- Konu Sahibi Kelebek3344
-
Bu kadar pinti adam boşanırsanız 2 çocuğun maddi yükümlülüğünü üstünüze atar. Ben olsam boşanmam ama maaşımdan 1 kuruş bile vermem onun yapmadığı jestleri kendime yaparım. Bide başta hiçbişi istemeyerek hep kabul ederek kolaya alıştırmışsınız zor düzelir artık.
Kartım bende istediğimi alıyorum ama ben de zaten çok harcama yapan bir kadın değilim. Gelirime göre harcamam daha az. Daha hiç maaşımı sonuna kadar tüketmedim her zaman artar, ortak hesabımızda birikir.Sizin paranızı da o mu yönetiyor? Maaş kartım onda demeyin Allah aşkına.
Giderleri bölüştükten sonra kalan paranızı gönlünüzce harcaysadınız, bu kadar yıl bunca sinir sizde birikmezdi sanki.
Varlık içinde yokluk çektiriyor size çok abartmadıkça bir kadın olarak istekleriniz gayet normal geldi bana boşanma konusuna bişey diyemiceğim kendim evli değilim bekara koca boşamak kolay ama sadece anlattığınız konuya bakarak aşılmıcak sorunlar değil tabii çok daha farklı anlaşamamazlıklar varsa birşey diyemiceğim.10 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Eşimle baştan beri maddi anlamda çok sorun yaşıyorum. İkimiz de aynı işteyiz kurulu kuruşuna aynı parayı kazanıyoruz. Gelirimiz iyi. Ama bugüne kadar gelirimize göre bir hayat yaşatmadı. İlk başlarda önemsemiyorum nişanlığımı kendim aldım gelinliğimin yarısını o ödedi yarısını ben. Yemeksiz mütevazi bir düğün oldu babası ödedi. Ev eşyalarını kendimiz maaşımızla taksitle aldık. Nişanda günlük bir set istedim ki setin ne olduğunu herkes bilir. Gitmiş 14 ayar bir kolye ona benzeyen 22 ayar bir küpe almışlar. 3 yıllık evliyken çocuk doğurup ücretsiz izne ayrıldım eşim aylık 100 TL olan bireysel emekliliğimi bile iptal ettirdi. Ki o zaman aylık 3500 üzeri maaşı vardı. Hepi topu 8 ay ücretsiz izin aldım 8 ay eve maaş getirmedim onun dışında ilk günden bu yana kuruşu kuruşuna aynı kazanıyoruz. 10 yıllık evliyim bir pırlanta nile aldırmadım ama ben maddiyata önem vermedikçe o bokunu çıkardı. Geçen sene benden habersiz kuzenine 6 bin TL zekat yollamış. Ki ikimizin ortak parası üzerinden hesaplamış. Kendi payına düşen 3bindi. Bunu öğrenince aylarca laf ettim bir pırlanta set beğendim bana hiç birşey alınmıyor elalem yiyor diye. İnternetten almayalım dedi bir iki ay oyaladı ben de kızdım gittim kendi başıma kuyumcudan kendim aldım. Bugüne kadar maddi değeri olan herşeyi zaten ben gösterdim şunu al bana yıldönümü de diye anca öyle aldı. Romantik jestleri hep oldu ama maddi değeri sıfır olan şeyler. Ama 10 yılın sonunda dönüp baktığımda onla eşit parayı kazanan bir kadın olarak kendimi enayi gibi hissediyorum. 10. Yıldönümü için bir yere gidecektik otele yüzde elli zam geldi dedi 2000 TL için otel değiştirdi. Bahanesi de o 2000 TL ile başka şey alırım sana. Kenarda 400 bin birikimimiz var evimiz var arabamız var. 2000 TL ona koymaz yani. Lanet olsun diyorum artık 10 yılın sonunda çocukları bırakıp bir tatile gideceğiz başbaşa... Para için 10 kere yer değiştirdi hevesimi kaçırdı. Bir kere olsun 2000 TL lik değerim olsun isterdim. Başka konularda da anlaşamadığımız noktalar var zaten. Şimdi onları yazmak istemiyorum. Boşanma fikrini ciddi ciddi düşünmeye başladım ama 2 çocuğumuz var çok zorlanır mıyız bilemiyorum.
