Boşanma da ailenin yaklaşımı

Toprakanagaia

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2017
110
32
13
37
Merhaba kızlar, şuan boşanma asamasındayım.. ama annem bunu kabullenmiş değil.. abim ve babam destekçi.. ama annem evde sürekli gergin bir halde herkese saldıran kavga eden bir tip .. inanın boşanmanın acısını yaşayamadım annem yüzünden... hep güçlü durmaya çalıştım ağlayamadım bile... şuan iş arıyorum ne yazıkki hala bulabilmiş değilim.. hergün evde bi kavga bıktım artık cinnet geçiriyor ve birşeyleri fırlatıyor .. kendimi çok kötü hissediyorum sanki herşeyin suçlusu benim gibi.. benim gibi boşanma asamasında olup böyle olaylar yaşayan oldu mu ? İnanın kendi acımı yaşayamıyorum ve gitgide dibe giriyor gibi hissediyorum.. anksiyete bozukluğum da olduğu için kendimi o kadar kötü hissediyorum ki ne yapacağımı bilemiyorum.. derdi veren allah dermanı da verirmiş derler sabırla bekliyorum çaba sarfediyorum.. güçlü durmak istiyorum.. ama ne zaman ayağa kalkıyorum tekrar düşüyorum... evde hiç huzurumuz kalmadı.. oysa evlenmeden önce ne güzel bir ailem vardı.. herkesin hayatını berbat ettiğimi düşünüyorum artık

Son düzenleme:
Bosandiktan sonra en buyuk darbeyi annem ve kuzenimden yedim. Bana destek olacaklarina en cok da annem evde cehennem azabi yasatti bana. İşsiz kaldigim gunlerde gunde bir öğün yemek yer hic konusmazdim buna ragmen laf sokardi.

Seni öldürmeyen şey guclendirir. Bu gunler de gececek ve bir sure sonra katilasacaksin aci esigin daha yuksek olacak

Sen berbat etmemişsin ki. Bosanmak da hak. Berbat eden annen şu an. Destek olmasi gerekirken kostek oluyor belli ki.

Şu anneleri de anlamıyorum. Cocuk sahibi olmak için uğraşır, evlendirene kadar ne fedakarliklar yaparlar. Sonra bosanma durumunda bu tarz tepkiler. Demek ki çocuklarını hic düşünmemisler. Her sey kendileri için mi ? Cogu konuda biyle çünkü babalar yaninda olur anneler köstek (genelde). Ilginc

Cinnet geçirip bir şeyleri fırlatmak mı???

Boşanan sizsiniz, birisi cinnet geçirecekse siz olmalısınız. Annenize ne oluyor?

Sorunuza cevap: Hayır benim ailem hiç böyle bir şey yapmadı. Her kararımda yanımda oldular (keşke evlenme kararımda olmasalardı).

Maddi ve manevi destek oldular. Zaten aile demek de bu değil mi?

Bosandiktan sonra en buyuk darbeyi annem ve kuzenimden yedim. Bana destek olacaklarina en cok da annem evde cehennem azabi yasatti bana. İşsiz kaldigim gunlerde gunde bir öğün yemek yer hic konusmazdim buna ragmen laf sokardi.

Seni öldürmeyen şey guclendirir. Bu gunler de gececek ve bir sure sonra katilasacaksin aci esigin daha yuksek olacak
Ölüyorumm hergün ölüyorummm şuan bunları yazarken ağlıyorumm elim ayağımm titriyorrrrr... artık ne yapacağımı bilemez durumdayımm... evden ayrılma şansımda yok hayatta bırakmaz... 2 buçuk aydan beri bu acıyı çekiyorumm kaldıramıyorum artık dayanılmaz bi hal aldı... sen deneyimlisin nolur bana yardım et nasıl geçti bu durum ? Ne kadar süre aldı ? Ne yapmam lazımmm.. içimden sessiz çığlıklar atıyorum resmen.. ben agresif bağıran çağıran biri değilim canım acıyorrr hemde çokkk

Neden herkesin hayatını berbat edesin ki ?

Evlenirken sevinen mutlu olan ailen boşanmadan sonra sorun çıkartıyorsa sorun onlardır .
Çünkü evlenmek kadar boşanmakta hak . Ve çoğunluk senden yana .
Velhasıl suçluluk duyması gereken kişi annen .

