- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi Kelebek3344
-
Siz bu haldeyken milyonlari olsa ne olacak? Bir çiçek vs de mi almaz? Hani romantizm falan? Pirlantayi altını gectim onemli olan sevgiyi değeri hissettirmek...10 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Eşimle baştan beri maddi anlamda çok sorun yaşıyorum. İkimiz de aynı işteyiz kurulu kuruşuna aynı parayı kazanıyoruz. Gelirimiz iyi. Ama bugüne kadar gelirimize göre bir hayat yaşatmadı. İlk başlarda önemsemiyorum nişanlığımı kendim aldım gelinliğimin yarısını o ödedi yarısını ben. Yemeksiz mütevazi bir düğün oldu babası ödedi. Ev eşyalarını kendimiz maaşımızla taksitle aldık. Nişanda günlük bir set istedim ki setin ne olduğunu herkes bilir. Gitmiş 14 ayar bir kolye ona benzeyen 22 ayar bir küpe almışlar. 3 yıllık evliyken çocuk doğurup ücretsiz izne ayrıldım eşim aylık 100 TL olan bireysel emekliliğimi bile iptal ettirdi. Ki o zaman aylık 3500 üzeri maaşı vardı. Hepi topu 8 ay ücretsiz izin aldım 8 ay eve maaş getirmedim onun dışında ilk günden bu yana kuruşu kuruşuna aynı kazanıyoruz. 10 yıllık evliyim bir pırlanta nile aldırmadım ama ben maddiyata önem vermedikçe o bokunu çıkardı. Geçen sene benden habersiz kuzenine 6 bin TL zekat yollamış. Ki ikimizin ortak parası üzerinden hesaplamış. Kendi payına düşen 3bindi. Bunu öğrenince aylarca laf ettim bir pırlanta set beğendim bana hiç birşey alınmıyor elalem yiyor diye. İnternetten almayalım dedi bir iki ay oyaladı ben de kızdım gittim kendi başıma kuyumcudan kendim aldım. Bugüne kadar maddi değeri olan herşeyi zaten ben gösterdim şunu al bana yıldönümü de diye anca öyle aldı. Romantik jestleri hep oldu ama maddi değeri sıfır olan şeyler. Ama 10 yılın sonunda dönüp baktığımda onla eşit parayı kazanan bir kadın olarak kendimi enayi gibi hissediyorum. 10. Yıldönümü için bir yere gidecektik otele yüzde elli zam geldi dedi 2000 TL için otel değiştirdi. Bahanesi de o 2000 TL ile başka şey alırım sana. Kenarda 400 bin birikimimiz var evimiz var arabamız var. 2000 TL ona koymaz yani. Lanet olsun diyorum artık 10 yılın sonunda çocukları bırakıp bir tatile gideceğiz başbaşa... Para için 10 kere yer değiştirdi hevesimi kaçırdı. Bir kere olsun 2000 TL lik değerim olsun isterdim. Başka konularda da anlaşamadığımız noktalar var zaten. Şimdi onları yazmak istemiyorum. Boşanma fikrini ciddi ciddi düşünmeye başladım ama 2 çocuğumuz var çok zorlanır mıyız bilemiyorum.
Erkeklere acımayan kadınlar yaranıyorÇok doğru demiş tutumlu oldum da kıymete mi bindim sanki.
