• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanma davalarında pozitif ayrımcılık var mı?

lianazelko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
351
274
53
Bazen forumlarda görüyorum. Kadınlar çok nafaka alıyormuş, takılar gelinde kalıyormuş falan. Diyelim eş kişisi aldattı, evliyken başka biriyle beraber ilişki yaşadı. Hem eşten hem de 2.kadından da tazminat almak mümkün mü?

Ortada böyle bir şey yok ama böyle insanların dımdızlak kalmasını isterdim. Forumlarda anlatılanlar hikayeden ibaret mi?

Hukukçu değilim ama bunun tek bir cevabı olduğunu düşünmüyorum. Dışarıdan bakınca aynı gibi görünen iki aldatma olayı bile detaylara inildiğinde çok farklı olabilir. Ya da avukatların hangi detayları vurguladığı önemlidir. Sadece takı kısmıyla ilgili olarak aksine bir anlaşma olmadığı sürece düğünde takılan para altın vs. kime takılmış olursa olsun gelinin sayılır diye bir yargıtay kararı var.

Bazen forumlarda görüyorum. Kadınlar çok nafaka alıyormuş, takılar gelinde kalıyormuş falan. Diyelim eş kişisi aldattı, evliyken başka biriyle beraber ilişki yaşadı. Hem eşten hem de 2.kadından da tazminat almak mümkün mü?

Ortada böyle bir şey yok ama böyle insanların dımdızlak kalmasını isterdim. Forumlarda anlatılanlar hikayeden ibaret mi?

İkinci kadından alamazsınız. Ki onu bağlamaz da zaten. Üçüncü kişiler sizin ilişkilerinizden sorumlu değil, kocanızın size karşı sorumluluğu var.

Ben hukukcuyum ve şöyle söyleyebilirim , belirli kurallar dahilinde her nafaka boşanma ve tazminat talepleri ayrı değerlendirmeye tabi tutulur. Örneğin asgari ücretle calisan erkeğin vereceği nafaka ile holding sahibinin aynı olmaz. Düğünde takılan takılar ise gelinindir ama bazı istisnaları da var. Ve bu durumda en çok zorlandığımız takıların gelinden nasıl alındığını ve harcandığını lanitlamaktir. Eşlerden birinin sevgilisi olma durumu ve tazminat ise eskiden vardı hatta , 2012 de kazanılmış davam var ☺️. Fakat Yargıtay bir kaç yıl önce görüş değiştirdi ve eşin sevgilisinden tazminat alınamayacağını karar verdi. Sizin hikaye dedikleriniz eski tarihli kesinleşmiş bitmiş davalar . Yargıtay görüşünü açıkladıktan sonra tazminat talepleri hep reddedildi. Eğer bosanmayi ve ya tazminat davası açmayı düşünüyorsanız mutlaka yüzyüze tanıdık bir avukatla görüşün , kendi başınıza dava açmayın .

Benim bir davam yok daha doğrusu evli de değilim. Sadece erkeklerin yoğun olduğu bir sayfada ağlamaları gördüm ve merak ettim.

Back
X