Boşanma asamasındayım

Dört yıllık evliyim evliliğimizib ilk gününden beri aynı şey ile mücadele ediyorum, eşinin tembelliği, iş bilmezliği ce internet bağımlılığı. Eşine karışan, ilgi bekleyen bir kadın değilim aksine bir bireyiz kendimize özel zamanlar ayırabiliriz mantığıyla sürdürdüm ilişkimi hep ama karşı taraf bunu öyle algılamadı tembelliğin tembellik kattı.eşim evdeki hiç bişeyden anlamaz, bi musluk bozulur tamirci cagırmadıgı gibi bunu sorun da etmez,görmezden gelir, velhasıl tembelliğini örneklerle anlatsam sayfalarca yazar bıktırırım. Bu pandemi döneminde on kat arttı bu en büyük sorunumuz hep yalnız uyuyorum gece uyanık kalmayı sever çok geç gelir, tabi yalnız da uyanıyor kahvaltımı yapıyorum. Dört yıldır çok konuştuk ayrılık aşamasına geldik düzeltiyorum deyip iki hafta sürdükten sonra hop yine başa dönüyoruz.bu süreçte tekrar konuştuk ki normalde de konuşulmuyor kendisiyle öfkelenip hakaret ediyor bagıryor ha bire artık kaldıramıyorum tembelliğini,dalgınlıgını umursamazlıgını dedim yine bir sonuca varamadık bende sorun yok deyip geçiştirdi yine. Ömrünü günde beş dakika bile konuşamadığım bi insanla geçirmek istemiyorum sevgim kaldı mı ondan da emin değilim ama bu süreçte boşanmak istemiyorum babasını iki ay önce kaybetti millet ne der beni suçlar diye cesaret edemiyorum ama bu davranışları dört yıldır var o ise sadece babasının ölümüne bağlıyor bunu.
Şu durum o kadar tanıdık ki...
İnan değişmiyorlar

Dört yıllık evliyim evliliğimizib ilk gününden beri aynı şey ile mücadele ediyorum, eşinin tembelliği, iş bilmezliği ce internet bağımlılığı. Eşine karışan, ilgi bekleyen bir kadın değilim aksine bir bireyiz kendimize özel zamanlar ayırabiliriz mantığıyla sürdürdüm ilişkimi hep ama karşı taraf bunu öyle algılamadı tembelliğin tembellik kattı.eşim evdeki hiç bişeyden anlamaz, bi musluk bozulur tamirci cagırmadıgı gibi bunu sorun da etmez,görmezden gelir, velhasıl tembelliğini örneklerle anlatsam sayfalarca yazar bıktırırım. Bu pandemi döneminde on kat arttı bu en büyük sorunumuz hep yalnız uyuyorum gece uyanık kalmayı sever çok geç gelir, tabi yalnız da uyanıyor kahvaltımı yapıyorum. Dört yıldır çok konuştuk ayrılık aşamasına geldik düzeltiyorum deyip iki hafta sürdükten sonra hop yine başa dönüyoruz.bu süreçte tekrar konuştuk ki normalde de konuşulmuyor kendisiyle öfkelenip hakaret ediyor bagıryor ha bire artık kaldıramıyorum tembelliğini,dalgınlıgını umursamazlıgını dedim yine bir sonuca varamadık bende sorun yok deyip geçiştirdi yine. Ömrünü günde beş dakika bile konuşamadığım bi insanla geçirmek istemiyorum sevgim kaldı mı ondan da emin değilim ama bu süreçte boşanmak istemiyorum babasını iki ay önce kaybetti millet ne der beni suçlar diye cesaret edemiyorum ama bu davranışları dört yıldır var o ise sadece babasının ölümüne bağlıyor bunu.
Millet sen bu sıkıntıyı çekerken nasıl etkilenmiyorsa sen de kimsenin lafından etkilenme.
Elalem ne der düşüncesi kadar saçma bir düşünce yok.
Elalem kendine baksın
Bu kadar umursamayın