Maaş kartınız esiniz demi? YETER BİRİKTİRDİGİNİZ ?O kiymiyorsa sen ki paraya bir dahaki gelicen dünyaya?10 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Eşimle baştan beri maddi anlamda çok sorun yaşıyorum. İkimiz de aynı işteyiz kurulu kuruşuna aynı parayı kazanıyoruz. Gelirimiz iyi. Ama bugüne kadar gelirimize göre bir hayat yaşatmadı. İlk başlarda önemsemiyorum nişanlığımı kendim aldım gelinliğimin yarısını o ödedi yarısını ben. Yemeksiz mütevazi bir düğün oldu babası ödedi. Ev eşyalarını kendimiz maaşımızla taksitle aldık. Nişanda günlük bir set istedim ki setin ne olduğunu herkes bilir. Gitmiş 14 ayar bir kolye ona benzeyen 22 ayar bir küpe almışlar. 3 yıllık evliyken çocuk doğurup ücretsiz izne ayrıldım eşim aylık 100 TL olan bireysel emekliliğimi bile iptal ettirdi. Ki o zaman aylık 3500 üzeri maaşı vardı. Hepi topu 8 ay ücretsiz izin aldım 8 ay eve maaş getirmedim onun dışında ilk günden bu yana kuruşu kuruşuna aynı kazanıyoruz. 10 yıllık evliyim bir pırlanta nile aldırmadım ama ben maddiyata önem vermedikçe o bokunu çıkardı. Geçen sene benden habersiz kuzenine 6 bin TL zekat yollamış. Ki ikimizin ortak parası üzerinden hesaplamış. Kendi payına düşen 3bindi. Bunu öğrenince aylarca laf ettim bir pırlanta set beğendim bana hiç birşey alınmıyor elalem yiyor diye. İnternetten almayalım dedi bir iki ay oyaladı ben de kızdım gittim kendi başıma kuyumcudan kendim aldım. Bugüne kadar maddi değeri olan herşeyi zaten ben gösterdim şunu al bana yıldönümü de diye anca öyle aldı. Romantik jestleri hep oldu ama maddi değeri sıfır olan şeyler. Ama 10 yılın sonunda dönüp baktığımda onla eşit parayı kazanan bir kadın olarak kendimi enayi gibi hissediyorum. 10. Yıldönümü için bir yere gidecektik otele yüzde elli zam geldi dedi 2000 TL için otel değiştirdi. Bahanesi de o 2000 TL ile başka şey alırım sana. Kenarda 400 bin birikimimiz var evimiz var arabamız var. 2000 TL ona koymaz yani. Lanet olsun diyorum artık 10 yılın sonunda çocukları bırakıp bir tatile gideceğiz başbaşa... Para için 10 kere yer değiştirdi hevesimi kaçırdı. Bir kere olsun 2000 TL lik değerim olsun isterdim. Başka konularda da anlaşamadığımız noktalar var zaten. Şimdi onları yazmak istemiyorum. Boşanma fikrini ciddi ciddi düşünmeye başladım ama 2 çocuğumuz var çok zorlanır mıyız bilemiyorum.
Babam da bize yedirmedi icirmedi herşeyi gözümüzde koydu 13 yaşıma kadar otobüs bileti almadı uzun yolda kucakta gittim Hatta yemin ederim otostopla gitmişliğimiz var biyerlere. 5 ev sahibi oldu. Neye yarar? Asla asla kenara para atamıyorum bu yüzden. Geldiği an harcıyorum fobi oldu bende. Cocuklarınıza da size de günah. O harcamıyorsa sen harca icerden cek cek harca10 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Eşimle baştan beri maddi anlamda çok sorun yaşıyorum. İkimiz de aynı işteyiz kurulu kuruşuna aynı parayı kazanıyoruz. Gelirimiz iyi. Ama bugüne kadar gelirimize göre bir hayat yaşatmadı. İlk başlarda önemsemiyorum nişanlığımı kendim aldım gelinliğimin yarısını o ödedi yarısını ben. Yemeksiz mütevazi bir düğün oldu babası ödedi. Ev eşyalarını kendimiz maaşımızla taksitle aldık. Nişanda günlük bir set istedim ki setin ne olduğunu herkes bilir. Gitmiş 14 ayar bir kolye ona benzeyen 22 ayar bir küpe almışlar. 3 yıllık evliyken çocuk doğurup ücretsiz izne ayrıldım eşim aylık 100 TL olan bireysel emekliliğimi bile iptal ettirdi. Ki o zaman aylık 3500 üzeri maaşı vardı. Hepi topu 8 ay ücretsiz izin aldım 8 ay eve maaş getirmedim onun dışında ilk günden bu yana kuruşu kuruşuna aynı kazanıyoruz. 10 yıllık evliyim bir pırlanta nile aldırmadım ama ben maddiyata önem vermedikçe o bokunu çıkardı. Geçen sene benden habersiz kuzenine 6 bin TL zekat yollamış. Ki ikimizin ortak parası üzerinden hesaplamış. Kendi payına düşen 3bindi. Bunu öğrenince aylarca laf ettim bir pırlanta set beğendim bana hiç birşey alınmıyor elalem yiyor diye. İnternetten almayalım dedi bir iki ay oyaladı ben de kızdım gittim kendi başıma kuyumcudan kendim aldım. Bugüne kadar maddi değeri olan herşeyi zaten ben gösterdim şunu al bana yıldönümü de diye anca öyle aldı. Romantik jestleri hep oldu ama maddi değeri sıfır olan şeyler. Ama 10 yılın sonunda dönüp baktığımda onla eşit parayı kazanan bir kadın olarak kendimi enayi gibi hissediyorum. 10. Yıldönümü için bir yere gidecektik otele yüzde elli zam geldi dedi 2000 TL için otel değiştirdi. Bahanesi de o 2000 TL ile başka şey alırım sana. Kenarda 400 bin birikimimiz var evimiz var arabamız var. 2000 TL ona koymaz yani. Lanet olsun diyorum artık 10 yılın sonunda çocukları bırakıp bir tatile gideceğiz başbaşa... Para için 10 kere yer değiştirdi hevesimi kaçırdı. Bir kere olsun 2000 TL lik değerim olsun isterdim. Başka konularda da anlaşamadığımız noktalar var zaten. Şimdi onları yazmak istemiyorum. Boşanma fikrini ciddi ciddi düşünmeye başladım ama 2 çocuğumuz var çok zorlanır mıyız bilemiyorum.
