Boşanma kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kapal1kutuu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
9
Puanlar
1
Eşimle üniversitede tanıştık sonrasında yaklaşık 3,5 yıl uzak mesafe ilişkisi yürüttük. Çok iyi bir ilişkimiz yoktu ama ben çok aşıktım. Bazı şeyleri görmezden geldim ve bu tamamen benim hatamdı. Eşim tam bir manipüle ustasıdır. Haklı da olsam her zaman özür dileyen taraf benim. Çok aşık olduğum için evlenince her şeyin yoluna gireceğini düşündüm. Umut etmek istedim çünkü uzun ilişki olduğu için verdiğim çaba boşa gitmesin istedim. O da aşık gibiydi evlenince her şeyin güzel olacağını, ilişkimizdeki sorunların uzaklıktan kaynaklandığını söylerdi. 5 ay önce evlendik. Evlendikten çok çok kısa bir süre sonra bana şiddet uyguladı. Çok büyük hayal kırıklığına uğradım. Sonra bu şiddeti onu sinirlendirdiğim için uyguladığını söyledi. Uzak olduğumuz sürede zararlı alışkanlıklar edinmiş ve bir sürü borcu vardı elimde avucumda ne varsa bütün altınlarımı verdim borçlarını kapatsın diye. Buna mecburmuşum gibi bir teşekkür bile etmedi. Evde bir hizmetçi gibiydim. sürekli annem daha düzenli, ben annem gibi olmanı istiyorum diyordu. Her şeye yorum yapıyordu. Zararlı alışkanlığı yüzünden sürekli depresyondaydı ve bu alışkanlığı devam ettirdiğini öğrendim. Borcumuza borç katıyordu. Ben buna da sustum sorun değil hepsini hallederiz diye yanında durdum. Bunlar yetmezmiş gibi her tartışmada benim gitmemi istediğini söylerdi. Bir köle gibi sadece ona hizmet etmemi hiç söylemiyorum bile. 5 ayda defalarca şiddet gördüm. Hep suçlusu da bendim sözde. Artık dayanamadım bir tartışmada gitmeni istiyorum dedi ben de babamın evine döndüm. Sonra çok pişman olduğunu söyledi. Ben artık sağlıklı düşünemeyecek kadar psikolojik olarak harap haldeyim ve ne yapacağımı bilemiyorum. Babam git diyor rezil olacağız diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Kendini suçlama herkes hata yapabilir. Ne babanı dinle ne de aşk yönünde duygularını. Hayatta tek biricik ve en değerli olan bir kişi var o da sensin. Asla bu zulmü kendine reva görme. Keşke herkes senin gibi cesur olabilseydi. Keşke.. Sakın geri adım atma. Ve tekmeyi bas ardına bile bakma. Çok zor, biliyorum ama ucunda ölüm yok dolayısıyla bunu aşarsın. Yolun sonu değil yepyeni güzel cillop gibi bir yolun başı. Gönül ferahlığı diliyorum

Sağlıklı düşünme ilk bastada yokmuş ne çabası ya este kabahat yok adam bildiğiniz gibi siz neyin derdindesiniz onu anlamadım yok yok neyin çabası babanızın yerinde olsam sizi bir uzmanla görüştürürüm hala geç değil ikinci evlilikten önce .

Böyle biriyle evlenip başınıza taç ederseniz böyle olur ama babanıza aşırı kızdım, kızının şiddet gördüğünü ve damadı olacak pisliğin kumar oynadığını ve türlü kötü alışkanlıkları olduğunu bildiği halde hala rezil olacağız diyor. Ben baba olsam böyle bir pislik elimde kalırdı

Eğlenceli, sosyal ve gayet açık görüşlü bir insan olduğumu düşünüyorum. Eşim beni o kadar çok manipüle etti ki zamanla kendisine bağımlı hale getirdi. Sürekli eleştirile eleştirile ve yalnızlaştırılarak ona odaklanmamı sağladı. Bazen bazı şeyleri o işin içindeyken göremiyoruz. Ben de böyle bir ilişki yaşayacağımı asla düşünmezdim ama bulunca da basireti bağlanıyor insanın. Gerçekten bazen bu yaşadığım bir imtihandı diye düşünüyorum.

