Boşanma hamilelik

Suanda esinizle delingbi ask.yasiyor olsaydiniz ve esiniz olseydi o cocugu aldirmayi dusunur muydunuz? O bir bebk o piti piti yaparak olsun mu yaşasin mi diyemezsiniz durumunuz cok zor ozmn yapmayacaktiniz suanda bir brbegi olsun dye dua eden ne cok kadn var ve bu size bahsedilmis nasil alacaksiniz o cani kalbi de atmaya basladi ins Allah sizden alir siz onu aldırmadan

Birkaç santimlik kan pıhtısının içinde milimetrelik bir kalp var ve atıyor gümbür gümbür sesi duyuluyor ultrasonda. İnsan hayran kalıyor bu işleyişe. Ben anne olduktan sonra olaya daha duygusal bakmaya başladım çünkü eşimle hiç olmadık sebepten tartışarak boşanmayı konuştuk ertesi gün bebeğimi öğrendim gidip aldırsaydım şu an olmayacaktı ben düşününce çıldıracak gibi oluyorum . Şu an onu öldürmemle o gün öldürmem arasında bir fark göremiyorum annelik duygularımla.
Eşinle genelde aranız nasıl bilmiyorum söylediği söz hoş değil ama sinir anında şunu da istemiyorum bunu da istemiyorum laflarını birçoğumuz ederiz. Ayrıca çocuk sadece onun çocuğu değil o istemiyorsa ben istiyorum ondan çok benim parçam diye düşünürüm .

Heralde sürekli kavga etmiyoruz. Güzel zamanlarımız da oluyor. Hayallerimiz de oluyor. çocuğu isteyerek planlayarak yaptık. Eşimin huyu kavgada en söylenmicek lafı eder. Neyin hayalini kuruyorsak onu istemiyorum der. Normalde tabiki istiyordu da oldu
Esine mesaj at persembe gunu cocugu aldirmaya gidiyorummve hayatindan cikiyorum diye bakalm napacak etekleri tutusacak mi yoksa tamam deyip kesecek mi ona gore kararını ver

Polemiğe girmek istemiyorum kimseyle bu konuda ama .. Sanki kaş aldırmaktan bahsediyoruz gibi ne rahat aldır deniliyor. Kaderci bir insan değilim her zaman herkesin dişiyle tırnağıyla bir şeylere sahip olması gerektiğini savunurum ve çocuk rızkıyla gelir deyip habire doğuranlara da kızarım . Ama evet rızkı veren Allah tır . Kocan değil. O olmasa da o çocuk büyür. Beşikte yatmaz da yanında yatar, iki ayakkabısı olmaz da bir tane olur . Avakado yemez de armut yer mesela. Ama ne yapalım bunun için çocuğu aldıralım yoo yumuşatmaya gerek yok hayatını sonlandıralım öldürelim. İşte buna karşıyım. Üstelik geçim kaygısından dolayı da aldırmak istemiyorsun anladığım kadarıyla boşanma sonrası sık sık onlarla muhattap olmamak için bunu istiyorsun. Zaten bu konuların burada açılması da saçma herkes bu kararı kendisi vermeli

Polemiğe girmek istemiyorum kimseyle bu konuda ama .. Sanki kaş aldırmaktan bahsediyoruz gibi ne rahat aldır deniliyor. Kaderci bir insan değilim her zaman herkesin dişiyle tırnağıyla bir şeylere sahip olması gerektiğini savunurum ve çocuk rızkıyla gelir deyip habire doğuranlara da kızarım . Ama evet rızkı veren Allah tır . Kocan değil. O olmasa da o çocuk büyür. Beşikte yatmaz da yanında yatar, iki ayakkabısı olmaz da bir tane olur . Avakado yemez de armut yer mesela. Ama ne yapalım bunun için çocuğu aldıralım yoo yumuşatmaya gerek yok hayatını sonlandıralım öldürelim. İşte buna karşıyım. Üstelik geçim kaygısından dolayı da aldırmak istemiyorsun anladığım kadarıyla boşanma sonrası sık sık onlarla muhattap olmamak için bunu istiyorsun. Zaten bu konuların burada açılması da saçma herkes bu kararı kendisi vermeli

Kürtaj elbette kas aldirmak gibi olmamali. Dogum kontrol yöntemi degil. Ciddi bir tibbi müdahale. Ancak ben diyorum ki dogurmak daima o bebegin iyiligi icin degil. Maddi olarak eskidendi o yok 1 armut, 1 ayakkabi ile gecinilir dedigin sey. Bez olmus 80 lira, mama daha pahali. Bu ülkede cocuguna üniforma alamiyor diye intihar edenler var. Yani gecim öyle kolay degil.