Mesela tatile gideceğiz o otel pahalı başka seçelim diyor. O zaman başkasıyla mı gideyim kocam dururkenYa bu eşit kazanıyoruz güzel kazanıyoruz ama bana güzel bir hayat yaşatmıyor tantanasını anlamıyorum ben. Maaş sizin, kendiniz harcayın paranızı gönlünüz ne çekiyorsa yapın . Otel rezarvasyonunu sormadan yapın, takı istiyorsanız kendiniz alın. Şu anlatıklarınızda çalışmıyorken bes ödemesi yapmaması dışında boşanılacak bi sorun göremedim. Adam parayı tutmayı seviyor demek ki siz harcayın.
Boyle bosanma sebebi mi olur? Millet neler yasiyor.10 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Eşimle baştan beri maddi anlamda çok sorun yaşıyorum. İkimiz de aynı işteyiz kurulu kuruşuna aynı parayı kazanıyoruz. Gelirimiz iyi. Ama bugüne kadar gelirimize göre bir hayat yaşatmadı. İlk başlarda önemsemiyorum nişanlığımı kendim aldım gelinliğimin yarısını o ödedi yarısını ben. Yemeksiz mütevazi bir düğün oldu babası ödedi. Ev eşyalarını kendimiz maaşımızla taksitle aldık. Nişanda günlük bir set istedim ki setin ne olduğunu herkes bilir. Gitmiş 14 ayar bir kolye ona benzeyen 22 ayar bir küpe almışlar. 3 yıllık evliyken çocuk doğurup ücretsiz izne ayrıldım eşim aylık 100 TL olan bireysel emekliliğimi bile iptal ettirdi. Ki o zaman aylık 3500 üzeri maaşı vardı. Hepi topu 8 ay ücretsiz izin aldım 8 ay eve maaş getirmedim onun dışında ilk günden bu yana kuruşu kuruşuna aynı kazanıyoruz. 10 yıllık evliyim bir pırlanta nile aldırmadım ama ben maddiyata önem vermedikçe o bokunu çıkardı. Geçen sene benden habersiz kuzenine 6 bin TL zekat yollamış. Ki ikimizin ortak parası üzerinden hesaplamış. Kendi payına düşen 3bindi. Bunu öğrenince aylarca laf ettim bir pırlanta set beğendim bana hiç birşey alınmıyor elalem yiyor diye. İnternetten almayalım dedi bir iki ay oyaladı ben de kızdım gittim kendi başıma kuyumcudan kendim aldım. Bugüne kadar maddi değeri olan herşeyi zaten ben gösterdim şunu al bana yıldönümü de diye anca öyle aldı. Romantik jestleri hep oldu ama maddi değeri sıfır olan şeyler. Ama 10 yılın sonunda dönüp baktığımda onla eşit parayı kazanan bir kadın olarak kendimi enayi gibi hissediyorum. 10. Yıldönümü için bir yere gidecektik otele yüzde elli zam geldi dedi 2000 TL için otel değiştirdi. Bahanesi de o 2000 TL ile başka şey alırım sana. Kenarda 400 bin birikimimiz var evimiz var arabamız var. 2000 TL ona koymaz yani. Lanet olsun diyorum artık 10 yılın sonunda çocukları bırakıp bir tatile gideceğiz başbaşa... Para için 10 kere yer değiştirdi hevesimi kaçırdı. Bir kere olsun 2000 TL lik değerim olsun isterdim. Başka konularda da anlaşamadığımız noktalar var zaten. Şimdi onları yazmak istemiyorum. Boşanma fikrini ciddi ciddi düşünmeye başladım ama 2 çocuğumuz var çok zorlanır mıyız bilemiyorum.
