Boşanma davası, tecrübeli bosananlar yardım

Merhabalar, boşanma davam ve bir evladım var. Çalışıyorum. Boşanma davasını ben açtım, davamın en kötü sonucu ne olur? Velayeti alamaz çok şükür problemim yok bu konuda. Bilmiyorum davam yeni görüldü çok tuhaf duygular içindeyim. Öyle işte 😔
En kötü uzar. Başka da bisey olmaz.

Çekişmeli olmasının sebebi maddi manevi tazminatsa en kötü tazminat alamazsınız, karşı tarafın boşanmak istememesi ise boşanamazsınız. Ama zannetmiyorum şiddet iddiası varsa hakim göze almaz diye umuyorum.
Ben anlaşmalı boşandım.

Merhabalar, boşanma davam ve bir evladım var. Çalışıyorum. Boşanma davasını ben açtım, davamın en kötü sonucu ne olur? Velayeti alamaz çok şükür problemim yok bu konuda. Bilmiyorum davam yeni görüldü çok tuhaf duygular içindeyim. Öyle işte 😔
Nasıl bir sonuc doğurmasını istiyorsunuz? Ne gibi bir talebiniz var?

Rabbim yardımcın olsun
Hiç bişey olmaz sadece karşı taraf istemiyosa boşanmayı dava 3 yıl falan uzuyor saçma sapan gerginlikler oluyor
hakkınızdan hayırlısı olsun

Terbiyesizlerle uğraşmamak adına zoraki anlaşmalı oldu. Yani ben çalışıyorum nafaja, tazminat, takılar, eşyalar hiçbişiy istemedim neredeyse ben nafaka baglıcaktım öle bitti işte
bende aynısını yaptım kurtulmak için almasına ses çıkartmadım. yeter ki boşansın gitsin istedim. ama zoruma gidiyor . hala kabullenemiyorum yaşadığım haksızlığı.

Nasıl bir sonuc doğurmasını istiyorsunuz? Ne gibi bir talebiniz var?
Tek istedğim yıllardır sustuklarım karşısında bir daha ezilmemek. Yalancı şahitlerikardeşleri. Yıllarca sevgilisini de bizi de döverdi derdi. Sana çok üzülüyorum boşan derdi. Şimdi geçmiş çocuğuna bakmıyordu diye yalanlar söyleyecek. Bir daha yenilmek istemiyorum. Anlaşmalı altınım, arabadaki payım ve çocuğa nafaka istiyorum. Toplamda maksimum 50 bin yapıyor o da. Aslında onu da istemiyorum sadece bir kez olsun kazanmak istiyorum

😔😔😔 Allah yardımcınız olsun kızlar. Buda hayatmı. Ne emekler edıyorsun, ne duygular, yasıyorsun ne ezıyetler cekıyorsun suna bak hıc bırseu olmamıs gıbı tek seferde bıtıyor. Yuva kurmak ne kadar zor, bıtırmekse ne kadar basıt. Yasanılanlar nerede bırlıkte dısarı cıktınız, bırlıkte alısverıs yaptınız, aynı sofraya oturdunuz, onun sevdıgı yemeklerı yapmaya caba gosterdın, kıyafetlerını utuledın, kışıın ona sokularak uyudun, kadınlıgını ılk onla taddın, zaman zaman tartıstın 2 3 gun kus kaldın ama dayanamadın yıne barıstın, belkı duzelır dıye evlat verdın, bunlar ne guzeldı ılk hersey cok guzel sonra ne oluyorda bunları yasamamıs gıbı sızı yoksayabılıyorlar. Bu erkeklerı anlamak oyle zor kı. Hıc dusunmuyolarmı ulan bu kız benm ıcın bunlsrı yaptı, benm ıcın bılmedıgı memlekete gelın geldı ne var agızntadıyla otursam.hıc dusunmuyolar gercrkten. Allah tekrar yardımcınz olshn adınıza cok uzuldum gece gece. Ve oyle mesajlar ya
zmıssınz kı sankı cıkıp gelsınde tekrsr esıkıye donelım duzelelım resmen hala bi umut beklıyor gıbısınız. 😔😔 Rabbımden hakkınızda hayırlısını dılerım nasıl mutlu olacaksanız sıze en guzel yolu nasıp etsın🙏🙏🤲😔
asla öyle bir beklentim yok. artık yenilmek istemiyorum.

