boşanma durumu hakkında yardım

tames

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2011
5
0
36
İstanbul
Merabalar,
Ben bi konuda yardım istiyorum.Zor ve karmaşık bir durumdayız.İnşaallah yardımcı olabilirsiniz.

annemle babam 22 yıllık evliler ve müşterek 3 çocukları var.2'si 18 inden büyük(biri işitme engelli ve 22 yaşında,biride 20 yaşında) ve biride 11 yaşında.babam babaannemin tahrikleri sonucu devamlı karısına(anneme) bu kadını boşa, alsın çocuklarını gitsin,bunları burda istemiyoruz diyerek sürekli olarak ağır hakaretlerde ve küfürlerde bulunuyor.halam ve halamın kızıda babaannemin evine geldiklerinde birleşip anneme seni burdan defedicez,seni istanbuldan sürüdücez,seni boşatıcaz....vs.vs. tehditlerinde bulunuyorlar.ve sonunda babam onların tahriklerine uyup anneme boşanma davası açtı ve 18'inden küçük olan kardeşimin velayetini anneme bıraktı ve tek kuruşta nafaka vermiyceğini söyledi. Bu arada evide terkedip babaannemin yanında yaşamaya başladı ve tek kuruş para bırakamadan gitti.Annem boşanmak istemiyor ve hem kendi için hemde biz çocukları için(3 kardeşiz) nafaka istiyor.
Babamın bir arabası var ve emekli.oturduğumuz ev babaanneme ait ve yıllardır da kira ödemenden oturuyoruz. şimdi bizi (annem ve çocukları) evdende kovmak istiyorlar. evi terketmemeizi istiyorlar.
1-bizi evden kovabilirlermi?bunu yapabililermi?
2-annem ve bizler için nafaka bağlanırmı "onlar vermek istemeseler bile"?
3-babamın evden uzaklaşması ve para bırakmadan gitmesi onu suçlu duruma düşürürmü?

birde tedbir nafakası denen birşey varmış. bu normal bildiğimiz nafakamıdır? nasıl talep edicez? böyle şeyleri hiç bilmiyoruz. Yardımcı olabilrseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

18 yaşından küçük çoçuk var tabi ki nafaka verecek anneniz içinde verecek. Tebdir nafakası mahkeme devam ettiği sürece hakimin takdir ettiği nafakadır. Babanız eve bakmadığı için anneniz tedbir nafakası talebinde bulunacak hakim de davanın bitmesini beklemeden nafakaya hükmedecek. Kesin bir miktar söylemek doğru olmaz ama genelde kişilerin ekonomik durumları göz önüne alınarak 250-350 arası bir meblağ belirliyo Hakimler. Babanız nafakayı her ay yatırmak zorunda . yatırmadığı takdirde hapis cezası onu bekliyor olacak. Benim size tavsiyem dava süresince bir avukat arkadaşımızdan yardım almanız olacak.Birde anneniz tazminat talebinde bulunsun

tedbir nafakasi yargilama surecinde nafakaya verilen isimdir
yargilama sonunda arttirilip, azaltilmasina karar verilebilir
11 yasindaki kardes ve anneniz icin nafaka istenebilir
sizler velayet altinda olmadiginiz icin ayri dava acabilirsiniz eger hala okuyorsaniz vs
ev kimin uzerine ve ne zaman nasil alindi belirtmemissiniz
sartlari varsa evin bedelinin yarisini anneniz talep edebilir
tapuya da aile konutu serhi koydurarak evde oturmaya devam edebilir dava suresince
Av.Merve Gurcan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…