İş buralara kadar geldiyse geri adım atmamalısın yoksa bir daha ne eşin nede ailesi seni ciddiye almaz. Sabredip başka eve çıkmaktan başka çaren yok canım. Allah yardımcın olsun...
Ben sabrediyorum ama eşim ayrı eve çıkmıyo arkadaşımm yoruldum artıkk ..
Evlenmden önce bu tarz sıkıntılarla karşılaşacağınızı herkez gibi siz de tahmin edememişsiniz. Bir arada yaşamak hele hele 7 sülale bir arada yaşamak akıl alacak bir şey değil. Eşinizin verdiği tepkilerden anlaşılan iki arada bir derede kaldığı, bir süre tepkisizliğiyle akışına bırakmayı tercih ettiğini düşünüyorum. Muhtemelen evden de ona baskı var. Ne yapacağını bilemez durumda. Klasik evliliğine sahip çıkmayı beceremeyen, evli olduğunu ayrı hayatı olduğunu ailesine kabul ettiremeyen pasif erkek. Ben de boşanma aşamasında birisi olarak sana tavsiyem onun sana uyguladığı taktiği uygula. Bir süre sessiz kal. Akışına bırak. Bakalım eşin nasıl bir yol izleyecek...
kaynana, kayınpeder derdi yetmedi birde eşinin babaannesi dedesi mi çıktı.ne meraklılarmış başkalarının evşnşn içine karışmaya. otursunlar başköşelerinde sessiz sessiz. bu yaşta hala çarpışmaları garip geldi bana. başka eve çıkmadan babaevinden cıkma derim.
Meraba arkadaşlar,
Şuanki moral bozukluğundan dolayı devrik cümle kurabilirim kusuruma bakmayın anlaşılmayan bir şey olrsa açıklarımm değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederimm.
2,5 yıllık evliyim. Eşimle severek evledm. 3 aylık bebeğim var. Eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturuyoruzz. Klasik aynı partmanda oturma sorunlarını dibine kadar yaşadımm. Eşimin ailesinin bide köyleri var orda da ailesinin diğer fertleri babannesi dedesi ninesi yiğeni amcası yengesii aklınıza ne geliyosaa hepsi köydeki evlerindeee .Eşimin ailesinin durumları çok iyi afedersiniz ama biraz sonradan görmeler aile yapısı aşiretten farksızz. Kız çocuğu okumazz . Kapancakk imam hatibe gidicekk. Erkeklerle konuşmıycak falan filann. Neyse .. Geliyim asıl konuyaa Benim başımda 50 tane kaynana var giyinmeme evime işime her şeyime karışıyolar.. Bizim aileyi yöneten eşimin babannesi .. Herkes ne yapıp nereye gidecekse ona sorar ben hariç çünkü bu tarz şeylerden hoşlanmıyorumm. Ben yememi içmemi ayırdım diye dairemde oturuyorm diye bi gün babannesi evime geldi benim üstüme yürümeler hakaretler ondan nefret ettimm. Daha sonra durumu mecbur kalıp aileme anlatmak zorunda kaldm. Çünkü buna benzer olaylar yaşayıp çok yıpradm. Babamda beni bebeğimle alıp eve götürdü .Neyse eşimle bi şekilde konuşup halledip evime döndüm . Aradan 20 gün geçti . Tabi bu sırada ben evimde mahkum gibi çıksam bile kayınvalidem geliyo eve bi laf çocuğu alıp elimden sevmeler bana iğneli laflar yukarı çıkmıyorm onlara hizmet etmiyorm diye sustum. Her işimi kendim halletmeye kızımı hastaneye kendim götürmeye başladm laf olduu. Annmler yakın 4 günde 1 kere gitmemm eşimi rahatsız etti yine sustumm bebeğim var yuvam yıkılmasın diyee . Bi gün eşim işten geldi yatıyo eve ne alıncak açmısın tok musun demiyoo Durmuş Benim canım sıkılıyo bizim köye gidelim mi dedii Bende öyle der demez delirdim niye diyceksiniz afedersiniz ama bana or..pu diyeen evimde üstüme yürüyen 80 yaşındaki babannesinin evine girmem dedesi bile benim babama kızım işimize yaramıyo bize uygun değil al kızını git dedii köye niye gidiyim benn.. Daha sonra eşimle baya tartıştık eşyalarımı topladm benim aldığın gibi babamın evine bırak dedimm. Önce gitme falan dedi dalga geçtiğimi sandı ama herşey 2 saatte geliştii. Hiç olmadığım kadar ciddiydim Dayanamadım kızlarr. Sonra eşyalarımı arabaya taşıdı annesi babası gördü nereye ne oldu bile demedii. Eşim annemlere bıraktı beni tam 4 gün aramadı. İnsan hiç olmadı bebeğini merak eder yokk. Varsa yoksa işi hepp. 4 günün sonunda annmelere kızını görmeye geldi 5 dk durdu gitti. Yine bişey demediim .