Sen dimdik duracaksın . Hayat senin hayatın anneni de hayatına fazla yaklaştırma .
Artık bekar bir kadınsın . Bekarlığın tadını çıkar ;)

Deliden daha deli ol..
Asıl bunları yaşayan sensin.
Benimkiler bir şey yapmadığı halde annem azıcık üzerime gelse cinnet haline giriyorum, hatta bigün çıktım gittim evden , merak etti tabi.
Hani benim üzerime gelmeyin zaten iyi değilim mesajını ver.. Seni kaybetmekten korkuyo mu bakalım?

Sen berbat etmemişsin ki. Bosanmak da hak. Berbat eden annen şu an. Destek olmasi gerekirken kostek oluyor belli ki.

Şu anneleri de anlamıyorum. Cocuk sahibi olmak için uğraşır, evlendirene kadar ne fedakarliklar yaparlar. Sonra bosanma durumunda bu tarz tepkiler. Demek ki çocuklarını hic düşünmemisler. Her sey kendileri için mi ? Cogu konuda biyle çünkü babalar yaninda olur anneler köstek (genelde). Ilginc
Mutlu evlilik yoktur boşanmayacaktın etmeyecektin... hergün aynı şeyleri söylüyorrr... destek olmasını inan istemiyorum... sadece evde huzur istiyorumm.. hergün anne herkesin kızı boşanıyor anne kabullen anne yapma böyle demekten bıktım.. ama artık dayancak gücüm kalmadı psikolojim alt üst olmuş durumda.. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.. ne babam ne abim hakkından gelebiliyor... babam sessiz sakin biri abimde nerde aksam orda sabah ... allah ım sen bana yardım et demekten baska bir çarem yok

Deliden daha deli ol..
Asıl bunları yaşayan sensin.
Benimkiler bir şey yapmadığı halde annem azıcık üzerime gelse cinnet haline giriyorum, hatta bigün çıktım gittim evden , merak etti tabi.
Hani benim üzerime gelmeyin zaten iyi değilim mesajını ver.. Seni kaybetmekten korkuyo mu bakalım?
İşte bunu yapabilsemm böyle biri değilim ben tam agresif davranamıyorum herşeyi içime atıyorum .. sakince onunla konuşmaya çalışıyorum anne yapma böyle bak herşeyi kabullen diye... ama anlamıyor anlamıyorrrr....... en kötüsü de bende artık iyi değilim antidepresan kullanıyorum ama çare değil... dik durmaya çalışıyorumm.. sonra babama saldırıyorr babamda bu sefer ona karsılık veriyorr herkes evde birbirine giriyor.. eve geldin 3 aydan beri evimizin huzurunu bozdun mutlu evlilik yoktur boşanmıcaktın etmicektinn .. cinnet geçirmelerr kendini ordan oraya atması...... çıkmaza girdimm ne yapacağımı bilmiyorym.... bi gün iyice abartmıstı bi akrabamızda kalıcam dediğimde ... akrabama gittim.. akrabamızı arayıpp siz kimsinizz kızımı geri gönderinn sizde kalmıcak orda kalamazz diye delirdi.. insanları zor durumda bırakmamak için bende eve geri döndüm tabi ama yine aynı davranışları sergiledi.. bu seferde o x akrabayla aramı bozdun senin yüzünden oldu yok gitmicektin yok etmicektin... annem yüzünden acımı yaşayamadımm tez vakitte iş bulup en azından mesgul olmak istiyorumm...

Cinnet geçirip bir şeyleri fırlatmak mı???

Boşanan sizsiniz, birisi cinnet geçirecekse siz olmalısınız. Annenize ne oluyor?

Sorunuza cevap: Hayır benim ailem hiç böyle bir şey yapmadı. Her kararımda yanımda oldular (keşke evlenme kararımda olmasalardı).

