- Emoji Skoru
- 9
- Puanlar
- 1
- Konu Sahibi kapal1kutuu
-
Kalbinizin kötülüğünde boğulmanızı diliyorum. Gerçekten bu kadar kötü bir kalbe sahipken size kimse zarar veremez. olup biteni küçümseyerek karşısındakini aşağılayarak Aydın ve güçlü kadın profili çizmeye çalışıyorsanız tamamdır en güçlü en aydın sizsiniz. Çıkın lütfen yorum yapmayın çok mutlu bir insan olsaydınız kalbiniz biraz yumuşak olurdu diye düşünüyorum.Yapmayın ama size özür dileten paspas köle yapan döven git diyen bizmiyiz acımasız bizmiyiz ?
Aynen iade ediyorumKalbinizin kötülüğünde boğulmanızı diliyorum. Gerçekten bu kadar kötü bir kalbe sahipken size kimse zarar veremez. olup biteni küçümseyerek karşısındakini aşağılayarak Aydın ve güçlü kadın profili çizmeye çalışıyorsanız tamamdır en güçlü en aydın sizsiniz. Çıkın lütfen yorum yapmayın çok mutlu bir insan olsaydınız kalbiniz biraz yumuşak olurdu diye düşünüyorum.
Eşimle üniversitede tanıştık 3 yıl aynı okulda sonrasında yaklaşık 3,5 yıl uzak mesafe ilişkisi yürüttük. Bazı şeyleri görmezden geldim ve bu tamamen benim hatamdı. Eşim tam bir manipüle ustasıdır. Haklı da olsam her zaman özür dileyen taraf benim. Sevdiğim için evlenince bazı şeylerin yoluna gireceğini düşündüm. Umut etmek istedim çünkü uzun ilişki olduğu için verdiğim çaba boşa gitmesin istedim. O da aşık gibiydi evlenince her şeyin güzel olacağını, ilişkimizdeki sorunların uzaklıktan kaynaklandığını söylerdi. 5 ay önce evlendik. Evlendikten çok çok kısa bir süre sonra bana şiddet uyguladı. Çok büyük hayal kırıklığına uğradım. Sonra bu şiddeti onu sinirlendirdiğim için uyguladığını söyledi. Uzak olduğumuz sürede zararlı alışkanlıklar edinmiş ve bir sürü borcu vardı elimde avucumda ne varsa bütün altınlarımı verdim borçlarını kapatsın diye. Buna mecburmuşum gibi bir teşekkür bile etmedi. Evde bir hizmetçi gibiydim. sürekli annem daha düzenli, ben annem gibi olmanı istiyorum diyordu. Her şeye yorum yapıyordu. Zararlı alışkanlığı yüzünden sürekli depresyondaydı ve bu alışkanlığı devam ettirdiğini öğrendim. Borcumuza borç katıyordu. Ben buna da sustum sorun değil hepsini hallederiz diye yanında durdum. Bunlar yetmezmiş gibi her tartışmada benim gitmemi istediğini söylerdi. Bir köle gibi sadece ona hizmet etmemi hiç söylemiyorum bile. 5 ayda defalarca şiddet gördüm. Hep suçlusu da bendim sözde. Artık dayanamadım bir tartışmada gitmeni istiyorum dedi ben de babamın evine döndüm. Sonra çok pişman olduğunu söyledi. Ben artık sağlıklı düşünemeyecek kadar psikolojik olarak harap haldeyim ve ne yapacağımı bilemiyorum. Babam git diyor rezil olacağız diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ailem ve eşim farklı illerde yaşıyor.
Bu mesajınıza bakınca konunuzun gerçekliğine gölge düşüyor. Ödev, örnek olay vb çalışması mı bu?Ben her hatayı karşı tarafta aramıyorum. Bu ülkede bunları yaşayan ne ilk kadınım ne de son. Mağdur olduğumu da iddia etmiyorum. Bir ilişkinin düzelmesini iki taraf istediği zaman o ilişki düzelir. Ben de evlenmeden önce bu kadar kötü olmadığı için iletişim sorunumuzun olduğunu, bunu da evlendikten sonra halledebileceğimizi düşündüm. Bunu yapabilen yok mu? Var hem de gırla. Herkes mükemmel ilişkiler yaşamıyor ama sorunları olan ilişkisini düzelten onlarca insan var. Ben de seviyoruz ve bunları düzeltiriz diye düşündüm. Hayat doğrusal değil her şey düz bir çizgide ilerlemiyor inişli ve çıkıştı. Böyle acımasız yorumlar yapacağınıza kadınsanız psikolojimden biraz anlamaya çalışarak destek olabilirdiniz. Evet karşımdaki insan sonuna kadar suçlu çünkü bu tek taraflı bir ilişki değildi. Evlenene kadar bazı şeyleri saklayıp iyi davranıp sonrasında böylesine acımasız davranması benim değil onun suçu.
