Boşanma dilekçemizi verdik.

Hakkınızda hayırlısı olsun. Ailenize şimdiden söyleseniz iyi olacak. Ve size destekçi olmaları güzel.

Zor günler ama geçecek.
Umarım düşman olarak ayrılmamışsınızdır ve daimi bir dostluğunuz olur.

İnsanın hayatını kökten değiştirmesi zor bir durum tabii ama karar verdikten sonrada insan herşeye alışıp adepte oluyor...Hakkınızda hayırlısı...

Teşekkür ederim.
Evet sanırım emin değiliz.
Bugün gidip duruşma günü almamız gerekiyor, o bana soruyor aldın mı diye, ben ona soruyorum.
Galiba benden bir adım bekliyor vazgeçmek için. Ya da bu süreyi "kendine gelme süresi" olarak değerlendiriyoruz.

karariniz kesinlesmeden kimseye soylemeyin o halde.. siz duzelirsiniz, insanlar unutmaz, bi de ona uzulmeyin..

Kendi konumu hortlatmak gibi olacak ama... eski konularımı okurken buldum kendimi.
Bu konudan çok sonra, kasım ayı başında boşandık.
Konuda bahsettiğim dilekçemizi verdikten çok sonra gün aldık, daha doğrusu o aldı. 15 gün sonraya gün verdiler ve herşey gerçekten de 5 dk içinde bitti.
hakim "gerçekten istiyor musun, fikrin değişti mi" diye sormadı bile. memur, işini yaptı, evrağını imzaladı bitti.

ben 1 ay kadar ailemle kaldım. bir ev tuttum ve eşyalarımı tamamladım. kızımı sabah anneme bırakıp akşam alıyorum.
rahatladım mı? hayır...
bu süreç gerçekten çok zormuş, yaşayan bilirmiş.
kötü ayrılmadık, adliyeden sonra beraber döndük.
Hala kızımızı birlikte dışarı çıkarıyoruz haftada 2 kez. onun en az şekilde etkilenmesi için.
Böyle işte...

Bir kadın kolay kolay yuvasını yıkmaz. Hakli sebebleriniz vardır eminim. Hayirlisi olsun.

Şaka gibi..
Okurken dedim acaba ben mi yazdım...
Bu kadar denk gelir..
Şu an ben de öyle bir durumdayım ki...
Benim de 15 aylık oğlum var, eşimle çözemediğimiz problemler çok...
Ruh hastası olduğuna inanıyorum... Her küçük tartışmada öfkesini kontrol edemiyor çok ağır laflar ediyor..
Yine o zamanların birindeyiz...
4 gündür apartta kalan iki yabancı gibiyiz..
Evlilik danışmanına gitmezse asla devam etmeyeceğim..
Şu an insan gibi konuşamıyoruz ilk fırsatta söyleyeceğim...
Gitmezse gerçekten kendi bilir..
Şansın varmış ailenle aynı şehirdesin...
Ben gurbetteyim.. Çalışıyorum...
Eğer olumsuz bir şey olursa ne yaparım diye düşünüyorum....
Allah yardımcın olsun... Gerçekten bir evde huzursuzluk bitmiyorsa bi taraf muhakkak fedakarlığı az yapıyordur..
Keşke eşin de gitseymiş danışmana..
Hayırlısı olsun..

hayırlısı olsun hakkınızda
ne güzel iyi bi şekilde ayrılmışsınız en azından
tabiki zor bi süreç.. güzel günler sizin olsun

Zor evet. her şeyden önce alışılmışlık var. Bundan sonraki hayatınızda inş. çok mutlu olursunuz.

O kadar dalgınım ki günlerdir tarihine bakmamışım bile...
Nasıl bir süreçti?
Kızın sen alışabildiniz mi?
Nelerin eksikliğini çok hissettin?
Yazdığın herşeyle o kadar çok aynıyız ki...
Aynı eşimle biz...
Sence şimdi daha mı güzel hayat?
Biraz bişiler yazar mısın bu sıra çok ihtiyacım var..

maddi taleplerinizi yaptınız mı ?
sonradan çok pişman olursunuz yapmadıysanız ?

