- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
Huylu huyundan vazgeçmez ki hem fiziksel hem psikolojik şiddet inan hayat çok kısa kafan karışmasın
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gülümsemek, vucudu ve kafayı dik tutmak, olumlu düşünme ve nefes egzersizleri
Cok tesekkur ederim hem öğreneceğim hem de cocugum icin bu konuyu detaylı arastırıp onda böyle bir problem olmaması icin bilincleneceğimİlk 30 sayfada biraz sıkılacaksınız ama lütfen okumayı bırakmayın. Sonra kaygılı bağlanma stilinde anlatılan kişilik özellikleri ve eşinize bakışınızdaki benzerlikleri o kadar net görünce çok çok rahatlayacaksınız çünkü sebebini bilince o girdabın içinden çıkmak kolay oluyor.
Bundan sonra eşinizle ilgili her üzüntü hissettiğinizde " hayır senasaydn bu senin değil, çocukluğunun verdiği tepki" diye daha sağlıklı düşünüp ,kendinizi sakinleştirip, mantığınızı devreye sokacaksınız. Siz iradesiz ya da aciz biri değilsiniz, sadece bildiğiniz tek bağlanma şekli bu.
Kesinlikle çok haklısın sevgili Angelica. Konu sahibinin terapisti psikolog mudur bilemiyorum ama neden psikologların tavsiye vermediklerinin mantığını bir de ben açıklayayım kendisine.
Eğer bir danışan bana gelirse ve ben onun adına karar verirsem misal buradaki "Anlaşmalı boşan" gibi, danışanın hayatının sorumluluğunu onun üzerinden alıp kendime vermiş olurum. Yani danışanın hayatını ben yaşamış olurum. Diyelim konu sahibi benim danışanım, ben de ona böyle bir öneri verdim. Ya da "Boşanma, mutsuz olursun" dedim. Fark etmez. Konu sahibi anlaşmalı boşandığında ya da boşanmadığı halde mutsuz olursa "Ya ben böyle yapmayacaktım ki psikolog yaptırdı bana bunu, her şey onun yüzünden oldu" der haklı olarak. Bizim amacımız danışanları ömür boyu kendimize bağlamak, biz olmadan karar dahi verememelerini sağlamak değil; tersine hayatının sorumluluğunu kendisinin almasını sağlayarak yeni bir düşünce ve davranış sistemi oluşturmak. Danışanın kendisini sorgulamasını sağlamak. Hiç tavsiye, öneri vermiyor değiliz; duruma bağlı olarak değişebiliyor. Mesela ciddi ihtiyaç vardır, o zaman biraz önünü açabilmek için "Belki şunu da deneyebilirsin" gibi söylenebilir. Ama tamamen danışanın hayatının sorumluluğunu almak ne benim işime gelir ne de danışanın.
Umarım konu sahibine bir karar vermesinde yardımcı olabilir bu yorumum.
Terapi işe yarayabilirdi evet, eğer eşin de isteseydi ve düzenli devam etseydiniz. Bir arkadaşımın eşinde öfke kontrol problemi vardı, terapiye başladı çok iyi gidiyor diyordu, üzerinden 4-5 ay geçti boşandılar. Ben şiddetin olduğu bir evliliğin düzeleceğine inanmıyorum.
Kavga sebeplerinizi, neden o noktaya geldiğinizi anlatmamışsınız burda...Terapiste sunun faydası olur muydu seklinde sorduysanız o da evt olabilirdi der tabi...Ne de olsa terapist erkek düz mantıkla sorulan soruya cevap vermiş oyle sorduysan...Düz mantıkla da süreçten en az acılı kurtulman için çekişmeli yapma demiş işte..kadın terapist bul
Dayak yerken gülümseyecekmişsiniz yani?
Terapistin diploması olduğuna emin miyiz?
Arkadaşımda aylarca evlilik terapisine eşiyle beraber gitti. Adam tamam diyor hatalarını kabul ediyordu ama değişmedi. Tamam deyip bir zaman sonra aynı davranislarina devam etti. Sonuç olarak boşandılar.
Cevabınız için teşekkür ediyorum. Terapiste tekrar gitmeyeceğim galiba, cunku kendimi iyi hissetmekten ziyade ayrılık kararımın acele oldugunun söylenmesi beni iyice uzdu. Bir de ‘ eşin dini olarak seni bosamadan resmi işlemlere başlamış olman.... ‘ gibi bir cümle kurdu. Dini kuralları daha cok önemseyen biri oldugunu anladım bugun ve kafamı iyice karıştırmaktan baska bir sey olmadı
Duvarlar çerçevetilmiş belgelerle doluydu:))
yeni hayatımda daha huzurlu olmam için yontemlermiş
Zaten ayrıldığım adam beni köle olarak goren biriydi ben ne dersem o olur diyordu. Terapist de kadını ayrıştırıcı yorum yapınca hiç kaldıramadım soluğu burda aldım diyebilirim. Tekrar gitmeyeceğim çok gıcık oldum, yüzü aklıma gelince bile rahatsız oluyorum öyle bıkmışım kadın şöyle olmalı meselesindenonlar katıldığı seminer falandır.
o kadar belgeye bu kadar sığ kafa inanılmaz.
adam seni boşamadan boşanmaya hakkın yok demiş resmen. kölesin ya sen adamın keyfi ister boşarsa sen boşanmak için girişimde bulunabilirsin. kadınsın sen erkeğin malısın kendi başına niye iş yaptın demiş.. üstelik cücük beyni dinini de bilmiyor. gıcık kaptım adama..
Günaydın canım. Ben de hmn hmn aynı sebeplerden boşandım. Psikolog um ne fiziksel nede psikolojik şiddete hiç te normal bakmadı. Psikolog şöle yap böle yap demez dedi. Ama aydınlattı beni ya sen de şöle düşün el kaldırmanın affı olur mu psikolojik şiddet fazlaca gördüğümüz için doğrumuz yanlısımız şaştı normalleştirmeye başladık. Ben mesele her evlilikte olur mu böle ama belki diğer kadınlar kaldırıyor olabilir ama ben kaldıramıyorum diyordum. Psikolog ta bana sen normal Bi insansın her normal insan bunları kaldıramaz zaten dedi. Benim adıma da çok sinirlendi malum eski eşe. Sakın kendini sorgulama hemen başka bir psikologa git sabret canım bnm sabret gecicek de kendineEvet bu soruyu da sordum, neden bu kadar üzülüyorum, şiddet konusunda nasıl düşünmem gerektiğini bilemiyorum dedim. Cunku bu surecte aklıma iyi ozellikleri gelerek siddet normalleşmeye ve içimi sogutmamaya basladı. Onun uzerine bir danısmana gidilseydi duzelebilirdi belki dedi
Ayy yok artık ona hiçbir sey söylemem ve yanına gitmem. Kafamı karıştırıp bıraktı veya doğru bile söylese iyi hissetmedimTerapist bence şöyle yap, keşke şöyle yapsaydın gibi yorumlar yapamaz, işi o değil ki! Komşu hanım gibi ne o öyle.. terapistinize söyleyin de yorum yapmasın, sizin kendinizi fark etmenizi sağlasın yani kendi işini yapsın!