Lütfen bana da yardim edin. 2 buçuk yıllık evliyim. Ilk günden beri hep ben çabaladım. Annesine çok düşkündü herseyini onunla paylaşıyordu. Beni azalıyordu küfrediyordu. Yaptığım hiç bir şeyi beğenmiyordu. Her tartışmada da bana defol git diyordu. Bende geçen hafta babamın evine döndüm. Ne kendisi ne ailesi hiç aramadı. Bu arada şiddet de vardı. Ben ona rağmen dönmemiştim ama artık tak dedi bende de. Neyse az önce mesaj atmış avukatla konuşacakmış yarın dava açıyormuş. çocuk yok. Ben kurtulacağıma seviniyorum açıkçası zaten ama o dava açıyor diye o haklı gözükmez değil mi. Davayı ondan önce ben mi açmalıyım. Evlilik de beyaz eşya hali perde mutfak herşeyi benim ailem yaptı. Kendisi mobilya alacaktı sadece onu da düğünden sonra takilanlarla ödedi. Yani tüm takılarım da gitti..

Lütfen bana da yardim edin. 2 buçuk yıllık evliyim. Ilk günden beri hep ben çabaladım. Annesine çok düşkündü herseyini onunla paylaşıyordu. Beni azalıyordu küfrediyordu. Yaptığım hiç bir şeyi beğenmiyordu. Her tartışmada da bana defol git diyordu. Bende geçen hafta babamın evine döndüm. Ne kendisi ne ailesi hiç aramadı. Bu arada şiddet de vardı. Ben ona rağmen dönmemiştim ama artık tak dedi bende de. Neyse az önce mesaj atmış avukatla konuşacakmış yarın dava açıyormuş. çocuk yok. Ben kurtulacağıma seviniyorum açıkçası zaten ama o dava açıyor diye o haklı gözükmez değil mi. Davayı ondan önce ben mi açmalıyım. Evlilik de beyaz eşya hali perde mutfak herşeyi benim ailem yaptı. Kendisi mobilya alacaktı sadece onu da düğünden sonra takilanlarla ödedi. Yani tüm takılarım da gitti..

Öncelikle sizin ayrı bir konu açmanız gerek. Bir başkasının konusunun altında size yardım edemeyiz çoğu üye yorumunuzu görmez bile. Haklılıktan neyi kast ettiğinizi anlamadım? Ne talep ediyorsunuz karşı taraftan? Kendi adınıza konu açarsanız yardımcı olalım size

Ziynet davası açabilirsin ya da karşı taraf dava açtı diye sen suçlu olmazsın. Allah yardımcın olsun kurtulursun ayrılırsan...

Ben de dava açacağım muhtemelen çekişmeli olacak. Tıpkı sizin gibi eşim dövdüğünü kabul etmiyor. Dövmeyi bıraktı uzun süre oldu ama psikolojik şiddet devam ediyor. Ben de tazminat adı altında benden aldıklarını istiyorum yoksa maddi manevi aldıklarını geri veremez artık ama sizin gibi bunca zaman harcadığım emeklerime rağmen böyle yapılması ağırıma gidiyor. O yüzden en azından o da bedel ödesin istiyorum. Siz davayı açarken evi terk mi ettiniz? Eşinize tebligat mı gitti?

Ben de dava açacağım muhtemelen çekişmeli olacak. Tıpkı sizin gibi eşim dövdüğünü kabul etmiyor. Dövmeyi bıraktı uzun süre oldu ama psikolojik şiddet devam ediyor. Ben de tazminat adı altında benden aldıklarını istiyorum yoksa maddi manevi aldıklarını geri veremez artık ama sizin gibi bunca zaman harcadığım emeklerime rağmen böyle yapılması ağırıma gidiyor. O yüzden en azından o da bedel ödesin istiyorum. Siz davayı açarken evi terk mi ettiniz? Eşinize tebligat mı gitti?
Aynı durumdayız benimde zoruma giden emeklerim zaten. Ben dava açmadan evi terk ettim. Sonra arkadaşlar araya girdi. O hatasını anlar sen acele etme diye. Konuşmuşlar eşimle gidicem ben seviyorum falan demiş. Muhtemelen onlar sussun diye dedi. Kendisi mesaj attı bana davayı açıyorum haberin olsun diye.

