Boşanma asamasındayım

Deniztrn

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2019
37
15
8
36
Dört yıllık evliyim evliliğimizib ilk gününden beri aynı şey ile mücadele ediyorum, eşinin tembelliği, iş bilmezliği ce internet bağımlılığı. Eşine karışan, ilgi bekleyen bir kadın değilim aksine bir bireyiz kendimize özel zamanlar ayırabiliriz mantığıyla sürdürdüm ilişkimi hep ama karşı taraf bunu öyle algılamadı tembelliğin tembellik kattı.eşim evdeki hiç bişeyden anlamaz, bi musluk bozulur tamirci cagırmadıgı gibi bunu sorun da etmez,görmezden gelir, velhasıl tembelliğini örneklerle anlatsam sayfalarca yazar bıktırırım. Bu pandemi döneminde on kat arttı bu en büyük sorunumuz hep yalnız uyuyorum gece uyanık kalmayı sever çok geç gelir, tabi yalnız da uyanıyor kahvaltımı yapıyorum. Dört yıldır çok konuştuk ayrılık aşamasına geldik düzeltiyorum deyip iki hafta sürdükten sonra hop yine başa dönüyoruz.bu süreçte tekrar konuştuk ki normalde de konuşulmuyor kendisiyle öfkelenip hakaret ediyor bagıryor ha bire artık kaldıramıyorum tembelliğini,dalgınlıgını umursamazlıgını dedim yine bir sonuca varamadık bende sorun yok deyip geçiştirdi yine. Ömrünü günde beş dakika bile konuşamadığım bi insanla geçirmek istemiyorum sevgim kaldı mı ondan da emin değilim ama bu süreçte boşanmak istemiyorum babasını iki ay önce kaybetti millet ne der beni suçlar diye cesaret edemiyorum ama bu davranışları dört yıldır var o ise sadece babasının ölümüne bağlıyor bunu.

Eşinle bi şey paylaşamamak konuşamamak çok zor bi durum Allah sıkıntılarının mükafatını versin. Benimde böyle tanıdığım biri var ev üstüne çökse internette takılmaya oturmaya devam eder kırılıp dökülenleri tamir etmez eğer sorun sadece buysa görmezden gel diyecem ama öfke patlaması da var

Sorun özetle bu aslında. Yani evimin karısı da kocası da benim. Evde hiçbişeyle ilgilenmez, araba kullanmayı öğrendim zevkten dört köşe alışverişi artık kendin yaparsın demeye başladı, bir kombi ayarından bile anlamaz basit şeyleri bile bilmez ,fanusta yetişmiş sanırsınız evlendiğimizden beri sofra kurup kaldırmayı bulaşık yıkamayı ögretebildim fazlasını öğrenmem deyip çemkirdi zaten ben hep kendi işini kendim gören biri oldum bekarken her işten anlamaya çalıştım diye bu rahatlığı.Bu benim hatam ama davranışları da öyle kötü ya da iyi bişey anlatırım beş saniye sonra dinlemediğini farkediyorum. Aşırı dalgın. Gözünün önündeki on defa kaldır dersiniz anca anlar kaldırır ,daha nicesi benim sorunum fiziken ruhen çok yoruldum artık üstüne bir de aşırı yalnız kaldım bu süreçte normalde sosyal çevresi geniş bir insanım ama pandemi işte eşim de tam tersi be insan sever çıkar, ne de başkası eve gelsin ister

İyi dileklerin için ayrıca sağol

Çok zor haklısın.
Ya o yokmuş gibi kendi hayat düzenini kurup yaşamayı kabulleneceksin. Ne bileyim kendin için yaşayacaksın işte. O da arada kaynayacak.
Ya da yolun başındayken ayrılacaksın.
İlerde ayrılmak çok daha zor olur. Yaş ilerler yalnız kalma korkusu çocuk vs.
Ona göre düşün yani.

gerçekten konuşup anlaşamamak cok zor, haklısın
bu durum muhtemelen eşinize ailesinden geliyordur, elini sıcak sudan soğuk suya sokturmadılarsa o da sizden bunu bekliyordur

