boşanma durumunu söyleme sorunu:/

Boşandın diye adam öldürmedin yahu! Sanki böyle mahçup mahçup ama ben boşandım mı diyeceksin adama, hiç mahçup olunacak birşey yok ki!
Dik dur kendine güven!
Böyle ezik büzük ben boşandım dersen ipleri ona geçirirsin söyleyeyim
Birde diyelim adam birşey demedi, madem küçükte gösteriyorsun, herşeyi herkese söylemenize gerek yok.
Mesela adamın ailesine söylemeyin boşandığınızı
nasıl yani hiç mi söylemeyim boşandığımı? bir de ilerde ne olacağımızı bilmiyorum böyle ikinci buluşmada pat diye söylemek ne kadar mantıklı olur? belki başka nedenler yüzünden anlaşamıycaz, boşu boşuna kendimi açmış olucam.

Ben boşandım arkadaş kalalım mı diyeceksiniz?
Ya yapmayın bu kadar kendinizi ezmek niye? Adamın ufku geniştir, entellektüel birine benziyor yani inanılır gibi değil hala neler sorun oluyor. Kendinizden bahsetmenizi isterse o arada anlatırsınız. Siz sorun olarak gördüğünüz için karşı tarafa da onu yansıtacaksınız, dikkat edin.
siz böyle düşünüyorsunuz ama bunu sorun olarak gören insanlar var ve bunlarda gayet entellektüel olduğunu anlatan insanlar. bizzat arkadaşım yaşadı örneğini. adam çok entel modern birine benziyodu ama bu durumu yadırgadı ve kabul etmedi.

Bende evlenip ayrıldığımı hemen söyledim eşime ikinci görüşmeyi bile beklemedim.
Sorun olacak insan zaten hayatımız da olmayacak.
Aracının soylememesi bence büyük hata, bu durumlar öyle söylenmeyecek konular değil.
Konu açılmıştı, evlenip ayrıldığını erkek arkadaşına baya sonra söylemişti ayrılmışlardı.
Söyleyin ama detaya kesinlikle girmeyin, şöyle oldu böyle oldu asla asla anlatmayın. Bu bizim özelimiz. Yaşananlar bitti gitti.
Bizi haberdar edin mutlaka.
siz nasıl söylemiştiniz eşinize? en doğru söyleme şekli nasıl olur bilmiyorum. dün görüşmeden sonra bana çok olgun duruyorsun ne istediğini bilen bi kadın gördüm karşımda dedi. bu izlenimi bozmak istemiyorum. kendimi ezik gibi göstermek istemiyorum

Boşanmiş olmak utanilacak,ezilip büzülecek bir durum değil.Nasil yaparim,nasil söylerim diye dert etmeniz bile gereksiz...Normal sohbet esnasinda kendinizi anlatirken,şu okulu bitirdim der gibi tak tak söyleyeceksiniz.Bunun gidisati engelleyecek bir şey olduğunu düşündüğünüz izlenimi vermeyin ona.Ne demek istersen arkadaş olalim :) Sakin böyle bir hata yapmayin.Kendi değerinizi düşürmeyin.Bu konunun cok fazla üzerinde durmayin,çok detay vermeyin.Yüzeysel söyleyin geçin.
neden ayrıldığımı merak edecektir. aldatma yüzünden ayrıldım ben, hem de yakın arkadaşımla aldatmış eşim. eski eşim. sadece bu kadarını söylesem bile sanki bana acıyacakmış gibi geliyor. özgüvenim yok gibi görünüyor biliyorum ama gerçekten normalde böyle zayıf değilim, sadece bu konuyu nasıl konuşacağımı bilemiyorum, kendime güvenli şekilde söylemek istiyorum çünkü. ama sevgilimden ayrılmışım gibi de anlatamam ki :(

Sizin eski konunuza upuzun bi yazı yazmıştım. Niyeyse aynı hataları ısrarla devam ettirme potansiyelindesiniz. Sebebini çözemedim.

Özsaygınız ve kendininize güven ile ilgili bi probleminiz olduğunu düşünüyorum. Bu konuda yardım alabilirsiniz. Boşanmak bir yanlış ya da bi insanı eksik gösteren bir şey değildir.

