Boşanma kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç üzülmüyom ünv mezunu birine.
Mükemmel adam varmış gibi o kadar kavgaya rağmen evlenip milyon rezillik dayak vs birde adam güle güle demiş .Kendi vursa tekmeyi tebrik ederim.Kendi vurmamis .Yani insan bı bakacak manipule olacak neyi var herif el kaldırıyor .Burda ben niye daha iyiye layıksın bravo bırak vs diyeyim.Adam sıkılınca boşar .Zaten sizde emek boşa gitmesin diye evlenmissiniz .Bence burda ben hata yaptım bu herifi şikayet edeceğim haklarım nedir vs olmalıydı .Dayak darp için.Bu bile bile . Köle yaptı onu yaptı bunu yaptı .İzin verirse insanlara neler yapılıyor.Allahla ne alaka .O kadar işaret yollamış ben devam edeceğim denmiş

Ben her hatayı karşı tarafta aramıyorum. Bu ülkede bunları yaşayan ne ilk kadınım ne de son. Mağdur olduğumu da iddia etmiyorum. Bir ilişkinin düzelmesini iki taraf istediği zaman o ilişki düzelir. Ben de evlenmeden önce bu kadar kötü olmadığı için iletişim sorunumuzun olduğunu, bunu da evlendikten sonra halledebileceğimizi düşündüm. Bunu yapabilen yok mu? Var hem de gırla. Herkes mükemmel ilişkiler yaşamıyor ama sorunları olan ilişkisini düzelten onlarca insan var. Ben de seviyoruz ve bunları düzeltiriz diye düşündüm. Hayat doğrusal değil her şey düz bir çizgide ilerlemiyor inişli ve çıkıştı. Böyle acımasız yorumlar yapacağınıza kadınsanız psikolojimden biraz anlamaya çalışarak destek olabilirdiniz. Evet karşımdaki insan sonuna kadar suçlu çünkü bu tek taraflı bir ilişki değildi. Evlenene kadar bazı şeyleri saklayıp iyi davranıp sonrasında böylesine acımasız davranması benim değil onun suçu.

Bir kere işin içine şiddet ve zararlı maddeler girmiş. Ayrıca zaten normal halide çok sıkıntılı sakın zamanım kayboldu, rezillik vs gibi düşünme. Zararın neresinden dönersen iyidir. Hemen boşan aileni dinleme

Umut eden herseye rağmen bozuk olduğu halde evlenirse düzelir demeniz sizin sorununuz sizde kendinizi manipüle ediyorsunuz

Meslek iş güç maaş? İlkokul mezunu köylü kızlar bile bugün artık ilk dayakta kadese basıp evi terk ediyor köyde. Jandarmalar ev ev gezer oldu. Aklı başında hiçbir kadın ilk dayaktan sonra susmaz. Yıl 2026. Yakında, inş başınıza gelir dersin eminim ama ben dayak atan herife çay çorba yapacak ve evden kovulacak kadar zayıf değilim. Onu o eve gömerim net.

Ailenizin yanına en başta gitmemeliydiniz maalesef ki bir kere o evden çıkıldığında eskisi gibi olmuyor kabul etmeyecekler değişmeyecek bu net. Eşinize de dönmemelisiniz kesinlikle sizi manipüle eden şiddet uygulayan bir adamın yanında ne işiniz var. Bugün bunu yapan 2 gün sonra daha fazlasını yapacak ve şiddet basite indirgenecek bir şey değil. Çocuğunuzun olmadığına dua etmelisiniz bence sizin için çok daha zor olurdu. Neden seçenekler arasında kendinize bir hayat kurmak yok? Şartlarınız mı elverişli değil mesleğiniz maddi gücünüz mü yok?

Dönmeyin. Benzer yollardan geçtim. 10 yılımı verdim. Yaşarken gerçekten insan kendinde arıyor suç öyle manipüle ediyorlar çünkü. Şu an dönerseniz aynı şeyleri yaşamaya deva edeceksiniz. Günün birinde zaten bitireceksiniz. Bu adam düzelmeyecek. Bir de çocuğunuz olursa daha fena. Hazır yol yakıken dönün

Siz bilirsiniz iyi şanslar farkındalık dilerim size ben en azından insanların değişmeyeceğini evlenmeden önce hep özür dileyen insanın karsisindakini kaybetmemek için evlilikte de kendinden vere vere ne hale geldiğini tecrübe etmiş oldunuz bir dahakine hayatta kendinizi ve kendi sınırlarınıza bağlı olmanın önemini anlamış oldunuz.Bu da bir kazanımdır

Böyle biri düzelmez, bu kadar edebiyata gerek yok. Ben sizin boşanmak istediğinizi de düşünmüyorum.