40ta bir hesaplandı sanırım demek ki 240 bin paramız vardı geçen sene. Benden habersiz verilmesi sorun zaten kuzenine verilmesi apayrı bir sorun. Çünkü gerçek ihtiyaç sahibi olduğunu düşünmüyorum.Giyim, kuşam gibi eksiklerinize de karışıyor mu?
Zekat neye göre hesaplandı emin misiniz doğru olduğuna ?
Çok doğru demiş tutumlu oldum da kıymete mi bindim sanki.Benim anneannem diyordu ki 'Gelini almışlar atın arkasına düşürmüşler. Dereyi geçip ıslanınca gelin geri dönmüş. İkinciye başlık parası verip almışlar. Bu kez gelin dereyi atın üstünde geçmiş'. İste, aldır her şeyi daha değerli olursun diyordu
Çocuklarına zorluk çıkartmaz çok düşkün o konularda güveniyorum ama kendi kendime birşey almayı bekarken de yapardım. İnsan evli olunca azcık jest bekliyor.Bu kadar pinti adam boşanırsanız 2 çocuğun maddi yükümlülüğünü üstünüze atar. Ben olsam boşanmam ama maaşımdan 1 kuruş bile vermem onun yapmadığı jestleri kendime yaparım. Bide başta hiçbişi istemeyerek hep kabul ederek kolaya alıştırmışsınız zor düzelir artık.
Ona artık karışmıyor ilk başta büyük harcamalarıma karışıyordu örneğin epilasyon 2000 TL diye ona karışmıştı kavga çıkmıştıadam böyle cimrilik yapa yapa ev araba alıp birikim yapabilmiş demek ki.. ama siz de haklısınız kazandığınızı yeme vakti.. sizin istediğiniz şeyi almanıza tepki göstermiyorsa şu an için boşanmak için yeterli sebep değil bence..
Bana da varlık içinde yokluk gibi geliyor artık. Tamam birşeyler alana kadar anlarım ama artık aldık evimiz arabamız üstüne birikim daha ne artık kendimizi sıkıyoruz anlamıyorum. Bana karışamamak derken diyorum ya bir otel beğendim arayıp buna 2000 TL zam gelmiş diyor başka bakalım mı diyor hevesimi kaçırıyor. Bu karışmak değilse karışmıyorVarlık içinde yokluk çektiriyor size çok abartmadıkça bir kadın olarak istekleriniz gayet normal geldi bana boşanma konusuna bişey diyemiceğim kendim evli değilim bekara koca boşamak kolay ama sadece anlattığınız konuya bakarak aşılmıcak sorunlar değil tabii çok daha farklı anlaşamamazlıklar varsa birşey diyemiceğim.