Benim tek isteğim ayrı eve çıkmak 2 senedir ayrı eve çıkalım bak yuvamız dağılcak diyorum dinlemiyoo. Burasıda ayrı ev diyo çıkmıyoo. Napıcam benn 2 gün önce aradı konuştukk. Hala ben çıkmam o evden diyo. Bende madem öyle o eve dönmem o zaman boşanalım dediim. O eve dönsem yine aynı şeyler olcak defalarca oldu çünküü rahat vermiyolar banaa insan gibi oturup yemek yiyip içemiyormm . Bana çikolata alsın eşim gidip yukarıyada alıyo ama bize alan yokk. Eşim 1000 tl maaş alıyoo ordan taşınmak istiyormm . Düşünüyorm bi yerde geçinebilirmiyiz die ama geçinirizz. Soğan ekmek yerim huzurum olur. Çok zor durumdayımm Babamda o eşin olcak adam evini tutmadığı sürece benim evimden gidemezsin diyo sağolsunlar ailem bana sahip çıkıyoo Eşimi ne zaman arasam işim var çaışıyorum diyoo Ne olucak bişi söyle bi karar verelim yuvamız yıkılıyo diyorum telefonu kapatıyoo arıycam diyoo aramıyoo Ne yapıyımm kızlar bennn ne olur bişiler söyleyin Banaa..
Canım bu hayatta herkesin bi şekilde imtihanı vardır bilirsin, seninde imtihanın bu olmuş. İleride evladını tecrübelerinle aydınlatacak insan ilişkileri ile ilgili yol göstereceksin. Gelelim konuna. Dikkatle okudum. Şimdi bi laf vardır ya bu deveyi güdüyeceğiz ya bu diyardan gideceğiz. 2 tercihin var, ya babanlarla yaşayacaksın, ama bi süre sonra sığıntı gibi hissedeceksin bu da sana ağır gelecek evladın babasıyla aynı çatıda olmayacak bence bu asla olmamalı, ikincisi gelin gittiği aileye uygun yaşamaya he diyeceksin kocanı altta alttan işleyip ayrı eve çıkaracaksın. ben olsam kaleyi içten feth ederim, özgürlüğün güzelliklerini anlatır beynini yıkarım ama hakikatende güzel yani özgürce kendi dilediğin gibi yaşamak .. bu da onu emin ol istiyodur. bu süre zarfı içinde eşinden ekstra bi tutum bekleme, çünkü genelde erkekler eşlerinin değil ailelerinin etkisi altındadır.senin çok şey istedğini ve yetinemediğini düşünüyodur düşündürüyolardır. eşine kendini düşman etme,onlarada yedirme. bu senin ailen. yuvayıda dişi kuş yapar. git ve yuvanı al.. kimseyi yaklaştırma. ama alttan altta politikayla.. akıllı davran, ortada kalma..
cnm o eve daha önce 3 kere daha döndüm ama olmadıı her defasında ailesi yiece zıvanadan çıktı beni dövmeye kaktılar suçum yokken eşim ne yaptı hiç bi şey ağzını bile açmadı o eve dönemem
cnm o eve daha önce 3 kere daha döndüm ama olmadıı her defasında ailesi yiece zıvanadan çıktı beni dövmeye kaktılar suçum yokken eşim ne yaptı hiç bi şey ağzını bile açmadı o eve dönemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?