Şu an yazdığınız cümlelerle biraz böyle gösteriyorsunuz kendinizi. Ayrıca yine, doğmamış çocuğa don biçerek ilerisi için çok fazla plan yapıyorsunuz. Eski konuştuğunuz insanla da daha olmamış bi şey için ilişki havasına girmiştiniz.

Şu an ise, ilerlemeye çalıştığınız daha 2-3 kere görüştüğünüz insanla ilgili evlilik planlarına girmişsiniz. Biraz hızlı gitmeseniz mi? :) Boşandığınızı direkt söyleyin. Kendi tercihidir, arkadaş olalım mı diyerek kendinizi küçültmeyin.

Ayrıca boşanmış olduğunuz için istemeyecekse bu onun kendi develiği de olmuyor. Diğer üyeler de söylemiş de. Herkesin kendine göre bi kriteri vardır. Nasıl ki bi insan, ben üniversite mezunu olmayan biriyle evlenmek istemşyorum diyebilme hakkına sahipse, boşanmış bir insanla ilişki yaşamak istememe hakkına da sahip. Bu onu kötü bi insan yapmıyor.

Bence fazla ilerlemeden söyleyin ama ben ayrıldım biz en iyisi arkadas olalım tarzında değil bunu bir eksiklik gibi söylemeyin.
Anlaşamadık ayrıldık bu senin için sorun olursa saygı duyarım de.
Bu kadar.

neden ayrıldığımı merak edecektir. aldatma yüzünden ayrıldım ben, hem de yakın arkadaşımla aldatmış eşim. eski eşim. sadece bu kadarını söylesem bile sanki bana acıyacakmış gibi geliyor. özgüvenim yok gibi görünüyor biliyorum ama gerçekten normalde böyle zayıf değilim, sadece bu konuyu nasıl konuşacağımı bilemiyorum, kendime güvenli şekilde söylemek istiyorum çünkü. ama sevgilimden ayrılmışım gibi de anlatamam ki :KK43:

ezik büzük anlatma da ..
bir de türk filmi tadında arkadaş kalalıma falan da girme.
konuyu açıp sorduğunda şu kadar zaman önce boşandım son ilişkim bu de.

Sizin eski konunuza upuzun bi yazı yazmıştım. Niyeyse aynı hataları ısrarla devam ettirme potansiyelindesiniz. Sebebini çözemedim.

Özsaygınız ve kendininize güven ile ilgili bi probleminiz olduğunu düşünüyorum. Bu konuda yardım alabilirsiniz. Boşanmak bir yanlış ya da bi insanı eksik gösteren bir şey değildir.

Şu an yazdığınız cümlelerle biraz böyle gösteriyorsunuz kendinizi. Ayrıca yine, doğmamış çocuğa don biçerek ilerisi için çok fazla plan yapıyorsunuz. Eski konuştuğunuz insanla da daha olmamış bi şey için ilişki havasına girmiştiniz.

Şu an ise, ilerlemeye çalıştığınız daha 2-3 kere görüştüğünüz insanla ilgili evlilik planlarına girmişsiniz. Biraz hızlı gitmeseniz mi? :) Boşandığınızı direkt söyleyin. Kendi tercihidir, arkadaş olalım mı diyerek kendinizi küçültmeyin.

Ayrıca boşanmış olduğunuz için istemeyecekse bu onun kendi develiği de olmuyor. Diğer üyeler de söylemiş de. Herkesin kendine göre bi kriteri vardır. Nasıl ki bi insan, ben üniversite mezunu olmayan biriyle evlenmek istemşyorum diyebilme hakkına sahipse, boşanmış bir insanla ilişki yaşamak istememe hakkına da sahip. Bu onu kötü bi insan yapmıyor.
evlilik planına girmiyorum, tam tersi şu aşamada söylememin gereği var mı diyorum. yani ilerde ne olacağı belli değil belki çok başka nedenler yüzünden anlaşamıycaz, kendimi açmama gerek varmı bilmiyorum.
boşanmış biriyle görüşmek istemezse tabiki de ona hak veririm burda bi sıkıntım yok, beni düşündüren şey ne zaman söylemeliyim nasıl söylemeliyim. ondan yana olumlu konuşmalar var ve son ilişkimi sordu ben de anlatmadım yüzyüze konuşuruz diye. tercih meselesi, kabul etmezse bu onu kötü insan yapmaz, ben özgüvenimi kaybetmeden söyleme derdindeyim.
boşandıktan sonra böyle bir konuşmayı sadece bir kişiye yaptım, o yüzden böyle kararsız davranıyorum.