Boşanmayın ama maddi anlamda bir kurus bile vermeyin kendinize gidin bakın saç baş makyaj giyim dolgu botoks adamada diyin maaşım yetmiyor sizi saf bulmuş kullanıyor çocuklarınızı alın kendiniz gidin tatile onu beklemeyin bile10 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Eşimle baştan beri maddi anlamda çok sorun yaşıyorum. İkimiz de aynı işteyiz kurulu kuruşuna aynı parayı kazanıyoruz. Gelirimiz iyi. Ama bugüne kadar gelirimize göre bir hayat yaşatmadı. İlk başlarda önemsemiyorum nişanlığımı kendim aldım gelinliğimin yarısını o ödedi yarısını ben. Yemeksiz mütevazi bir düğün oldu babası ödedi. Ev eşyalarını kendimiz maaşımızla taksitle aldık. Nişanda günlük bir set istedim ki setin ne olduğunu herkes bilir. Gitmiş 14 ayar bir kolye ona benzeyen 22 ayar bir küpe almışlar. 3 yıllık evliyken çocuk doğurup ücretsiz izne ayrıldım eşim aylık 100 TL olan bireysel emekliliğimi bile iptal ettirdi. Ki o zaman aylık 3500 üzeri maaşı vardı. Hepi topu 8 ay ücretsiz izin aldım 8 ay eve maaş getirmedim onun dışında ilk günden bu yana kuruşu kuruşuna aynı kazanıyoruz. 10 yıllık evliyim bir pırlanta nile aldırmadım ama ben maddiyata önem vermedikçe o bokunu çıkardı. Geçen sene benden habersiz kuzenine 6 bin TL zekat yollamış. Ki ikimizin ortak parası üzerinden hesaplamış. Kendi payına düşen 3bindi. Bunu öğrenince aylarca laf ettim bir pırlanta set beğendim bana hiç birşey alınmıyor elalem yiyor diye. İnternetten almayalım dedi bir iki ay oyaladı ben de kızdım gittim kendi başıma kuyumcudan kendim aldım. Bugüne kadar maddi değeri olan herşeyi zaten ben gösterdim şunu al bana yıldönümü de diye anca öyle aldı. Romantik jestleri hep oldu ama maddi değeri sıfır olan şeyler. Ama 10 yılın sonunda dönüp baktığımda onla eşit parayı kazanan bir kadın olarak kendimi enayi gibi hissediyorum. 10. Yıldönümü için bir yere gidecektik otele yüzde elli zam geldi dedi 2000 TL için otel değiştirdi. Bahanesi de o 2000 TL ile başka şey alırım sana. Kenarda 400 bin birikimimiz var evimiz var arabamız var. 2000 TL ona koymaz yani. Lanet olsun diyorum artık 10 yılın sonunda çocukları bırakıp bir tatile gideceğiz başbaşa... Para için 10 kere yer değiştirdi hevesimi kaçırdı. Bir kere olsun 2000 TL lik değerim olsun isterdim. Başka konularda da anlaşamadığımız noktalar var zaten. Şimdi onları yazmak istemiyorum. Boşanma fikrini ciddi ciddi düşünmeye başladım ama 2 çocuğumuz var çok zorlanır mıyız bilemiyorum.
Evet çok anlam yüklemiş olabilirim haklısınız çünkü insan neyi eksikse ona daha çok odaklanıyor. Ben hayatımda 8 ay çalışmadım 100 TL bireysel emekliliğim gözüne battı. Bazı kadınlar ömür boyu çalışmıyor kocaları herşeylerine sponsor. Eşim dışarda harcamıyor ama eve de harcamıyor. Yemek içmek faturalar falan ortak hesabımızdan ödeniyor bu kadar. Bilgisayarım bozulmuştu gitmiş bana çocuk gibi casper tablet almış. 10 yılın sonunda bir kutlama yaparken bari parayı düşünmeseydi bu kadar 10 yılı sorgulamayacktım. Ama bir arpa boyu yol almamışKendi maaşınızı kendiniz istediğiniz gibi harcayabiliyorsunuz, neyi dert ettiniz bu kadar anlam veremedim.
Har vurup harman savurmamış kocanız birikim yapmış ortak hesabınızda.
Eşiniz cimri değil de siz paraya fazla anlam yüklemişsiniz gibi yansıyor burdan.
Bunun için cidden boşanılmaz yapmayın.
Beni de şeytan dürtüyor işte o yüzden artık bunları yapmayı düşünmeye başladım ama karar vermek çok zorEvim arabam olcak 400 bin birikimim olcak bi de böyle yaşıcam ?
Bu yaşamak değil yahu.. bu saatten sonra da düzelmez bu adam. Ayrılın gidin çatır çatır yiyin paralarınızı yahu bi kere geliniyo hayata bu yaşların dönüşü var mı yarının garantisi var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?