Su an öyle yapıyorum ilk defa yatak ayırdım yalnız yatıp dertlenecegime ayırım ciddi olduğumu anlasın diye ,yalnız yaşıyorum yalnız takılıyorum evde ama böyle gitmiyor bişey yapmam lazım ya düzelecek ya ayrılacak başka çaresi yok. Çocuk yol şükür bir senedir denedik ama adam benle uyumuyor ki istikrar sağlayamadık o konuda iyi de olmuş bir nevi

gerçekten konuşup anlaşamamak cok zor, haklısın
bu durum muhtemelen eşinize ailesinden geliyordur, elini sıcak sudan soğuk suya sokturmadılarsa o da sizden bunu bekliyordur
Ailesinin ilk göz ağrısı sadece ailesi değil bütün sülalesi böyle düşkün adam söyle böyle diyorum yok canım yaomaz öyle diyorlar. İşim o yüzden zor bir de babasını kaybettik iki ay önce gelebilecek tepkilerden çok korkuyorum dayanım az daha diyorum ama on yıl da geçse babasının ölümüne sığınacak adım gibi eminim. Zaten bendeki bu tahammülün son bulması taziye sonrası oldu. Açık açık ilişkimizi gözden geçirelim bugün yarın birbirimizi kaybederiz pişman olmayalım birbirimizin değerini anlayalım dedim açık açık ama. Baktım bi beni istemiyor yanında, yaklaştığım halde yalnız takılıyor uyumuyor benle o an farkettim ya ben böyle bir yokluğu yaşarsam yanımda olacak mı diye düşündüm?

Tahmin ettim zaten çok şımarık yetiştirildiğini. Bende tek çocuğum insanın biraz kendini geliştirmesi gerek. Malesef ki anne ve babalar üstüne düşüp çocuğa hiçbir görev yükü yüklemeyince çok iyi bir şey yaptığını zannediyor ama o insan hem özgüven eksikliği yaşıyor hem de hiç bir şeyin sorumluluğunu almak istemiyor. Siz açık açık konuşmuşsunuz, gerekirse bir daha konuşun.. baba vefatı zordur ama hayat bir şekilde devam etmek zorunda

Çok yıpranırsın
Değişeceğini hiç sanmıyorum.
Ben olsam tamamen kendi halıne bırakırım
Baktım kendi halinden memnun, giderim.
Gittiğini bile üç gün sonra farkeder seninki

Hiiicbisey olmaz, iki ay çok da kısa bi süre değil bi hafta önce kaybetmemiş sonuçta, gidin kendi ailenizle konuşun usulünce, sonra da konuyu eşinize açın. Onun ailesi bişey demeye kalkarsa ben size derdimi anlatmaya çalışırken nerdeydiniz dersiniz. Bu adam bir problemi olduğunun farkında mı bilmiyorum ama, farkındaysa da bunu çözmek istemiyor. Geçinmeye gönlü yok derler ya, aynen öyle işte. Ben hiç vakit kaybetmeyin derim. Zaten bence konuyu açsanız kendisi de itiraz etmiycek

Konuşulmuyor kendisiyle keşke konuşsa beş dakika sonra bağırmaya ne yapıyorsan yap demeye başlıyor,sayfalarca yazdım konuşamıyorum diye o ara da anneme gitmiştim bir haftalığına okumuş ama nasıl okumuş hiçbişey yokms gibi her zamanki şeyleri yazmışsın dedi geçti, çok rahat yetişmemiş biri aslında ama doğru sorumluluk hiç verilmemiş misal hiç yanlız yaşamadı yemek nasıl yapılır bilmez, bir hafta bir yere gitsem ocağı dalgınlıkla açık mı bıraktı diye yoklarım ki çoğu kez yapmışlığı var,

Çok yıpranırsın
Değişeceğini hiç sanmıyorum.
Ben olsam tamamen kendi halıne bırakırım
Baktım kendi halinden memnun, giderim.
Gittiğini bile üç gün sonra farkeder seninki
Şu an kendimi de onu da kendi halimize bıraktım ilk zamanlar cok kavga çıkardı yatak ayırdım diye şimdi çıt yok, halinden memnun gibi görünmeye çalışıyor çünkü aksini yaparsa işine gelmeyecek yani benim istediğim gibi biri olursa.

