evliliğini yıkan karısını boşayan adam rolünden sıyrılmış böylelikle

Sizin ve oğlunuz için hayırlısı olsun :42:

Bende bu süreci hem kendim hemde çocuğum için daha sağlıklı atlatabilmek için psikologdan randevu aldım.Haftaya gideceğim..Yaşadığım süreci,eşimin bakış açısını ve davranışlarını o kadar iyi yorumlamışsınız ki üzerine ekleyecek hiçbirşey bulamadım.Kelimesi kelimesine size katılıyorum.Çünkü her tartışmada istiyorsan boşan kendin git avukata gibi sözler kullanıyordu,hem karısını almanyaya götürdü hemde boşadı denmesin diye beni bu karara davranışlarıyla itti.

Desteğiniz ve yorumunuz için teşekkürler..

Hakkınızda hayırlısı olsun,umarım oğlunuzla birlikte sağlıklı,mutlu,huzurlu bir ömür geçirirsiniz.

merhaba,

konunu okudum ve zor bir sürecden geciyorsun. Bende kölnde kaliyorum.Fakat artik cabalama dönemine girmelisin. B1 vermissin sanirim. Devletten alabildigin kadar kurs almaya bak.Bazi kurslarda cocuk bakimida var. Almancayi cok iyi ögrenmen gerek.Ehliyetini esin ödesin, cocuk icin gerekli.Para konusunda , bakmak zorundasin diyeceksin.Hem bana hem cocuga.

ilk baslarda almanya cok zor gelir, fakat hersey oturduktan sonra kimse gitmez buradan.Oturumunun kaybetme, gerekiyorsa süresiz alabilmen icin esinle nikahin kalsin.Üc sene bir alman vatandasiyla evli kalirsan, ve B1in olursa alman vatandasida olabilirsin. Diploman zaten taninmis, uniyede devam ederbilirsin.Güzel bir isinide bulursun.

Zaten bunlarin hepsi olduktan sonra,cok rahatlarsin.Benim arkadasim türkiyeye geri döndü,cocugu yoktu.Simdi gelmek icin cok ugrasti ama gelemiyor.cocuk türkiye dogumlu.
Ama benden tavsiye , ister bosan, ister evli kal, yukardakilerin hepsini yap.

merhaba,

konunu okudum ve zor bir sürecden geciyorsun. Bende kölnde kaliyorum.Fakat artik cabalama dönemine girmelisin. B1 vermissin sanirim. Devletten alabildigin kadar kurs almaya bak.Bazi kurslarda cocuk bakimida var. Almancayi cok iyi ögrenmen gerek.Ehliyetini esin ödesin, cocuk icin gerekli.Para konusunda , bakmak zorundasin diyeceksin.Hem bana hem cocuga.

ilk baslarda almanya cok zor gelir, fakat hersey oturduktan sonra kimse gitmez buradan.Oturumunun kaybetme, gerekiyorsa süresiz alabilmen icin esinle nikahin kalsin.Üc sene bir alman vatandasiyla evli kalirsan, ve B1in olursa alman vatandasida olabilirsin. Diploman zaten taninmis, uniyede devam ederbilirsin.Güzel bir isinide bulursun.

Zaten bunlarin hepsi olduktan sonra,cok rahatlarsin.Benim arkadasim türkiyeye geri döndü,cocugu yoktu.Simdi gelmek icin cok ugrasti ama gelemiyor.cocuk türkiye dogumlu.
Ama benden tavsiye , ister bosan, ister evli kal, yukardakilerin hepsini yap.

Boşanma olayı helede çocuk olunca zaman geçtikçe insanın canını daha çok acıtan bir süreçmiş.Çocuk olmazsa ayrılırsın birdaha görmezsin olur biter.Ama çocuk olunca hep birşekilde görüşmek zorunda kalıyorsun ve her gördüğünde biraz daha canın acıyor.İlerde acım hafiflermi bilemiyorum ama şimdiki duygum böyle.
Ben şuan Almanca kursuna devam ediyorum.B1 sertifikasını almak için gidiyorum,gittiğim kurs çocuklu annelerin gittiği bir kurs.Onlar alt katta çocuklara bakıyorlar,bizlerde yukarda ders işliyoruz.Kursum ile boşanma sürecim aynı döneme denk geldiği için pek verimli geçmiyor ne yazık ki.B1 alamazsam bile en azından sabahtan öğlene kadar kursa gitmek bir nebzede olsa iyi geliyor.

Eşim Alman vatandaşı değil.Süresiz oturumu var sadece.Oda Almanca kursuna gidiyor.B1 alıp vatandaşlık için başvuracak.Ayrıca eşimin maaşı düşük göründüğü için devletten yardım alıyor.Bu haliyle hemen vatandaşlığı alamaz.İşin açıkçası onun Alman vatandaşlığını bekleyecek ne sabrım var nede gücüm.

Umudum sizinde bahsettiğiniz gibi ücretsiz gidebileceğim Almanca kurslarını bulup birşekilde dilimi geliştirmek ve burda kalmanın koşullarını yaratabilmek.Umarım başarabilirim.

Yorumun ve desteğin için çok teşekkür ederim..

Back
X