5 ayda ne çocuğu zaten. Şiddet uygulayan birinden her şey beklenir.Ben boşanmak istiyorum bunu istemesem şuan yanında oturmaya devam ediyor olurdum. Çocuk düşünmedim bu yüzden en başından beri. Gerçekten yorumlar o kadar acımasız ki bazen karşımdaki bir kadın mı diye düşünüyorum.
Seneye çocuk da yaparsın bencedayak yedim sustum altın verdim sustum kovdu gittim vsss ula o kovmadan senin terk etmen
Bir KK klasiği bu durum, hepsi de atanacak inşalla
Herşey iyi olacak tesellisi işinize yaramaz iyi falanda olmaz hele geri dönüp çocuk yaoarsaniz batan tekneye yolcu almak olur.babanizla konuşup herşeyi anlatıp boşanıp bu adamdan yeniden başlamanız lazım.Hata yaptığınızı kabullenip bundan sonra daha güçlü devam etmeniz lazım banane hatayı kabul edin etmeyin.Etmediginiz sürece hayat daha beterini veriyor siz anlayana kadar o ders sona ermiyor .Bu yüzden bir daha kimsenin değişeceğini düşünmeden size karşı siz iyi olduğunuz sürede onun isteklerini yerine getirdiğiniz sürece iyi olmasına aldanmayın.Hep genele bakın
Onca yorumunuz arasında gerçekten işime yarayacak tek yorum bu. Evet ben isteklerini yerine getirdiğim sürece iyi olduğunu yüzüme inen ilk tokatta anladım ve bu şoku atlatmam uzun sürdü. Bu adam için çocuk doğurmayı falan düşünmedim çünkü haketmediğini evliliğin başında anladım. Hatasızım demiyorum en büyük hatamın da insanlar iyi yönde düzelir düşüncesi olduğunu da kabul ediyorum. Ama bunları yaşamayı hakettiğimi düşünmüyorum. Bunun kötü bir ders olduğunu biliyorum belki de yaşamam gerekiyordu diyorum. Ama ben de bir zamanlar bunları kabul edecek bir insan değildim ve başıma geldiği zaman insanların bir şekilde yıllarını ve yolunu kaybettiğini anladım. Geri dönmeyi düşündüğümden değil psikolojik olarak iyi hissetmediğim için bu konuyu açtım.Herşey iyi olacak tesellisi işinize yaramaz iyi falanda olmaz hele geri dönüp çocuk yaoarsaniz batan tekneye yolcu almak olur.babanizla konuşup herşeyi anlatıp boşanıp bu adamdan yeniden başlamanız lazım.Hata yaptığınızı kabullenip bundan sonra daha güçlü devam etmeniz lazım banane hatayı kabul edin etmeyin.Etmediginiz sürece hayat daha beterini veriyor siz anlayana kadar o ders sona ermiyor .Bu yüzden bir daha kimsenin değişeceğini düşünmeden size karşı siz iyi olduğunuz sürede onun isteklerini yerine getirdiğiniz sürece iyi olmasına aldanmayın.Hep genele bakın .
Dönmeyi düşünmüyorum sadece psikolojik olarak çok yoruldum 5 ayda. Sürekli suçlanmaktan. Ve her davranışın sebebi olarak beni göstermesi zamanla suçluluk psikolojisi yarattı bende. Bütün hayatım boyunca ilk defa çok zayıf hissediyorum. Ve iyileşmek istiyorum. Bunların hepsini geride bırakıp…Dönmeyin. Benzer yollardan geçtim. 10 yılımı verdim. Yaşarken gerçekten insan kendinde arıyor suç öyle manipüle ediyorlar çünkü. Şu an dönerseniz aynı şeyleri yaşamaya deva edeceksiniz. Günün birinde zaten bitireceksiniz. Bu adam düzelmeyecek. Bir de çocuğunuz olursa daha fena. Hazır yol yakıken dönün
Ben her hatayı karşı tarafta aramıyorum.
Bu adama geri gitseniz Allah korusun öldürse sizi ya da dayaktan hastanelik etse ne olacak. Eşinizin bağımlılığı ne bu arda? Eğer alkol uyşt*cu vs ise düşünmek bile istemiyorum o zaman da mı babanız "aa rezil olduk" mu diyecek. Lütfen mantığınızla hareket edin. Hakkınızda hayırlısı olsun
Asla dönmeyi düşünmüyorum. Sadece psikolojik olarak kötü hissediyorum. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım haliyle üzülüyorum. Bu konuyu açma sebebim dönmeli miyim sorusu değil yaşadıklarımı paylaşmak ve biraz rahatlamak. Çünkü kafam çok dolu ve Allak bullak. Sevgi bunları yaşadıktan sonra bitti maalesef.şöyle düşünsenize. bir tane kız bebeğe hamilesiniz. aylarca karnınızda taşıyorsunuz. emek emek hevesle küçük kıyafetlerini alıyorsunuz. gidip doğuruyorsunuz. minicik bir bebeğin büyümesine şahit oluyorsunuz. büyüyor okullara gidiyor üniversite bitiriyor gurur duyuyorsunuz. sonra bir adam kızınızla evleniyor ve
1. kızınızı dövüyor (fiziksel şiddet)
2. kumar oynadığı için bütün parasını elindeki avuncundakini alıyor (ekonomik ve psikolojik şiddet)
3. kendine hizmetçi yapıyor (psikolojik şiddet)
4. evden kovuyor (psikolojik şiddet)
şöyle biriyle kızının evlenmesini ya da evli kalmasını ister misin? dürüstçe düşün. evet inşallah ilerde kızım, şimdiki kocam gibi biriyle evlenir diyebiliyor musun? kararını ona göre ver.