Hiçbir hemcinsime inşallah başınıza gelir diyecek kadar katı bir kalbim yok çok şükür. Evlenmeden önce çok iyi bir ilişkimiz yoktu dedim ama evlendikten sonraki hiçbir sorunumuz da yoktu anlamadığınız nokta bu. Yani inişli çıkışlı bir ilişkiydi ve ben bunun uzaklıktan kaynaklandığını düşünüyordum eşim de beni böyle manipüle etti. Atanmaya çalışıyorum KPSS hazırlanıyorum. Yoksa ben de bunları yaşadığım bir yerde kalacak insan değildim. Doğulu olduğum ve babam bu görüşte olduğu için de kalkıp gelemedim. Evet çok güzel söylüyorsunuz ama herkes mükemmel şartlarda değil. Benim maddi gelirim olsa baba evine mi dönerdim sanki

Böyle biri düzelmez, bu kadar edebiyata gerek yok. Ben sizin boşanmak istediğinizi de düşünmüyorum.
Ben boşanmak istiyorum bunu istemesem şuan yanında oturmaya devam ediyor olurdum. Çocuk düşünmedim bu yüzden en başından beri. Gerçekten yorumlar o kadar acımasız ki bazen karşımdaki bir kadın mı diye düşünüyorum.

Tabii ki edebiyat bence de. İşin olacak önce, meslek maaş. Sonra bas tekmeyi. O kim ya koca nedir. Adı batsın kocanın. Güçlü olun azcık. Ünivetsiteye iş bulmak için gidilir koca bulmak için değil. Çalış paranı kazan. Minnet etme. Korkma. Vur tekmeyi. İş çok çalışana. Ailene de muhtaç değilsin. Size okulda ne öğretiyolar bilmiyorum ki. Evlen dayak ye evden kovul. Dik durman lazım. Kocasız ölünmüyor. Adı batsın ş.refsizin.

Ya konuyu sürekli bir yumusatmayin berbat bir ilişkiniz varmış uzaktan bile sorunluymuş adam sürekli özür diletiyormus düzelir diye umut etmişsiniz dövmüş köle gibi yapmış sonrada bitti git demiş Sizin sinir olup bu herifin Allah cezasını versin kendim ettim kendim buldum deyip yolunuza bakmanız lazım böyle kadercilikle işin içinden çıkılmaz daha hayat uzun . Ayrılıp ikinci kerede siz yanlışa gidersiniz bu düşünce tarzıyla .

Evet maalesef atanmaya çalışıyorum düşünüldüğü gibi başına vur ekmeğini al izlenimi yarattıysam da böyle bir insan değilim. Ailemden bir fiske bile görmedim bu güne kadar. Yaşadıklarım büyük bir şoktu ve ne yapacağımı bilemedim uzun bir süre. Artık ısınamayacağımı anladığım zaman da eşyalarımı toplayıp geldim. Yani bir yorumda söylendiği gibi beni evden atmadı bunu kavga esnasında söyledi ki bunu huy edinmiş sonrasında özür diliyordu ben bunu kaldıramayacağımı anlayıp geldim. Dünyada çok iyi gitmeyen ilişkiyi düzelten milyonlarca insan var bizim de öyle aman aman büyük problemimiz yoktu ama bu hale geleceğini anlayamazdım gerçekten. Dışardan bakıldığında meslek sahibi okumuş bir insan kendisi asla evde böyle davrandığını düşünmezsiniz.

Hanımefendi, dayak yiyiyorsunuz, kocanız olacak pislik kumar oynuyor, yok yok adamda. Biz ne dedik, ailenize anlatıp boşanın dedik ama siz yaptığı pislikleri ailenizden saklayıp, hala bu pisliği koruma eğilimindesiniz. Ben bu şekilde davranan bir hemcinsime minnoş minnoş yorumlar yapamam, kusura bakmayın.

Yapmayın ama size özür dileten paspas köle yapan döven git diyen bizmiyiz acımasız bizmiyiz ?

Seneye çocuk da yaparsın bence dayak yedim sustum altın verdim sustum kovdu gittim vsss ula o kovmadan senin terk etmen gerekmiyo muydu
Ben gitmeyi çok istesem de izin vermiyordu maalesef. Yani dediğim gibi git dese de bunu tartışma esnasında kendini rahatlatmak için yapıyordu. Bir diğer faktör de doğulu olmam. Babamın kabul etmeyeceği düşüncesi. Keşke hepimiz ilk kavgada çantamızı alıp gidebilecek maddi güce ve aydın ailelere sahip olsak.

Siz babanıza ne haltlar yediğini anlatsanız, ye kızım dayağını otur mu diyecek? Bu işin doğusu batısı mı var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`