Maddi ve manevi destek oldular. Zaten aile demek de bu değil mi?
Her bir cümlesine imzamı atıyorum.
Evlilikte de olmasalar acaba çok mu kıymetli sanırdık karşımızda kileri diye düşünmeden de edemiyorum. 34 yaşında bir çocuklu bekar olarak :)

Her bir cümlesine imzamı atıyorum.
Evlilikte de olmasalar acaba çok mu kıymetli sanırdık karşımızda kileri diye düşünmeden de edemiyorum. 34 yaşında bir çocuklu bekar olarak :)
Benim ailem aşırı bağımlıydı bize .. abim geçen sene boşandı bende bu sene olunca iyice ondada film koptu... ama iki tarafta ''annenin yüzünden bu evlilik bitti '' dedi en son sözleri oydu... tabi bunlar bahane olamaz... annem aşırı fevri biridir dünyanın kendi etrafjnda döndüğünü zannediyor.. bu da evliliklerimizi tabiki de çok etkiledi.. şimdide bunu hazmedemiyor acısını çıkarıyor diye düşünüyorym

Benim ailem aşırı bağımlıydı bize .. abim geçen sene boşandı bende bu sene olunca iyice ondada film koptu... ama iki tarafta ''annenin yüzünden bu evlilik bitti '' dedi en son sözleri oydu... tabi bunlar bahane olamaz... annem aşırı fevri biridir dünyanın kendi etrafjnda döndüğünü zannediyor.. bu da evliliklerimizi tabiki de çok etkiledi.. şimdide bunu hazmedemiyor acısını çıkarıyor diye düşünüyorym
En basta yazilacak seyi en somna saaklamissin ,demek ki annenin hatasi var ,
Evet tek sebeb o olmayabilir ama basarisizlik ,yenilgi gibi goruyor sizlerin bosanmasini ,sen psikologa git ve dik durmayi ogren ,
O sana birsey firlatinca sende firlat

En basta yazilacak seyi en somna saaklamissin ,demek ki annenin hatasi var ,
Evet tek sebeb o olmayabilir ama basarisizlik ,yenilgi gibi goruyor sizlerin bosanmasini ,sen psikologa git ve dik durmayi ogren ,
O sana birsey firlatinca sende firlat
Özgüveni yerinde dik biriydim ben çok.. şuan boşanma psikolojisinde olduğum için bende pek iyi değilim.. sanki boşanıp evime geldiğim için suçlu gibi hissediyoryum kendimi... gelirken çok kararlıydım .. psikologlarr şuan için çok pahalı.. psikiyatriye gidiyorym... o bişi fırlat dediğinde sende ona fırlat diyorsun ahh ahhh annemi görsen kaçacak delik ararsın

Özgüveni yerinde dik biriydim ben çok.. şuan boşanma psikolojisinde olduğum için bende pek iyi değilim.. sanki boşanıp evime geldiğim için suçlu gibi hissediyoryum kendimi... gelirken çok kararlıydım .. psikologlarr şuan için çok pahalı.. psikiyatriye gidiyorym... o bişi fırlat dediğinde sende ona fırlat diyorsun ahh ahhh annemi görsen kaçacak delik ararsın
Basarisizlik dergilde bir deneyim olarak dusunun,kek yaparsiniz her zaman harika olur ama bu sefeer tutmaz ,
Evlilik kek gibi sadece size bagli degil ,cok bilinmezli bir denklem ,malesef dis etkenlere fazla maruz kaliyor ,esinizde bosaniyor sadece siz degil ,
Anneniuz gibi tipler emiun olun herkesten daha korkaklar birisi hit dedimi ilk saklanan o olurb,sinir krizi geciriyormus gibi bir rol yapin ,bagirmaya evi yikip dokun,ustunuzu yolun ,biraz seni parcalayacam diye ,korksun ,soka girsin,
Fazla yuz bulmus ...

Cinnet geçirebilsem keşke :) ahh kızlar ahh... yapamıyorum ben .. şuan tek istediğim iş bulabilmek .. a101 bim heryere başvurdum.. orası da geçerli uzun zamann çalışacak adam lazım dedilerr... öğretmen olduğum için kabul etmediler..