Aynı durumdayız benimde zoruma giden emeklerim zaten. Ben dava açmadan evi terk ettim. Sonra arkadaşlar araya girdi. O hatasını anlar sen acele etme diye. Konuşmuşlar eşimle gidicem ben seviyorum falan demiş. Muhtemelen onlar sussun diye dedi. Kendisi mesaj attı bana davayı açıyorum haberin olsun diye.
Bugün avukatla görüştüm boşverin diyor. Sanırım çekişmeli olmadan anlaşmaya gideceğim. Sizin de hakkınızda hayırlısı olsun. Böylesi daha hayırlı olur belki de. Allah’a havale edin. O her şeyi çıkarır.

Bugün avukatla görüştüm boşverin diyor. Sanırım çekişmeli olmadan anlaşmaya gideceğim. Sizin de hakkınızda hayırlısı olsun. Böylesi daha hayırlı olur belki de. Allah’a havale edin. O her şeyi çıkarır.
Bugün ben geri adım atmayınca kendisi ailemi aradi. Öfke kontrolü için psikologa gideceğini sonra da aile terapistine gideceğini söyledi. Ailem de bi de bunu dene olmazsa yine gel diyor. Haftasonu dönücem sanırım. Ama icim buruk tabiki. Iyi mı yapıyorum kötü mü bilmiyorum. Bu kadar cesaret edip baba evine dönmüşken devamı gelsemiydi... bilemiyorum hic. Bence de anlasmaya gitmeye cabalayin. Cunku cekismeli de yine yipranan siz olacaksiniz. Gidip geleceksiniz surekli, onu goreceksiniz, eski seyleri tekrar tekrar hatirlayacaksiniz.. bende bugun adliyeye gittim. Ne gerekiyor bende öğreneyim diye. Ama Inanın girer girmez öyle kötü oldum ki. Bir köşeye oturup ağladım.

Bugün ben geri adım atmayınca kendisi ailemi aradi. Öfke kontrolü için psikologa gideceğini sonra da aile terapistine gideceğini söyledi. Ailem de bi de bunu dene olmazsa yine gel diyor. Haftasonu dönücem sanırım. Ama icim buruk tabiki. Iyi mı yapıyorum kötü mü bilmiyorum. Bu kadar cesaret edip baba evine dönmüşken devamı gelsemiydi... bilemiyorum hic. Bence de anlasmaya gitmeye cabalayin. Cunku cekismeli de yine yipranan siz olacaksiniz. Gidip geleceksiniz surekli, onu goreceksiniz, eski seyleri tekrar tekrar hatirlayacaksiniz.. bende bugun adliyeye gittim. Ne gerekiyor bende öğreneyim diye. Ama Inanın girer girmez öyle kötü oldum ki. Bir köşeye oturup ağladım.

Bende öfke kontrolü ve aile terapisti vaadiyle geri döndüm. Ne mi oldu, koca bir hiç. Ha şunu da söyleyeyim dava açıldı ise geri dönmek affetmis olmak demek. Geri dönüşü yok

Bende öfke kontrolü ve aile terapisti vaadiyle geri döndüm. Ne mi oldu, koca bir hiç. Ha şunu da söyleyeyim dava açıldı ise geri dönmek affetmis olmak demek. Geri dönüşü yok
Avukatlarla görüşüldü fakat dava açılmadı canım. Bende ümitli değilim aslında. Bu süreçte kpss çalışıp atanmaya calısıcam. Ailenin yanına dönünce de olmuyor. Atanıp tek başıma yoluma devam etmek benim için en doğrusu 😔

Back
X