Merabalar,
Ben bi konuda yardım istiyorum.Zor ve karmaşık bir durumdayız.İnşaallah yardımcı olabilirsiniz.
annemle babam 22 yıllık evliler ve müşterek 3 çocukları var.2'si 18 inden büyük(biri işitme engelli ve 22 yaşında,biride 20 yaşında) ve biride 11 yaşında.babam babaannemin tahrikleri sonucu devamlı karısına(anneme) bu kadını boşa, alsın çocuklarını gitsin,bunları burda istemiyoruz diyerek sürekli olarak ağır hakaretlerde ve küfürlerde bulunuyor.halam ve halamın kızıda babaannemin evine geldiklerinde birleşip anneme seni burdan defedicez,seni istanbuldan sürüdücez,seni boşatıcaz....vs.vs. tehditlerinde bulunuyorlar.ve sonunda babam onların tahriklerine uyup anneme boşanma davası açtı ve 18'inden küçük olan kardeşimin velayetini anneme bıraktı ve tek kuruşta nafaka vermiyceğini söyledi. Bu arada evide terkedip babaannemin yanında yaşamaya başladı ve tek kuruş para bırakamadan gitti.Annem boşanmak istemiyor ve hem kendi için hemde biz çocukları için(3 kardeşiz) nafaka istiyor.
Babamın bir arabası var ve emekli.oturduğumuz ev babaanneme ait ve yıllardır da kira ödemenden oturuyoruz. şimdi bizi (annem ve çocukları) evdende kovmak istiyorlar. evi terketmemeizi istiyorlar.
1-bizi evden kovabilirlermi?bunu yapabililermi?
2-annem ve bizler için nafaka bağlanırmı "onlar vermek istemeseler bile"?
3-babamın evden uzaklaşması ve para bırakmadan gitmesi onu suçlu duruma düşürürmü?
birde tedbir nafakası denen birşey varmış. bu normal bildiğimiz nafakamıdır? nasıl talep edicez? böyle şeyleri hiç bilmiyoruz. Yardımcı olabilrseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.