Boşanma kararı

Dertlerler

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2025
27
6
1
28 yaşında bir buçuk yıllık evliyim mesleğim var. benim sıkıntım eşim evlilikte ev işlerinde üzerimden hiç bir yük almıyor. sürekli annesiyle iletişim halinde evimizde ne olsa annesi biliyor. kayınvalidem hep beraber olalım kalabalık olalım derdinde ben daha bireyselciyim. eşimde ailesiyle olmamı gitmemizi onlarla samimi olmamı istiyor. eşimin maaşı benden çok düşük daha fazla kazanmak için bir çabası yok daha çok rahatı bozulmasın biz böyle iyiyiz modunda. Eşimle severek evlendim ama kendime yük görmeye başladım evliliği boşanmak doğru mu bilmiyorum deneyimi olanlar yazsın lütfen

Ayrıca ailesiyle çok samimi olmak istemediğimi mesafeli olduğumu gösteriyorum. sürekli kavga ediyoruz ailem sana ne yaptı sanki niye istemiyorsun diye hep kavga evlendiğimizden beri görümcen de de annesinden de bıktım

Konuştunuz mu bu konuyu? Açıklaması var mı eşinizin?

evliliğiniz daha çok yeniymiş. ilk seneler gerçekten daha zor oluyor. çünkü evlilikten beklentisi yüksek oluyor insanların. birbirini tanımak, sınırlarını öğrenmek zaman alıyor.

genelde mutsuzsanız boşanın derim ama eşinizi seviyorsanız sanki iletişim kurarak çözülebilir gibi duruyor.

Konuştunuz mu bu konuyu? Açıklaması var mı eşinizin?
Konuştuk ailemi sev onlardan nefret etme git gel çağır diyor istemiyorum daha çok iki kişi bir hayat istiyorum ayrıca az para kazanması konusunda da napabilirim bu kadar oluyor diyor beni pek anladığını düşünmüyorum

Ee sen hem eve ondan daha fazla para koyuyorsun hem ev işini tamamen mi üstlendin
Yapmayınca mecbur yemek yapmıyor ütü yapmıyor ortalığı toplamıyor mecbur bunları ben yapıyorum söylersem ısrarla sadece bulaşık makinesini boşaltıp çamaşırları asıyor ama bir kaç kere söylemem lazım

Güzel bir sinir krizi geçir açık açık söyleyince ne diyor resmen eve besleme almışsın karım her işi yapsın diyorsa çalıştırmasın koysun parayı eve alsın araba ev ev hanımı ol

Geçiriyorum zaten her gün bir kavga bişeyler yaptırmaya çalışıyorum işte bağırınca yapıyor dediklerimi o kadar
Bu şartlarda ben de boşanırdım açıkçası evde her işi yapacak eş istiyorsa kazansın ayda 200 250 bin alsın ev araba seni de maaşa bağlasın öyle evde keyif sürebilir

Bence boşanmayı gerektirecek büyük problemleriniz yok. Konuşarak değil de daha çok davranışlarla gösterebilirsiniz. Zaten ailesinden nefret etme durumunuz yok anladığım kadarıyla, görüşün ama mesafenizi koruyun. Herkes bir süre sonra alışacaktır. Her şeyi annesine anlatması konusunda tavrınızı net belli edin, anlattığını duyduğunuz anda tepki vermek gibi. Biz bir aileyiz bu bizim mahremimiz diye ısrarla söyleyin ve buna dikkat edilmediği sürece mutlu olmayacağınızı anlatın. Eğer yine de her şeye rağmen çözülmüyorsa boşanmayı dile getirin, ona göre aksiyon alın. Ciddiyetinizi gösterin.

Maaş konusu benim için biraz farklı yani kadın da daha çok kazanabilir erkek de. Önemli olan herkesin özel alanına saygı duymak, herkesin maaşı oranında eve katkıda bulunması ve ev işlerinin tam anlamıyla ikiye bölünmesi. Eğer karşı taraf laftan anlamıyorsa çamaşırını yıkamaz, ütülemezsiniz. Bir süre sonra hizmetçi olmadığınızı anlar diye düşünüyorum.

Bence siz eşinizden fazla kazandığınız için,her şeyi batmaya başladı.. yanlış anlamayın kv şeye her şeyi yetiştirmesi de batma sebebi,ama siz..sizden az kazanmasını dert ediyorsunuz,böyle hep siz çok kazanmaya devam ederseniz sıkıntı olacak, sıkıntı yapmayan kadınlarda da erkek komplekse girip problem yaratıyor..yani öyle ya da böyle bu durum uzun vadede problem sebebi

Çalışan kadınlara hak veriyorum. Erkek de bir işin ucundan tutmak zorunda. Eve gelip yan gelip yatmak yok. Kızdığın konularda sonuna kadar haklısın. Onun ailesi ile de muhatap olmak zorunda falan değilsin. Çok meraklı madem kendi gitsin gelsin. Seni zorlamaya hakkı yok. Herkes haddini bilmeli.

Az para kazanmasından daha büyük sorun ev işlerine ortak olmaması, ikiniz de çalışıyor ve eve harcıyorsaniz ev işleri ortak olmali, ya iş bölümü yaparız ya da eve yardımcı gelir diyeceksin ona, baştan açıkça konuş sonra sen daha fazla yıpranırsin, ailesisyle de ben böyleyim de senin istediğin gibi olamam saygı çerçevesinde mesafeli bir duruş daha sağlıklı

bu anasindan ayrilamayan adamlar niye evleniyor hic anlamiyorum. bir turlu kabullenemiyolar artik yeni aile kurduklarini sonra olan mis gibi karilarina, evliliklerine oluyor. kayinvalidenin evin icindeki her seyi bilmesi de apayri bir dava ayrica. evin icindeki sorumsuzlugundan ya da maas mevzusundan cok daha buyuk bir problem bu benim icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…