siz nasıl söylemiştiniz eşinize? en doğru söyleme şekli nasıl olur bilmiyorum. dün görüşmeden sonra bana çok olgun duruyorsun ne istediğini bilen bi kadın gördüm karşımda dedi. bu izlenimi bozmak istemiyorum. kendimi ezik gibi göstermek istemiyorum
Neden ezik gözükeceksiniz?
Size karşı çok hassas yazmak istiyorum fakat ezik göstermek yazıyorsunuz bı kaç yoruma, sizce evlenip ayrılmak ve bunu söylemek karşı tarafa ezik göstermek mı?
Şöyle izah edicem size forumu açıp okuyun, beş para etmez adamlar, eşlerine değer vermeyen adamlar, ailelerine hiç birşey söyleyemeyip eşlerini ezdiren adamlar, evlerine bakmayan adamlar, eşlerine yük olan adamlar daha neler neler böyle adamlarla evli kalmak ve ezilmek mi eziklik yoksa karşı tarafın beş para etmez adam olduğunu anlayıp hayatını mahvetmemek için boşanmak ki daha iyi?
Bence boşanmak daha iyi.
Neden değmeyen bı insana ömürü vereyim ki...
Hep şunu derim hayat güzel ve kuşlar uçuyor.
Ben boşandıkfan sonra hiç sizin gibi bı düşünce yaşamadım bunu belirtmek isterim.
Birde akraba, eş, dost, arkadaş vs vs boşanmak sorun değil konusu bile olmaz çevremde önemli bı detay değil, gerçekten ileri görüşlü kişilerle dolu çevrem.
Gayet normal ilk buluşmada sana birşey söylemek istiyorum bile demedim. Ben boşandım evliliğim iki ay sürdü. Hemen ayrılmayı en doğru karar olarak verdim dedim.
Yanlız tekrar yazayım kesinlikle detaya girmeyin.
Eşim sadece bana çocuğun var mı diye sordu.
Bende eğer benim çocuğum olsa sence ben bu masa da otururmuyum dedim. (Çocuğum olsa evlenmezdim bu benim tercihim tabi ki çocuklu evlenen kadınlara asla hiç bir eleştirim olmaz. Tercihler burda devreye giriyor.)
Bu kadar oldu bu konunun konuşması, toplasan 2 dakika bile değildir.
Sonra bu konu hiç bir şekilde aramızda bir daha konuşulmadı.
Siz söyleyin söyledikten sonra da tutum ve davranışlarına bakın, ondan sonda iliski hakkında kararınızı verirsiniz.
İnşallah herşey gönlünüzce olur.

o bana bu benim için sorun diyebilir, bunu duymak istemiyorum sanırım. zaten sorun etmeyecekse hayır arkadaş kalmamıza gerek yok demez mi?
Çok dramatik yaşıyorsunuz. Bu kadar drama gerek yok.
Onun için sorunsa tamam arkadaş kalalım diye cevap vermesi de aynı kapıya çıkıyor.

Biri benim adıma böyle karar verse "e sen benim adıma karar vermişsin" zaten derim.

nasıl söylemeniz gerektiği kısmına neden bu kadar takılıyorsunuz. söyleyeceğiniz şey belli. bunun kaç çeşidi olabilir ki. ben olsam şöyle derdim. bana son ilişkimi sormuştun ben en son eşimden ayrıldım. kısa bir evliliğim oldu. o kadar. yok bana acıyarak mı bakar oyle mi olur böyle mi olur. acıyan acır herkesin kendi hayatı. bu tarz takıntılarınız varsa, özgüveniniz yoksa o zaman size acıma ihtimali olmayan kişilerle görüşün. mesela sizin gibi boşanmış biriyle.en kısa zamanda söyleyin sonra daha üzücü olur.