Annen çok yanlış davranıyor sana Üzgünüm ama çok çok anlayışsız bır kadın.
Lütfen kendini bırakma bu günler geçecek .
Ama tabiki anan olacak kişi sana destek olmak yerine köstek oluyor.
Madem öyle konuşma onunla muhattap olma bak.
Cidden.
Gir bi işe madem senin kıymetini bilmiyor cidden söyle yüzüne sen benim elimden tutmuyosun nasıl bır annesin de. Biraz vicdanini sizlat.
Kafa göz dalasim geldi annene yaaa.
Onla mi ugrasacaksin sen derdinle mi.
Boşver hiç takma onu.
Sınır oldum ya
Canim üzülme çok yeni ve sanki boşanmak kötü gibi kendini dışlama.
Gayet normal birsey ve hayatın sonu değil.
Kendini ezdirme güçlü ol eline işini al
Annen büyük ihtimal komsulardan ordan burdan laf ediyorlar canı sıkılıyor yediremiyor eski kafa biri .
Sen güclu ol :KK66:

Annen çok yanlış davranıyor sana Üzgünüm ama çok çok anlayışsız bır kadın.
Lütfen kendini bırakma bu günler geçecek .
Ama tabiki anan olacak kişi sana destek olmak yerine köstek oluyor.
Madem öyle konuşma onunla muhattap olma bak.
Cidden.
Gir bi işe madem senin kıymetini bilmiyor cidden söyle yüzüne sen benim elimden tutmuyosun nasıl bır annesin de. Biraz vicdanini sizlat.
Kafa göz dalasim geldi annene yaaa.
Onla mi ugrasacaksin sen derdinle mi.
Boşver hiç takma onu.
Sınır oldum ya
Canim üzülme çok yeni ve sanki boşanmak kötü gibi kendini dışlama.
Gayet normal birsey ve hayatın sonu değil.
Kendini ezdirme güçlü ol eline işini al
Annen büyük ihtimal komsulardan ordan burdan laf ediyorlar canı sıkılıyor yediremiyor eski kafa biri .
Sen güclu ol :KK66:
Çok teşekkür ederim yorumun için beni çok mutlu etti.. annemle hep sakin konuşmaya çalıştım ama olmuyor.. komşular ın akrabalar ın tepkileri onu daha çok geriyor.. geri kafalı biri evett... ama yapacak bişi yok spnuçta annem.. sabır ediyorum inşlh bu süreci kolay atlatırım.. inanırmısın tek basıma balkonda görmesin diye gizli gizli ağlıyorum ayrılığın acısını tek basıma yaşıyorumm..

Artık evliliklerin yarısı boşanmayla bitiyo bu sayı okadar arttıki.bende boşanmış biriym.eskiden kendileri çok çekmiş ama bi hayatı heba edip boşanamamış anneler normal olan o zannediyolar sanırım.kişiliğinizde Yok anladım ama bikerede siz bişeler fırlatıp yeter bıktım diye çıkıp gidin evden.gittiginiz yeride haber vermeyin.aradıgındada benm derdim bana yeter bütün ömrümü mutsuz geçirmemimi istiyosun nasl evladına kıyıyosun ben kimsenin kölesi olmaya gelmedim dünyaya diyin.asla eşime dönmiycem istemiyorsan bundan sonra senin evinede gelmem diyin.bence geri adım atar

Sizin biraz baskın olma vaktiniz gelmiş
Baskın değilim diyorsunuz ama bu şekilde de bu sorunu çözemezsiniz
Sözleri geçen bir yakınınız aile büyüğü vs yok mu acaba onunla konuşarak bu davranışlarını değiştirmesini sağlayabilecek
Bu arada bakın bu sizin imtihanınız
Allah'a sığının inşallah galip geleceksiniz
En kısa zamanda işe girmenizi diliyorum allahtan inşallah
Üzülmeyin kendinizi bırakmayın her zaman İçin beterin beteri vardır
Anladığım kadarıyla çocuğunuz yok bu da bir şans şu an bu durumda
Lütfen güçlü olmaya çalışın
Müslümana isabet eden bir kalp sıkıntısı bile günaha kefarettir
Güçlü olun allahtan yardım alın
Mümkünse namaza başlamanızı tavsiye ederim
Maneviyatınız güçlendikçe sizde güçleneceksiniz
La havle zikrinin tamamını gün içersinde sayısız ya da en az 100 defa okumanızı tavsiye ederim
Allah yardımcınız olsun sizin için dua edeceğim

Back
X