Bu gerçekten çok mu komik? Herkesin atandıktan sonra mı evlenmesi gerekiyor? Ülke şartlarına bakarsanız atama olmadığını görürsünüz. Ben evlenmeden önce de KPSS çalışıyordum gayet iyi puan aldım ama alım olmadı. Yani evlendikten sonra başlamadım.Burda herkes kpss çalışıyor evlenince ama, evlenmeden önce olması lazım onun
Komik bence. Bu devirde kimse kimseye bakmıyor. Ne sandıydın ki evliliği. Evleniriz kocişim bana prensesler gibi bakar mı dedin. Altınını bile yedi. Çalışıyor olsan maaşını da yiyecekti. Cidden nasıl bu mesajı yazdın ya. Herkes memur olma peşinde. Özel sektörde iş çok. Kocan ya da baban sana güle oynaya bakmayacak biliyorsundur inş.Bu gerçekten çok mu komik? Herkesin atandıktan sonra mı evlenmesi gerekiyor? Ülke şartlarına bakarsanız atama olmadığını görürsünüz. Ben evlenmeden önce de KPSS çalışıyordum gayet iyi puan aldım ama alım olmadı. Yani evlendikten sonra başlamadım.
Maalesef sorun şuan çalışmıyor olmam. Yoksa babama da rest çeker giderim. Bu durumdan dolayı iyi değil babamla aramız.Dayak yediğin bir here asla dönme bunun suçu suçlusu yok. Köpek bile dayak yediği yere dönmüyor en sağlık dostumuz deriz. Babana her şeyi anlat korunacak bir yeri yok eşinin bir an önce kurtul. Şimdi sana diller dökecek boşanmak istemeyecek ama inanma kendi yoluna bak. İnş çalışan bir kadınsındır düzenini kurarsın. Baba evi de pek sağlıklı gelmedi bana.
Benim kimse tarafından bakılmak gibi bir derdim yok. Ben çalışma taraftarıydım ama eşim oturup bu sene çalış olmazsa seneye işe girersin dedi. Ortak karardı yani. Yoksa elim ayağım tutuyor çalışır kendime bakarım çok şükür böyle komplekslerim yok.Komik bence. Bu devirde kimse kimseye bakmıyor. Ne sandıydın ki evliliği. Evleniriz kocişim bana prensesler gibi bakar mı dedin. Altınını bile yedi. Çalışıyor olsan maaşını da yiyecekti. Cidden nasıl bu mesajı yazdın ya. Herkes memur olma peşinde. Özel sektörde iş çok. Kocan ya da baban sana güle oynaya bakmayacak biliyorsundur inş.
Daha önce yüksek puan aldım dedin kendini odaya kapatsan bir yıl sıksan dişini KPSS kazansan atanır neresi olsa gidersin ailenden de eşinden de rahatça kurtulursun. KPSS olmasa bile en azından bir işe girer çalışırsın. Baba evi o pisliğin yanından kat kat iyidir elin adamın kahrını çekeceğine babanın kahrını çekersin sadece sonuçta kendi baban kocan kadar gaddar değildir.Maalesef sorun şuan çalışmıyor olmam. Yoksa babama da rest çeker giderim. Bu durumdan dolayı iyi değil babamla aramız.
Evet gerçekten iyi bir puan iyi bir sıralama yaptım daha önce iki defa ama alım olmayınca puanın sıralamanın bir önemi kalmıyor. Sıcağı sıcağına bilgiler tazeyken bu sene sağlam çalışıp atanırım diye düşünüyordum ki şunları yaşarken bile hala ders çalışıyorum. Güçlü bir insanım ama yaşadıklarım beni çok yıprattı.Daha önce yüksek puan aldım dedin kendini odaya kapatsan bir yıl sıksan dişini KPSS kazansan atanır neresi olsa gidersin ailenden de eşinden de rahatça kurtulursun. KPSS olmasa bile en azından bir işe girer çalışırsın. Baba evi o pisliğin yanından kat kat iyidir elin adamın kahrını çekeceğine babanın kahrını çekersin sadece sonuçta kendi baban kocan kadar gaddar değildir.