Ki haddi maddi tarafi hal oldu, ya manevi tarafi? Konu sahibi olgun degil. Baba cocugu istemiyor. Evliligi sürdürseler hep tartisma/olay olur. Bosanirlarsa kadin tek basina kalir ve ömür boyu ex esine, cocuguna babalik bile yapmak istemeyen birine bagli kalmak zorunda. Tekrar evlenmmekte, bir hayat kurmakta cok zorlanir. Cocuk hem maddi hem manevi cok yipranir.

Degermi simdi sirf vicdan rahatlasin diye? Bence önemli olan nefes alip vermek degil. Iyi bir sekilde yasamak, huzurlu yasamak. Bilmem, anlatabildimmi?

Kızlar 6 haftalık hamileyim. Eşim beni de çocuğu da istemediğini söyledi. Boşanmak istiyor. Daha önce de anlattım sorunlarımızı. Artık kabullendim olmayacağını. Sizce bebeği ne yapmalıyım? Siz olsaydınız?
O bebeğin yerine koyuyorum kendimi de istenilmemektense hiç dünyaya gelmemeyi tercih ederdim. Her çocuğun sevgi dolu bir ortamda büyümeye ihtiyacı vardır. Aldırırsanız da siz değil eşiniz günaha girer. Sizi bu kadar çaresiz bırakmaya hakkı yok.

Kürtaj elbette kas aldirmak gibi olmamali. Dogum kontrol yöntemi degil. Ciddi bir tibbi müdahale. Ancak ben diyorum ki dogurmak daima o bebegin iyiligi icin degil. Maddi olarak eskidendi o yok 1 armut, 1 ayakkabi ile gecinilir dedigin sey. Bez olmus 80 lira, mama daha pahali. Bu ülkede cocuguna üniforma alamiyor diye intihar edenler var. Yani gecim öyle kolay degil.

Ki haddi maddi tarafi hal oldu, ya manevi tarafi? Konu sahibi olgun degil. Baba cocugu istemiyor. Evliligi sürdürseler hep tartisma/olay olur. Bosanirlarsa kadin tek basina kalir ve ömür boyu ex esine, cocuguna babalik bile yapmak istemeyen birine bagli kalmak zorunda. Tekrar evlenmmekte, bir hayat kurmakta cok zorlanir. Cocuk hem maddi hem manevi cok yipranir.

Degermi simdi sirf vicdan rahatlasin diye? Bence önemli olan nefes alip vermek degil. Iyi bir sekilde yasamak, huzurlu yasamak. Bilmem, anlatabildimmi?
Benim için doğmuş olanı öldürmekle doğmamış olanı öldürmek arasında bir fark yok. İkisi de canlı. Kim için neyin iyi olacağını bilecek olan biz değiliz heralde Allah tan daha merhametli de değiliz . Rezzak da biz değiliz . Önemli olan nefes alıp vermek değil kimse öksüz yetim büyümesin huzurlu yaşasın peki. Hamile bir anne düşünün eşiyle beraber kaza yapıyor ve ölüyorlar kadının karnından son dakikada bebeği kurtarır mısın yoksa aman önemli olan huzurlu ortamda büyümesi anası yok babası yok geleceği parlak olmaz bırakalım ölsün mü dersin? Ya da buna şahit olsan ne yapıyorsunuz niye bebeği kurtarmıyorsunuz diye ortalığı birbirine mi katarsın? Bebeğin alacağı nefesi biz belirliyorsak o zaman neye göre belirleyelim? İsteyen kürtaj olur ama buradan kimseye bu kadar rahat git aldır denilemez ortada bir can var. İnsan hamile kedi köpeğin karnındaki cana kıyamıyor ama insan yavrusuna kürtajı basitleştiriyoruz bana göre. Sebep yaşam standartları

Neden konu sahibi olgun değil

Benim için doğmuş olanı öldürmekle doğmamış olanı öldürmek arasında bir fark yok. İkisi de canlı. Kim için neyin iyi olacağını bilecek olan biz değiliz heralde Allah tan daha merhametli de değiliz . Rezzak da biz değiliz . Önemli olan nefes alıp vermek değil kimse öksüz yetim büyümesin huzurlu yaşasın peki. Hamile bir anne düşünün eşiyle beraber kaza yapıyor ve ölüyorlar kadının karnından son dakikada bebeği kurtarır mısın yoksa aman önemli olan huzurlu ortamda büyümesi anası yok babası yok geleceği parlak olmaz bırakalım ölsün mü dersin? Ya da buna şahit olsan ne yapıyorsunuz niye bebeği kurtarmıyorsunuz diye ortalığı birbirine mi katarsın? Bebeğin alacağı nefesi biz belirliyorsak o zaman neye göre belirleyelim? İsteyen kürtaj olur ama buradan kimseye bu kadar rahat git aldır denilemez ortada bir can var. İnsan hamile kedi köpeğin karnındaki cana kıyamıyor ama insan yavrusuna kürtajı basitleştiriyoruz bana göre. Sebep yaşam standartları

Verdiğin örnekler kusura bakma ama saçma. Neticede bir kazada o ailenin özgeçmişi verilmiyor. Verilse bile, o karar bana ait degil, hamile olan kadina ait.