Yoo 4 kişilik satın alın ödeyin. Sormak zorunda mısınız? Sürpriz yaptım dersiniz. Adama onu al şunu al diyene kadar siz ona almış gibi davranıp yapın ne istiyorsanız. Baştan böyleyken evlenip 2 çocuk yapmışsınız çalışıyorsunuz maddi durumunuz iyi. Hala beklemeye gerek var mı kabul etmişsiniz en başta neticede.Mesela tatile gideceğiz o otel pahalı başka seçelim diyor. O zaman başkasıyla mı gideyim kocam dururken
Surpriz yapmakla borcun ne alakasi var ki? Siz sadece olaylarin maddiyat yonunu goruyorsunuz. Herhalde uzun suredir borc odeyince insan boyle oluyordur bilemiyorum. Esinizin siz calismiyorken bireysel emekliligi kestirmesini elbette savunmam ben ama sizin icin iliskinin tum heyecani,surprizler,romantik bir seyler yapmanin yolu hep paradan mi geciyor? Konu actiginiz ilk mesaji okuyun,para disinda herhangi bir seyden hic bahsetmemissiniz. Mesela bu adam 10 yildir eline cicek alip gelmediyse,evde bir pazar sabahi sizi operek uyandirmadiysa,sizin icin hic yemek hazirlamadiysa,ayni kanepede sarmas dolas film izlemediyseniz,el ele tutusup sokaklarda basibos yurumediyseniz evet evliliginizde hic romantizm kalmamis derim haklisiniz. Ama siz bunlardan degil de pirlanta yuzukten,otel tatilinden,surekli beklediginiz ama yapilmayan maddi surprizlerden bahsettiginizde ben bu adama evet bosanmayi hak ediyormus diyemem acikcasi. Bence biraz isin bu yonunu dusunun. Esiniz gercekten sizin icin ve cocuklariniz icin evliligi ayakta tutacak bir sey yapiyor mu yapmiyor mu. Oturup kendiniz icin yazin bunlari. O zaman daha dogru kararlar verebilirsinizBen de sürprizler yaptım yapıyorum ama
Sürekli sürpriz bekleyen bir kadın değilim. Bence de bu bayık olurdu. Benim de yaptıklarım tabi ki oldu 10 yılda. Ama bana 100 TL bireysel emekliliği bile doğumdan sonra 8 ay çalışmayınca kesen bir eşten bahsediyorum. Siz bence yanlış anladınız. Sürekli sürpriz beklemek bir yana bu zamana kadar borçlar vardı hadi yapamadı ama son 2 3 yıldır niye yapmıyor onu sorguluyorum.
Eşinizin kötü huyu da pinti olması.sadece onun maaşıyla geçiniyor olsaydiniz sizin şikayetleri düşünemiyorum bile.Kartım bende istediğimi alıyorum ama ben de zaten çok harcama yapan bir kadın değilim. Gelirime göre harcamam daha az. Daha hiç maaşımı sonuna kadar tüketmedim her zaman artar, ortak hesabımızda birikir.
Konu dışı buluyorum bu sorunuzu.Yanlış anlamayın rabbim daha çok versin ama bir yılda 160 bin lira nasıl biriktirdiniz?
Geçen yıl paramız 240 bindi bu sene 400 bin yazmışsınız çok merak ettim özel değilse ne iş yapıyorsunuz
Meslektaşmisiz arkadaşım ee mühendis dediğin fiyat araştırır egrisini doğrusunu tartar en ekonomik en optimum çözümü bulur :)Devlet memuruyuz ama mühendis kadrosu. Aslında bir yılda o kadar birikmedi 1+1 ev vardı o satıldı 110 bine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?