- 6 Ocak 2024
- 3.148
- 4.333
- 53
- Konu Sahibi Dertlerler
-
Niye sizden çok mu kazanması lazım ? Evlenmeden önce maaşını bilmiyor muydunuz ? Diğer söyledikleriniz tamam da bu hiç hoş değil bence. Kayınvalide ile vakit geçirmek istemeyebilirsiniz bu normal ama para konusunu daha 1 yıllık evlilikte bu kadar sorun yaptıysanız sıkıntı büyük.Konuştuk ailemi sev onlardan nefret etme git gel çağır diyor istemiyorum daha çok iki kişi bir hayat istiyorum ayrıca az para kazanması konusunda da napabilirim bu kadar oluyor diyor beni pek anladığını düşünmüyorum
Boş duyar kasmaya gerek yok kadın hem eve daha çok para getiriyor hem de ev işi yapıyor hem de kaynana çekiyor neresi normalŞimdi mi aklınız başınıza geldi? Ne saçma şey. Daha az kazanıyor diye boşanmak isteyen de bir sizi gördüm.
Boş duyar kasmaya gerek yok kadın hem eve daha çok para getiriyor hem de ev işi yapıyor hem de kaynana çekiyor neresi normal
Adamın falsolarına rağmen takıldığın yer saçma çünkü işim de yorum yapmak forum değil mi burası özelden yazsaydın cevap almamak içinSizene? Tartışma havamda değilim, işinize bakın.
Artık yapmıyorum zaten kirlisi kalsın ortada kayınvalide konusunda da nefrete yakın bir durumum var elimde değil görümce de o da o kadar istemiyorum ki yüzlerini görmek çok zor katlanıyorumBence boşanmayı gerektirecek büyük problemleriniz yok. Konuşarak değil de daha çok davranışlarla gösterebilirsiniz. Zaten ailesinden nefret etme durumunuz yok anladığım kadarıyla, görüşün ama mesafenizi koruyun. Herkes bir süre sonra alışacaktır. Her şeyi annesine anlatması konusunda tavrınızı net belli edin, anlattığını duyduğunuz anda tepki vermek gibi. Biz bir aileyiz bu bizim mahremimiz diye ısrarla söyleyin ve buna dikkat edilmediği sürece mutlu olmayacağınızı anlatın. Eğer yine de her şeye rağmen çözülmüyorsa boşanmayı dile getirin, ona göre aksiyon alın. Ciddiyetinizi gösterin.
Maaş konusu benim için biraz farklı yani kadın da daha çok kazanabilir erkek de. Önemli olan herkesin özel alanına saygı duymak, herkesin maaşı oranında eve katkıda bulunması ve ev işlerinin tam anlamıyla ikiye bölünmesi. Eğer karşı taraf laftan anlamıyorsa çamaşırını yıkamaz, ütülemezsiniz. Bir süre sonra hizmetçi olmadığınızı anlar diye düşünüyorum.
Sevmediği biliyor onları çok bir araya gelmek istemediğimi de bana eğer onları sevmezsen biter dedi devam için sevmek zorundaymışım bende hayır sevmiyorum elimde değil dedimÇalışan kadınlara hak veriyorum. Erkek de bir işin ucundan tutmak zorunda. Eve gelip yan gelip yatmak yok. Kızdığın konularda sonuna kadar haklısın. Onun ailesi ile de muhatap olmak zorunda falan değilsin. Çok meraklı madem kendi gitsin gelsin. Seni zorlamaya hakkı yok. Herkes haddini bilmeli.
Daha önce görümce ve kay valideyle tartıştığım da oldu anlaşmazlık yaşadığımız için nikahımda bana sormadan fikrimi almadan hediyelik yaptırmıştı 100 tane nikahtan bir gün önce öğrendim. kayınvalideme bana sormadan yapman çok saygısızca amacın ne senin nikah benim nikahın sorman gerekirdi ayıp yaptığın diye tartışmıştım.Az para kazanmasından daha büyük sorun ev işlerine ortak olmaması, ikiniz de çalışıyor ve eve harcıyorsaniz ev işleri ortak olmali, ya iş bölümü yaparız ya da eve yardımcı gelir diyeceksin ona, baştan açıkça konuş sonra sen daha fazla yıpranırsin, ailesisyle de ben böyleyim de senin istediğin gibi olamam saygı çerçevesinde mesafeli bir duruş daha sağlıklı
Eşinin ev işlerine yardımcı olmamasi konusunda haklısın ama nikah hediyesi için kayınvalidenle neden tartıştın anlamadım? Bu kadar basit şeyler için kavga etmek yorucu olmuyor mu?Daha önce görümce ve kay valideyle tartıştığım da oldu anlaşmazlık yaşadığımız için nikahımda bana sormadan fikrimi almadan hediyelik yaptırmıştı 100 tane nikahtan bir gün önce öğrendim. kayınvalideme bana sormadan yapman çok saygısızca amacın ne senin nikah benim nikahın sorman gerekirdi ayıp yaptığın diye tartışmıştım.