Eşiniz de dikkat dağınıklığı olabilir mi? Hem de ciddi seviyede. Bir baktırsanız keşke. Benim eşimde var mesela. Unutmamak için yapacaklarını tahtaya yazıp yine unutuyor 😂.
Gece uyuma meselesine gelince. Bırakın adam nasıl isterse öyle yapsın. Ben şahsen sıkboğaz edilmekten hiç hoşlanmam. Bizde de uyku saati ilk yıllar problemdi. Şimdi herkes birbirini kendi haline bıraktı. Böyle daha mutluyuz.
Dikkat dagınıklıgından ziyade bişeyi aldığında yerine koymayı bile söylemeniz defalarca şunu kaldır demeniz gerekiyor bu dikkat dağınıklığı mı dalgınlık mı bilemiyorum, bu konuda bişey yapamam diyor ama kendi ilgi alanına giren konularda böyle dalgın değil tabi, uyku konusunda ise benim bahsettiğim on on beş dakika farklar değil ben birde uyuyorsam o dörtte beşte uyandığımda da aynı şey yani adam gece uyanık kalıp gündüz akşama kadar uyumayı seviyor böyle olunca ben evde hep yalnızım dışarı yalnız çıkıyorum, yalnız kahvaltı yapıyorum Vs sadece uyku kısmı olsa sık boğaz etmezdim ki etmedim ilk evlendiğim hafta da böyle yaptım sorun etmedim ama orta yolu bulmak lazım gece uyurken yanımda birinin olmasına o kadar kadar hasretim ki, o bunun eksikliğini hissetmiyor ama

Maalesef düzeltemezsin çünkü tembellik bir huydur düzelecek bısey değil. Nefret ederim tembel uyusuk adamdan. Onlar yatarak öldürdükleri zamandan nasıl mutlu olup buna devam edebiliyorlar anlamıyorum. Evin 1 kadını 1 erkeği olur. İki vasfı da sen yüklendiysen yıpranmakta tabiki haklısın
O benim hatam işte ben yüklendim her sorumluluğu söylene söylene, evlenmeden önce yalnız yaşadım iki yıl her şeyden anlarım yapayım dedim adam rahat o konuda katım yapar diyor kafaya takmıyor iki aydır mutfak ledleri söndü ev karanlık adam ne olacak ya diyor misal ben de yapmıyorum uğraşmıyorum

Maalesef düzeltemezsin çünkü tembellik bir huydur düzelecek bısey değil. Nefret ederim tembel uyusuk adamdan. Onlar yatarak öldürdükleri zamandan nasıl mutlu olup buna devam edebiliyorlar anlamıyorum. Evin 1 kadını 1 erkeği olur. İki vasfı da sen yüklendiysen yıpranmakta tabiki haklısın
Ben normalde çok hareket eden herşeyi yapıp öyle oturan bir kadınım ona benzedim bazen günlerce boş boş otururum

benimkinde de dikkat dağınıklığı var. bir iş yaparken başka işe atlıyor diğerini unutuyor. ama şükür hep yardımcı olur , olmaya çalışır
Konudaki beyefendi bir şey yapmak için çabası bile yok
allah yardımcın olsun

ama naçizane tavsiyem bence alışveriş filan yapmayın D Deniztrn
bırak kendi yapsın, yapmıyorsa o ne yiyorsa sizde onu yersiniz. yapamıyorum yetişemiyorum dersiniz
yazık ya bu evlilik denen şeyin sorumluluğu hep kadınlara mı yükleniyor :KK43:
Arada yapıyor ben kükreyince ama liste yapmamı istiyor çünkü kendisi neyle ne yemek yaptığımı, eksiği gediği bilmez kendi ne yiyorsa onun eksikliğini bilir. Biz kadınlar merhametle hesap kitap yapmayarak yaklaşınca erkekler bunu taviz olark görüyor sanırım ama genelleme yapmıyorum benim ailemdeki erkekleri görseniz yemek de yaparlar çocuk da bakarlar kendilerine yeterler

Millet sen bu sıkıntıyı çekerken nasıl etkilenmiyorsa sen de kimsenin lafından etkilenme.
Elalem ne der düşüncesi kadar saçma bir düşünce yok.
Elalem kendine baksın
Bu kadar umursamayın
Sırf bu yüzden kendim terapi almak istiyorum aslında bosanırsam sadece kendi aileme ve yakın arkadaşlarıma açıklama yaparım ama insanların ne dediği beni etkiler bunu tek başıma atlatamam diye terapi almak istiyorum

şimdi boşansanız "yazık adam babasını kaybetti psikolojisi bozuldu "olur
boşanmasınız kendinizi yıpratırsınız
:(

Sırf bu yüzden kendim terapi almak istiyorum aslında bosanırsam sadece kendi aileme ve yakın arkadaşlarıma açıklama yaparım ama insanların ne dediği beni etkiler bunu tek başıma atlatamam diye terapi almak istiyorum
Al tabi.
Ama inan başkalarının düşünceleri önemsiz. Kendini üzme ve önüne bak.
Elalem ne çektiğini bilmez arkadaşım

