Boşanma durumunda borçlar

demet01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2016
42
12
38
40
Merhaba arkadaşlar. Daha önceki konumu okuyanlar bilir. Evlenmeden önce nişan düğün masrafları için kredi çekmiştim. Eşim çekemiyo diye. O paradan ben şahsi harcama yapmadım hiç, hepsi erkek tarafının yapması gereken şey için kullanıldı. Boşanma durumunda eşim ben bu krediyi ödemem deme hakkı var mı? Hesapta ona yapılan havaleler filan var. Resmiyette durum nedir, fikri olan var mı acaba?

Günaydın.
Bence eşinin ödemem deme hakkı var.
Resmiyette borcun sahibi sensin,imza senin öyle değil mi?
Çektiğin parayı ister eşine verirsin ister kendi ailene istersen de ateşe verirsin,hakim buna bakmaz ki.
Paranı nasıl değerlendirdiğin hakimi ilgilendirmez bence.

Krediyi nikahtan önce çektiyseniz hak iddia edemezsiniz bildiğim kadarıyla

Çok acil bir durumun yoksa bence borç kapanana kadar sabret,sanmamki eşin ödesin.

İmza senin, borç senin. Resmiyette ayrıntıya bakmazlar malesef. Hayırdır boşanıyo musun yoksa?

Normalde konuşma anında boşanırken krediyi öderim merak etme diyodu ama iş resmiyete binince neler olur çözemiyorum

avukata danışın
çünkü değişik birşey bu

mantıken havaleler kayıtlı olduğu için borcu ödemesi gerekir ama hukuk bazen mantık dinlemiyor ki
borcu o ödemez ama sana tazminat olarak verilebilir

Normalde konuşma anında boşanırken krediyi öderim merak etme diyodu ama iş resmiyete binince neler olur çözemiyorum

Nasıl bir evliliğiniz var ki daha başlamadan "boşanırken" diye konuşmuşsunuz? Borç sizin borcunuz, sizin ödemeniz gerekiyor ama ilişkinizin sağlıksızlığına borçtan daha çok takılmalısınız bence.

Kredi sizin üzerinize olduğu için hak idda edemezsiniz diye biliyorum. Boşanma dilekçesi verildikten itibaren siz eşinizin eşiniz sizin borçlarına karşı muaf . Annemle babamda da aynısı olmuştu, muaf sayıldı.

Şahit varsa olabilir dava açabilirsin diye biliyorum .

Evlenirken değil gecen hafta kavga anında söylendi. Önceden gecen bir konuşma değildi

Benim bildiğim evliyken de kim çektiyse o öder. Düşünsene haberin yok adamın kumar borcu var. Atıyorum 100 bin çekmiş. Boşanırken haberin oldu. İhale sana mı kalır?

Ama ortak bir mülke almak için kredi çekildiği kanitlanirsa ev araba gibi bence borç ta paylaşılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…