Boşanma kararı almak için ne gerekir

Zaten kartınız elinizdeymiş istediğin gibi harcıyorsun bilemedim huyu öyleyse değişmez. Çok savurgan parasını içkide kumarda yiyen tonla insan var. Eşinin kartına da el koyup aldığı bir çorabın hesabını soran adam bozuntuları tanıyorum. Onlara göre masum geldi eşiniz.

Öyle denemek lazım bir süre evet hemen karar vermek çok zor çünkü.

Çalışmışsınız yıllardır herşeyinizide almışsınız he artık sizde bi rahat edin tadını çıkartın eşiniz çok cimri geldi bana ondan öyle yapıyor konu para olunca müdahale ediyor hesaplı, kitaplı, uygun hotel aramak istiyordurda 2000 TL bence gayet uygun .

Öyle olmasa zaten kesin boşanırdım. Daha kötüleriyle kıyaslarsak haklısınız.

400.000 birikmiş mi? hay maşallah. adam senden kısmış kenara atmış işte. senden kısmasa o para olmazdı.
Benden kısmak derken ben de onla aynı parayı kazanıyorum ilk günden beri. Biriken paranın yarısı benim emeğim. Bence bu kadar kısmak yanlış. Bir karikatür vardı adam diyor ki hayat çok sıkıcı. Diğer adam da diyor ki hayat sıkıcı değil sen fakirsin. Olmadığı zaman tamam diyorum ya evlenirken bir pırlanta yüzük bile istemedim. Herşeyimizi taksit taksit ortak ödedik. Ama hala kızınca hayattan zevk alamıyorum. Hayat çok sıkıcı geliyor

Yok otel 4000 den 6000e çıkmış. 2 hafta önce gidecektik normalde. O arada zam gelmiş. 2000 TL için başka yere gidelim dedi...

Eşinizin karekteri bu değişmez, yapmaya çalışsa da yapay durur.
Beklentiler hayal kırıklığına sebep olur. Sizin yerinizde olsam boşanmak yerine evle ilgili hiç bir masrafa karışmayıp, maaşımı gönlümce harcarım.Buna karışmasına da izin vermem.
Her insanın sevgi dili farklıdır, eşinizin sevgi dili maddiyat değil ama sizin sevgi dili maddiyat, o yüzden önem veriyorsunuz, sevildiğinizi böyle hissedeceğinizi düşünüyorsunuz.
5 sevgi dili diye bir kitap var imkan varsa okuyun derim, eşinize ve beklentilerinize bakış açınız değişebilir :)

. İnanın o kadar çok ki. Başka sorunlarınız varsa bilemem ama 2 çocuk varmış bu sebeple boşanmak çok iyi fikir gelmedi bana.
Başka sorunlar benim için daha tolere edilebilir ufak şeyler en çok canımı sıkan baştan beri olan pintilik. Ben baştan öyle alıştırdım öyle yazan biri vardı haklısınız. Ama ben evimiz arabamız kredilerimiz bitene kadar öyle olur diye düşündüm. Borçluyuz diye birşey istemedim. Borçlar bitti hala harcamak yok.

Evet kesinlikle doğru onun sevgi dili maddiyat değil. Özel günlerde jest yapar ama çiçektir pastadır ufak jestler. Ben de maddiyatçı biri değilim aslında. Öyle olsa onla evlenmedim ya da baştan birşeyler isterdim. İlk zamanlar ev kredisi araba kredisi eşya taksitleri diye ben de birşey istemedim. Beni rahatsız eden şey okurken maddi zorluk yaşadım okul bitti işe girdim kredi Vs diye yine çok gönlümce harcamadım. Dişimle tırnağımla bugüne geldim illa zengin olsun da demedim meslektaşımla evlendim borçlar da bitti ama hala özel günde yapılacak bir tatilin bile maddiyatının hesaplanması beni kızdırıyor. Normal tatil olsa anlarım. Bu 10. Yıldönümü tatili 1 TL bile borcumuz yok ve oteli değiştirme sebebi sırf 2000 TL daha ucuzunu bulmak...