Kürtaji yapan ben değilim. Evet bu tavsiyeyi veriyorum fakat karar konu sahibin, vücüd onun.

Ve bana sorarsan "dogur" demek daha tehlikeli. Kürtaj olunca en azindan bir hayat yaşamiyor, bircok acidan korunmuş olur. Doğurunca geri dönüs yok, ne konu sahibi için, ne o çocuk için. Yaşanilcak acilar, maddi zorluklar, manevi zorluklar,.

Ve konuştuğun konu aslinda doğum kontrolü. Türkiyenin asil büyük yarasi. Egitimsizlik. Bu konu hiç konuşulmuyor. Tüh kaka oluyor. Yeni evlenenler için bile hemen bebek soruluyor. Millet sürekli doğuruyor. Cocuk kötü ortamlarda yaşiyor, istersen burdaki konulari oku. Kimsede o çocuğu umursamiyor. Yemek icmek neyse, ama psikolojik yaralar hiç iyileşmiyor.

Neden konu sahibi olgun değil

Haziranda ilk konunu açtin eşin üzerine. Ondan sonra bir 10 konu daha açtin. Bu hatta boşanmak ve bebek üzerine 2inci konun.

Eşinin sana saygisi yok ve yinede sevişiyorsun, üstelik korumasiz bir şekilde. Bu sorumsuzluktur. Mutsuz bir yere bir bebeği dünyaya getirmek.

Ki bence fake olma ihtimalide var. Bu bebek/boşanma üzerine 2inci konun olduğuna göre, ilki pek ilgi görmediyse demek..

Bez neden 80 liraymis ki.prima kullanmak sart mi ben cocugumu a101 in bezyle buyutuyorum cokta memnunum aylik bez masrafim 80 lira bile degl ayrica her brbek kendi rizkiyla bereketiyle gelir marka.giymeyiversin carsida oazarda da kiyafet var anne sutu olursa mamaya gerek yok eger cok zorda kalirsa devletin sagladigi cok guzel maddi imkanlar var sen maddiyattan bir bebek aldirirsin Allah senin dunyani basina yikar Allahtan geldi deyio dogurursun Allaj senin ac karnini cennet meyveleriyle dogurur bu cahillikten baska birsey degil rizki veren Allahtir sen istersen cumhurbaslani ol Allah sana rizik nasio etmedyse ac bilac gezersin istersen issiz ol Allah sana rizki nasip edecekse karun un yemedigi yemekleri.yersin

Bez neden 80 liraymis ki.prima kullanmak sart mi ben cocugumu a101 in bezyle buyutuyorum cokta memnunum aylik bez masrafim 80 lira bile degl ayrica her brbek kendi rizkiyla bereketiyle gelir marka.giymeyiversin carsida oazarda da kiyafet var anne sutu olursa mamaya gerek yok eger cok zorda kalirsa devletin sagladigi cok guzel maddi imkanlar var sen maddiyattan bir bebek aldirirsin Allah senin dunyani basina yikar Allahtan geldi deyio dogurursun Allaj senin ac karnini cennet meyveleriyle dogurur bu cahillikten baska birsey degil rizki veren Allahtir sen istersen cumhurbaslani ol Allah sana rizik nasio etmedyse ac bilac gezersin istersen issiz ol Allah sana rizki nasip edecekse karun un yemedigi yemekleri.yersin

Doğru sokakta mendil satan çocuk yok ya, çocuk esirgeme yurtlarda çocuk yok ya. Burda konu aç kaç kişi aile içi şiddet yaşadi, psikolojik sorun yaşadi.

Rizik öyle sandiğin birşey değil bu arada. Ve herkeste anne sütü gelmiyor. Hadi geldi diyelim, bu çocuk hiçmi normal yemeyecek? Muz olmus kilosu 10 lira, meyvelar ayni şekilde pahali. Sonra doktor parasini, doğum parasini, ilerde kreş, okul parasini,.. bunu kim verecek saniyorsun?

He devlet verecek, sanki Türkiye değilde Norveçten bahs ediyorsun.

Kızlar 6 haftalık hamileyim. Eşim beni de çocuğu da istemediğini söyledi. Boşanmak istiyor. Daha önce de anlattım sorunlarımızı. Artık kabullendim olmayacağını. Sizce bebeği ne yapmalıyım? Siz olsaydınız?
Aldırmaaa ya anlaşamadığınız adamla sevişirken iyi bi masum bebeğe kıymak bukadar mı kolay bak hamilesiniz kırmak istemiyorum yanlış anlamayın 6 haftalık eli ayağı bile oluştu günahına girmeyin bana verin ben büyütürüm ama öldürmeyin bir bebeği lütfen 🙏

Back
X