boşanma durumunu söyleme sorunu:/

Ben boşandım arkadaş kalalım mı diyeceksiniz?
Ya yapmayın bu kadar kendinizi ezmek niye? Adamın ufku geniştir, entellektüel birine benziyor yani inanılır gibi değil hala neler sorun oluyor. Kendinizden bahsetmenizi isterse o arada anlatırsınız. Siz sorun olarak gördüğünüz için karşı tarafa da onu yansıtacaksınız, dikkat edin.

Aracı mutlaka ama mutlaka söylemiştir.
Sizde söylediğiniz de biraz zaman geçince niyetini anlarsınız.
aracı ben söylemedim dedi bugün tekrar sordum çünkü. ona göre bu konuyu fazla takıyorum kafama. sorun etmeyecek biri. ama bunu kimse bilemezki. hayır ben kendim gibi bekar biriyle görüşmek istiyorum dese kimse bişey diyemez kendince haklı çünkü.

Ben boşandım arkadaş kalalım mı diyeceksiniz?
Ya yapmayın bu kadar kendinizi ezmek niye? Adamın ufku geniştir, entellektüel birine benziyor yani inanılır gibi değil hala neler sorun oluyor. Kendinizden bahsetmenizi isterse o arada anlatırsınız. Siz sorun olarak gördüğünüz için karşı tarafa da onu yansıtacaksınız, dikkat edin.
peki siz olsanız nasıl söylerdiniz?

insanlara kendinizi nasıl tanittiginiz önemli. siz boynu bükük, ezik, boşanmış insan psikolojisi ne burunurseniz o da bir zaman sonra -ne kadar modern olursa olsun- size öyleymiş siniz gibi davranır. oysa ne istediğini bilen, sevmeyi sevilmeyi öğrenmiş, güçlü az komplekssiz, özgüvenli davranırsanız emin olun hiç evlenmemiş bir kızdan bile cazip olursunuz...
güçlü ve özgüvenli biri nasıl anlatır bu durumu? yani hangi sözleri seçerek anlatmalıyım? tıkandığım yer burası zaten. sonrasında istemeyedelir önemli değil, benim amacım karşısında ezilmeden bu konuyu konuşmak. konuşma sonunda herkes kendi yoluna gidebilir sorun değil

aracı ben söylemedim dedi bugün tekrar sordum çünkü. ona göre bu konuyu fazla takıyorum kafama. sorun etmeyecek biri. ama bunu kimse bilemezki. hayır ben kendim gibi bekar biriyle görüşmek istiyorum dese kimse bişey diyemez kendince haklı çünkü.
Bende evlenip ayrıldığımı hemen söyledim eşime ikinci görüşmeyi bile beklemedim.
Sorun olacak insan zaten hayatımız da olmayacak.
Aracının soylememesi bence büyük hata, bu durumlar öyle söylenmeyecek konular değil.
Konu açılmıştı, evlenip ayrıldığını erkek arkadaşına baya sonra söylemişti ayrılmışlardı.
Söyleyin ama detaya kesinlikle girmeyin, şöyle oldu böyle oldu asla asla anlatmayın. Bu bizim özelimiz. Yaşananlar bitti gitti.
Bizi haberdar edin mutlaka.

Boşanmiş olmak utanilacak,ezilip büzülecek bir durum değil.Nasil yaparim,nasil söylerim diye dert etmeniz bile gereksiz...Normal sohbet esnasinda kendinizi anlatirken,şu okulu bitirdim der gibi tak tak söyleyeceksiniz.Bunun gidisati engelleyecek bir şey olduğunu düşündüğünüz izlenimi vermeyin ona.Ne demek istersen arkadaş olalim :) Sakin böyle bir hata yapmayin.Kendi değerinizi düşürmeyin.Bu konunun cok fazla üzerinde durmayin,çok detay vermeyin.Yüzeysel söyleyin geçin.

Aracı kişi söylemeliydi, adam ona göre hamle yapar/yapmazdı. Hata etmiş.

Şimdi siz kesinlikle söyleyin, böyle böyle yaşadım bitti diye. Ayıp mı günah mı?
Ama daha önce evlilik yaşamış biri ile evlenmek istemeyebilir, bu da saygı duyulması gereken bir durum olur.
Tercih meselesi.

nasıl söylerseniz söyleyin ama biran evvel söyleyin. karşınızdaki kişinin sizin geçmişinizi bilmeye hakkı var. bana ilk buluşmada boşandığını söylemeyen birine güvenmezdim ve bir daha görüşmezdim. aracılar da bir acaip madem aracı oluyorsun herşeyi açıkça söyle merak ediyorum boşandığınızı söylemedi de neyi söyledi. bu durumda ha biri aracı olmuş ha sokaktan geçen herhangibiriyle tanışmışsın aracının fonksiyonu ne yani.

