Boşanma, kafam karışık.

Konu sahibi haklı. Eğer çocuk varsa boşandıktan sonra tekrar evlenmeye sıcak bakmıyorum. Kadın veya erkek fark etmez. Hiçbir çocuk üvey anne/üvey baba travması yaşamak zorunda değil. Üstelik bu devirde neler duyuyoruz.

Neyse. Konuya dönersek, eğer eşiniz iyi bir baba ise boşanıp birbirinize yakın oturabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuz her gün ikinizi de görmüş olur.
Merhaba siz de boşandınız mı ben de babasına sık sık gösteriyorum evlenmeyi ven de Dogru bulmuyorum hatta koca aynı b un laciverdi diye düşünüyorum

Kesinlikle doğru. İnsan değişmiyor. Galiba ben ortada aldatma, kumara para harcama, çok anneci olmak vs gibi ana suç unsuru olmadığı için kafam karışık. Mutsuzum sanki bahane değil. Mutlu olmam gerekiyor da değilim. Önce ben terapiye gitmeye karar verdim.

Insan degismiyor ama eger isterse iliskisini yurutmek icin uyumlu olabiliyor. Terapiye sadece siz degil esinizde gitmeli. Ilk mesajimda da belirtmiştim. Once bir deneyin, eger olmuyorsa bosanmak icin mutsuz olmak yeterli

Insan degismiyor ama eger isterse iliskisini yurutmek icin uyumlu olabiliyor. Terapiye sadece siz degil esinizde gitmeli. Ilk mesajimda da belirtmiştim. Once bir deneyin, eger olmuyorsa bosanmak icin mutsuz olmak yeterli
Değişmiyor çok ciddi bir konuşma yaptım. Şimdilik bir uğraşı var. Evet beraber gideceğiz. Bakalım ama tutucu olmaktan vazgeçeceğim o kesin.

Merhaba siz de boşandınız mı ben de babasına sık sık gösteriyorum evlenmeyi ven de Dogru bulmuyorum hatta koca aynı b un laciverdi diye düşünüyorum
Biraz da şununla ilgili. Bazı kadın birliktelik olmadan yaşamayı sevmez. Ben öyle aşk kadını vs değilim. Eşimden önce de kısa süreli ilişkilerim oldu. Çok uzun seneler de yalnız yaşadım. Bir de bizim toplumda evlilik işi en iyisi de olsa hep kadının idaresi ile yürüyor. Erkekleri kadınların büyütmesi bekleniyor. Bir de tarafların çocukları varsa önceki evlilikten çok zor uyum süreci vs.

Yok ben onu yeni birliktelige demedim. Okula başlayacak herkes anne babası ile kızım o yaşta boşanmayı açıklamaya çalışacak. Bir yandan da çocuklu kadının özel hayatı bekar gibi olamaz. Hele ki kız çocuğu olanların. Sonuçta yeni birini asla düşünmüyorum o ya da bu sebepten. Ama onun bu haline de tahammül edemiyorum. Galiba bir süre ayrı yaşayıp o zaman karar vermem gerekecek.
"okula başlayacak herkes anası babası ile" mi?

siz hangi gül bahçesinde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama
özel sektörde çalışan binlerce insan
devlette nöbetli vardiyalı çalışan binlerce insan
uzakta görev yapan binlerce insan
ve sorumsuz binlerce insan
ve ölmüş binlerce insan var çocuğunun okul başlangıcına törenine şusuna busuna gitmeyen gidemeyen...şimdi çocuklar zaten kreşe gidiyor önce orada hepsi alışıyor anne babanın gelememesine.

geçen cuma kız kardeşim arazi görevinden direkt kreşe gitmiş, kurum aracıyla iş arkadaşlarıyla
karne günü tabii. yeğenim bunu çok ilginç bulduğu için "annemin arkadaşları geldi karne günümde" diye anlattı, asla okulla ilgli bir şey anlatmaz (sorsak bile cevaplamaz). asıl böyle durumları ekstra olduğu için unutmuyorlar. annesiyle ananesiyle gider aynı şehirde kalacaksanız eşinizin de gelmesinde bir sakınca da yok ayrıca...

1.5 yaşındaki çocuk 6 yaşında okula başlayana kadar boşanmaya çoktaaaan adapte olmuş olur, orası apayrı zaten.

ve ölmüş binlerce insan var çocuğunun okul başlangıcına törenine şusuna busuna gitmeyen gidemeyen...şimdi çocuklar zaten kreşe gidiyor önce orada hepsi alışıyor anne babanın gelememesine.

geçen cuma kız kardeşim arazi görevinden direkt kreşe gitmiş, kurum aracıyla iş arkadaşlarıyla
karne günü tabii. yeğenim bunu çok ilginç bulduğu için "annemin arkadaşları geldi karne günümde" diye anlattı, asla okulla ilgli bir şey anlatmaz (sorsak bile cevaplamaz). asıl böyle durumları ekstra olduğu için unutmuyorlar. annesiyle ananesiyle gider aynı şehirde kalacaksanız eşinizin de gelmesinde bir sakınca da yok ayrıca...

1.5 yaşındaki çocuk 6 yaşında okula başlayana kadar boşanmaya çoktaaaan adapte olmuş olur, orası apayrı zaten.
Ölmüşse zaten yapacak birşey yok. O zaman mecbur. Ben de vardiyalı çalıştım çok uzun yıllar.

Mebcuri durumlar dışında. Ölmüşse tabi gelemez. Ben yıllarca çok uzun saatler ve vardiyalı çalıştım. Onu demek istemedim ama daha da fazla açıklamayacağım. İstediğiniz gibi anlayın.

Ben de yaşı küçük olduğu ıcın ozellıkle boşandım. Yaşı büyüdükçe daha zorlasıyor ve pedagoglara göre cocuk daha fazla etkılenıyor

Back
X