Benim de eşim ev işlerinde pek alakalı değil-dir. Anlasa da aman der geçer. Bende inatla her gün söylemeye kendim yapabileceğim şeyleri bile yapmamaya inatla devam ediyorum. 1 yıl da baya ilerledik. Geçen gün camları silicektim arka odaların cami duvardan duvara diye ben sileyim dedi. Perdeleri yıka istersen camlar siliniyor asayım dedi. Ben şok. Bence yanlış noktada karşı karşıya gelince kördüğüm misali iki tarafı da yıpratıyor. Eskiden bir seyle ilgilenmedoginde camasirini yikamaz yemek yapmazdim. Birimiz birseyleri eksik yaparsak zamaninda yapmazsak boyle durur hayat derdim. Soylenirdi ederdi simdi yapiyor baya. Tabi salladığı şeyler de oluyor artık bazen görmezden geliyorum.

şimdi boşansanız "yazık adam babasını kaybetti psikolojisi bozuldu "olur
boşanmasınız kendinizi yıpratırsınız
:KK43:
Aynen dediğiniz gibi iki arada kaldım ertelim bu düşüncemi zaman geçsin belki bi şeyler rayına girer diyorum ama iki seçeneği var ya düzelticem kendimi dicek ya da ayrılacak sürekli tatlıya baglayınca tekrar tekrar o sorun kendini gösteriyor

Elalem kendisini çok seviyor çünkü gamsız neşeli biri olunca bu adam mı bu kadarını yapıyor diye düşünüyorlar
Başkalarının ne düşündüğü önemli değil ki ☺️ Sen kendini biliyorsun.
Boşanmak için sevmemen bile yeterli bir sebepken senin oldukça fazla nedenin var.
Bilmiyorum ben insanları umursamam 🤔

Başkalarının ne düşündüğü önemli değil ki ☺️ Sen kendini biliyorsun.
Boşanmak için sevmemen bile yeterli bir sebepken senin oldukça fazla nedenin var.
Bilmiyorum ben insanları umursamam 🤔
Eskiye göre daha iyiyim o konuda çok sorun etmiyorum ne dediklerini ama daha çok ailesinden çekiniyorum

Yani bu şekilde hep değişme umuduyla kaç senem geçer bilmiyorum ama psikolojisi bozuk hayattan kopmuş bir şekilde yaşayacağım kesin devam edersem 😔
Etme arkadaşım yazık değil mi canına? Etme.
Yaşın da genç. Neyi çekeceksin?
Zamanı geri getiremezsin lütfen geç kalma

Eskiye göre daha iyiyim o konuda çok sorun etmiyorum ne dediklerini ama daha çok ailesinden çekiniyorum
Kız ailesinden neden çekiniyorsun?
Hayatım bu senin hayatın.
Ortalama kaç sene yaşayacağız?
70-80?
Hayat çok kısa.
Kimseden çekinme bu senin kararın.
Ağzı olan konuşur.
Bırak konuşsunlar

Benim de eşim ev işlerinde pek alakalı değil-dir. Anlasa da aman der geçer. Bende inatla her gün söylemeye kendim yapabileceğim şeyleri bile yapmamaya inatla devam ediyorum. 1 yıl da baya ilerledik. Geçen gün camları silicektim arka odaların cami duvardan duvara diye ben sileyim dedi. Perdeleri yıka istersen camlar siliniyor asayım dedi. Ben şok. Bence yanlış noktada karşı karşıya gelince kördüğüm misali iki tarafı da yıpratıyor. Eskiden bir seyle ilgilenmedoginde camasirini yikamaz yemek yapmazdim. Birimiz birseyleri eksik yaparsak zamaninda yapmazsak boyle durur hayat derdim. Soylenirdi ederdi simdi yapiyor baya. Tabi salladığı şeyler de oluyor artık bazen görmezden geliyorum.
Evet bu noktada haklısınız ben söyleyerek dert yanarak zaman kaybettim sabahladıgı ilk gece yatağımı ayırsaydım şimdi benle uyuyordu sanırım biraz pratikte bişeyleri göstermek lazım dediğiniz gibi tek kürekle yürümüyor demek göstermek lazım ben bunu yapmadım önce konuşarak yıprattım kendimi şimdi uygulama kısmını aksatınca bi sonuç elde edemiyorum o işi yapmayınca dırdıra başlıyor,böyle mi devam edecek falan filan diye, zaten o konuşmaya başlayınca ben susuyorum ki normalde asla öyle biri değilim arkadaşlar onu sakın beni agresif bilir sağolsun p yönümü de dırdır ederek törpüledi

Back
X