kızlar merhaba,
yakın zamanda hoşlandığım biri için konu açmıştım. gerçekten hoşlanmıştım ama iyi ki olmamış diyorum çünkü çok farklı karakterlerdeymişiz.
aslında son zamanlarda hayatımda biri olsun kafasında değildim ama çok sevdiğim bir arkadaşım var. onun tanıdığı biri beni çok beğenmiş fotoğraftan. arkadsşımla ve eşiyle birlikte otururlarken tesadüfen benim fotoğrafımı görmüş ve eğer bekarsa o da isterse tanışmak isterim demiş.
arkadaşım da durumu bana anlattı. ben en son ki görüştüğüm bey yüzünden kafam çok karışıktı. üzülmüştüm çünkü sonunun öyle olmasına. ilk başta hayır dedim sonra arkadaşım gerçekten iyi biri olduğunu söyledi bi şekilde ikna etti beni.
anlatımımın kolay olması açısından bu kişiye ali diyelim.
ali önce beni sosyal medyadan ekledi, fotpğraflarını gördüm, gayet düzgün görünümde. biraz msjlaştıktan sonra hemen numaramı istedi. demekki normali buymuş dedim içimden, önceki adamı düşünüp..
neyse telefonda iki gün msjlaştık,ilgisini o kadar çok belli ettiki sürekli yazdı merak etti tanımaya çalıştı bir sürü sorular sordu ne seversin ne sevmezsin gibi.. gerçekten niyetinin iyi olduğu beni tanımak istediği çok belliydi. sürekli karşılaştırma yaptım ama bir önceki flört bile olmayan görüşmemden sonra alinin ilgisi çok iyi geldi bana. frekansımızda uydu gibi, tabi bunun için erken ama ilk izlenim iyiydi.
bu akşamkahve için sözleştik oturduk bir yerde.
gerçek hali çok çok iyiydi. hem konuşması hem fiziksel olarak hem davranış şekli. gayet kibar düzgün iyi yetiştirmiş kendini.
ama benim sorunum şu.
bu olayda vesile olan arkadaşım benim ayrıldıgımı biliyor. yani boşandıgımı. ali için sorun olmayacağını düşünüyor, böyle bir konuya takılmaz dedi ama benim içim rahat değil. pazar tekrar görüşmek istediğini söyledi. seni ilk fotograftan gördüm ama gerçekte çok daha güzelsin olgunsun dedi. ve işin ilginci bana da çok sıcak geldi yani tekrar görüşmek istiyorum bende.
ama bu boşanma konusunu pazar günü söylesem tepkisi ne olur diye korkuyorum.
yurtdışına tatillere gitmiş sürekli kamplara giden gezmeyi eğlenmeyi seven biri gördüğüm ve anlattığı kadarıyla. ama bu konu çok farklı, sonuçta hiç evlenmemiş o bir de benden 2 yaş küçük yani 27 yaşında :KK43:
yaş problemini takmadı bile ben çok küçük gösterdiğim için.
ama boşandığımı pazar günü söylemek zorundayım. çünkü ben bundan sonra seninle hep görüşmek istiyorum eğer sen de istiyorsan dedi.
benim düşüncem şu, pazar günü anlatıyım ve biz en iyisi arkadaş olalım desem nasıl olur? çünkü bunu kabul etmeyebilir sonuçta ilk evliliği olacak eğer devamı gelirse. gelmezse de belki evlenmiş ayrılmış biriyle sevgili olmak istemez.
sizce ne yapmalyım? işi gücü de gayet iyi hem mantıken hem de duygusal olarak gayet ideal görünüyor ama boşandığımı kabul etmyebilir :KK43:
Boşanmak utanılacak bişey değil bunun için sizden vazgecicekse hiç degmezmis