O günden beri hiç ısınamadım
Sizene? Tartışma havamda değilim, işinize bakın.
Koca yazıdan sadece bunu mu gördün çok boş bir yorum saçma olan senin lafınŞimdi mi aklınız başınıza geldi? Ne saçma şey. Daha az kazanıyor diye boşanmak isteyen de bir sizi gördüm.
Daha az kazanıyor diye boşanmak istemiyor ki konu sahibi, ev işlerine destek olmaması ve ailesiyle koloni şeklinde yaşamak istediği için boşanmak istiyor. Açıkçası bende esimden çok kazanıp bu şekilde yaşasam, tahammül edemezdim. Adamın ederi, çekilen çileye değmiyor sankiŞimdi mi aklınız başınıza geldi? Ne saçma şey. Daha az kazanıyor diye boşanmak isteyen de bir sizi gördüm.
Daha az kazanıyor diye boşanmak istemiyor ki konu sahibi, ev işlerine destek olmaması ve ailesiyle koloni şeklinde yaşamak istediği için boşanmak istiyor. Açıkçası bende esimden çok kazanıp bu şekilde yaşasam, tahammül edemezdim. Adamın ederi, çekilen çileye değmiyor sanki
Evlilik oncesi insanlarin gözüne perde iniyor bence. Mesela benim eşim sinirlidir, evlilik içinde çok sıkıntılı olacağını düşünmemiştim. Ya da belki sevgi azalinca batmayan seyler batmaya basliyor, bilmiyorumDaha fazla kazanmak için çabası yok cümlesinden ben asıl problemin bu olduğu hissiyatına kapıldım. Ben şahsen baştan evlenmezdim çünkü hepimiz hayatımıza aldığımız insanların ev işine yardımcı olur mu? İyi bir baba olur mu? Ailesiyle sınır çizebilir mi? Bunları biliyoruz. Görmek istemezsek görmüyoruz sadece. Burada yazılan hiçbir konu - ailesiyle içli dışlı olmak istemesi, ev işine yardımcı olmaması, maaşının daha az olması - konu sahibinin daha önceden bilmediği şok olduğu bir şey olamaz
daha yeni evlisiniz herkesin farklı nedenlerden de olsa tartışma konuları olmuştur ve cogu da zamanla aşılmıştır. bence sen hamile kalmadan biraz daha şans verebilirsin bu evliliğe tepkilerini sert ve net koyarak ama lütfen hamile kalma28 yaşında bir buçuk yıllık evliyim mesleğim var. benim sıkıntım eşim evlilikte ev işlerinde üzerimden hiç bir yük almıyor. sürekli annesiyle iletişim halinde evimizde ne olsa annesi biliyor. kayınvalidem hep beraber olalım kalabalık olalım derdinde ben daha bireyselciyim. eşimde ailesiyle olmamı gitmemizi onlarla samimi olmamı istiyor. eşimin maaşı benden çok düşük daha fazla kazanmak için bir çabası yok daha çok rahatı bozulmasın biz böyle iyiyiz modunda. Eşimle severek evlendim ama kendime yük görmeye başladım evliliği boşanmak doğru mu bilmiyorum deneyimi olanlar yazsın lütfen
Ayrıca ailesiyle çok samimi olmak istemediğimi mesafeli olduğumu gösteriyorum. sürekli kavga ediyoruz ailem sana ne yaptı sanki niye istemiyorsun diye hep kavga evlendiğimizden beri görümcen de de annesinden de bıktım
Ben boşanmayı kafaya koydum gibi sadece boşanma süreci nasıl geçer sonrası nasıl geçer bunları düşünüyorum çünkü bu şekilde yaşamak eş tarafından anlaşılmıyor olmak çok yorucu takmış ailesiyle iyi olmama ve hazır yaşamaya alışmışdaha yeni evlisiniz herkesin farklı nedenlerden de olsa tartışma konuları olmuştur ve cogu da zamanla aşılmıştır. bence sen hamile kalmadan biraz daha şans verebilirsin bu evliliğe tepkilerini sert ve net koyarak ama lütfen hamile kalma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?