boşanmanıza çok sevindim. belki sevinilecek birsey degil bir düğün gibi tebrik edilen birşey değil boşanmak ama ben sizi çok takdir ettim. boşanmak yeni bir hayat kurmak çok zor fakat ne kadar sıradan olsada zamanla alışacak ve bence çok ama çok daha güzel günler göreceksiniz. ben hiçbir yuvanın savaşmadan yıkılması taraftarı değilim ama çoocuğunu bir sürü kavganın gürültünün içerisinde büyütüp kendini mutsuzluğa mahkum edip alışkanlılarının ve korkularının adını seviyorum ya da çocugum için diye adlandırıp hayatı yaşamadan bitiren kadın erkek herkese çok kızıyorum. medeniyet bu kadar zor değil anlaşamayan savaşını verir herseyi dener ama makul bir süredede olmuyorsa bitirir anne babayı baba anneyi kötülemez çocuk için yapılacak en güzel şey iki tarafın bu süreci iyi yönetmesi ve ayrı bile olsak biz senin yanındayız mesajını vermesi benim düşüncem. 25 yıllık evliliğini bitiren bir abla tanıyorum24 yaslarında iki kızları vardı aldatılmış bırakmamış dayak yemiş hep sabretmiş çocuklar için diye 25 yıl sonra yine aldatıldıgı kadın için kocası kadını boşadı. bu kadın bütün güzel yıllarını cocugum için elalem ne der diye diye yedi btirdi evet kolay olmadı 45 yasında bir kadının boşanması resmen bu yastan sonra deyip deyip duruyordu ama üzerinden su an 3 sene geçti bu olayın 8 ay kadar cok zor günler yasadı ama şimdi cocuklar ona kızıyor neden biliyor musunuz? daha erken boşanmadığı için bu eziyete kendileriyle beraber onlarıda ortak ettiği için babalarının annelerini sevmediğini bile bile annelerinin ona tenezzül ettiği için şimdi babalarını daha cok seviyorlar çünkü o evde huzuru olmayan adam yüzünden kızlar hep annelerinin aglamalarına sahit olduklarından babaya kin güddüler. şimdi ise biliyorlar ki babaları annelerini sevmiyor onları değil
kadın mutlu nafakasını alıyor yiyor içiyor sosyallesti bir ev hanımı olmasına ragmen yıllar sonra yüzü gülüyor ve tek pişmanlıgı daha erken boşanmamak. kısacası zor günler gecer hanım efendi olmuyorsa olmuyordur. hiç üzmeyin kendinizi

En guzeli bosandiktan sonra soylemek. Biraz sok oluyorlar ama en azindan kararinizi degistirmeye calisma, fikir verme gibi durumlar olmuyor

Çok çok zor bir süreçti ve hala da devam ediyor. Size tavsiyem aile danışmanına mutlaka gidin boşanma kararı almadan evvel. Üçüncü bir göz, tarafsız bir yorum etkili olabilir. Bazen insan olayların içindeyken, dışarıdan bakamıyor. Eşinizi ikna edin ve mutlaka gidin. Faydası olur diye düşünüyorum.

İlk başta sudan çıkmış balığa döndüm. Yıllardır herşeyi birlikte yapmaya alıştığımız için çok eksikliğini hissettim eşimin. Kızıma yansıtmamaya çok gayret ettim fakat daha 2 yaşındaki kızım bir gün yanağımı okşayıp "anne üzülme" dedi
herkes diyordu da onun demesi ayrı bir dokundu bana. İnanır mısınız o küçücük insanın tesellisi bana dünyalara bedeldi. Eşim de o süreçte yanımızda oldu, ben de onun yanında oldum. Konuşmak istediğinde konuştuk, ben istediğimde dinledi. Haftada iki gün birlikte dışarı çıkardık kızımızı. Arada didişecek birşey kalmadığı için, belki de hiç olmadığı kadar iyi anlaştık :)
Ev bulma ve eşya işleriyle meşgul ettiğim için kendimi, oturup da karalar bağlamaya fırsat vermedim kendime.
Şimdi daha güzel değil, ama kötü de değil hayat. Maddi yönden sıkıntı çekmiyorum çok şükür. Kavgasız gürültüsüz bir hayat da rahat ama tam anlamıyla rahatlamış hissetmiyorum kendimi.

Anlıyorum...
Allah sana daha çok güç versin inşallah musmutlu olun kızınla...
En azından hakikaten medeni bir şekilde ayrılabilmişsiniz..
Sonradan yine birbirinize destek olabilmişsiniz..
Sanırım bunu asla eşim yapamaz öyle bir ruha karaktere sahip değil...
Biterse de kötü biter bizim evliliğimiz..
Benden yana değil ama ondan yana öyle olur...
Kafasında kırmızı çizgileri var.. Ne kadar yanlış da olsa o öyle gördüğü için doğru odur...
Ben daha 2,5 senelik evliyim...
Umarım düzelir...
Sana bol şans ve bol huzur diliyorum bundan sonra...

Çok teşekkür ederim. umarım öyle olur.
Eğer seviyorsan eşini, bir kere daha düşünmeni; eğer çocuk varsa iki kere daha düşünmeni tavsiye ederim.
düşünmek nasıl biter diye değil; nasıl düzeltebilirim diye olsun.
Boşanmak iyi birşey değil ve anlatıldığı gibi bir "oh boşandım bitti" durumu olmuyor.
Her ne yaşamış olursan ol, sonrasında acaba bitmese miydi diye düşündüğün anlar çok oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…