Şu erkeklerin "evlenip boşanmış biriyle olmam" kafasını hiç anlamıyorum valla.
Boşanmış olunca ne oluyor.
Aynı muhabbet bakirelik için de geçerli.
Hiiç anlamıyorum, herşey bacak arası mı? Herşey boşanma mı? Sığ düşünce yani, net.
Neyse.
Konu sahibi belki öyle erkeklerden değildir, sizden hoşlandıysa problem yaratacağını düşünmüyorum ben.
Sanki her evlenen erkek bakireymiş gibi bende sinir bozucu buluyorum bu düşünceyi. Ama Türk dizileri yüzünden millet çığırından çıktı. Beraket sadece kadındaysa erkek te ilk olsun evleneceği kişi madem öyle. Ama o erkek yapar mantığı:sinirli:

nasıl söylemeniz gerektiği kısmına neden bu kadar takılıyorsunuz. söyleyeceğiniz şey belli. bunun kaç çeşidi olabilir ki. ben olsam şöyle derdim. bana son ilişkimi sormuştun ben en son eşimden ayrıldım. kısa bir evliliğim oldu. o kadar. yok bana acıyarak mı bakar oyle mi olur böyle mi olur. acıyan acır herkesin kendi hayatı. bu tarz takıntılarınız varsa, özgüveniniz yoksa o zaman size acıma ihtimali olmayan kişilerle görüşün. mesela sizin gibi boşanmış biriyle.en kısa zamanda söyleyin sonra daha üzücü olur.
ya çok tuhaf bişey oldu. yarın görüşcez tekrar ama ven görüşme öncesi lafı açabilirsem söylerim diye düşündüm. en azından yarına kadar o da düşünür taşınır kabul etmezse de yarın belli eder dedim.
konu bi şekilde geldi, o eski sevgilisinden bahsetti mesleğini söyledi benim eski eşimle aynı meslektenmiş ben de bir şekilde söyledim. eski eşim diye. bu yazdıgım en son msja cvp vermedi.
başka bişey yazdı. yani konuyla alakasız. sonrasında aynı şekilde konuşmaya devam ettik. hatta şey dedi keşke bugün görüşebilseydik ders çalışcaksın diye bişey diyemedim ama seni görmek isterdim :( şeklinde yazmış. hiç fark yok yani hala aynı ilgiyle samimiyetle yazıyo. ama neden bişey demedi yani insan en azından aa evlimiydin ne kadar sürdü falan diye sormazmıydı?

Neden ezik gözükeceksiniz?
Size karşı çok hassas yazmak istiyorum fakat ezik göstermek yazıyorsunuz bı kaç yoruma, sizce evlenip ayrılmak ve bunu söylemek karşı tarafa ezik göstermek mı?
Şöyle izah edicem size forumu açıp okuyun, beş para etmez adamlar, eşlerine değer vermeyen adamlar, ailelerine hiç birşey söyleyemeyip eşlerini ezdiren adamlar, evlerine bakmayan adamlar, eşlerine yük olan adamlar daha neler neler böyle adamlarla evli kalmak ve ezilmek mi eziklik yoksa karşı tarafın beş para etmez adam olduğunu anlayıp hayatını mahvetmemek için boşanmak ki daha iyi?
Bence boşanmak daha iyi.
Neden değmeyen bı insana ömürü vereyim ki...
Hep şunu derim hayat güzel ve kuşlar uçuyor.
Ben boşandıkfan sonra hiç sizin gibi bı düşünce yaşamadım bunu belirtmek isterim.
Birde akraba, eş, dost, arkadaş vs vs boşanmak sorun değil konusu bile olmaz çevremde önemli bı detay değil, gerçekten ileri görüşlü kişilerle dolu çevrem.
Gayet normal ilk buluşmada sana birşey söylemek istiyorum bile demedim. Ben boşandım evliliğim iki ay sürdü. Hemen ayrılmayı en doğru karar olarak verdim dedim.
Yanlız tekrar yazayım kesinlikle detaya girmeyin.
Eşim sadece bana çocuğun var mı diye sordu.
Bende eğer benim çocuğum olsa sence ben bu masa da otururmuyum dedim. (Çocuğum olsa evlenmezdim bu benim tercihim tabi ki çocuklu evlenen kadınlara asla hiç bir eleştirim olmaz. Tercihler burda devreye giriyor.)
Bu kadar oldu bu konunun konuşması, toplasan 2 dakika bile değildir.
Sonra bu konu hiç bir şekilde aramızda bir daha konuşulmadı.
Siz söyleyin söyledikten sonra da tutum ve davranışlarına bakın, ondan sonda iliski hakkında kararınızı verirsiniz.
İnşallah herşey gönlünüzce olur.
söyledim sonunda

Back
X