Babam kötü alışkanlığı bilmiyor çünkü eşim yalvardı kimseye söyleme rezil olurum diye. Ben de bunu söylemedim kafam Allak bullak. Sürekli her olaydan sonra beni suçladığı için zamanla belki de ben çok tartışıyorum diye düşünmeye başladım. Ama benim tartışma sebebim de onun yaptıkları davranış tarzıydı.

Bana kalırsa boşanma sürecine girmeden bir psikolojik destek alın. Bunu aa bak sinirlerin bozulmuş, psikolojin normal değil anlamında ima etmiyorum. Bir insanın kendisine bu kadar kötü davranılmasını, normalleştirmesi, bunca zaman görmezden gelmesi, kendini/kendi hayatını mahvetmesi normal değil.

Hiçbir duygusal ilişki işte sevgililik, karı kocalık muhteşem değil, hiçbir çift birbiriyle bir elmanın yarısıymış gibi ilişkiyi sürdürmüyor. Sınırlarımız, kusurlarımız var ve buna göre ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Gerektiği yerlerde tolere ediyoruz. Alttan alıyoruz.

Ama siz sürdürmemeniz gereken bir ilişkidesiniz. Ve hala kafanızda belliki acaba devam edilir mi soru işareti var. Bu işaret olmamalı.

Fiziksel şiddet.
Psikolojik şiddet.
Ekonomik sıkıntılar.
Sizi insan yerine koyup saygısızlık yapması.

Bunlar yeterince rezillik içeriyor. Asıl devam ederseniz daha büyük rezillikler yaşarsınız.

Bak hala elin pis herifine acıyorsun, şevkat gösterip arkasını topluyorsun. Yapma bunu işte.

Hanımefendi iyi böyle saçma sapan düşünün hatayı hep karşıda arayın bu bakış açısı size iyi geliyorsa amenna .Bakarsınız ilerleyen yaşlarda yaşadiklarinizla .Dışardan ben yazmışım gibi okuyun konuyu . Kim konuda burnunun dikine giden bu olmayan şeyi illa evlilikle tamamlayan sonra neler olmuş hepsinin sebebide aşk tamam peki

Dayak yediğin yere baban geri mi göndermek istiyor? Bacım imkanın varsa hepsinden uzaklaş..

Sizin düşünmeniz gereken o sevgi açlığı içinde buldumcuk gibi yaptığınız ve anladiginiz halde dönmediğiniz hata evet donmediniz eşiniz güle güle demiş .Sonra yalvarsin yalvarmasin.İsin içinden kendiniz çıkmış değilsiniz .Siz bu tarafımızı iyileştirin .Sonra imtahaniniz bitmez sizin .Yazık yani Ben gayet iyi ve gayet net birşeye dikkat çektim

O zaman size kızarım, elim pisliğini korumak niye? Biran önce babanızla oturup konuşacaksınız ve ele güne rezil edeceksiniz onu. Çoluk çocuğa karışmadan bitirin bu işi.

Ben her hatayı karşı tarafta aramıyorum. Bu ülkede bunları yaşayan ne ilk kadınım ne de son. Mağdur olduğumu da iddia etmiyorum. Bir ilişkinin düzelmesini iki taraf istediği zaman o ilişki düzelir. Ben de evlenmeden önce bu kadar kötü olmadığı için iletişim sorunumuzun olduğunu, bunu da evlendikten sonra halledebileceğimizi düşündüm. Bunu yapabilen yok mu? Var hem de gırla. Herkes mükemmel ilişkiler yaşamıyor ama sorunları olan ilişkisini düzelten onlarca insan var. Ben de seviyoruz ve bunları düzeltiriz diye düşündüm. Hayat doğrusal değil her şey düz bir çizgide ilerlemiyor inişli ve çıkıştı. Böyle acımasız yorumlar yapacağınıza kadınsanız psikolojimden biraz anlamaya çalışarak destek olabilirdiniz. Evet karşımdaki insan sonuna kadar suçlu çünkü bu tek taraflı bir ilişki değildi. Evlenene kadar bazı şeyleri saklayıp iyi davranıp sonrasında böylesine acımasız davranması benim değil onun suçu.

Bu adama geri gitseniz Allah korusun öldürse sizi ya da dayaktan hastanelik etse ne olacak. Eşinizin bağımlılığı ne bu arda? Eğer alkol uyşt*cu vs ise düşünmek bile istemiyorum o zaman da mı babanız "aa rezil olduk" mu diyecek. Lütfen mantığınızla hareket edin. Hakkınızda hayırlısı olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`