Boşanma kararı

Niye sizden çok mu kazanması lazım ? Evlenmeden önce maaşını bilmiyor muydunuz ? Diğer söyledikleriniz tamam da bu hiç hoş değil bence. Kayınvalide ile vakit geçirmek istemeyebilirsiniz bu normal ama para konusunu daha 1 yıllık evlilikte bu kadar sorun yaptıysanız sıkıntı büyük.

iyi de siz zaten evlenmeden önce eşinizden daha fazla kazandığınızı bilmiyor muydunuz. size ek iş yapacağını mı söylemişti evlenince. sonuçta işsiz değil adam. yada eşinizin ev işlerinde size yardım edip etmeyeceğini daha önce konuşmadınız mı hiç. benim eşim asla ev işine karışmaz ilk yıllar bana da çok battı ama kabullendim artık ama çoğu arkadaşım eğer yardım etmiyorsa yardımcı tutuyor parasını da eşine de ödetiyor sizde 15 günde bir temizlik ütü filan yapan birini bulun konuşun en azından yarı yarıya ödeyin madem keseleriniz ayrıysa. aile olayı da benim eşimde kalabalıktı hatta her yere koloni şeklinde giderlerdi ben tavrımı koymuştum müsait olursam giderim yada gelirler ama zamanla oda oturuyor karşı tarafta kabulleniyor. eşinizle konuşarak halledebilirsiniz ama ben onları sevmiyorum şeklinde değil yorgun oluyorum müsait değilim gibi. halledilir sorunlar hemen boşanmak bende çok erken

Artık yapmıyorum zaten kirlisi kalsın ortada kayınvalide konusunda da nefrete yakın bir durumum var elimde değil görümce de o da o kadar istemiyorum ki yüzlerini görmek çok zor katlanıyorum

Sevmediği biliyor onları çok bir araya gelmek istemediğimi de bana eğer onları sevmezsen biter dedi devam için sevmek zorundaymışım bende hayır sevmiyorum elimde değil dedim

Meslekler ne? Eşiniz daha az kazandığı için tahammülünüz azalmış, çok normal. Ev işi yapmaması da cabası. Ne yapıyor bu anacı adam dişe dokunacak?

Daha önce görümce ve kay valideyle tartıştığım da oldu anlaşmazlık yaşadığımız için nikahımda bana sormadan fikrimi almadan hediyelik yaptırmıştı 100 tane nikahtan bir gün önce öğrendim. kayınvalideme bana sormadan yapman çok saygısızca amacın ne senin nikah benim nikahın sorman gerekirdi ayıp yaptığın diye tartışmıştım.
O günden beri hiç ısınamadım

Eşinin ev işlerine yardımcı olmamasi konusunda haklısın ama nikah hediyesi için kayınvalidenle neden tartıştın anlamadım? Bu kadar basit şeyler için kavga etmek yorucu olmuyor mu?
Ayrıca kavga ederek eşini hizaya getiremezsin, alıp karşına konuş.

Şimdi mi aklınız başınıza geldi? Ne saçma şey. Daha az kazanıyor diye boşanmak isteyen de bir sizi gördüm.
Daha az kazanıyor diye boşanmak istemiyor ki konu sahibi, ev işlerine destek olmaması ve ailesiyle koloni şeklinde yaşamak istediği için boşanmak istiyor. Açıkçası bende esimden çok kazanıp bu şekilde yaşasam, tahammül edemezdim. Adamın ederi, çekilen çileye değmiyor sanki

Daha fazla kazanmak için çabası yok cümlesinden ben asıl problemin bu olduğu hissiyatına kapıldım. Ben şahsen baştan evlenmezdim çünkü hepimiz hayatımıza aldığımız insanların ev işine yardımcı olur mu? İyi bir baba olur mu? Ailesiyle sınır çizebilir mi? Bunları biliyoruz. Görmek istemezsek görmüyoruz sadece. Burada yazılan hiçbir konu - ailesiyle içli dışlı olmak istemesi, ev işine yardımcı olmaması, maaşının daha az olması - konu sahibinin daha önceden bilmediği şok olduğu bir şey olamaz

Evlilik oncesi insanlarin gözüne perde iniyor bence. Mesela benim eşim sinirlidir, evlilik içinde çok sıkıntılı olacağını düşünmemiştim. Ya da belki sevgi azalinca batmayan seyler batmaya basliyor, bilmiyorum

daha yeni evlisiniz herkesin farklı nedenlerden de olsa tartışma konuları olmuştur ve cogu da zamanla aşılmıştır. bence sen hamile kalmadan biraz daha şans verebilirsin bu evliliğe tepkilerini sert ve net koyarak ama lütfen hamile kalma

Her şeyi annesine getirmesi ve ev işleri konusunda size yardımcı olamaması büyük sorun bu iki konuda sonuna kadar haklısınız fakat maaşının az olması konusunda maalesef hak veremicem çünkü bir çok arkadaşım eşinden fazla kazanıyor.

Ben boşanmayı kafaya koydum gibi sadece boşanma süreci nasıl geçer sonrası nasıl geçer bunları düşünüyorum çünkü bu şekilde yaşamak eş tarafından anlaşılmıyor olmak çok yorucu takmış ailesiyle iyi olmama ve hazır yaşamaya alışmış

Asla Ütüsünü yapmayın. Kirlilerini ayırın, kendinizinkini yıkayın. Yemeği kendi sevdiğiniz tarzda yapın. Bir süre böyle bir tepki gösterin. Baktınız değişmiyor, başka çare yok zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…