Boşandın diye adam öldürmedin yahu! Sanki böyle mahçup mahçup ama ben boşandım mı diyeceksin adama, hiç mahçup olunacak birşey yok ki!
Dik dur kendine güven!
Böyle ezik büzük ben boşandım dersen ipleri ona geçirirsin söyleyeyim
Birde diyelim adam birşey demedi, madem küçükte gösteriyorsun, herşeyi herkese söylemenize gerek yok.
Mesela adamın ailesine söylemeyin boşandığınızı

kızlar merhaba,
yakın zamanda hoşlandığım biri için konu açmıştım. gerçekten hoşlanmıştım ama iyi ki olmamış diyorum çünkü çok farklı karakterlerdeymişiz.
aslında son zamanlarda hayatımda biri olsun kafasında değildim ama çok sevdiğim bir arkadaşım var. onun tanıdığı biri beni çok beğenmiş fotoğraftan. arkadsşımla ve eşiyle birlikte otururlarken tesadüfen benim fotoğrafımı görmüş ve eğer bekarsa o da isterse tanışmak isterim demiş.
arkadaşım da durumu bana anlattı. ben en son ki görüştüğüm bey yüzünden kafam çok karışıktı. üzülmüştüm çünkü sonunun öyle olmasına. ilk başta hayır dedim sonra arkadaşım gerçekten iyi biri olduğunu söyledi bi şekilde ikna etti beni.
anlatımımın kolay olması açısından bu kişiye ali diyelim.
ali önce beni sosyal medyadan ekledi, fotpğraflarını gördüm, gayet düzgün görünümde. biraz msjlaştıktan sonra hemen numaramı istedi. demekki normali buymuş dedim içimden, önceki adamı düşünüp..
neyse telefonda iki gün msjlaştık,ilgisini o kadar çok belli ettiki sürekli yazdı merak etti tanımaya çalıştı bir sürü sorular sordu ne seversin ne sevmezsin gibi.. gerçekten niyetinin iyi olduğu beni tanımak istediği çok belliydi. sürekli karşılaştırma yaptım ama bir önceki flört bile olmayan görüşmemden sonra alinin ilgisi çok iyi geldi bana. frekansımızda uydu gibi, tabi bunun için erken ama ilk izlenim iyiydi.
bu akşamkahve için sözleştik oturduk bir yerde.
gerçek hali çok çok iyiydi. hem konuşması hem fiziksel olarak hem davranış şekli. gayet kibar düzgün iyi yetiştirmiş kendini.
ama benim sorunum şu.
bu olayda vesile olan arkadaşım benim ayrıldıgımı biliyor. yani boşandıgımı. ali için sorun olmayacağını düşünüyor, böyle bir konuya takılmaz dedi ama benim içim rahat değil. pazar tekrar görüşmek istediğini söyledi. seni ilk fotograftan gördüm ama gerçekte çok daha güzelsin olgunsun dedi. ve işin ilginci bana da çok sıcak geldi yani tekrar görüşmek istiyorum bende.
ama bu boşanma konusunu pazar günü söylesem tepkisi ne olur diye korkuyorum.
yurtdışına tatillere gitmiş sürekli kamplara giden gezmeyi eğlenmeyi seven biri gördüğüm ve anlattığı kadarıyla. ama bu konu çok farklı, sonuçta hiç evlenmemiş o bir de benden 2 yaş küçük yani 27 yaşında :KK43:
yaş problemini takmadı bile ben çok küçük gösterdiğim için.
ama boşandığımı pazar günü söylemek zorundayım. çünkü ben bundan sonra seninle hep görüşmek istiyorum eğer sen de istiyorsan dedi.
benim düşüncem şu, pazar günü anlatıyım ve biz en iyisi arkadaş olalım desem nasıl olur? çünkü bunu kabul etmeyebilir sonuçta ilk evliliği olacak eğer devamı gelirse. gelmezse de belki evlenmiş ayrılmış biriyle sevgili olmak istemez.
sizce ne yapmalyım? işi gücü de gayet iyi hem mantıken hem de duygusal olarak gayet ideal görünüyor ama boşandığımı kabul etmyebilir :KK43:
Yahu insanları neden sınıflandırıyorsunuz "evlenmiş ayrılmış" diye? Boşanmış olmanızı kendinizde bir eksiklik gibi anlatmışsınız. Tabii ki adama söylemelisiniz daha önce evlendiğinizi ama neden bu yüzden mahcupsunuz anlayamıyorum. Kompleks yaptığınızı adama hissettirirseniz o da size saygısını yitirir inanın. O daha önce evlenmemiş biriyle evlenmek istediğini söylerse onu suçlayamazsınız, bu "uzun boylu birini" istemek gibi herhangi bir kriter sadece. Tarafsız bakmak lazım. Ama kendinizi suçlamanız çok daha büyük haksızlık. Asıl o sizin kriterlerinize uyuyor mu? Bence buna kafa yorun

Sorun olacağını sanmam.
dediğiniz gibi kendini geliştirmiş,düzgün biriyse eğer.
yani aynı şekilde evlenip boşanmış kişi karşı taraf olsaydı siz ne düşünürdünüz ki?

eşim de evlenip boşanmış biriydi.
tek suçu biraz geç söylemiş olmasıydı.
hep bu çevre baskısı muhabbetleri.
evlenip ayrılmış,bekara olur mu?
insanlar artık gerçekten o enerjiye,gerçek ilgiye,sadakate o kadar muhtaç ki..
Bu tarz şanssızlıklar sorun olmamalı.

Ben x in ( araci kisi ) evlenip ayrildigimi sana soyledigini saniyordum ta ki sen buaksam en son sevgilin nezaman oldu diye sorana kadar. Diyebilirsin hemen suan. Bence pazar gunune birakma. Adam geri kafaliysa yuz yuze reddedilmek senin acindan daha uzucu olur.

Back
X