Kendi aileme mevzuyu açayım dedim annem stres hastası açamadım neyse dedim. Onun ailesi ile de hep geçindim ilişkime dikkat ettim.severler beni ama ben onların gözünde kocama çok iyiyim diye, biricik çocukları üzülürse benle empati kuracaklarını hiç sanmıyorum. Bizim insanımıza göre şiddet, aldatma Vs yok ise sende ararlar kusuru okumuş çalışan insanlarız çoğu kadın arkadaşım bile böyle düşünüyor.Bosanma mevzusunu çok açtım, o kadar açtım ki blöf sanıyor hem kendi evimden kovuldum, hem de sen açacaksın davayı sen istemiyorsun deyince bu iş kolay olmayacak anladım dedim kendime.

Ne denir ki buna, gözünüz aydın :)
Bu yazdıklarınızı annen yazdı deseler inanırdım. Yıllarca aynı dertlerle boğuştu, hala boğuşuyor. Yaşlar 70 ve garibim hala değiştirmeye uğraşıyor babamı. Değişmiyorlar. Maalesef, hele ki tembellik, sorumsuzluk, biyolojik saat farklılıkları asla değişmez.
Kimsenin hamalı olmaya gelmediniz bu dünyaya
Yolunuz açık olsun, umarım çok mutlu olursunuz.

Probleminin farkında ilk iki sene bunu dile getirdiğimde farkındayım değişmeye calısıyorum dedi hep o degişmeler iki haftadan öteye geçmedi hiç, şimdi ise ben de böyleyim beni değiştirme deyip internet bağımlılığı, tembellik bir karakteriymiş ben değiştirmeye çalışıp kötü bişey istiyormuşum gibi davranıyor

En korktuğum şeyi dile getirmişmişsinizhep onu düşünüyorum değil yetmiş yaşı on yıl sonra bile böyle devam ederse aynı şekilde sorun edecek miyim, birbirimize merhamet etmeyeceksek birlikte yaş almanın mantığı var mı? Ki küçük degiliz 32 yaşımdayım o ise 35

Eşiniz de dikkat dağınıklığı olabilir mi? Hem de ciddi seviyede. Bir baktırsanız keşke. Benim eşimde var mesela. Unutmamak için yapacaklarını tahtaya yazıp yine unutuyor .
Gece uyuma meselesine gelince. Bırakın adam nasıl isterse öyle yapsın. Ben şahsen sıkboğaz edilmekten hiç hoşlanmam. Bizde de uyku saati ilk yıllar problemdi. Şimdi herkes birbirini kendi haline bıraktı. Böyle daha mutluyuz.

Maalesef düzeltemezsin çünkü tembellik bir huydur düzelecek bısey değil. Nefret ederim tembel uyusuk adamdan. Onlar yatarak öldürdükleri zamandan nasıl mutlu olup buna devam edebiliyorlar anlamıyorum. Evin 1 kadını 1 erkeği olur. İki vasfı da sen yüklendiysen yıpranmakta tabiki haklısın

benimkinde de dikkat dağınıklığı var. bir iş yaparken başka işe atlıyor diğerini unutuyor. ama şükür hep yardımcı olur , olmaya çalışır
Konudaki beyefendi bir şey yapmak için çabası bile yok
allah yardımcın olsun

ama naçizane tavsiyem bence alışveriş filan yapmayın D Deniztrn
bırak kendi yapsın, yapmıyorsa o ne yiyorsa sizde onu yersiniz. yapamıyorum yetişemiyorum dersiniz
yazık ya bu evlilik denen şeyin sorumluluğu hep kadınlara mı yükleniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…