Kendimden örnek vermeyecektim ama dayanamadım aynı benim düşüncelerim. Ev araba ya da başka borçlar vardı bizim de. Bitince hep rahatlarız rahat gezeriz yer içer keyfimize bakarız diyordum. Borçlar bitti hiç bir şey değişmedi. Meğer adamın huyuymuş ben de 10 sene de anca anladım ama işte parasını çarçur etmiyor, içkide kumarda yemiyor diye kendimi teselli ediyorum.

Güzelce konuşarak orta yolu bulabilirsiniz bence ya da bir danışmandan yardım alabilirsiniz.

Evet buna da şükür ama değişmeleri lazım. Eşim belki değişir bilmiyorum. Güzellikle değişecek biri bence. Ama ben çok doldum güzellikle değil kızarak söylüyorum o zaman da kavga çıkıyor. Dün üstüne başına bak dedim evde giydiği şeylere. Karışma bana dedi bağırıp çağırdı ne isterse onu giyer iş fln fln..

Aynen öyle, işim gereği hep erkeklerle çalışıyorum. Hepsi de iyi okullardan mezun eğitimli erkekler. Onlara da sordum emek vermeyince o kadına aşık olamıyoruz dedi hepsi. Mesela Bi kadın var çok zahmetsiz hiçbi ilgi isteği yok bu erkeğe çekici gelmiyormuş. Ben onların yalancısıyım

Güzelce konuşarak orta yolu bulabilirsiniz bence ya da bir danışmandan yardım alabilirsiniz.
Evet güzellikle konuşmaya açık biri. Ama karakteri bu kaç kere maddi konudan sorun çıktı aramızda hala otelin 2000 lira farkını laf ediyor. Benim orta yolu bulmam dediğiniz gibi beklentimi azaltıp hayal kırıklığı yaşamamak. Onun Orta yolu bulması da "hayır 2000 TL fazla da olsa ben o oteli istiyorum" diyince "tamam sen bilirsin" demesi. Ama o tamam demiyor "orda sadece uyuyacağız zaten. Gezmeye gidiyoruz otele yatmadan yatmaya. Aradaki farkla sana birşeyler alırız" falan diyor. Hayal kırıklığı olmasa duygular olmasa mantık çerçevesinde anlaşılabilexek bir insan. Ama insan eşinden farklı beklentilere giriyor tabi

İlk baslari okuduğumda müsriflik diyecektim ama sonra evimiz arabamız var 400bin bankada hesabimiz var emeklilik sigortamı kesti deyince vazgeçtim. Cimri bu bildiğiniz yani bu şartlarda lüks bir hayat yaşamanız gerekirdi

Sizden habersiz kuzenine 6000 lira göndermesi çok kötü.
Romantik olmaması az kötü.
Ama bence boşanacak bir neden yok gibi. Paranızı zorla almıyor anladigim kadarıyla. Harcayın gönlünüzce bir iki kere.

Siz çok dolduğunuz için haklı olarak söylediği yaptığı her şey batıyor artık ama bakın ne demiş o parayla sana bir şey alırız. Adam cimri olsa bunu demez ki.
Bu durumda benim dediğimi yapmıyor da hala kendi dediğini yapıyor diye kendinizi doldurmak yerine bence tam tersi düşünmeye şartlayın biraz kendinizi, bana sevgisini böyle gösteriyor diye düşünün.
Eşinizin sizden beklentileri neler mesela siz buna karşılık verebiliyor musunuz?
Israrla söylüyorum dediğim kitabı mutlaka okuyun.

Yok romantik ama masrafsız birşeyse romantikçiçek pasta falan onları yapar arada. Masraflı birşeyse hemen hesap kitap yapar geri çekilir. Kuzen konusu beni iyice gerdi zaten o konu olmasa pintiliğine de neyse bir dereceye kadar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…